Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

Τρελή πτήση .

Δάσκαλος φοράει την ίδια στολή για 40 χρόνια

dale-Irby-ίδιες-επετηρίδα-στολή

Ποιος το φόρεσε καλύτερα;

Katy Perry

Πόσο Χρονών Νομίζεις Ότι Αυτό Το Χαριτωμένο Κορίτσι Είναι;

how_old_do_you_think_this_cute_girl_is
how_old_do_you_think_this_cute_girl_is
how_old_do_you_think_this_cute_girl_is
how_old_do_you_think_this_cute_girl_is
how_old_do_you_think_this_cute_girl_is
Jung Da Yeon είναι 46 ετών νοικοκυρά με δύο παιδιά!

Nina Agdal

Nina Agdal-2-
Nina Agdal-2-
Nina Agdal-2-
Nina Agdal-2-
Nina Agdal-2-
Nina Agdal-2-

7 ψέματα (και όλη η αλήθεια) για την αφυδάτωση

7 ψέματα (και όλη η αλήθεια) για την αφυδάτωση (1)
Κάθε κύτταρο στο ανθρώπινο σώμα χρειάζεται νερό για να λειτουργήσει σωστά. Χρειαζόμαστε νερό για να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία μας, για την προστασία των οργάνων και των αρθρώσεων, για την ομαλή πέψη.
Οι περισσότεροι από μας πίνουμε τουλάχιστον λίγο νερό κάθε μέρα, αλλά τώρα που είναι καλοκαίρι και ο υδράργυρος ανεβαίνει, είναι σημαντικό να είμαστε πιο προσεκτικοί από ποτέ. Και επειδή η αφυδάτωση …καραδοκεί, διαβάστε τους πιο κοινούς μύθους, αλλά και τις αλήθειες πίσω από αυτούς.
 • Ψέμα: Η αφυδάτωση είναι δυσάρεστη, αλλά δεν είναι επικίνδυνη
Αλήθεια: Αν και οι περισσότεροι, κάποια στιγμή ενδέχεται να βιώσουν κάποια συμπτώματα ήπιας αφυδάτωσης, όπως ο πονοκέφαλος, η νωθρότητα ή η μειωμένη παραγωγή ούρων/ ιδρώτα, μόνο στην περίπτωση που δεν δεχτούμε ιατρική φροντίδα, θα μπορούσαν αυτά τα συμπτώματα να επιδεινωθούν. Στις σοβαρές επιπλοκές μάλιστα, περιλαμβάνονται το οίδημα του εγκεφάλου, οι επιληπτικές κρίσεις, η νεφρική ανεπάρκεια, ακόμα και ο θάνατος.
Ευτυχώς, για τους ενήλικες, ο ίδιος ο οργανισμός μπορεί να αντιμετωπίσει ήπιες περιπτώσεις αφυδάτωσης, αλλά αν έχετε περάσει το πρώιμο στάδιο μπορείτε να αναπτύξετε υπερβολική δίψα, ζάλη και σύγχυση. Τα συμπτώματα θα πρέπει να ληφθούν ακόμη πιο σοβαρά υπόψιν σε παιδιά και ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, ιδιαίτερα αν παρουσιάσουν διάρροια, εμετό, πυρετό, ακράτεια, ευερεθιστότητα ή σύγχυση.
7 ψέματα (και όλη η αλήθεια) για την αφυδάτωση (2)
 • Ψέμα: Αν είστε διψασμένοι, τότε είστε ήδη αφυδατωμένοι
Αλήθεια: Ποτέ δεν είναι αργά. Στην πραγματικότητα, η δίψα είναι ο τρόπος του σώματος να σας πει να πιείτε νερό και φυσικά δεν κινδυνεύετε με αφυδάτωση τη στιγμή, που θα αισθανθείτε δίψα.
Όταν διψάσετε, η έλλειψη νερού στο σώμα είναι ασήμαντη, καθώς πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο όργανο μέτρησης. Θα μπορούσε δηλαδή, να είναι μόλις το 1% της μείωσης του συνολικού νερού του σώματος. Και αυτό αποκαθίσταται απλά πίνοντας κάποιο υγρό.
 • Ψέμα: Ο καθένας πρέπει να πίνει οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα
Αλήθεια: Αυτός ο γενικός κανόνας είναι ξεπερασμένος και αποτελεί πλέον έναν αστικό μύθο. Πόσο όμως νερό χρειάζεται κάποιος για να παραμείνει ενυδατωμένος;
Οι ειδικοί συνιστούν περίπου 3 λίτρα υγρών για τους άνδρες καθημερινά και 2,2 λίτρα για τις γυναίκες, αν και δεν απαιτείται η αναγκαστική κατανάλωση νερού, σε περίπτωση που δεν είστε διψασμένοι.
Λάβετε υπόψη, ότι τα προτεινόμενα αυτά νούμερα αφορούν σε κατανάλωση υγρών και όχι μόνο νερού, άρα καφές, τσάι, χυμοί φρούτων, ακόμη και ζαχαρούχα ποτά παρέχουν στο σώμα σας νερό, αν και τα προϊόντα αυτά δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος ενυδάτωσης.
Επιπλέον, περίπου το 20% της πρόσληψης νερού του μέσου ατόμου, προέρχεται από τα τρόφιμα, ειδικά τα λαχανικά και τα φρούτα.
7 ψέματα (και όλη η αλήθεια) για την αφυδάτωση (3)
 • Ψέμα: Τα καθαρά ούρα είναι ένα σίγουρο σημάδι ενυδάτωσης
Αλήθεια: Αν και το χρώμα των ούρων είναι ένα δείγμα ενυδάτωσης ή όχι του οργανισμού, αυτό δεν είναι απόλυτο. Λάβετε υπόψη, ότι ορισμένα συμπληρώματα διατροφής ή ακόμη και τα ίδια τα τρόφιμα που καταναλώνετε καθημερινά, σε αρκετές περιπτώσεις αλλάζουν το χρώμα των ούρων.
Για παράδειγμα, η κατανάλωση σπαραγγιών αλλοιώνει το διαυγές χρώμα των ούρων, αν και στην ουσία ο οργανισμός σας μπορεί να είναι ενυδατωμένος.
 • Ψέμα: Δεν ισχύει η φράση «πάρα πολύ νερό»
Αλήθεια: Όσο επικίνδυνη είναι η αφυδάτωση, το ίδιο επικίνδυνη μπορεί να είναι και η υπερβολική κατανάλωση νερού, αν και πρόκειται για σπάνια περίπτωση.
Η υπερβολική κατανάλωση νερού οδηγεί σε αυτό που ονομάζεται υπονατριαιμία, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από μείωση του νατρίου του αίματος, με αποτέλεσμα να αρχίζουν να διογκώνονται τα κύτταρα του οργανισμού.
Τα συμπτώματα της κατάστασης αυτής συνήθως περιλαμβάνουν ναυτία, εμετό, κεφαλαλγία, σύγχυση και κόπωση, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να κλιμακωθεί σε σπασμούς και κώμα. Ωστόσο, χρειάζονται τεράστιες ποσότητες, για να πάθει κάποιος δηλητηρίαση από το νερό.
7 ψέματα (και όλη η αλήθεια) για την αφυδάτωση (4)
 • Ψέμα: Όσοι αθλούνται χρειάζονται ποτά ενέργειας
Αλήθεια: Αν ασκείστε για λιγότερο από μία ώρα, το νερό είναι η καλύτερη λύση για την ενυδάτωση του οργανισμού. Για να δημιουργήσετε πρόβλημα στους ηλεκτρολύτες και τα αποθέματα γλυκογόνου στο σώμα σας, χρειάζεται να ασκήστε έντονα για περισσότερο από μία ώρα.
Οι αθλητές αντοχής, για παράδειγμα, μπορούν να επωφεληθούν από το σωστό μίγμα της ζάχαρης και του νατρίου, που περιέχουν τα συγκεκριμένα ποτά ενέργειας, αλλά πρόκειται για διαφορετική περίπτωση.
Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν μία διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και νάτριο, άρα η «αναπλήρωση» με ένα ενεργειακό ποτό, μετά την προπόνησή σας, σημαίνει απλά, ότι την επόμενη μέρα θα αποβάλλετε το πλεόνασμα.
 • Ψέμα: Ο καφές αφυδατώνει
Αλήθεια: Αυτό ισχύει μόνο εφόσον το παρακάνετε. Η αλήθεια είναι, ότι ενώ η καφεΐνη αφυδατώνει, το νερό στον καφέ (και το τσάι) αναπληρώνει το χαμένο «έδαφος» σε σημείο μάλιστα, που είστε πιο ενυδατωμένοι από ό,τι πριν καταναλώσετε το ρόφημα.
Οι ειδικοί αναφέρουν, ότι μόνο καταναλώνοντας γύρω στα πέντε φλιτζάνια καφέ (ή και παραπάνω) την ημέρα, θα μπορούσατε να κινδυνεύετε με αφυδάτωση, αλλά αυτό είναι αρκετά σπάνιο.
Πηγή: clickatlif.gr


Οι μαθηματικές ασκήσεις είναι πράγματι για τα φυτά

Λονδίνο
Τελικά είχατε δίκιο να αποκαλείτε «φυτό» εκείνο το συμμαθητή που σας έκανε σκόνη στα μαθηματικά: πείραμα στη Βρετανία δείχνει ότι τα φυτά κάνουν αριθμητικές πράξεις για να υπολογίσουν αν η τροφή θα τους φτάσει για το βραδινό.

Οι ερευνητές του Κέντρου John Innes στο Νόργουιτς, διαπιστώνουν ότι τα φυτά ρυθμίζουν το ρυθμό κατανάλωσης αμύλου έτσι ώστε να μην ξεμείνουν από αποθέματα στη διάρκεια της νύχτας, όταν δεν μπορούν να παράγουν τροφή μέσω της φωτοσύνθεσης.

«Είναι το πρώτο σαφές παράδειγμα ενός τέτοιου αριθμητικού υπολογισμού σε θεμελιώδεις βιολογικές διαδικασίες» δηλώνει ο μαθηματικός Μάρτιν Χάουαρντ, επικεφαλής της μελέτης στην ηλεκτρονική επιθεώρηση eLife.

Ο Χάουαρντ και οι συνεργάτες του εργάστηκαν με το φυτό Arabidopsis thaliana, ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο πειραματόφυτο.

Στη διάρκεια της νύχτας, αναφέρουν οι ερευνητές, οι κυτταρικοί μηχανισμοί στα φύλλα παρακολουθούν τα αποθέματα αμύλου και παράλληλα εκτιμούν πόσες ώρες απομένει μέχρι το ξημέρωμα. Η πληροφορία αυτή προέρχεται από το βιολογικό ρολόι που είναι γνωστό ότι διαθέτουν τα φυτά.

Η μελέτη δείχνει ότι το A.thaliana υπολογίζει το βέλτιστο ρυθμό κατανάλωσης αμύλου με μια απλή πράξη διαίρεσης.

Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει ένα μόριο «S» που πυροδοτεί την κατανάλωση αμύλου, και ένα μόριο «Τ»  που εμποδίζει την κατανάλωση αμύλου, τότε ο ρυθμός κατανάλωσης αμύλου πρέπει να καθορίζεται από την αναλογία των μορίων S προς τα μόρια T, δηλαδή S διά T.

To μαθηματικό μοντέλο της έρευνας δείχνει μάλιστα ότι ο υπολογισμός του λόγου S προς Τ επιτρέπει στα φυτά να ρυθμίζουν το μεταβολισμό του αμύλου ακόμα και αν η νύχτα ξεκινήσει νωρίτερα από ό,τι θα έπρεπε.

«Η δυνατότητα εκτέλεσης αριθμητικών πράξεων έχει ζωτική σημασία για την ανάπτυξη των φυτών και την παραγωγικότητα» σχολιάζει η Άλισον Σμιθ, βιολόγος του Κέντρου John Inns που ειδικεύεται στο μεταβολισμό.

Οι ερευνητές υποψιάζονται μάλιστα ότι παρόμοιοι μηχανισμοί, οι οποίοι χρησιμοποιούν χημικές διεργασίες για να εκτελούν αριθμητικές πράξεις, πιθανότατα λειτουργούν και σε άλλα είδη, όπως για παράδειγμα σε πτηνά που πρέπει να έχουν αποθέματα ενέργειας για τις ανάγκες της μετανάστευσης, ή μένουν πολύ χρόνο χωρίς τροφή επειδή επωάζουν τα αβγά τους.
Newsroom ΔΟΛ

Ποιες Είναι Οι 5 «Παρενέργειες» Της Άσκησης;

Αν και η τακτική άσκηση βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία, ανεβάζει τη διάθεση και χτίζει τη μυϊκή μάζα, αρκετές φορές, όπως θα έχετε παρατηρήσει, προκαλεί «παρενέργειες» στο σώμα με δυσάρεστη αίσθηση. Ποιες είναι αυτές και πώς μπορούμε να τις περιορίσουμε;
Αφού η άσκηση είναι ευεργετική για τη σωματική και πνευματική υγεία και ευεξία, τότε «Γιατί γινόμαστε κατακόκκινοι; Γιατί «τρέχει» η μύτη μας; Γιατί αισθανόμαστε «μαχαιριές» στα πλευρά;» Αυτά και άλλα αρνητικά συμπτώματα της άσκησης, απαντώνται ευθύς αμέσως.
 • «Μαχαιριές» στα πλευρά
Οι ειδικοί δε γνωρίζουν ακριβώς τι προκαλεί τους απότομους και φευγαλέους πόνους, που ονομάζονται «ράμματα στα πλευρά», αλλά πολλοί πιστεύουν ότι οφείλονται στους σπασμούς του διαφράγματος, που προκαλούνται από τη γρήγορη αναπνοή. Σημαντικό ρόλο σε αυτούς τους πόνους, παίζει αν έχετε καταναλώσει τρόφιμα λίγο πριν την προπόνηση ή εάν είστε αρχάριος και δεν μπορείτε να ελέγξετε σωστά την αναπνοή σας.
Τι μπορείτε να κάνετε: Για να διακόψετε τον απότομο πόνο, επιβραδύνετε το ρυθμό σας και πάρτε βαθιές ανάσες, ενώ ταυτόχρονα προσπαθήστε να προκαλέσετε μία συστολή στους κοιλιακούς σας μυς.
Τεντώστε τα χέρια πάνω από το κεφάλι σας ή στο πλάι. Για να αποφευχθεί ο πόνος αυτός, καλό θα ήταν να τρώτε ελαφρά πριν από την άσκηση και να περιμένετε τουλάχιστον 30 λεπτά μετά το φαγητό για να ασκηθείτε. Μη ξεχνάτε να κάνετε ένα 10λεπτο ζέσταμα, πριν από την άσκηση και να αυξάνετε σταδιακά την ένταση της προπόνησης σας.
Ποιες είναι οι 5 «παρενέργειες» της άσκησης; (2)
 • Έχετε καταρροή;
Η άσκηση, ειδικά σε κρύο, ξηρό αέρα, μπορεί να προκαλέσει καταρροή και βουλωμένη μύτη, μια κατάσταση που είναι γνωστή ως ρινίτιδα της άσκησης. Η αυξημένη ρινική αναπνοή στεγνώνει τους βλεννογόνους της μύτης, γεγονός που κάνει τη μύτη να εκκρίνει περισσότερη βλέννα, προκειμένου να προστατεύσει τον ρινικό αεραγωγό.
Τι μπορείτε να κάνετε: Εάν η μύτη σας προκαλεί πραγματικά εμπόδια στην προπόνηση σας, ρωτήστε το γιατρό σας, για να σας συνταγογραφήσει ένα ρινικό σπρέι και να το χρησιμοποιείτε τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την άσκηση. Εναλλακτικά απλά να έχετε πολλά, καθαρά χαρτομάντιλα κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας.
Ποιες είναι οι 5 «παρενέργειες» της άσκησης; (3)
 • Επισκέψεις στην τουαλέτα
Ονομάζεται το «τρέξιμο του δρομέα» αλλά μη σας ξεγελά το όνομα, καθώς δε χρειάζεται όντως να τρέχετε για να θέλετε να πάτε στην τουαλέτα, κατά την προπόνηση.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης, το σώμα σας κατευθύνει τη ροή του αίματος από το έντερο στους μύες και αυτό μπορεί εύκολα να προκαλέσει συχνουρία, ακόμη και διάρροια. Αυτό μάλιστα που μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η αφυδάτωση πριν από την προπόνηση.
Τι μπορείτε να κάνετε: Μην τρώτε τίποτα για δύο ώρες πριν από την άσκηση. Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, λιπαρά τρόφιμα, η καφεΐνη και τα τεχνητά γλυκαντικά, μπορούν να κάνουν τα πράγματα πολύ χειρότερα. Πίνετε άφθονα υγρά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση.
Ποιες είναι οι 5 «παρενέργειες» της άσκησης; (4)
 • Κοκκινίζετε υπερβολικά
Οι ένοχοι για την απίστευτη ερυθρότητα στο πρόσωπό σας, όταν ασκείστε είναι τα τριχοειδή αγγεία σας, δηλαδή τα μικρά αιμοφόρα αγγεία κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, που διαστέλλονται κατά τη διάρκεια της άσκησης, προκειμένου να βοηθήσουν το σώμα να παραμείνει δροσερό. Τα άτομα με ευαίσθητο δέρμα μάλιστα μπορεί να παραμένουν κόκκινα, έστω και αφού έχουν ξεπλύνει το πρόσωπό τους με νερό.
Τι μπορείτε να κάνετε: Μία καλή τεχνική είναι να ψεκάζετε αρκετά συχνά, κρύο νερό στο δέρμα σας. Το κοκκίνισμα εμφανίζεται συνήθως περίπου 30 λεπτά μετά τη διακοπή της άσκησης, αλλά εάν έχετε επίμονη ερυθρότητα, ενδεχομένως να πάσχετε από «ροδόχρου ακμή», τη γνωστή ακμή των ενηλίκων. Πρόκειται για μια ασθένεια του δέρματος που προκαλεί έξαψη, ερυθρότητα, εξογκώματα και σπυράκια.
Ποιες είναι οι 5 «παρενέργειες» της άσκησης; (5)
 • Έντονη κνίδωση
Η κνίδωση (η λέξη προέρχεται από το φυτό τσουκνίδα) είναι η πιο κλασική έκφραση αλλεργίας στο δέρμα. Με απλά λόγια, μπορεί να είστε αλλεργικοί στην άσκηση. Η κνίδωση συχνά προκαλείται από την εφίδρωση και την αυξημένη θερμοκρασία του σώματος.
Τι μπορείτε να κάνετε: Επισκεφτείτε έναν ειδικό δερματολόγο, που ασχολείται με την κνίδωση. Ενδεχομένως να μπορεί να σας συστήσει τη λήψη μιας αντιισταμινικής θεραπείας πριν από την άσκηση. Η άσκηση σε εξωτερικό χώρο με ψυχρότερες συνθήκες, ενδεχομένως να αποτελεί άλλη μία λύση.
Πηγή: clickatlife.gr

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory