Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013

USA in the 50s-70s

USA in the 50s-70s
USA in the 50s-70s

Sportcaster vs Athlete in 40 meter dash

Τα πιο πεικίνδυνα ποτά στον κόσμο .Μνημείο απο αυτοκίνητα .

Πως να μην τραβήξεις ένα αυτοκίνητο έξω απο τον πάγο .

Όλα όσα θα ήθελε ένας άντρας από τη ζωή του

Να έχει φίλες, συγκεκριμένα τέτοιες φίλες και να παίζουν όλη μέρα video games χωρίς γκρίνια, μουρμούρα και τα συναφή.
Όλα όσα θα ήθελε ένας άντρας από τη ζωή του (4)
Πηγή: newsbeast.gr


Πώς Να Φτιάξετε Το Τέλειο Ρύζι

Πώς να φτιάξετε το τέλειο ρύζι (1)
Είναι από τα πιο βασικά υλικά της κουζίνας μας κι όμως, συνεχίζει να μας κάνει τη ζωή δύσκολη. Ο λόγος για το ρύζι και για τη διαδικασία μαγειρέματός του…
Όσο δύσκολο ή εύκολο σας φαίνεται να μαγειρέψετε ρύζι, υπάρχουν μικρά αλλά βασικά μυστικά στη διαδικασία βρασίματός του που θα σας φέρουν στο πιάτο το τέλειο αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε χαμηλή φωτιά, μια κατσαρόλα με καπάκι που κλείνει καλά και αφήστε το ρύζι σας να ξεκουραστεί. Ας δούμε ποια είναι τα βασικά βήματα, που απαιτούνται για να δημιουργήσουμε το τέλειο ρύζι.
  • Πρώτο βήμα: ξεπλύνετε καλά
Συνήθως το ρύζι ξεπλένεται με 2-3 αλλαγές παγωμένου νερού. Υπάρχουν δύο λόγοι για να ξεπλύνετε το ρύζι σας. Σε ορισμένα εργοστάσια χρησιμοποιείται σκόνη ως ενισχυτικό της άλεσης, οπότε το ξέπλυμα είναι ένα σημαντικό βήμα πριν μαγειρέψετε το ρύζι σας. Το ξέπλυμα αφαιρεί επίσης, μέρος του αμύλου, κάνοντας το ρύζι λιγότερο κολλώδες. Ορισμένες φορές –κυρίως στη περίπτωση του basmati- μουλιάζουμε τους κόκκους, βοηθώντας τους να ενυδατωθούν καλά και να μην λιώσουν κατά το βράσιμο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, σιγουρευτείτε ότι στραγγίξατε καλά το ρύζι σας, διαφορετικά θα χρειαστείτε περισσότερο νερό στο μαγείρεμα απ’ όσο υπολογίζατε αρχικά.
Πώς να φτιάξετε το τέλειο ρύζι (2)
  • Δεύτερο βήμα: Μια απλή μέθοδος μαγειρικής
Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι για το μαγείρεμα του ρυζιού, αλλά η πιο απλή είναι η μέθοδος της απορρόφησης. Το ρύζι μαγειρεύεται σε μια μετρημένη ποσότητα νερού, έτσι ώστε τη στιγμή που το ρύζι θα έχει μαγειρευτεί καλά, το νερό να έχει απορροφηθεί. Καθώς πέφτει η στάθμη του νερού, ο παγιδευμένος ατμός ολοκληρώνει παράλληλα, το μαγείρεμα και κρατά το ρύζι σας σπυρωτό.
Το κλειδί για αυτή τη μέθοδο είναι να υπολογίζετε τη σωστή ποσότητα νερού που θα χρειαστεί για το ιδανικό βράσιμο του ρυζιού σας. Κατά γενικό κανόνα, χρησιμοποιείστε 1½ -1¾ φλιτζάνι του νερού για κάθε φλιτζάνι με μακρύκοκκο λευκό ρύζι, αλλά μπορεί να χρειαστεί να πειραματιστείτε λίγο προκειμένου να βρείτε το αποτέλεσμα που σας αρέσει περισσότερο. Το καστανό ρύζι απαιτεί περισσότερη ποσότητα νερού, ενώ το ρύζι με μικρότερους κόκκους απαιτεί λιγότερο. Έχετε κατά νου ότι περισσότερο νερό σας δίνει πιο μαλακό, κολλώδες αποτέλεσμα, τέλειο για να το ανακατέψετε με σάλτσα, ενώ λιγότερο νερό δημιουργεί πιο σταθερό και σπυρωτό ρύζι, ιδανικό για ρυζοσαλάτες.
Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που πρέπει να έχετε κατά νου, είναι η κατσαρόλα. Μια κατσαρόλα με καλή και βαριά βάση θα εμποδίσει το καψάλισμα στο κάτω μέρος, ενώ ένα καπάκι που κλείνει καλά, κρατά τον ατμό μέσα και κάνει το ρύζι σας πιο σπυρωτό. Αν το καπάκι δεν εφάπτεται καλά, φροντίστε να τοποθετήσετε ένα καθαρό πανί κουζίνας ανάμεσα στο καπάκι και την κατσαρόλα που θα τραβά τους ατμούς και θα διατηρεί την υγρασία στο εσωτερικό της κατσαρόλας.
Πώς να φτιάξετε το τέλειο ρύζι (3)
Ένας άλλος τρόπος είναι να σιγοβράζετε το ρύζι σας με το νερό μέχρι να μαγειρευτεί καλά, προσθέτοντας βραστό νερό όταν χρειάζεται κι ανακατεύοντας καλά.
  • Τρίτο βήμα: Αφήστε το να ξεκουραστεί
Μετά από περίπου 12 λεπτά, το υγρό θα πρέπει να έχει απορροφηθεί και το ρύζι να έχει μαγειρευτεί. Αν σερβίρετε το ρύζι σας αμέσως, θα βρείτε το πάνω στρώμα του ξηρό και σπυρωτό και το κάτω μέρος, θα είναι πιο υγρό και κολλώδες. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να έχετε υπομονή. Αφήστε το ρύζι σας να «καθίσει» για λίγα λεπτά μακριά από τη θερμότητα, με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 10-15 λεπτά. Αυτό επιτρέπει την ανακατανομή της υγρασίας, με αποτέλεσμα μια πιο ομοιόμορφη σπυρωτή υφή.
  • Το τέλειο ρύζι
1 φλιτζάνι μακρύκοκκο λευκό ρύζι
Ανάλατο βούτυρο ή ελαιόλαδο
Αλάτι
Πώς να φτιάξετε το τέλειο ρύζι (4)
Αφού ξεπλύνετε το ρύζι σας με 2-3 αλλαγές κρύου νερού, στραγγίξτε το καλά σε ένα κόσκινο. Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους με βαριά βάση και με καλό καπάκι, συνδυάστε 1¾ φλιτζάνι νερό, το ρύζι σας και λίγο βούτυρο ή λάδι μαζί με μια πρέζα αλάτι.
Ανάψτε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία και όταν το νερό αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά σας, έτσι ώστε να σιγοβράσει το μίγμα και καλύψτε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Μαγειρέψτε υπομονετικά μέχρι το νερό να απορροφηθεί εντελώς και το ρύζι σας να είναι τρυφερό. Αυτή η διαδικασία απαιτεί περίπου 15-20 λεπτά, ανάλογα βέβαια και με το ρύζι που χρησιμοποιείτε. Σηκώστε το καπάκι για να βεβαιωθείτε ότι το ρύζι είναι πλήρως μαγειρεμένο και το νερό έχει απορροφηθεί.
Τέλος, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη θερμότητα και αφήστε τη να καθίσει ανενόχλητη και με το καπάκι για 10-15 λεπτά και μετά αφαιρέστε το καπάκι, δοκιμάστε το ρύζι σας με ένα πιρούνι και είστε έτοιμοι να το σερβίρετε.
Πηγή: clickatlife.gr

Πως καταλαβαίνουμε ότι μυρίζει άσχημα το στόμα μας;

Πως καταλαβαίνουμε ότι μυρίζει άσχημα το στόμα μας;
Η κακοσμία είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, το σίγουρο είναι πάντως ότι ο άνθρωπος που το στόμα του μυρίζει, νιώθει άβολα, δεν πλησιάζει να μιλήσει από κοντά και στα βλέμματα των συνομιλητών του πάντα τριγυρίζει το ερώτημα στο μυαλό του: “μήπως τους μύρισε το στόμα μου;” Τι είναι η κακοσμία; που οφείλεται, και πως μπορεί να καταπολεμηθεί. Στο επιστημονικό άρθρο θα βρείτε απαντήσεις σε όλες σας τις απορίες και το σημαντικότερο θα μάθετε πως μπορείτε να καταλάβετε ότι έχετε κακοσμία;
Με τον ορισμό χαλίτωση (halitosis) εκφράζουμε την απόπνοια δυσάρεστης οσμής κατά την αναπνοή. Η δυσοσμία του στόματος δεν αποτελεί απλά πρόβλημα από μόνη της, αλλά δημιουργεί πρόσθετα κοινωνικό, επαγγελματικό, οικογενειακό και ψυχολογικό αντίκτυπο. Πολλές φορές ο εντοπισμός της κακοσμίας μπορεί να γίνει από το ίδιο το άτομο, από τον περίγυρο ή από κάποιο γιατρό. Η λέξη χαλίτωση είναι λατινογενούς προέλευσης από το hallitus = αναπνοή, πνοή και το halare = να αναπνέεις + osis.
Είναι ένα πρόβλημα που απασχολούσε τους ανθρώπους από την αρχαιότητα και βρίσκουμε αναφορές και στον Ιπποκράτη που συσχετίζει την κακοσμία του στόματος με την περιοδοντική νόσο και προτείνει σαν θεραπεία την άρση του αιτίου, δηλαδή την αποκατάσταση των ουλικών βλαβών. Στο Ταλμούδ βρέθηκε εβραϊκό έγγραφο, γραμμένο 2000 χρόνια πριν ,που αναφέρει ότι ο γάμος μπορεί να λυθεί αν κάποιος σύζυγος εμφανίσει κακοσμία στόματος. Στα ρωμαϊκά έγγραφα αναφέρεται επίσης η κακοσμία και συστήνεται η λεβάντα ( λατινικά levade= πλένω ) για την αντιμετώπιση του ουλικού πόνου και της κακοσμίας. Οι Κινέζοι στην ιατρική τους χιλιάδες χρόνια πριν δίνουν την εξής συνταγή: 5 σταγόνες ελαίου τσαγιόδεντρου μαζί με πέντε σταγόνες μύρου. Ανάλογες αναφορές απαντώνται και στην ισλαμική θεολογία.
Άλυτο πρόβλημα στο βάθος του χρόνου. Όλο και περισσότερες έρευνες ασχολούνται με το θέμα, ιδιαίτερα στη σύγχρονη εποχή που η τεχνολογία και τα φάρμακα αναπτύσσονται και εξελίσσονται. Η αιτιολογία της είναι πολυπαραγοντική και μπορεί να οφείλεται σε τοπικά (90% περίπου των περιπτώσεων) ή σε γενικά αίτια 10%. H κακοσμία μπορεί να μετρηθεί με διάφορα όργανα με διαβάθμιση από το 0 έως το 5. Το πρώτο οσμόμετρο περιγράφεται το 1953. Σήμερα η απλούστερη μέθοδος μέτρησης της κακοσμίας γίνεται με το halimeter , το οποίο αδυνατεί όμως να διαχωρίσει την πηγή προέλευσης ,δηλαδή αν η κακοσμία είναι στοματικής ή εξωστοματικής προέλευσης.
  • Πως μπορείτε να καταλάβετε ότι έχετε κακοσμία
Κατά καιρούς οι περισσότεροι από μας υποφέρουμε από κακοσμία του στόματος. Η συνηθέστερη αιτία για αυτό είναι τα δόντια μας την περιποίηση και τον έλεγχο των οποίων συχνά παραμελούμε.
Έτσι λοιπόν πριν κάποιος έχει την ευγένεια να σας το πει, βεβαιωθείτε ότι το στόμα σας μοσχομυρίζει ακολουθώντας τις κάτωθι οδηγίες για δροσερή αναπνοή.
Αν και δυσάρεστη αναπνοή κατά καιρούς μπορεί να έχουμε όλοι μας εν τούτοις να ξέρετε ότι θα είστε ο τελευταίος που θα το μάθετε εκτός αν κάποιο κοντινό κι αγαπημένο σας πρόσωπο σας βοηθήσει να το προσέξετε.
Η μέθοδος της αναπνοής μέσα στις κλειστές σας χούφτες και η προσπάθεια μετά να τις μυρίσετε ίσως να μην είναι η πιο καλή και ασφαλής καθώς μπορεί να έχετε φάει μεγάλες ποσότητες σκόρδου και να μην το μυρίσετε. Γι’ αυτό αποφύγετε αυτήν την μέθοδο ελέγχου της αναπνοής σας πριν πάτε σε κάποια συνέντευξη για να σας προσλάβουν σε δουλειά ή πριν το πρώτο σας ραντεβού.
Ο μόνος σίγουρος τρόπος να γνωρίζετε είναι να ρωτήσετε κάποιο δικό σας πρόσωπο «Μήπως μυρίζει η αναπνοή μου;
Ένας κοντινός συνομιλητής με βαριά κακοσμία δεν είναι κάτι που ξεχνιέται εύκολα και ίσως έχετε παρατηρήσει τον εαυτό σας να οπισθοχωρεί σε μία αναπόφευκτη συνομιλία με ένα τέτοιο πρόσωπο.
  • Υπάρχει φυσιολογική και παθολογική κακοσμία;
Φυσιολογική χαρακτηρίζεται η παροδική κακοσμία απο το λιμνάζον σάλιο κατά το πρωινό ξύπνημα. Επίσης φυσιολογική χαρακτηρίζεται η κακοσμία που παρατηρείται μετά τη βρώση συγκεκριμένων τροφών όπως είναι το σκόρδο, το κρεμμύδι, καρυκεύματα, πρωτεΐνες, αλκοόλ, μετά από νηστεία, μετά από στέρηση νερού, το κάπνισμα και μερικά φάρμακα που προκαλούν τις περισσότερες φορές ξηροστομία.
Η παθολογική κακοσμία ανάλογα με την προέλευση του αιτιολογικού παράγοντα χαρακτηρίζεται ως στοματικής ή εξωστοματικής προέλευσης. Στο στόμα υπάρχει μεγάλη βιοποικιλότητα σε μικροοργανισμούς και επιπλέον το στόμα αποτελεί ιδανικό οικοσύστημα για τα μικρόβια γιατί τους παρέχει κρύπτες (γλώσσα, παρειές, ούλα, δόντια, χείλη, σάλιο,) υγρασία και θερμοκρασία ιδανική για να αναπτυχθούν. Τα χαρακτηριστικά του στόματος μεταβάλλονται καθημερινά, σε βάθος χρόνου, με την πάροδο της ηλικίας, και την οδοντιατρική παρέμβαση. Δηλαδή η συχνότητα και η ποιότητα των γευμάτων, η στοματική υγιεινή, η σιελόρροια, οι γέφυρες, οι ολικές οδοντοστοιχίες, η τερηδόνα, η ουλίτιδα, η περιοδοντίτιδα, τα οδοντικά αποστήματα, οι εξελκώσεις του βλεννογόνου, ο καρκίνος στόματος, η ακτινοθεραπεία και ορισμένα φάρμακα είναι μερικές από τις καταστάσεις που μπορεί να διαταράξουν τη δυναμική ισορροπία στο στόμα αλλάζοντας τις συνθήκες.
Όταν η κακοσμία είναι εξωστοματικής προέλευσης, τότε σε διάφορα άλλα συστήματα που νοσούν μπορεί να παράγονται οσμηγόνες ουσίες οι οποίες τελικώς να εκπνέονται από το στόμα. Ένα τέτοιο σύστημα είναι το γαστρεντερικό όπου σε γαστρικό έλκος, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, καρκίνο στομάχου, αμυγδαλίτιδα (οξεία ή χρονία ), κ.ά. μπορούν να διαφεύγουν οσμές προς το στόμα. Πηγή κακοσμίας μπορεί να αποτελεί το αναπνευστικό σύστημα σε περίπτωση χρόνιας ιγμορίτιδας, ατροφικής ρινίτιδας, κυστικής ίνωσης, αποστήματος πνεύμονα, φυματίωσης.
Μεταβολικά νοσήματα (διαβήτης) ή νοσήματα από ανεπάρκεια οργάνων ( νεφρά, ήπαρ), όπου παράγονται οσμηρές ουσίες μεταφέρονται αιματογενώς στον κυψελιδικό αέρα του πνεύμονα. Οι ουραιμικοί ασθενείς έχουν χαρακτηριστική οσμή αμμωνίας (μπαγιάτικου ψαριού), ενώ οι ασθενείς με αρρύθμιστο διαβήτη εμφανίζουν διαβητική κετοξέωση και έχουν χαρακτηριστική φρουτώδη μυρωδιά κετόνης (μυρωδιά σάπιου μήλου). Περισσότερο δυσάρεστη είναι η οσμή αμμωνίας ή φωλιάς ποντικού που έχουν τα άτομα με ηπατική ανεπάρκεια.
Τέλος κακοσμία μπορεί να προκαλέσουν μερικά φάρμακα, κυρίως ηρεμιστικά που περιέχουν ένυδρο χλωράλη ή που προκαλούν ξηροστομία. Πρέπει να αναφερθούν οι κακοσμιοφοβικοί που ακόμα και μετά τη θεραπεία της κακοσμίας ή της ψευδοκακοσμίας πιστεύουν πως το πρόβλημα παραμένει. Σ’ αυτή την περίπτωση η κακοσμιοφοβία οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια. Ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής της, η κακοσμία οφείλεται στην παρουσία δύσοσμων αερίων στον εκπνεόμενο αέρα από τη στοματική κοιλότητα.
Τα αέρια αυτά είναι συνήθως θειούχες πτητικές ενώσεις όπως το υδρόθειο και οι μερκαπτάνες. Όπως αναφέρθηκε η συχνότερη αιτία κακοσμίας είναι στοματικής προέλευσης και γι αυτό θα επιχειρηθεί η ανάλυση του μηχανισμού πρόκλησης. Τα μικρόβια του στόματος παίζουν σημαντικό ρόλο στην κακοσμία του στόματος και σε απουσία τους δεν παράγονται οσμηγόνα συστατικά. Το στόμα είναι από τις λίγες περιοχές που φιλοξενεί πάνω από 700 είδη μικροβίων, τα οποία συμβιώνουν αρμονικά με τον ξενιστή (ξενιστής = ο οργανισμός που φιλοξενεί κάποιους μικροοργανισμούς).
Πηγή: iatropedia.gr, της Ελένης Γκίζα, Χειρουργού Οδοντίατρου

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory