Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

Κορίτσια τρώνε παγωτό

sladoled-0001
sladoled-0002

Θα ήθελες ένα τέτοιο κορίτσι ?

ke-izlezes-li-so-nea-0001
ke-izlezes-li-so-0002-nea
ke-izlezes-li-so-nea-0003
ke-izlezes-li-so-nea-0004
ke-izlezes-li-so-nea-0005

Η μαγεία των χρωμάτων

Colour Me: Η μαγεία των χρωμάτων
Colour Me: Η μαγεία των χρωμάτων
Colour Me: Η μαγεία των χρωμάτων
Colour Me: Η μαγεία των χρωμάτων
Colour Me: Η μαγεία των χρωμάτων
Colour Me: Η μαγεία των χρωμάτων

Τα πιο επικίνδυνα αθλήματα όλων των εποχών

Whitewater Rafting
Λευκό-Νερό Rafting


Base Jumping
base_jumping
Αλεξιπτωτισμό ελευθέρας πτώσεως

Ομορφες αθλήτριες .

Πώς να φροντίσετε σωστά τη μπαταρία της συσκευής σας

Όλα αυτά τα απίθανα πράγματα που κάνει ένα smartphone που κρατάτε στα χέρια σας, δεν έχουν καμία σημασία αν μένετε από μπαταρία. Και η μπαταρία εξακολουθεί και είναι η μεγάλη πληγή των συσκευών μας, καθώς, κακά τα ψέματα, με τόσες λειτουργίες και τόσες δυνατότητες, εξακολουθεί να είναι «θαύμα» όταν η συσκευή μας έχει αυτονομία μίας ολόκληρης ημέρας. Επειδή όμως, όλο και περισσότερο, εξαφανίζονται οι συσκευές με αποσπώμενες μπαταρίες, δείτε εδώ μερικές απλές οδηγίες για το πώς να συμπεριφέρεστε στις μπαταρίες σας, ώστε να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής τους.
battery
Κρατήστε τη (σχεδόν) γεμάτη
Ο πιστός σας σύντροφος (το tablet ή το smartphone σας) λειτουργεί με μπαταρία ιόντωνλιθίου. (Καμία φορά, όταν νευριάζουμε με την αυτονομία, εμείς την αποκαλούμε μπαταρία η-λιθίου). Για να απολαύσετε όλες τις… ιδιότητές της, είναι καλό να την κρατάτε σε επίπεδο άνω του 50%, όσο μπορείτε περισσότερο. Δηλαδή, να αποφεύγετε να την αφήνετε να καταναλώνεται, από το στάδιο της εντελώς γεμάτης, μέχρι το στάδιο της εντελώς άδειας. Αν αυτή είναι η τακτική σας, δηλαδή, να την φορτίζετε και μετά να την αφήνετε να αδειάζει εντελώς, αυτό θα της κάνει κακό, δηλαδή, θα μειώσει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Σημειώστε να το κάνετε αυτό (να την αφήνετε να αδειάζει εντελώς) μία φορά το μήνα μόνο, ώστε να αυτορυθμίζεται.
Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να την αφήνετε στη φόρτιση συνέχεια. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, μπορεί εύκολα να υπερθερμανθούν. Από την υπερθέρμανση της μπαταρίας, μπορεί να σας προφυλάξει ο φορτιστής σας, «κλείνοντας» την παροχή ρεύματος στην ήδη γεμάτη μπαταρία σας, αλλά και πάλι. Παρά του ότι σας λέγαμε παραπάνω ότι η μπαταρία σας δεν πρέπει να αδειάζει εντελώς, είναι καλό επίσης να μην γεμίζει εντελώς. Η καλύτερη ζωή της μπαταρίας σας εξασφαλίζεται επίσης αν δεν την αφήνετε να γεμίζει στο 100%, αλλά να την βγάζετε από το φορτιστή, λίγο πριν. Αν την αφήνετε στον φορτιστή όσο είναι γεμάτη, θα προκαλέσει σταδιακή φθορα.
Οπότε; Ιδανικά, θα κρατάτε την μπαταρία σας μεταξύ του 40 και 90%, με τη συνεχή χρήση και φόρτισή της.
Κρατήστε την μπαταρία σας, δροσερή
Ο εχθρός μίας μπαταρίας ιόντων λιθίου, είναι ένας: η ζέστη. Όταν ζεσταίνεται η μπαταρία, φθείρεται, ανεξάρτητα αν χρησιμοποιείται ή όχι. Σε μία μέση θερμοκρασία 0 βαθμών κελσίου, μία μπαταρία ιόντων λιθιόυ σε ένα χρόνο θα χάσει το 6% της μέγιστης χωρητικότητάς της. Σε μία μέση θερμοκρασία 25 βαθμών κελσίου, θα χάσει το 20%, ενώ όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 40 βαθμούς, το ποσοστό απωλειών για τη μπαταρία ανεβαίνει στο 35%. Επειδή μένουμε Ελλάδα και τα καλοκαίρια μας είναι «καυτά», δεν σας λέμε να βάζετε το smartphone σας στοψυγείο, αλλά μπορείτε να αποφεύγετε να το αφήνετε πάνω σε ταμπλό αυτοκινήτων που τα βλέπει ο ήλιος, ή τραπεζάκια στο μπαλκόνι χωρίς τέντα.
Αποφύγετε την ασύρματη φόρτιση.
Η ασύρματη φόρτιση είναι φανταστική, αν διαθέτετε μία από τις συσκευές που μπορούν να το κάνουν. Αλλά. Προς το παρόν, οι επαγωγική ασύρματοι φορτιστές, παράγουν αρκετή ποσότητα θερμότητας που εκλύεται στο περιβάλλον. Και πέρα από το γεγονός ότι δεν αρέσει σε κανέναν η απώλεια ενέργειας, η θερμότητα αυτή, θα «ψήσει» λιγάκι τη μπαταρία σας. Οπότε, αν θέλετε να διαρκέσει πολύ, αποφύγετε προς το παρόν αυτή τη διαδικασία.
Μην «ξεζουμίζετε» τη μπαταρία σας.
Είτε χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας, είτε δεν την χρησιμοποιείτε, ένα είναι το σίγουρο. Η μπαταρία σας θα «πεθάνει» κάποια στιγμή, όπως πεθαίνουν τα περισσότερα πράγματα. Υπάρχει όμως ένας τρόπο να επεκτείνετε τον όρο ζωής της, ακόμα κι όταν παραμένει στο ντουλάπι σας:μην την αφήσετε τελείως ξεφόρτιστη.
Αν, δηλαδή, έχετε ένα gadget, και αποφασίσετε να το βάλετε στο ντουλάπι για κάμποσο καιρό, μην το αποθηκεύσετε με εντελώς άδεια μπαταρία. Αφήστε την λίγο φορτισμένη. Στο 40%περίπου. Μία μπαταρία ιόντων λιθίου θα «αιμορραγήσει» σε ποσοστό 5-10% το μήνα.
Σημειώστε δε πως όταν μία μπαταρία ιόντων λιθίου φτάσει στο μηδέν (κυριολεκτικά μηδέν) γίνεται ιδιαιτέρως ασταθής και επικίνδυνη όταν φορτίζεται ξανά. Γι αυτό και οι κατασκευαστές, προκειμένου να αποφύγουν ατυχήματα όπως ανεπιθύμητες εκρήξεις, έχουν εγκαταστήσει τσιπ ώστε, όταν η μπαταρία εμφανιστεί τόσο ασταθής, να αυτοκαταστραφεί.
Κι εντάξει, με αυτό το μηχανισμό δεν θα έχετε την δυσάρεστη εμπειρία να πασαλειφτείτε με οξέα μπαταρίας, αλλά εφόσον τώρα γνωρίζετε όλα αυτά, δεν χρειάζεται να χάσετε μία πολύτιμη μπαταρία.
Μην εξοντώνετε τη μπαταρία σας
Σας αρέσει να δουλεύετε στα κόκκινα συνέχεια; Να είστε συνεχώς «στη πρίζα»; Θα διαπιστώσετε λίαν συντόμως πως ο οργανισμός σας θα σας εκδικηθεί γι αυτό, με κάποια ασθένεια ή κατάπτωση. Κάπως έτσι είναι και οι μπαταρίες. Τυπικά, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου διαρκούν 3 με 5 χρόνια. Και αυτός είναι κι ένας ικανοποιητικός  χρόνος για να αποφασίσετε να αλλάξετε και το gadget σας (ναι, αυτός είναι και όχι ο ένας χρόνος geeks). Οπότε, αν θέλετε να κρατήσει η μπαταρία σας για όλο αυτό το χρονικό διάστημα, εκτός από τα παραπάνω που αναφέραμε, δεν χρειάζεται να αφήνετε τη συσκευή σας στη φόρτιση όλη τη νύχτα. Φορτίζετε το κινητό σας κατά την διάρκεια της ημέρας. Μέχρι να φτάσει στο 90%+.
Αν κάνετε όλα τα παραπάνω, που δεν είναι τίποτα δύσκολα μαθηματικά, αλλά απλές πρακτικέςπου μπορείτε να υιοθετήσετε, δεν θα χρειαστεί να προβληματιστείτε για το αν θα αλλάξετε μπαταρία στη συσκευή σας ή όχι. Η μπαταρία σας, θα είναι ευχαριστημένη. Μέχρι να φτάσει τα βαθειά γεράματα της 3ετίας – 5ετίας και να πεθάνει χαρούμενη.

Ο ρόλος της σειράς γέννησης: Υψηλή πίεση για τους πρωτότοκους, ατυχήματα για τους βενιαμίν

Ο ρόλος της σειράς γέννησης: Υψηλή πίεση για τους πρωτότοκους, ατυχήματα για τους βενιαμίν
Τα γονίδια μπορεί να δώσουν απαντήσεις στο γιατί ένας άνθρωπος τρέχει  γρήγορα. Η χημεία του εγκεφάλου μπορεί να εξηγήσει γιατί κάποιος είναι πιο επιρρεπής στην κατάθλιψη. Για τον τρόπο ζωής που ακολουθεί κάποιος, όμως, οι επιστήμονες συνιστούν να κοιτάξουμε στις αδελφικές σχέσεις και τη σειρά γέννησης μεταξύ των αδελφών.
Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότεροι ερευνητές πιστεύουν πως η σειρά με την οποία έχει γεννηθεί κάποιος στην οικογένεια παίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και στην υγεία, αλλά ακόμη και στην επιτυχημένη ή όχι επαγγελματική πορεία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Μπράντεϊς στη Μασαχουσέτη έδειξε ότι το να έχει κανείς μικρότερο αδελφό μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης κατά 3% έως 5,9%, ενώ εάν έχει μικρότερη αδελφή η αύξηση είναι κατά 3,8%. Κι αυτό γιατί τα πρωτότοκα παιδιά αισθάνονται στρες με την άφιξη ενός μικρότερου παιδιού στο σπίτι, ενώ παράλληλα θα πρέπει να διεκδικούν την προσοχή των γονιών τους.
Για τους περισσότερους, πάντως, αποτελεί μεγάλη έκπληξη η επιστημονική διαπίστωση ότι τα αδέλφια μας - η σχέση μαζί τους αλλά και η σειρά γέννησης - μπορεί να είναι υπεύθυνα τόσο για την οικονομική μας σταθερότητα όσο και για το αν ο γάμος μας θα κρατήσει πολλά χρόνια. Κι αυτό, εξηγούν επιστήμονες, όπως η ψυχολόγος Κάθριν Σάλμον, συγγραφέας του βιβλίου «Η κρυφή δύναμη του μεσαίου παιδιού», συμβαίνει κυρίως στα δεύτερα παιδιά, τα οποία τυχαίνει να είναι λιγότερο εγωκεντρικά από τα μεγαλύτερα αδέλφια τους και λιγότερο χαϊδεμένα από τα μικρότερα. Σε έρευνα που έκανε, βρήκε ότι 80% των μεσαίων παιδιών παραμένουν πιστά στους συντρόφους τους. Το αντίστοιχο ποσοστό για τα πρωτότοκα είναι 65% και για τα μικρότερα αδέλφια 53%.
Η 8χρονη Αγγελική είναι η μεγάλη κόρη της Ιωάννας Παπαγιάννη, ενώ ο Νίκος και η Μαριλένα τα δύο μικρότερα αδέλφια. Μάλιστα, επειδή η Μαριλένα γεννήθηκε ένα λεπτό αργότερα από τον δίδυμο αδελφό της, στο σπίτι την αποκαλούν «μικρή». «Είναι τρεις διαφορετικοί χαρακτήρες και διαπιστώνουμε ότι η χρονική σειρά με την οποία γεννήθηκαν επηρεάζει και τη συμπεριφορά τους. Για παράδειγμα, η μεγάλη μας κόρη βγάζει έναν ανταγωνισμό ως προς τα αδέλφια της, ζηλεύει περισσότερο και είναι αυτή που συνήθως θα έχει το παράπονο ή την αίσθηση της αδικίας. Κι αυτό γιατί, μέχρι να έρθουν στην οικογένεια τα δίδυμα, η Αγγελική ήταν η κυρίαρχος. Οσο για τα μικρότερα, είναι πιο επαναστάτες και σε αυτό ίσως συνέβαλε και το γεγονός ότι εμείς ως γονείς στο πρώτο παιδί ήμασταν πιο σφιγμένοι, πιο κολλημένοι στα "πρέπει", ενώ στα μικρότερα ξέραμε τι να περιμένουμε ή τι συμβαίνει», εξηγεί στα «ΝΕΑ» η Ιωάννα Παπαγιάννη.

Πρώτα και καλύτερα;
Πολλοί είναι οι ερευνητές οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με το φαινόμενο «πρώτο παιδί»: η πλειονότητα των νικητών του βραβείου Νομπέλ είναι πρωτότοκα παιδιά, ενώ στα διάσημα πρώτα παιδιά συγκαταλέγονται τόσο η Βασίλισσα Ελισάβετ όσο και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ. Ετσι, αρκετές είναι οι μελέτες που έχουν γίνει με αντικείμενο την εξυπνάδα, την επιτυχία αλλά και την υγεία των πρωτότοκων παιδιών. Νορβηγοί επιστήμονες έδειξαν ότι τα παιδιά που έρχονται πρώτα στην οικογένεια είναι γενικά πιο έξυπνα από τα μικρότερα αδέλφια τους. Μάλιστα, το IQ είναι κατά μέσο όρο τρεις μονάδες υψηλότερο από αυτό των αδελφών τους, οι οποίοι έρχονται δεύτεροι στη σειρά. Είναι όμως και πιο επιτυχημένα, αυτό τουλάχιστον δείχνει μια παλαιότερη έρευνα του 2010, σύμφωνα με την οποία 43% όσων κατέχουν θέση στο διοικητικό συμβούλιο εταιρειών είναι πρωτότοκα, ενώ αντίθετα μόλις 23% είναι τα μικρότερα αδέλφια στην οικογένεια. Το να είναι κανείς πρωτότοκος έχει, όμως, και τα αρνητικά του. Σύμφωνα με αποτελέσματα του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη, οι πρωτότοκοι άνδρες παθαίνουν συχνότερα καρκίνο των όρχεων απ' ό,τι τα μικρότερα αδέλφια τους.

Τα παιδιά - «σάντουιτς»
Μπορεί να θεωρούνται οι επαναστάτες της οικογένειας, ωστόσο τα δεύτερα - μεσαία παιδιά αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης: τα μεγάλα αδέλφια παίρνουν όλη τη δόξα και την προσοχή, τα μικρότερα συγχωρούνται πολύ εύκολα για τις αταξίες, ενώ τα μεσαία αγωνίζονται να κερδίσουν λίγη από την προσοχή των γονέων. Αλλωστε, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας του Πανεπιστημίου του Γουισκόνσιν, οι γονείς περνούν 10% λιγότερο χρόνο με τα μεσαία παιδιά και ξοδεύουν λιγότερα χρήματα γι' αυτά, κάτι που μπορεί να τα κάνει να έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση.
Τα μεσαία παιδιά έχουν, όμως, και πλεονεκτήματα. Πρόσφατα, έρευνα που πραγματοποίησαν αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των οικονομικών, έδειξε ότι 65% των μεσαίων παιδιών βάζουν χρήματα στην άκρη. Παράλληλα, παρά τα όσα πιστεύουν οι περισσότεροι, τα μεσαία παιδιά έχουν τη δυνατότητα να γίνουν πολύ πετυχημένοι επιχειρηματίες. Κι αυτό γιατί, εξηγούν οι ειδικοί, η σειρά γέννησής τους τους μαθαίνει να περιμένουν με υπομονή την προσοχή των γονέων, κάτι που τους γεμίζει με μεγάλα αποθέματα επιμονής.

Οι βενιαµίν
Μένουν για πάντα τα «μικρά» της οικογένειας, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις. «Είναι τα παιδιά που πολλές φορές δεν τα παίρνουν σοβαρά, τους φέρονται απελπιστικά χαϊδευτικά, υπερπροστατευτικά και με επιείκεια. Αυτό, βέβαια, έχει ως συνέπεια στις ενήλικες σχέσεις τους - είτε αυτές είναι φιλικές είτε συντροφικές - να απαιτούν την ίδια επιείκεια και φροντίδα», σημειώνει η κοινωνική λειτουργός Δήμητρα Θεοφίλη.
Τα στερνοπούλια πάντως, σύμφωνα με μελέτες, είναι κι αυτά που τραυματίζονται πιο συχνά. Μια πρόσφατη έρευνα στα νοσοκομεία της Ιερουσαλήμ έδειξε ότι τα τελευταία παιδιά της οικογένειας επισκέπτονταν τα νοσοκομεία εξαιτίας τραυματισμών κατά 50% συχνότερα από τα μεγαλύτερα αδέλφια τους. Κι αυτό γιατί είναι πιο πρόθυμα να παίρνουν ρίσκα. Παράλληλα, οι βενιαμίν είναι και τα παιδιά που εμβολιάζονται λιγότερο από τα αδέλφια τους, αφού συχνά οι γονείς έχουν να μοιράσουν τον χρόνο τους σε πολλές υποχρεώσεις και έτσι ξεχνούν τα παιδικά εμβόλια.

Η µάχη στο τραπέζι
Τα παιδιά κάθονται γύρω από το οικογενειακό τραπέζι για να σερβιριστεί το γεύμα. Μόλις η μητέρα αφήνει και το τελευταίο πιάτο, ξεκινά η μάχη. Τα αδέλφια αρχίζουν να μαλώνουν για το ποιο θα πάρει το πιάτο με το περισσότερο φαγητό, ποιο θα κάτσει στην ίδια θέση με την προηγούμενη ημέρα ή ποιο θα φάει γρηγορότερα για να μπορεί να παίξει μετά.
Σε αρκετές οικογένειες οι σκηνές αυτές είναι καθημερινές. Αυτό όμως που οι περισσότεροι δεν έχουν σκεφτεί ποτέ είναι πως η αδελφική αντιπαλότητα ακόμη και στο οικογενειακό τραπέζι παίζει ρόλο στη διαμόρφωση τους προσωπικότητας αλλά και των συμπεριφορών που θα έχουν τα παιδιά ως ενήλικες πια. «Πολλοί θεωρούν ότι τα οικογενειακά γεύματα είναι συνδεδεμένα με στιγμές αρμονίας και οικογενειακής θαλπωρής. Για αρκετές οικογένειες, ωστόσο, τα γεύματα αυτά είναι ένα πεδίο μάχης, όπου κυριαρχούν οι καβγάδες - κυρίως μεταξύ των αδελφών -, η επίδειξη εξουσίας και δύναμης, βάσει της ηλικίας ή του φύλου», εξηγεί η κ. Θεοφίλη.
Οταν το οικογενειακό τραπέζι στρώνεται στο σπίτι της Ιωάννας Παπαγιάννη ξεκινούν και οι μάχες - άλλοτε μικρής και άλλοτε μεγάλης έντασης - μεταξύ των τριών παιδιών της. «Και συνήθως οι καβγάδες ξεκινούν με το που θα εμφανιστεί στο τραπέζι το γλυκό. «Γιατί παίρνω μικρότερο κομμάτι;» ή «Γιατί η αδελφή μου πήρε περισσότερη σοκολάτα ή καραμέλες από εμένα;» ακούμε συχνά από τα παιδιά», λέει η Ιωάννα, η οποία προσθέτει πως αυτοί οι καβγάδες συνεχίζονται και στο παιχνίδι.
Γιατί, όμως, αυτή η διεκδίκηση και ο καβγάς γίνονται με αφορμή το οικογενειακό τραπέζι; Οπως εξηγούν οι κοινωνιολόγοι, αυτό συμβαίνει ενδεχομένως επειδή όλα τα μέλη της οικογένειας είναι διαθέσιμα και άρα υπάρχει διαθέσιμος χώρος και χρόνος για καβγά. «Οι καβγάδες αυτοί δυστυχώς έχουν αντίκτυπο και στην ενήλικη ζωή, σε πολλούς τομείς. Καταρχήν μπορεί να δημιουργηθεί μια αρρωστημένη, λανθασμένη σχέση με το φαγητό και ως συνέπεια να εμφανιστούν διατροφικές διαταραχές». Ετσι, είναι συνηθισμένο κάποιος στην ενήλικη ζωή του να τρώει πιο γρήγορα το φαγητό ή να μην καταναλώνει συγκεκριμένες τροφές ως αποτέλεσμα τραυματικών παιδικών εμπειριών στο οικογενειακό τραπέζι. 

8 Καλοκαιρινές, Θρεπτικές Τροφές

8 καλοκαιρινές, θρεπτικές τροφές (4)
Μια σαλάτα με αβοκάντο και μάνγκο, μια χούφτα μούρα ή ένα ποτήρι παγωμένο τσάι, είναι απολαυστικές καλοκαιρινές γεύσεις που συμβάλλουν στην καλή υγεία μας.
Τρώγοντας περισσότερα φρούτα και λαχανικά θα μπορέσετε να αποτρέψετε τυχόν ελλείψεις βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, ενώ επίσης τα αντιοξειδωτικά και τα φυτοθρεπτικά συστατικά που περιέχουν, είναι ενώσεις που βοηθούν στην προστασία μας από καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, διαβήτη, καρκίνο, υψηλή αρτηριακή πίεση και παχυσαρκία και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις.
Τα φρούτα και τα λαχανικά δεσπόζουν στη παρακάτω λίστα, όχι μόνο για τα οφέλη τους στην υγεία μας, αλλά και επειδή το καλοκαίρι είναι η εποχή τους…
  • Μύρτιλα (blueberries)
Μια μερίδα μύρτιλα, έχει το ένα τέταρτο της ημερήσιας προτεινόμενης ποσότητας βιταμίνης C, ενώ τελευταίες μελέτες δείχνουν πως τα μύρτιλα προστατεύουν τον οργανισμό από πληθώρα ασθενειών, μεταξύ των οποίων και τα εγκεφαλικά ή καρδιακά επεισόδια. Ακόμα, οι πολυφαινόλες, εκτός από το βαθύ χρώμα που δίνουν στα μύρτιλα, στηρίζουν την υγεία των οστών. Τέλος τα αντιοξειδωτικά στοιχεία στα μύρτιλα, μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης νευροεκφυλιστικών ασθενειών και κρατούν το ζάχαρο στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα.
  • Αβοκάντο
8 καλοκαιρινές, θρεπτικές τροφές (1)
Τα αβοκάντο ακόμα και αν δεν είναι η πρώτη σας επιλογή όταν αγοράζετε φρούτα, σίγουρα θα τα συναντήσετε σε μια καλοκαιρινή σαλάτα. Ευτυχώς δηλαδή, γιατί είναι γεμάτα από θρεπτικά στοιχεία. Φυτικές ίνες, βιταμίνες B5, B6, C, K, φολικό οξύ, κάλιο και, οι προστάτες των κυττάρων, τα αντιοξειδωτικά είναι βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα στο αβοκάντο. Τέλος τα αβοκάντο έχουν μεν λιπαρά, αλλά τα καλά λιπαρά, τα μονοακόρεστα, που έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στη διατήρηση καλών επιπέδων της χοληστερίνης και μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιοπαθειών.
  • Αγγούρια
Τα αγγούρια, εκτός από καλή «μάσκα» για τα κόκκινα και πρησμένα μάτια, είναι και σημαντική πηγή βήτα-καροτένιου, καλίου, μαγνήσιου, βιταμινών C, K και B5. Όλα αυτά τα στοιχεία διατηρούν φροντίζουν η πίεση να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και ενυδατώνουν το δέρμα. Επιπλέον, τα αγγούρια έχουν αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση. Φροντίστε μόνο να τα τρώτε με τη φλούδα και να τρώτε και τους σπόρους, αφού εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των θρεπτικών συστατικών.
8 καλοκαιρινές, θρεπτικές τροφές (5)
  • Παγωμένο πράσινο τσάι
Το γεμάτο αντιοξειδωτικά πράσινο τσάι, είτε παγωμένο είτε ζεστό, είναι αυτό που βοηθά το περισσότερο στη γενική καλή υγεία του οργανισμού, περιορίζοντας το ρίσκο εμφάνισης διαβήτη, παχυσαρκίας, εγκεφαλικού και καρδιακής νόσου. Σχετική μελέτη υπέδειξε, πως εκείνοι που καταναλώνουν περίπου 3 φλυτζάνια πράσινο τσάι ημερησίως, έχουν 45-65% μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης υπέρτασης, ενώ αντίστοιχες μελέτες υπονοούν πως η καθημερινή κατανάλωση πράσινου τσαγιού, περιορίζει την εμφάνιση συγκεκριμένων τύπων καρκίνου, όπως είναι του προστάτη και των πνευμόνων.
  • Φυλλώδη πράσινα λαχανικά
Η φύση μας προσφέρει πράσινα λαχανικά, όλο το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι. Και πάντα είναι καλό να καταναλώνουμε κάτι όταν είναι η εποχή του, γι’ αυτό το καλοκαίρι προτιμήστε μαρούλι, ρόκα και κάρδαμο. Όλα τα πράσινα λαχανικά είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Β, C και A, πρωτεΐνες, σίδηρο και φυτικές ίνες. Επίσης, περιέχουν μεγάλο ποσοστό νερού, που είναι η πρώτη ανάγκη του οργανισμού για τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Και αν και εδώ σας απασχολεί η σιλουέτα σας, δεν έχετε κανένα λόγο, αφού τα πράσινα λαχανικά, είναι χαμηλά σε θερμίδες και νάτριο, και –κυρίως- χωρίς ίχνος χοληστερόλης.
  • Φασόλια και άλλα όσπρια
8 καλοκαιρινές, θρεπτικές τροφές (2)
Ένα από τα σημαντικότερα «δώρα» της φύσης, όσο και αν τα σνομπάρουν πολλοί, είναι τα όσπρια. Τα φασόλια κάθε είδους, οι φακές και η σόγια, είναι σημαντικές πηγές αντιοξειδωτικών, βιταμίνης Β, φολικού οξέος, ασβεστίου, σιδήρου, καλίου και πρωτεΐνης. Τα όσπρια επίσης είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες, που είναι εκείνες οι φυτικές ίνες που συνδέονται περισσότερο με την υγεία της καρδιάς, τη χαμηλή χοληστερίνη, την κυκλοφορία του ζαχάρου στο αίμα και την απώλεια βάρους.
  • Πιπεριές
Οι πιπεριές δεν δίνουν μόνο χρώμα, στο φαγητό και τη σαλάτα αλλά και πολλές βιταμίνες στον οργανισμό. Οι πιπεριές έχουν λίγες θερμίδες ενώ μισή κούπα πράσινες, κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές περιέχουν πάνω από το 230% της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C. Οι πιπεριές περιέχουν ακόμα καροτενοειδή, που είναι τα στοιχεία που τους δίνουν το έντονο χρώμα τους, αλλά και σχετίζονται με τη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και ορισμένων τύπων καρκίνου.
  • Μάνγκο
8 καλοκαιρινές, θρεπτικές τροφές (3)
Τα μάνγκο είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C. Μόλις ένα φλιτζάνι φέτες μάνγκο, μας δίνουν περίπου το 25% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Α (η οποία είναι απαραίτητη για την όρασή μας) και περίπου το 75% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C (η οποία είναι απαραίτητη για το ανοσοποιητικό μας σύστημα). Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες μας βοηθούν να αισθανόμαστε πλήρεις και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο (που βοηθά στην υγεία της καρδιάς), ενώ έχουν λίγες θερμίδες, λίπος, νάτριο και χοληστερόλη. Υπάρχουν επίσης κάποια πρώτα συμπεράσματα πως το μάνγκο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σωματικού λίπους και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
Πηγή: clickatlife.gr


Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory