Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

Φτιάξτε τις δικες σας παντόφλεςΦωτογραφία της ημέρας

Επιλέγοντας το κατάλληλο σουτιέν

Επιλέγοντας το κατάλληλο σουτιέν
Μπορεί να µην το ξέρετε, όµως τα ακατάλληλα σουτιέν µπορεί να κρύβουν πολλαπλούς κινδύνους. Γι’ αυτό και η επιλογή τους πρέπει να γίνεται προσεκτικά.

Σύµφωνα µε µελέτες, ένα πολύ µεγάλο ποσοστό των γυναικών φορούν λάθος στηθόδεσµο. Πολλές µάλιστα επιλέγουν µικρότερο µέγεθος προκειµένου το στήθος τους να δείχνει πιο ελκυστικό. 

Τα σουτιέν όµως, πέρα από την καλαισθησία, πρέπει πάνω από όλα να προσφέρουν τη στήριξη που έχει ανάγκη το γυναικείο στήθος. Πρέπει δηλαδή να είναι άνετα και να το συγκρατούν χωρίς να σφίγγουν και να πιέζουν. Κι αυτό γιατί η λάθος επιλογή µπορεί να έχει συνέπειες.

Πιθανά προβλήµατα

- Πόνοι στην πλάτη και στους ώµους καθώς, αν το στήθος δεν στηρίζεται σωστά, το πιθανότερο είναι και η στάση του σώµατος να είναι λάθος.

- ∆ερµατοπάθειες. Ένα στενό ή µικρό σουτιέν µπορεί µε την τριβή, την πίεση και την αύξηση του ιδρώτα να δηµιουργήσει ερεθισµούς και µυκητιάσεις στην περιοχή.

- Πόνοι στο στήθος. Προκαλούνται από µικρά σουτιέν, συνήθως µε µπανέλες, που πιέζουν το στήθος και το θωρακικό τοίχωµα.

- Πεσµένο στήθος. Ιδιαίτερα αν το στήθος είναι µεγάλο, οι σύνδεσµοι λόγω «βάρους» χαλαρώνουν πιο εύκολα αν δεν υπάρχει σωστή στήριξη.

«Όχι» στα συνθετικά

Τα συνθετικά υφάσµατα αυξάνουν τη θερµοκρασία και εµποδίζουν το σωστό αερισµό της περιοχής. Ανεξάρτητα λοιπόν από το αν το σουτιέν µας είναι µε µπανέλες ή όχι, αυτό που πρέπει να προσέχουµε είναι να είναι βαµβακερό και άνετο. 

Έτσι η περιοχή του στήθους αερίζεται σωστά και δεν πιέζεται µε αποτέλεσµα να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος, αλλεργιών, δερµατοπαθειών, µυκητιάσεων κ.τ.λ.

Χρήσιµες συµβουλές

- Φοράτε πάντα το σωστό νούµερο σουτιέν.

- Ανανεώνετε τους στηθόδεσµούς σας τακτικά.

- Επιλέγετε βαµβακερά εσώρουχα.

- Βγάζετε πάντα το στηθόδεσµο την ώρα του ύπνου.

- Αν αθλείστε, φοράτε ένα σουτιέν ειδικά σχεδιασµένο που θα σας παρέχει την πρόσθετη υποστήριξη που χρειάζεστε και θα ελαχιστοποιήσει τους κραδασµούς και τις πιθανές ενοχλήσεις.

Ένας τρόπος για να ξέρετε ότι φοράτε το σωστό νούµερο σουτιέν είναι να το κουµπώσετε στη µεσαία θέση και το δάχτυλό σας να περνάει ίσα-ίσα κάτω από την µπρατέλα.

Πηγή: myworld.gr

Ένας στους τρεις Κύπριους δεν έχει μπει ποτέ στο Ίντερνετ


Ποσοστό 36,3% του πληθυσμού στην Κύπρο δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο σε σχέση με 22,4% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ. Την ίδια ώρα μελέτες καταδεικνύουν ότι στο εγγύς μέλλον το 90% των θέσεων απασχόλησης θα προϋποθέτουν κάποιο επίπεδο ψηφιακών γνώσεων.

Τα στοιχεία αυτά αναφέρθηκαν από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Χρήστο Στυλιανίδη και τον Ψηφιακό Πρωταθλητή Κύπρου, Γενικό Διευθυντή του Υπ. Εμπορίου Στέλιο Χειμώνα.

Ο Ψηφιακός Πρωταθλητής αποτελεί καινούργιο θεσμό της ΕΕ και ο κ. Χειμώνας διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο τον Οκτώβριο του 2013.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι εάν ένα παιδί 14 χρόνων δεν έχει ποτέ του πρόσβαση στο Διαδίκτυο, το ισόβιο εισόδημά του υπολογίζεται στις 935,000 ευρώ ενώ αντίθετα εάν έχει πρόσβαση στην τεχνολογία το εισόδημα αυτό εκτοξεύεται αμέσως στο 1 εκ, 440,000 ευρώ.

Περισσότερο ζουν όσοι μένουν... στα υψηλά πατώματα

Περισσότερο ζουν όσοι μένουν... στα υψηλά πατώματα
Αναμφίβολα όσοι μένουν σε υψηλότερους ορόφους έχουν καλύτερη θέα. Πλέον όμως, όπως αποδεικνύεται, κερδίζουν και χρόνια ζωής...

Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Βέρνης, στην Ελβετία, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι όσο πιο ψηλά ζει κάποιος, τόσο μειώνεται ο κίνδυνος να χάσει τη ζωή του από μια σειρά σοβαρών νοσημάτων. 

Έτσι, όσοι ζουν από τον όγδοο όροφο και πάνω έχουν κατά 40% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από σοβαρή πνευμονοπάθεια σε σύγκριση με όσους ζουν στο ισόγειο, κατά 35% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από καρδιοπάθεια και κατά 22% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία από 1,5 εκατομμύριο Ελβετούς που ζουν σε κτίρια με τέσσερις ή περισσότερους ορόφους και αφού αξιολόγησαν τα ποσοστά θνησιμότητας διαπίστωσαν ότι όσοι ζούσαν στο ισόγειο είχαν κατά 22% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε σύγκριση με όσους ζούσαν από τον όγδοο όροφο και πάνω. 

Οι ερευνητές αποδίδουν το γεγονός στο ότι όσοι ζουν στο ισόγειο ή σε χαμηλούς ορόφους εκτίθενται σε μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση και θόρυβο οχημάτων σε σύγκριση με αυτούς που μένουν στα υψηλότερα πατώματα.

Σημαντικό ρόλο όμως ενδέχεται να παίζει και η καλύτερη οικονομική κατάσταση που έχουν όσοι ζουν σε διαμερίσματα ανώτερων ορόφων. Πάντως, προγενέστερη, ισπανική μελέτη είχε δείξει πως τα ρετιρέ θα πρέπει να αποφεύγονται από όσους πάσχουν από αλλεργική ρινίτιδα εξαιτίας της γύρης, διότι τα επίπεδά της τείνουν να είναι υψηλότερα όσο απομακρυνόμαστε από την επιφάνεια του εδάφους.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory