Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Η Εξέλιξη Του Συμβόλου Του Σούπερμαν

Όμορφες εικόνες της Βιρμανίας (Μιανμάρ).

burma_myanmar
burma_myanmar

Πίσω Από Τη Σκηνή Της Φωτογράφησης

photoshoot_03
photoshoot_03

Αυτές είναι όλες οι αγκαλιές που πρέπει να ξέρετε.

Οι περισσότεροι-Σημαντικό-Αγκαλιά-Θέσεις

Candace Smith

Candace-smith
Candace-smith
Candace-smith
Candace-smith
Candace-smith

Μικρά Μυστικά Για Τους Λάτρεις Του Whiskey

Μεταξύ του να είσαι ένας φανατικός καταναλωτής whiskey και του να γνωρίζεις σε βάθος τα μυστικά του «σκωτσέζου», καμιά φορά υπάρχει χαώδης απόσταση. Ας περιπλανηθούμε λοιπόν, στα μικρά κρυφά μυστικά του whiskey, για να απολαμβάνουμε διπλά το ποτό μας από την επόμενη φορά…
Η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του whiskey, πέρα από τους αθεράπευτους λάτρεις, σπάνια απασχολείται με ζητήματα που αφορούν ειδικές λεπτομέρειες της ιστορίας και της φυσιογνωμίας του αγαπημένου τους ποτού.
Τα περίεργα και εξεζητημένα κουτιά, τα σκωτσέζικα ονόματα και οι υψηλές τιμές δίνουν πολλές φορές την αίσθηση ότι για να εκτιμήσεις πραγματικά το whiskey σε βάθος, πρέπει να είσαι τουλάχιστον… πλούσιος. Η ζωντανή εμπειρία ωστόσο, όσων επισκέπτονται τη Σκωτία, καταρρίπτει τον συγκεκριμένο μύθο.
«Πρόκειται για το ποτό των αγροτών», λέει στο AskMen.gr ο Sam Simmons, μέλος της Scotch Malt Whisky Society. Κι όμως, είναι τόσο απλό και κατάφερε να γίνει μέρος όχι μόνο της σκωτσέζικης, αλλά και της παγκόσμιας κουλτούρας! Μέχρι και οι ταξιτζήδες του Εδιμβούργου το παραδέχονται με χαμόγελο: «Είμαστε ένα έθνος που πίνει με την ψυχή του».
  • Το whiskey είναι μια… καλά αποσταγμένη μπύρα
Μικρά μυστικά για τους λάτρεις του whiskey (2)
Το αποστακτήριο Balvenie διεκδικεί με υπερηφάνεια τον τίτλο ενός από τα πέντε τελευταία οικογενειακά αποστακτήρια με δική τους παραγωγή και brandname και το μοναδικό που ακολουθεί ακόμη, όλες τις παραδοσιακές πρακτικές στη διαδικασία της απόσταξης.
Η δημιουργία ξεκινά στις ιδιόκτητες εκτάσεις του Balvenie, όπου το αποστακτήριο έχει τη δική του παραγωγή κριθαριού. Το κριθάρι μεταφέρεται στη συνέχεια σε μια παλιά αποθήκη, όπου λιώνεται και μετά, ο πολτός του υφίσταται ζύμωση. Το αποτέλεσμα είναι κάτι που μοιάζει πολύ με …μπύρα. Στην πραγματικότητα, σχεδόν είναι μπύρα, απλώς δεν έχει λυκίσκο. Αυτό το υγρό υφίσταται απόσταξη σε τεράστιους, χάλκινους άμβυκες, όπου το μείγμα μετατρέπεται σε αυτό το καθαρό, δυνατό υγρό, που μετά από μια δωδεκαετία περίπου, γίνεται το αγαπημένο μας σκωτσέζικο whiskey.
  • Το whiskey έχει τρεις βασικές μορφές με πολλές παραλλαγές
Τρία είναι τα βασικά είδη του σκωτσέζικου whiskey: το blended, το single malt και το single cask. Το blended whisky είναι κατά βάση αυτό που η ανθρωπότητα θεωρούσε ως το σκωτσέζικο whisky μέχρι τη δεκαετία του ‘60 και το οποίο κατέχει ακόμα το 90% της αγοράς.
Μικρά μυστικά για τους λάτρεις του whiskey (3)
Κατά το ένα τρίτο είναι malt whisky (από βύνη κριθαριού), συνήθως από διαφορετικά αποστακτήρια και κατά τα δύο τρίτα είναι ουίσκι από σιτηρά. Η ανάμειξη ήταν μια ιδιαίτερα συνηθισμένη πρακτική, καθώς το ουίσκι από κάθε βαρέλι έχει διαφορές στη γεύση από το διπλανό του και η ανάμειξη επέτρεπε τη δημιουργία, λίγο έως πολύ, σταθερής γευστικής φυσιογνωμίας,
Το single malt whisky είναι προϊόν των αρχών της δεκαετίας του ’60 κι έγινε αρκετά γρήγορα η επιλογή των «ψαγμένων». Τα single malts είναι αποκλειστικά malt whisky, από διάφορα βαρέλια, τα οποία όμως, προέρχονται όλα από το ίδιο αποστακτήριο. Αυτό επιτρέπει στους παραγωγούς να δημιουργούν «σκωτσέζους» με μοναδικές, ολοδικές τους γεύσεις και χαρακτήρα. Δε φτιάχνουν όλοι τα δικά τους single malts, υπάρχουν όμως, αρκετά αποστακτήρια που το κάνουν, δίνοντας τη δυνατότητα για την ύπαρξη εκατοντάδων brands.
Τέλος, υπάρχει και το ουίσκι από ένα και μόνο βαρέλι, στο οποίο δεν γίνεται καμία ανάμειξη. Κατά βάση, ο εμφιαλωτής κάνει μια μικρή «παρακέντηση» στο βαρέλι και, εάν η γεύση είναι ικανοποιητική, εμφιαλώνει. Πρόκειται για την αποθέωση της μοναδικότητας. Αγοράζοντας ένα single cask, γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι μονάχα 300 περίπου φιάλες ανά τον κόσμο περιέχουν την ίδια ακριβώς γεύση!
Είναι αρκετά πιο σπάνιο whiskey, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ποιοτικά ανώτερο ή πιο ακριβό. Νερό δεν υφίσταται πουθενά στη διαδικασία, κάτι που υποδηλώνει αυτόματα αρκετά υψηλούς αλκοολικούς βαθμούς.
  • Και πώς το πίνουμε;
Μικρά μυστικά για τους λάτρεις του whiskey (4)
Το whiskey το πίνει κανείς όπως του κάνει κέφι. Με σόδα, νερό, πάγο, cola. Όποιος ισχυριστεί ότι ξέρει τον «κλασικό» τρόπο, κάνει απλούστατα τον έξυπνο. Αυτό δε σημαίνει ωστόσο, ότι δε μπορεί ο καθένας να έχει την άποψή του επί του θέματος. Οι «ιθύνοντες» του Balvenie για παράδειγμα, συνιστούν την πρόσθεση λίγου νερού. Υπάρχουν μάλιστα, μικρές στάμνες ή και βρυσούλες γι’ αυτή τη δουλειά σε πολλά σκωτσέζικα bars. Κάποιοι μάλιστα, κάνουν λόγο για αναλογία 2 (whiskey) προς 1 (νερό). Η αλήθεια είναι ότι το νερό «απλώνει» τη γεύση του ουίσκι, την κάνει πιο εμφανή και διακριτή. Κι αυτό γιατί, ειδικά στα single malt, η αιθανόλη του αλκοόλ μπορεί να υπερκεράσει και να «σβήσει» τους τόνους οξιάς και «καπνιστού».
  • Απόσταξη και… τέλος;
Κάτι που επίσης, δεν είναι γνωστό είναι ότι η διαδικασία της απόσταξης χαρίζει στο whiskey το 30% της γεύσης του. Η διαδικασία της ωρίμανσης στο βαρέλι είναι υπεύθυνη για το υπόλοιπο 70%. Το «καθαρό» αποτέλεσμα της ζύμωσης ρίχνεται στα βαρέλια και αφήνεται να παλιώσει για χρόνια, συνήθως 12, αλλά καμιά φορά και για δεκαετίες.
Είναι τα ίδια τα βαρέλια που δίνουν χρώμα στο υγρό, από χρυσαφένιο μέχρι σκούρο κεχριμπαρένιο και φυσικά, το τελικό του γευστικό αποτύπωμα.
Διαφορετικά βαρέλια δίνουν φυσικά διαφορετικό αποτέλεσμα και πολλές φορές, το τι φιλοξενούσαν τα βαρέλια πριν χρησιμοποιηθούν στα αποστακτήρια παίζει σημαντικότατο ρόλο.
Μικρά μυστικά για τους λάτρεις του whiskey (5)Οι επαγγελματίες του είδους χρησιμοποιούν βαρέλια που έχουν φιλοξενήσει bourbon, sherry, port ή και ρούμι. Σε πολλές περιπτώσεις, μετά τα 12 χρόνια παραμονής στα βαρέλια, ακολουθεί και ένα τελικό εξάμηνο μέσα σε άλλα βαρέλια με διαφορετική «ευωδιά», που προσδίδει γευστική πρωτοτυπία.
  • Η «απιστία» των οπαδών του whiskey
Μολονότι πολλοί ενθουσιώδεις οπαδοί του σκωτσέζικου whiskey αγαπούν συγκεκριμένες γεύσεις, δεν είναι συνδεδεμένοι απαραίτητα με μία μόνο μάρκα, όπως για παράδειγμα οι φανατικοί καπνιστές ή όσοι καταναλώνουν cola. Με τις εκατοντάδες ευκαιρίες που δίνει η υπαρκτή ποικιλία, οι νέες δοκιμές είναι κομμάτι της αγάπης για το whiskey.
Και μολονότι οι τιμές δεν είναι πάντα προσιτές στον μέσο καταναλωτή, υπάρχουν επιλογές με λογικό κόστος, οι οποίες κρατάνε περισσότερο σε σχέση π.χ. με ένα μπουκάλι κρασί…
Πηγή: clickatlife.gr


5 σημάδια που μαρτυρούν πως χρειαζόμαστε (επειγόντως) ύπνο

Θυμάστε την υπέροχη εκείνη αίσθηση της απόλυτης ξεκούρασης μετά από έναν χαλαρωτικό ύπνο; Όταν ξυπνάτε με χαμόγελο, έχοντας απολαύσει έναν ύπνο χωρίς άγχος; Μήπως θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που είχατε αυτήν την αίσθηση;
Δυστυχώς, ο ύπνος σήμερα είναι για πολλούς πολυτέλεια. Ο οργανισμός από την άλλη, όμως στέλνει σήματα και προειδοποιεί, ότι είστε περισσότερο κουρασμένοι από όσο νομίζετε.
Μερικοί βέβαια, σύμφωνα με το prevention.com, εξακολουθούν να τα αγνοούν, περιμένοντας το σαββατοκύριακο για να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο. Τα νέα για όσους το κάνουν αυτό δεν είναι καλά. Τελευταίες μελέτες αναφέρουν, ότι μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να αποκαταστήσει κάποιος τις συνήθειες του ύπνου του. Για να μη γίνετε ένας από αυτούς λοιπόν, ανακαλύψτε αμέσως αν τελικά σας λείπει ύπνος.
  • Στα εύκολα…πελαγώνετε;
5 σημάδια που μαρτυρούν πως χρειαζόμαστε (επειγόντως) ύπνο (2)
Είναι αργά το βράδυ, έχετε ήδη κάνει τις κρατήσεις για τις διακοπές, που τόσο περιμένετε και απομένουν μόνο κάποιες ελάχιστες λεπτομέρειες. Αυτοκίνητο ή λεωφορείο; Θέση στο παράθυρο ή όχι; Πόσα μαγιό να πάρετε; Μήπως θα χρειαστείτε μακρυμάνικο; Κι αν βρέξει;
Όλα αυτά τα αναπάντητα (και ανάξια προβληματισμού, ομολογουμένως) ζητήματα, τριβελίζουν το μυαλό σας και εσείς δεν είστε σε θέση να δώσετε καμία απάντηση. Μην αναρωτιέστε τι φταίει: απλά σας λείπει ύπνος.
Όταν είστε κουρασμένοι, δεν είστε σε θέση να διακρίνετε μεταξύ των σημαντικών και ασήμαντων πληροφοριών, διογκώνοντας τη σημασία του όποιου προβλήματος. Το αποτέλεσμα: ακόμα και στην πιο απλή απόφαση, δίνετε υπερβολική σημασία, προχωρώντας συχνά σε αυθόρμητες και κακές κινήσεις.
  • Ακόμα πεινάτε;
5 σημάδια που μαρτυρούν πως χρειαζόμαστε (επειγόντως) ύπνο (3)
Οι αλλαγές στις συνήθειες του ύπνου σας, μπορεί να κάνουν τη …μέση σας να υποφέρει. Οι μελέτες δείχνουν, ότι η χρόνια έλλειψη ύπνου μπορεί να διαταράξει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να προκαλέσει το σώμα να παράγει λιγότερη λεπτίνη, μια ορμόνη που καθορίζει την όρεξη και περισσότερη γκρελίνη, την αντίπαλη ορμόνη της λεπτίνης.
Λόγω αυτών των αλλαγών, μπορεί να είναι πιο πιθανό να τρώτε περισσότερο, όταν αμελείτε τον ύπνο, ενώ το φαγητό που καταναλώνετε είναι συνήθως ανθυγιεινό και χωρίς θρεπτικές αξίες, που μπορούν να σας προσφέρουν ενέργεια. Με απλά λόγια, καταναλώνετε «κακές θερμίδες», οι οποίες σύντομα θα σας οδηγήσουν ξανά στο ψυγείο.
Όταν κάποιος είναι κουρασμένος, τείνει να αποζητά υδατάνθρακες, πιθανώς επειδή το σώμα ψάχνει για μία γρήγορη ενίσχυση της ενέργειάς του. Οι υδατάνθρακες βέβαια δεν ικανοποιούν για αρκετό χρονικό διάστημα το αίσθημα του κορεσμού.
Επιπλέον, η στέρηση ύπνου, έχει την τάση να διαβρώνει τον αυτοέλεγχο, καθιστώντας πιο πιθανό να επιλέξετε ένα κέικ αντί για ένα καρότο. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους.
  • Αρρωσταίνετε συνέχεια;
5 σημάδια που μαρτυρούν πως χρειαζόμαστε (επειγόντως) ύπνο (4)
Ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να σας κάνει πιο ευάλωτους σε μολύνσεις και ιούς, συγκριτικά με κάποιους άλλους που είναι ξεκούραστοι. Σε μία μελέτη, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι από τους συμμετέχοντες κοιμόνταν λιγότερο από 7 ώρες κάθε βράδυ μέσα σε μία εβδομάδα, είχαν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα ασθενειών, από εκείνους που απολάμβαναν 8 ή και περισσότερες ώρες ύπνου.
Ο λόγος είναι, ότι ο οργανισμός, όταν δεν κοιμάστε αρκετά, δεν προλαβαίνει να αποκαταστήσει τις «ζημιές» που υπάγεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα να μη δυναμώνει το ανοσοποιητικό του σύστημα. Ένα αδύναμο ανοσοποιητικό, σημαίνει αυτόματα και πρόσφορο έδαφος για ιώσεις, βακτήρια, μολύνσεις κλπ.
  • Κλαίτε για το τίποτα;
5 σημάδια που μαρτυρούν πως χρειαζόμαστε (επειγόντως) ύπνο (5)
Μήπως μία μπαλάντα ή μία διαφήμιση με ένα παιδάκι σας προκαλούν δάκρυα; Πολύ καλά σκέφτεστε, ότι κάτι τέτοιο δεν είναι φυσιολογικό, αλλά αναλογιστήκατε πόσες ώρες έχετε κοιμηθεί; Η αλήθεια είναι, ότι η έλλειψη ύπνου προκαλεί συναισθηματική αστάθεια.
Σε μια μελέτη απεικόνισης του εγκεφάλου, για παράδειγμα, οι άνθρωποι που έχασαν μια νύχτα ύπνου και οι ερευνητές τους έδειξαν κάποιες ενοχλητικές εικόνες, παρουσίασαν 60% περισσότερη δραστηριότητα στην αμυγδαλή, που εμπλέκεται στην επεξεργασία του φόβου και του άγχους, σε σύγκριση με τις αντιδράσεις των ατόμων, που είχαν απολαύσει έναν ποιοτικό ύπνο.
Η μελέτη διαπίστωσε επίσης, ότι η αμυγδαλή του εγκεφάλου των εθελοντών που είχαν κοιμηθεί, ανταποκρινόταν λιγότερο στο μέρος του εγκεφάλου, που καθορίζει τις κατάλληλες συναισθηματικές αντιδράσεις.
Όταν υπάρχει στέρηση ύπνου, αυξάνονται τα επίπεδα απαισιοδοξίας, καθώς ο κουρασμένος εγκέφαλος αποθηκεύει πιο αποτελεσματικά τις αρνητικές, παρά τις θετικές ή ουδέτερες μνήμες. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, οι έρευνες αναφέρουν, ότι ενδεχομένως η χρόνια έλλειψη ύπνου θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μίας μορφής κατάθλιψη.
  • Μήπως είστε λίγο αδέξιοι;
5 σημάδια που μαρτυρούν πως χρειαζόμαστε (επειγόντως) ύπνο (6)
Τη μια στιγμή κρατάτε την κούπα σας με τον (ζεστό) καφέ και την αμέσως επόμενη, έχει προσγειωθεί στο πάτωμα, το οποίο φυσικά γεμίζει παντού με το αγαπημένο σας ρόφημα.
Σας θυμίζει κάτι; Αυτή η αδεξιότητα είναι ένδειξη κούρασης και το σώμα προσπαθεί να σας φωνάξει, ότι χρειάζεστε ύπνο. Οι ερευνητές έχουν αρκετές ενδείξεις, που υποδηλώνουν ότι η στέρηση ύπνου προκαλεί πιο αργές και λιγότερο ακριβείς κινητικές δεξιότητες.
Το γιατί δεν το έχουν ανακαλύψει ακόμα, αλλά οι θεωρίες αναφέρουν, ότι οι άνθρωποι που νυστάζουν μπορεί να είναι αδέξιοι για διάφορους λόγους. Τα μειωμένα αντανακλαστικά και η έλλειψη εστίασης μπορεί να καταστήσουν δύσκολο για όποιον νυστάζει, να αντιδράσει αρκετά γρήγορα σε αναπάντεχες καταστάσεις ή ατυχήματα.
Επιπλέον, εικάζεται ότι η υπνηλία έχει επιπτώσεις στην ισορροπία ή την αντίληψη του βάθους, που έχει ο ανθρώπινος νους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι ασυνήθιστο για πολύ νυσταγμένους ανθρώπους να βλέπουν ένα «μαύρο κενό» στιγμιαία, όταν η παρόρμηση του οργανισμού για ύπνο είναι αρκετά ισχυρή. Έτσι, είναι πιθανό, η αδεξιότητα αυτή να πηγάζει από τους «μικρούπνους», που διαρκούν για ένα ή δύο δευτερόλεπτα.
Πηγή: clickatlife.gr

Τραπεζίτης προσφέρει 1 εκ. δολάρια σε όποιον καταφέρει να λύσει μαθηματικό πρόβλημα

Τεξανός τραπεζίτης και αυτοδίδακτος μαθηματικός, ονόματι Άντριου Μπιλ, αποφάσισε να προσφέρει έξτρα κίνητρο στους απανταχού μαθηματικούς, ανακοινώνοντας την αύξηση ειδικού χρηματικού βραβείου από 100.000 σε 1 εκατομμύριο δολάρια, τα οποία θα δοθούν σε όποιον καταφέρει να αποδείξει μία μαθηματική εικασία την οποία ανακάλυψε ο ίδιος το 1993.
Πρόκειται για παρακλάδι του θρυλικού Τελευταίου Θεωρήματος του Γάλλου μαθηματικού Φερμά, που παρέμενε για εκατοντάδες χρόνια άλυτο και το οποίο επίλυσε το 1994 ο μαθηματικός Άντριου Γουάιλς.
Για την πλήρη περιγραφή του προβλήματος πατήστε εδώ.
Για να ενημερωθείτε σχετικά με τους όρους συμμετοχής, πατήστε εδώ (ιστοσελίδα της Αμερικανικής Μαθηματικής Εταιρείας).
[via]
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory