Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013

Τυχερή γάτα .

ξεκινήσει φιλί, αλλά λείπει στιγμές (9)

Μπαλάκια για το στρές .Κουρεμένα ζώα

1
2
3
4
5
6
7

υποβρύχιες φωτογραφίες

1
2

Ροζ γυμνοσιάλαγκας .

Σκόνη κακάο κατά του διαβήτη σύμφωνα με έρευνα

Σκόνη κακάο κατά του διαβήτη σύμφωνα με έρευνα
Οι επιστήμονες έδωσαν σε ποντίκια, που ακολουθούσαν δίαιτα υψηλή σε λιπαρά, σκόνη κακάο και παρατήρησαν ότι η φλεγμονή που προκαλούσε η συγκεκριμένη διατροφή στον οργανισμό ήταν πιο περιορισμένη σε σύγκριση με τα ποντίκια που κατανάλωναν λιπαρά γεύματα, αλλά δεν λάμβαναν συμπληρώματα κακάο.

Πιο συγκεκριμένα, αρκετοί δείκτες φλεγμονής, που σχετίζονται με την αντίσταση στην ινσουλίνη -άρα και το διαβήτη-, ήταν χαμηλότεροι στην ομάδα των ποντικιών που έπαιρναν κακό και σχεδόν ίσοι με την ομάδα ελέγχου που ακολουθούσε διατροφή χαμηλή σε λιπαρά. Για παράδειγμα, η ινσουλίνη πλάσματος έπεσε κατά 27% και τα επίπεδα τριγλυκεριδίων μειώθηκαν περίπου κατά 1/3. Επίσης, υπήρξε και μία μικρή μείωση του ρυθμού αύξησης βάρους των ποντικών.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον καθηγητή Lambert από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, «οι περισσότεροι ερευνητές παχυσαρκίας συνήθως αποκλείουν από τις μελέτες τους τη σοκολάτα, επειδή είναι πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη. Αντίθετα, η σκόνη κακάο είναι χαμηλά σε λιπαρά και ζάχαρη», γι’ αυτό και ελπίζει στο μέλλον η δράση της να αποτελέσει αντικείμενο περισσότερων ερευνών.

Πηγή: vita.gr

Απαλλαγείτε με φυσικό τρόπο από την ημικρανία

Απαλλαγείτε με φυσικό τρόπο από την ημικρανία
Υπάρχουν φυσικοί τρόποι να ανακουφιστούμε από την ημικρανία, παράλληλα με τη λήψη παυσίπονου. 

Μια αποτελεσματική ιδέα είναι να ξαπλώσουμε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και να βάλουμε στο μέτωπό μας ένα πανί, το οποίο έχουμε βουτήξει σε δροσερό νερό και έχουμε προσθέσει λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. 

Επίσης, αν πρόκειται να κοιμηθούμε μπορούμε να ρίξουμε μερικές σταγόνες και στο μαξιλάρι μας.

Πηγή: vita

Ουρολοιμώξεις και προβιοτικά

Η ουρολοίμωξη αποτελεί μια πολύ συχνή διαταραχή, καθώς η συχνότητα εμφάνισής της φαίνεται να αγγίζει τα 150 εκατομμύρια περιστατικά παγκοσμίως, σε ετήσια βάση.
Με τον όρο ουρολοίμωξη εννοούμε την ύπαρξη μικροβίων στα ούρα του ασθενούς, ως αποτέλεσμα, συνήθως, του αποικισμού τους στην ουρήθρα και την εγκατάστασή τους στην ουροδόχο κύστη. Στην πλειονότητά τους, οι ουρολοιμώξεις πλήττουν γυναίκες καθώς η ουρήθρα βρίσκεται κοντά στον πρωκτό, άρα η μεταφοράπαθογόνων μικροοργανισμών στο ουροποιητικό είναι πιο εύκολη.
Στο γενικό πληθυσμό, τα άτομα που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο είναι τα σεξουαλικώς ενεργά, αυτά με φτωχή υγιεινή, καθώς και οι νοσηλευόμενοι ασθενείς. Για παράδειγμα, η χρήση ουροκαθετήρων, καθώς και η ακτινοβολία που δέχονται οι ογκολογικοί ασθενείς είναι δύο ενδεικτικές καταστάσεις, όπου η εμφάνιση λοίμωξης της ουροδόχου κύστεως είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη. Παράλληλα, τα χειρουργεία στην κοιλιά, αλλά και η εκτεταμένη χρήση αντιβιοτικών, που μειώνει ταυτόχρονα ταπαθογόνα αλλά και τα ωφέλιμα για τον οργανισμό βακτήρια, φαίνεται να αποτελούν επιβαρυντικούς παράγοντες. Η αυξανόμενη, μάλιστα, αντοχή των παθογόνων μικροοργανισμών που προκαλούν ουρολοιμώξεις στα χρησιμοποιούμενα αντιβιοτικά έχει πλέον στρέψει το επιστημονικό ενδιαφέρον σε εύρεση νέων εναλλακτικών για την αντιμετώπιση ή πρόληψη των ουρολοιμώξεων.
Στο κέντρο αυτού του ενδιαφέροντος έχουν βρεθεί τα προβιοτικά, τα οποία ορίζονται ως ζωντανοί μικροοργανισμοί, συνήθως λακτοβάκιλλοι και μπιφιδοβακτήρια, οι οποίοι όταν χορηγηθούν σε ικανοποιητικές ποσότητες, αποφέρουν όφελος για την υγεία του ξενιστή (του οργανισμού δηλαδή που τα λαμβάνει). Τα προβιοτικά έχουν πλέον μπει για τα καλά στη ζωή μας, καθώς κυκλοφορούν σε προϊόντα ειδικής διατροφής, καθώς και σε διαδεδομένα «λειτουργικά» τρόφιμα, όπως εμπλουτισμένο γιαούρτι και γάλα, ενώ χρησιμοποιούνται για τη ζύμωση ποτών και τυριού. Πώς όμως λειτουργούν ενάντια της ουρολοίμωξης;
Έρευνες αναφορικά με την ωφέλειά τους στις ουρολοιμώξεις, υποστηρίζουν ότι τα προβιοτικά, δημιουργώντας μια πιο υγιή εντερική χλωρίδα, μειώνουν τις πιθανότητες μεταφοράς παθογόνων βακτηριδίων από τον πρωκτό στην ουρήθρα. Η δράση τους τείνει να είναι ακόμα πιο σημαντική, σε υποτροπιάζουσες καταστάσεις.
Πιο συγκεκριμένα, φως ρίχνουν οι έρευνες στην αντιμετώπιση ή και πρόληψη των υποτροπιαζουσών ουρολοιμώξεων, εστιάζοντας σε μια εναλλακτική θεραπεία που περιλαμβάνει προβιοτικά.
Αυτά φαίνεται ότι:
  1. Επαναφέρουν την ισορροπία στην εντερική χλωρίδα και εξασφαλίζουν ότι επικρατούν τα «καλά» βακτήρια έναντι των παθογόνων στο έντερο
  2. Ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες μεταφοράς παθογόνου βακτηριδίου από τον πρωκτό στην ουροδόχο κύστη
  3. Μεγιστοποιούν την άμυνα του οργανισμού έναντι παθογόνων μικροοργανισμών που προκαλούν λοιμώξεις Συμπληρωματικά ως προς τα παραπάνω, νέα δεδομένα έρχονται να στηρίξουν και τη δράση του Cranberry, ένα είδος μούρου, στην προστασία από ουρολοιμώξεις.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι, όταν καταναλωθεί σε υπερ- συμπυκνωμένη μορφή, όπως π.χ. σε χάπια, μπορεί να λειτουργήσει συνεργιστικά με τα προβιοτικά, για τη μείωση της συχνότητας των ουρολοιμώξεων. Ο τρόπος δράσης του στηρίζεται σε μία ουσία που περιέχει και εμποδίζει την προσκόλληση των βακτηριδίων στην ουροδόχο κύστη. Ωστόσο, προσοχή χρειάζεται σε άτομα που λαμβάνουν βαρφαρίνη ως αντιπηκτικό, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.
Συμπερασματικά, τα προβιοτικά και το Cranberry μπορούν να λαμβάνονται προληπτικά για τη μείωση του κινδύνου ουρολοίμωξης. Επιπλέον, μπορούν να λαμβάνονται παράλληλα με τα αντιβιοτικά (όχι ως υποκατάστατο αυτών) και οπωσδήποτε μετά τη διακοπή τους για την αποφυγή επανεμφάνισης της ουρολοίμωξης.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory