Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 7 Ιουλίου 2013

Το κέικ του ντέξτερ .

Πως να μεταφέρεις κάτι μεγάλο σε μία μηχανή .

sport_bike
sport_bike
sport_bike
sport_bike
sport_bike

Εξυπνες σκέψεις .

awesome_things-16
awesome_things-16

Chloe Goodman

Chloe-Goodman
Chloe-Goodman
Chloe-Goodman
Chloe-Goodman
Chloe-Goodman

Aστείες εικόνες .

Εσύ θα προσπερνούσες αυτό το φορτηγό;

Οι αίτιες πίσω από το στοματικό έρωτα

Οι αίτιες πίσω από το στοματικό έρωτα
Γιατί, αλήθεια, κάποιος να κάνει στοματικό σεξ; Ίσως αυτή η ερώτηση να ακούγεται χαζή, γιατί προφανώς όσοι το κάνουν ερεθίζονται με αυτό, αλλά δεν θεωρείται καθόλου χαζή από τους επιστήμονες της εξελικτικής βιολογίας. 

Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές από τις συμπεριφορές και τις επιλογές μας φαίνονται εκούσιες, αλλά στην πραγματικότητα είναι γραμμένες στο «σκληρό δίσκο» μας και μάλιστα πολλές από αυτές είναι επιλεγμένες από τη φύση για την αναπαραγωγή του είδους. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητα εμφανές ποιες από αυτές τις συμπεριφορές είναι επιλεγμένες μέχρι κάποιος να αρχίσει να πειραματίζεται με διαφορετικές υποθέσεις. 

Μια από αυτές τις υποθέσεις είναι κατά πόσο η ιδέα του στοματικού σεξ στις γυναίκες είναι εξελικτικά ωφέλιμη γιατί βοηθάει το σπέρμα να φτάνει και να παραμένει στη μήτρα. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ως δείγμα ετερόφυλους άνδρες από την Αμερική και τη Γερμανία, η πλειοψηφία των οποίων συγκατοικεί με τις συντρόφους τους ενώ ρωτήθηκαν και λεπτομέρειες για τη σεξουαλική τους ζωή και σχέση. 

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι «εξασφαλίσαμε στοιχεία από 243 άνδρες που είχαν σταθερές σεξουαλικές ετεροφυλικές σχέσεις για να ελέγξουμε την υπόθεση ότι το σπέρμα διατηρείται λόγω του στοματικού σεξ. Προβλέψαμε ότι, ανάμεσα στους άνδρες που πραγματοποιούσαν αιδοιολειχία στις συντρόφους τους, εκείνοι που είχαν το μεγαλύτερο κίνδυνο ανταγωνισμού σπέρματος είναι πιο πιθανό να συνεχίσουν την αιδοιολειχία μέχρι η σύντροφός τους να φτάσει σε οργασμό (πρόβλεψη 1). 

Επίσης, ανάμεσα στους άνδρες που εκσπερμάτισαν κατά τη διάρκεια κολπικού σεξ και των οποίων η σύντροφος είχε οργασμό μέσω αιδοιολειχίας, η εκσπερμάτιση θα γίνει σε εκείνο το σύντομο διάστημα στο οποίο ο θηλυκός οργασμός μπορεί να λειτουργήσει για να διατηρήσει το σπέρμα (πρόβλεψη 2). Τα αποτελέσματα έκλιναν προς την πρώτη πρόβλεψη κι όχι τη δεύτερη. Ερευνούμε τους περιορισμούς της παρούσας έρευνας και μελετούμε πώς αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πιο συνεπή με εναλλακτικές υποθέσεις σχετικά με το γυναικείο οργασμό και το στοματικό σεξ». 

«Τα αποτελέσματα της παρούσας μελέτης δεν είναι συνεπή με την υπόθεση ότι η αιδοιολειχία είναι σχεδιασμένη για να διατηρεί το σπέρμα. Ο γυναικείος οργασμός μπορεί να είναι σχεδιασμένος για να αυξήσει την ικανοποίηση μέσα στη σχέση (Pair-Bond Hypothesis), να ενθαρρύνει μετέπειτα σεξουαλικές επαφές (Promoting Future Copulations Hypothesis), να διατηρήσει το σπέρμα των ανδρών με την υψηλότερη γενετική ποιότητα (Sire Choice Hypothesis), να προωθήσει τη γονιμοποίηση ή ίσως να είναι ένα μη λειτουργικό υποπροϊόν του αντρικού οργασμού. Τα αποτελέσματα της παρούσας μελέτης φαίνεται να στηρίζουν την Pair-Bond Hypothesis και την Promoting Future Copulations Hypothesis. 

Η πρώτη δηλώνει ότι ο γυναικείος οργασμός λειτουργεί ως ενδυνάμωση του συναισθηματικού δεσμού μεταξύ των συντρόφων και η δεύτερη δηλώνει ότι λειτουργεί ως επιβράβευση των σεξουαλικών συμπεριφορών, προωθώντας έτσι τις μελλοντικές σεξουαλικές επαφές με έναν συγκεκριμένο άνδρα. Αυτές οι δυο υποθέσεις είναι συνεπείς με την ευρύτερη υπόθεση ότι οι άνδρες επιδιώκουν τον οργασμό των συντρόφων τους για να μειώσουν τον κίνδυνο απιστίας από μέρους τους, καθώς οι γυναίκες που έχουν ισχυρότερα αισθήματα οικειότητας και είναι πιο ικανοποιημένες από το σύντροφό τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να φανούν άπιστες. 

Ωστόσο, μια υπόθεση από μόνη της ίσως να μην επαρκεί για να δώσει απαντήσεις για τη λειτουργία του γυναικείου οργασμού. Με δεδομένο ότι υπάρχει πολύ μεγάλη συζήτηση σχετικά με αυτό το θέμα, οι έρευνες θα συνεχιστούν για να ανακαλυφθούν οι πολλές προτεινόμενες λειτουργίες του θηλυκού οργασμού», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Ανθρώπινο μίνι-ήπαρ εργαστηρίου

Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε ένα λειτουργικό ανθρώπινο ήπαρ με βάση βλαστικά κύτταρα που προήλθαν από το δέρμα και το αίμα δοτών. Το νέο επίτευγμα που ανήκει σε ιάπωνες ερευνητές δείχνει ένα μέλλον στο οποίο τόσο το ήπαρ όσο και άλλα όργανα απαραίτητα για μεταμοσχεύσεις θα δημιουργούνται στο εργαστήριο σώζοντας εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως.
Δημιουργία τριών κυτταρικών τύπων
Σύμφωνα με δημοσίευση στην επιθεώρηση «Nature» η ερευνητική ομάδα από τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Γιοκοχάμα χρησιμοποίησε κύτταρα iPS (induced pluripotent stem cells, τα κύτταρα αυτά προκύπτουν από μετατροπή ενηλίκων κυττάρων που με την προσθήκη των κατάλληλων γονιδίων λαμβάνουν τις πολυδύναμες ιδιότητες των εμβρυϊκών βλαστικών), προκειμένου να δημιουργήσει τρεις διαφορετικούς κυτταρικούς τύπους. Οι τρεις αυτοί τύποι κυττάρων συνδυάζονται υπό φυσιολογικές συνθήκες για τη δημιουργία του ήπατος στο αναπτυσσόμενο έμβρυο: πρόκειται για τα κύτταρα του ηπατικού ενδοδέρματος, τα μεσεγχυματικά κύτταρα καθώς και τα ενδοθηλιακά κύτταρα. Οι ερευνητές μετά τη δημιουργία των τριών τύπων κυττάρων προχώρησαν σε «ανάμειξή» τους ώστε να ανακαλύψουν αν θα μπορούσαν να «γεννήσουν» ήπαρ.
Είδαν λοιπόν ότι τα κύτταρα πράγματι αναπτύχθηκαν και άρχισαν να σχηματίζουν τρισδιάστατες δομές που ονομάζονται ηπατικά εκκολπώματα (πρόκειται για μια «συλλογή» ηπατικών κυττάρων που αποτελεί πρόδρομη δομή του ήπατος και έχει τη δυναμική να αναπτυχθεί σε ένα πλήρες όργανο).
Στο κέντρο των τρυβλίων φαίνονται τα μικρά ηπατικά εκκολπώματα που δημιούργησαν οι ιάπωνες ερευνητές από ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα Credit:Takanori Takebe
Λειτουργία φυσιολογικού ήπατος
Όταν οι δομές αυτές μεταμοσχεύθηκαν σε ποντίκια ωρίμασαν, ενώ τα ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία συνδέθηκαν με εκείνα των ποντικών. Ετσι οι δομές άρχισαν να επιτελούν πολλές από τις λειτουργίες του φυσιολογικού ήπατος.
«Εξ όσων γνωρίζουμε, είναι η πρώτη επίσημη αναφορά η οποία αποδεικνύει τη δημιουργία ενός λειτουργικού ανθρώπινου οργάνου από πολυδύναμα βλαστικά κύτταρα» γράφουν οι ερευνητές στο «Nature».
Ο δρ Τακανόρι Τακέμπε που ηγήθηκε της νέας μελέτης ανέφερε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ότι η επιτυχία αυτής της ερευνητικής δουλειάς τον κάνει να σχεδιάζει παρόμοιες μελέτες με άλλα όργανα όπως το πάγκρεας και οι πνεύμονες.
Σε 10 χρόνια ήπαρ για μεταμόσχευση σε ανθρώπους
Πάντως εκτιμάται ότι θα χρειαστούν άλλα 10 χρόνια προτού το ήπαρ εργαστηρίου μεταμοσχευθεί σε ασθενείς. Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως σχολίασαν άλλοι ειδικοί, η μελέτη της ομάδας από τη Γιοκοχάμα δείχνει ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να συμβεί. «Η υπόσχεση ενός ήπατος που θα έρχεται κατευθείαν από το… ράφι φαίνεται πολύ πιο κοντινή σήμερα από ό,τι θα πίστευε κάποιος πριν από μόλις έναν χρόνο» ανέφερε ο Ντούσκο Ιλιτς, ειδικός στα βλαστικά κύτταρα από το King’s College του Λονδίνου.
Από την πλευρά του ο Μάλκολμ Αλισον, επίσης ειδικός στα βλαστικά κύτταρα από το Πανεπιστήμιο Queen Mary στο Λονδίνο τόνισε ότι τα νέα ευρήματα «προσφέρουν την πιθανότητα δημιουργίας μίνι-ήπατος από τα δερματικά κύτταρα ενός ασθενούς που πεθαίνει από ηπατική ανεπάρκεια και τη μεταμόσχευσή τους στον οργανισμό του ώστε να δοθεί ώθηση στην ηπατική λειτουργία».
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Απρίλιο αμερικανοί ερευνητές ανέφεραν ότι δημιούργησαν νεφρό αρουραίου στο εργαστήριο ο οποίος μάλιστα ήταν σε θέση να λειτουργεί όπως και ένας φυσιολογικός νεφρός. Η μέθοδός τους ωστόσο βασίστηκε στη χρήση ενός «εκμαγείου» για το «χτίσιμο» του οργάνου.
Για δοκιμές φαρμάκων
Η πρώτη χρήση τέτοιου είδους ηπατικών εκκολπωμάτων, όπως αυτά που δημιούργησαν οι ιάπωνες επιστήμονες αναμένεται πάντως να αφορά τις δοκιμές φαρμάκων, σύμφωνα με τον Κρις Μέισον, ειδικό στην αναγεννητική ιατρική από το University College του Λονδίνου. «Σήμερα προκειμένου να ελέγχουμε τον μεταβολισμό και την τοξικότητα των υποψήφιων νέων φαρμακευτικών θεραπειών, χρησιμοποιούμε ηπατικά κύτταρα από πτωματικούς δότες. Δυστυχώς όμως τέτοιου είδους κύτταρα είναι διαθέσιμα σε πολύ περιορισμένες ποσότητες. Η νέα μελέτη εκτός των άλλων δείχνει ότι ποντίκια στα οποία έχουν μεταμοσχευθεί τα ηπατικά εκκολπώματα που έχουν προκύψει από κύτταρα iPS θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δοκιμή νέων φαρμάκων, ώστε να αποδεικνύεται αν τα φάρμακα έχουν παρενέργειες ή αν προκαλούν ηπατοτοξικότητα» είπε ο επιστήμονας.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory