Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Αν και νεκροί ακόμη κερδίζουν χρήμματα .

1. Michael Jackson - 170 εκατομμύρια δολάρια

εξακολουθούν να κερδίζουν πολλά χρήματα σε 01 έχουν περάσει προ πολλού, όμως, αυτά εξακολουθείτε να κερδίζετε πολλά χρήματα

2. Elvis Presley - 55 εκατομμύρια δολάρια

εξακολουθούν να κερδίζουν πολλά χρήματα σε 02 έχουν περάσει προ πολλού, όμως, αυτά εξακολουθείτε να κερδίζετε πολλά χρήματα

Ιστιοπλοΐα σε χάρτινο καραβάκι

χαρτί origami βάρκα 06 στην Ιστιοπλοΐα χάρτινο καραβάκι Origami
χαρτί origami βάρκα 03 στην Ιστιοπλοΐα χάρτινο καραβάκι Origami
χαρτί origami βάρκα 04 στην Ιστιοπλοΐα χάρτινο καραβάκι Origami
χαρτί origami βάρκα 01 της Ιστιοπλοΐας στο χάρτινο καραβάκι Origami
χαρτί origami βάρκα 02 στην Ιστιοπλοΐα χάρτινο καραβάκι Origami
χαρτί origami βάρκα 05 στην Ιστιοπλοΐα χάρτινο καραβάκι Origami
χαρτί origami βάρκα 07 στην Ιστιοπλοΐα χάρτινο καραβάκι Origami

Πόσα άλογα υπάρχουν σε αυτή την εικόνα;

άλογα στην εικόνα 01 στην Πόσα άλογα υπάρχουν σε αυτή την εικόνα;

έναν σύγχρονο πύργο της Βαβέλ

το ανθρώπινο πύργο 01 στο ανθρώπινο Φωτογραφία Tower: έναν σύγχρονο πύργο της Βαβέλ
το ανθρώπινο πύργο 02 στο ανθρώπινο Φωτογραφία Tower: έναν σύγχρονο πύργο της Βαβέλ
το ανθρώπινο πύργο 03 στο ανθρώπινο Φωτογραφία Tower: έναν σύγχρονο πύργο της Βαβέλ
το ανθρώπινο πύργο 04 στο ανθρώπινο Φωτογραφία Tower: έναν σύγχρονο πύργο της Βαβέλ
το ανθρώπινο πύργο 05 στο ανθρώπινο Φωτογραφία Tower: έναν σύγχρονο πύργο της Βαβέλ
το ανθρώπινο πύργο 07 στο ανθρώπινο Φωτογραφία Tower: έναν σύγχρονο πύργο της Βαβέλ
το ανθρώπινο πύργο 08 στο ανθρώπινο Φωτογραφία Tower: έναν σύγχρονο πύργο της Βαβέλ

Οι άνθρωποι παίζουν με τα αγάλματα

άνθρωποι που παίζουν με αγάλματα 01 σε ανθρώπους που παίζουν με τα αγάλματα
άνθρωποι που παίζουν με αγάλματα 02 σε ανθρώπους που παίζουν με τα αγάλματα

7 συστατικά που ΔΕΝ πρέπει να βρίσκετε στις ετικέτες των τροφών

7 συστατικά που ΔΕΝ πρέπει να βρίσκετε στις ετικέτες των τροφών (3)
Οι περισσότεροι από εμάς, θέλουμε να γνωρίζουμε τι υπάρχει μέσα στα τρόφιμά που καταναλώνουμε, για να μπορούμε και να αποφύγουμε τυχόν βλαβερές ουσίες. Στην Ευρώπη, σχεδόν όλα τα συσκευασμένα τρόφιμα πρέπει να φέρουν ετικέτα σύμφωνα με νόμο της ΕΕ. Εντούτοις, η ορολογία αναγραφής συστατικών στις ετικέτες μπορεί να μην είναι πάντα σαφής στον καταναλωτή…
Η ετικέτες που βρίσκονται στις συσκευασίες των τροφών, μπορεί να… επηρεάζουν το μέγεθος των ρούχων σας, αλλά και την υγεία σας. Γιατί το λέμε αυτό;
Δυστυχώς, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε όλα αυτά τα συστατικά που αναγράφονται στις διατροφικές ετικέτες. Θα είναι όμως μια καλή αρχή, να μάθετε μερικά που πρέπει να αποφεύγετε. Μην αγοράζετε λοιπόν προϊόντα με τα παρακάτω συστατικά…
  • BHA (βουτυλική υδροξυανισόλη, Ε 320)
Αυτό το συντηρητικό χρησιμοποιείται για να αποτρέψει το τάγγισμα σε τρόφιμα που περιέχουν έλαια. Δυστυχώς όμως σχηματίζει ενδεχόμενες καρκινογόνες αντιδραστικές ενώσεις στο σώμα μας. Μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Japanese Journal of Cancer Research, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ΒΗΑ «ευλόγως πιθανώς να είναι μια καρκινογόνος ουσία», οπότε καλό είναι να την εξαλείψετε από τη διατροφή σας.
Θα την βρείτε: σε δημητριακά, τσίχλες, πατατάκια, διαιτητικά συμπληρώματα και φυτικά έλαια.
  • Parabens
Αυτά τα συνθετικά συντηρητικά, χρησιμοποιούνται για την αναστολή της μούχλας στα τρόφιμα, αλλά και στις βιομηχανίες κοσμετολογίας και φαρμάκων για τις βακτηριοκτόνες και μυκητοκτόνες ιδιότητές τους. Το πρόβλημα είναι ότι τα parabens μπορεί επίσης να διαταράξουν την ορμονική ισορροπία του σώματός σας. Μια μελέτη έδειξε ότι η ημερήσια κατανάλωσή τους μειώνει την παραγωγή σπέρματος και τεστοστερόνης σε αρουραίους και ότι έχουν βρεθεί parabens σε ιστούς του καρκίνου του μαστού.
Θα τα βρείτε: στα σαμπουάν και κυρίως σε προϊόντα περιποίησης του δέρματος, καθώς και σε ενυδατικά προϊόντα, κρέμες προσώπου, αντηλιακά και ως συντηρητικά σε τρόφιμα.
  • Μερικώς υδρογονωμένα έλαια
7 συστατικά που ΔΕΝ πρέπει να βρίσκετε στις ετικέτες των τροφών (1)
Μη συγχέετε το «0 γρ. τρανς λιπαρά» με το «χωρίς trans λιπαρά». Επιτρέπεται στα προϊόντα να γράφουν μηδέν γραμμάρια τρανς λιπαρά, εφόσον έχουν λιγότερο από μισό γραμμάριο ανά μερίδα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχουν 0,49 γραμμάρια ανά μερίδα και να εξακολουθούν να αναγράφουν χωρίς trans λιπαρά. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα δύο γραμμάρια είναι το μέγιστο που επιτρέπεται να καταναλώσουμε σε μια ημέρα, καταλαβαίνουμε το τι σημαίνει αυτό. Η μερική υδρογόνωση αυξάνει την διάρκεια ζωής του προϊόντος και μειώνει τις απαιτήσεις ψύξης. Πολλές φορές εμφανίζεται στις ετικέτες με συγκαλυμμένες ονομασίες όπως υδρογονωμένα ή μερικώς υδρογονωμένα έλαια.
Θα τα βρείτε: σε κατεψυγμένες πίτσες, στέρεες μαργαρίνες, καθώς και άλλα λίπη και έλαια με σκληρή δομή.
  • Νιτρώδες νάτριο
Τα νιτρώδη χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των βακτηριδίων στα τρόφιμα και για να διατηρήσουν τις ροζ αποχρώσεις στα επεξεργασμένα κρέατα. Δυστυχώς όμως όταν περνούν στον οργανισμό, μπορεί να συγχωνευθούν με αμινοξέα (των οποίων το κρέας είναι μια εξαιρετική πηγή) για να σχηματίσουν νιτροζαμίνες, ισχυρές καρκινογόνες ενώσεις. Το ασκορβικό και ερυθορβικό οξύ –κυρίως η βιταμίνη C- έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο, και οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν προσθέσει τώρα ένα ή και τα δύο αυτά προϊόντα. Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο, είναι να περιορίσετε την πρόσληψή τους.
Θα το βρείτε: σε επεξεργασμένα κρέατα όπως μπέικον και λουκάνικα, αλλά και σε αρκετά λαχανικά.
  • Χρώμα καραμέλας
7 συστατικά που ΔΕΝ πρέπει να βρίσκετε στις ετικέτες των τροφών (2)Αυτό το πρόσθετο δεν θα ήταν επικίνδυνο αν παρασκευαζόταν με τον… παλιομοδίτικο τρόπο -με νερό και ζάχαρη. Αλλά η βιομηχανία τροφίμων ακολουθεί μια διαφορετική συνταγή: επεξεργάζεται τη ζάχαρη με αμμωνία, η οποία μπορεί να παράγει βλαβερές καρκινογόνες ουσίες, μόνο και μόνο για να δώσει στα αναψυκτικά τύπου cola, το καραμελένιο χρώμα τους. Ένας ακόμη λόγος για να καταργήσετε τα αναψυκτικά;
Θα τα βρείτε: σε αναψυκτικά τύπου cola.
  • Χρωστικές ύλες τροφίμων
Πολλά γλυκά και καραμέλες με γεύση φρούτων και ζαχαρούχα δημητριακά, βασίζονται σε τεχνητές χρωστικές ουσίες και αρώματα που απλά θυμίζουν το άρωμα των φρούτων. Αυτές οι χρωστικές επιτρέπουν στους κατασκευαστές να καλύπτουν τα μονότονα χρώματα των πολύ επεξεργασμένων τροφίμων, αλλά ορισμένες αποχρώσεις έχουν συνδεθεί με σοβαρές ασθένειες. Μια μελέτη συνέδεσε το κίτρινο 5 με την υπερκινητικότητα σε παιδιά, ενώ Καναδοί ερευνητές βρήκαν ότι το κίτρινο 6 και το κόκκινο 40, έχουν μολυνθεί με γνωστά καρκινογόνα, ενώ το κόκκινο 3 είναι γνωστό ότι προκαλεί όγκους. Το συμπέρασμα; Αποφύγετε τις τεχνητές χρωστικές ουσίες όσο το δυνατόν περισσότερο.
Θα τις βρείτε: σε καραμέλες, ποτά και γλυκά.
  • Υδρολυμένη φυτική πρωτεΐνη
Η υδρολυμένη φυτική πρωτεΐνη, που χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης, είναι φυτική πρωτεΐνη που έχει διασπαστεί σε αμινοξέα μέσω μιας διαδικασίας όξινης ή ενζυματικής υδρόλυσης. Ένα από αυτά τα οξέα, το γλουταμινικό οξύ, όταν ενωθεί με νάτριο στο σώμα μας, δημιουργούν το όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG), μια πρόσθετη ύλη που είναι γνωστό ότι προκαλεί ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως – πονοκεφάλους, ναυτία, αδυναμία κ.ά..
Θα το βρείτε: σε μια ποικιλία τροφίμων, όπως τα κρεατικά, τα πουλερικά, τα θαλασσινά και πολλά χορταρικά. Χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό της γεύσης σε μερικές σούπες, σε μαγειρευτά φαγητά και σάλτσες με συστατικά κρέατος.
Πηγή: clickatlife.gr


Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι όλων των εποχών

6. Mir Osman Ali Khan
Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι όλων των εποχών (6)
Καθαρή αξία: $230 δις
Πηγή πλουτισμού: Βασιλεία
Έζησε: 1886-1967
Οι ιστορίες του of Mir Osman Ali Khan, του τελευταίου Nizam (ηγεμόνα) του Hyderabad πριν η περιοχή περάσει στην κατοχή των Ινδιών, αποτελούν θρύλους. Σύμφωνα με αυτές, ο ηγεμόνας του Hyderabad είχε στην κατοχή του πάνω από 50 Rolls-Royces, και χρησιμοποιούσε το περίφημο διαμάντι Jacob Diamond ως πρες παπιέ στο γραφείο του. Μέχρι το 1947, οπότε και έγινε η εισβολή στο Hyderabad, φήμες τον ήθελαν τον πλουσιότερο άνθρωπο στη γη. Πέθανε 20 χρόνια αργότερα το 1967.
5. Nikolai Alexandrovich Romanov
Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι όλων των εποχών (7)
Καθαρή αξία: $300 δις
Πηγή πλουτισμού: Βασιλεία
Έζησε: 1868-1918
Ο τελευταίος αυτοκράτορας της Ρωσίας, Nicholas II έχει δεχτεί πολύ σκληρή κριτική από τους ιστορικούς με την ευθύνη ότι παρέσυρε έναν πλούσιο και ισχυρό λαό στην κατάρρευση. Ο γιός του Αυτοκράτορα Αλέξανδρου ΙΙΙ, ο Νικόλας ΙΙ (δεξιά στην φωτογραφία, με τον γιό του Αλεξέι), τελικά εγκατέλειψε τον θρόνο το 1917, αναζητώντας άσυλο στην Μ. Βρετανία. Η Αγγλία του το αρνήθηκε και το 1918 αυτός και η οικογένεια του εκτελέστηκαν από Μπολσεβίκους επαναστάτες.
4. Andrew Carnegie
Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι όλων των εποχών (8)
Καθαρή αξία: $310 δις
Πηγή πλουτισμού: Ατσάλι
Έζησε: 1835-1919
Ένας από τους πιο γνωστούς βιομήχανους της Αμερικής έχει καταγωγή από την Σκωτία, γεννημένος το 1835 στην πόλη Dunfermline. Ο Andrew Carnegie ήρθε στην Αμερική παιδί ακόμα, και ξεκίνησε να δουλεύει σε ένα εργοστάσιο ατσαλιού. Το 1892, ίδρυσε το εργοστάσιο Carnegie Steel στο Πίτσμπουργκ το οποίο αμέσως άρχισε να είναι τρομερά κερδοφόρο και μετά την πώληση του το 1901 συγχωνεύτηκε με το κολοσσό U.S. Steel. Ο Carnegie ήταν μεγάλος ανθρωπιστής και πριν αποβιώσει στα 83 του χρόνια είχε δωρίσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε σχολεία, βιβλιοθήκες και πανεπιστήμια.
3. John D. Rockefeller
Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι όλων των εποχών (9)
Καθαρή αξία: $340 δις
Πηγή πλουτισμού: Πετρέλαια
Έζησε: 1839-1937
Ο μεγιστάνας John D. Rockefeller άλλαξε τα δεδομένα σε ότι αφορά στον πλούτο της Αμερικής όταν κατάφερε σχεδόν να μονοπωλήσει στην αγορά του πετρελαίου στα τέλη του 1800. Ο διάσημος Νεοϋορκέζος ίδρυσε την Εταιρία Standard Oil Company το 1870, και κατάφερε να πλουτίσει την εποχή που η ζήτηση για κηροζίνη και βενζίνη ήταν τεράστια. Μάλιστα έγινε τόσο πλούσιος που άφησε την εταιρία το 1897 και πέρασε τα τελευταία 40 χρόνια της ζωής του σε σύνταξη. Στις τελευταίες του μέρες, ο Rockefeller δώρισε μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε σχολεία και σε ιατρικές έρευνες ενώ παράλληλα ίδρυσε και το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.
2. Οικογένεια Rothschild
Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι όλων των εποχών (10)
Καθαρή αξία: $350 δις
Πηγή πλουτισμού: Τράπεζες
Η πλουσιότερη οικογένεια που υπήρξε ποτέ, οι Rothschilds αποτελούν μία δυναστεία στο τραπεζικό σύστημα με συνολική περιουσία $350 δις, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες. Υπάρχουν ακόμα και σήμερα μέλη της οικογένειας εν ζωή, ωστόσο οι Rothschilds ήταν πιο ισχυροί και πλούσιοι το 1800, όταν λέγεται πως είχαν την μεγαλύτερη περιουσία του κόσμου. Η Γερμανο-Εβραϊκή οικογένεια εδραίωσε το τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ευρώπη στα τέλη του 18ου αιώνα και σήμερα έχει στην κατοχή της πάνω από ένα τρισεκατομμύρια δολάρια σε ακίνητη περιουσία και επενδυτικά προϊόντα.
1. Mansa Musa I
Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι όλων των εποχών (11)
Καθαρή αξία: $400 δις
Πηγή πλουτισμού: Βασιλεία
Έζησε: 1280-1337
Ο πλουσιότερος άνθρωπος όλων των εποχών πέθανε περίπου 700 χρόνια πριν και μπορεί να μην έχετε ακούσει ποτέ το όνομα του, αλλά όσων αφορά την καθαρή αξία του δεν θα βρείτε άλλον στην ιστορία με μεγαλύτερη περιουσία από τον ηγεμόνα της Αυτοκρατορίας του Μάλι, τον Mansa Musa I. Ήταν γνωστός ως ο «βασιλιάς των βασιλιάδων», και η περιφέρεια του αποτελούνταν από τις σημερινές Γκάνα, Τιμπουκτού και Μάλι. Η περιουσία του προήλθε κυρίως από τα τεράστια αποθέματα του Μάλι σε αλάτι και χρυσό, που κατά περιόδους μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του μισού πληθυσμού της γης. Εντυπωσιακά τζαμιά που χτίστηκαν τα χρόνια της βασιλείας του υπάρχουν ακόμα και σήμερα στην Αφρική.
Πηγή: msn.com

Τι μπορεί να πάθουμε εάν καταπιούμε μια τσίχλα

Τι μπορεί να πάθουμε εάν καταπιούμε μια τσίχλα
Οι αστικοί μύθοι γύρω από την κατάποση μιας τσίχλας που επιβίωσαν στα χρόνια είναι πολλοί. Όλοι ξεκίνησαν από τον φόβο των γονέων, όταν τα παιδιά τους μασούσαν τσίχλα, μην την καταπιούν και πνιγούν και έτσι τους εφιστούσαν την προσοχή με νουθεσίες, όπως: “Μην καταπιείς την τσίχλα γιατί θα φράξει το έντερο σου”, ή “Πρόσεχε γιατί η τσίχλα θα τυλιχθεί γύρω από την καρδιά σου”, ή και “Μη τυχόν και την καταπιείς θα κάνεις 7 χρόνια να την χωνέψεις”. Όλοι σαν παιδιά έχουμε περάσει από αυτή τη θέση και πάντα προσέχαμε την τσίχλα που μασούσαμε. Τι ακριβώς ισχύει όμως; Έχουν κάποια βάση οι μύθοι αυτοί;
Οι τσίχλες αποτελούνται από γλυκαντικό, αρωματικά, συντηρητικά και μαλακτικά, από σάκχαρα και αρωματικά συστατικά όπως έλαια μέντας, ή άλλες γεύσεις. Τα μαλακτικά είναι συνήθως φυτικά έλαια, ή γλυκερίνη. Όλα αυτά δεν αποτελούν κανένα πρόβλημα για το πεπτικό μας σύστημα το οποίο τα διασπάει πολύ πολύ εύκολα. Το συστατικό που μπορεί να αντέξει τόσο το οξύ στο στομάχι, όσο και τα πεπτικά ένζυμα στο έντερο, είναι η βάση τσίχλας.
Σήμερα η βάση μιας τσίχλας αποτελείται από φυσικά ή συνθετικά πολυμερή. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) επιτρέπει τη χρήση των διαφόρων ουσιών, συμπεριλαμβανομένων και του ελαστικό βουτυλίου. Κάθε κατασκευαστής έχει τη δική του συνταγή , με σκοπό να πάρει το τέλειο βαθμό ελαστικότητας. Ακόμη και αυτά τα υλικά εάν τα καταπιούμε σε μικρές ποσότητες και εξαιτίας της ελαστικότητας τους, μπορούν και να χωνευτούν στο στομάχι, αλλά και να αποβληθούν από τα έντερα μέσω των κοπράνων.
Ο μόνος τρόπος που μια τσίχλα θα μπορούσε να μείνει μέσα στο σώμα μας είναι η ποσότητα της να είναι σχεδόν τεράστια και να φράξει τα έντερα. Όπως για παράδειγμα συνέβη το 1998 σε 3 διαφορετικές περιπτώσεις παιδιών. Ένα 4χρονο παιδάκι στο οποίο οι γονείς του έδιναν τσίχλες συνέχεια, αλλά εκείνο μόλις “έφευγε η ζάχαρη” αντί να τις φτύσει, τις κατάπινε. Έτρωγε μέχρι και 6 τσίχλες τη μέρα και όλες κατέληγαν στο στομάχι του. Κάθε μέρα. Κάποια στιγμή το παιδί άρχισε να κλαίει και να λέει ότι δεν μπορεί να ενεργηθεί. Και ύστερα από μια εβδομάδα έντονων πόνων, το πήγαν στον γιατρό. Οι ακτινογραφίες έδειξαν κάτι “σφηνωμένο” στα έντερα λίγο πριν την έξοδο, το οποίο εμπόδιζε το παιδί να “εκκενώσει”. Οι γιατροί έβαλαν τον 4χρονο στο χειρουργείο και του αφαίρεσαν από τον πρωκτό μια μεγάλη μάζα τσίχλας. Δεν πέρασαν 7 χρόνια όπως λέει ο αστικός μύθος αλλά 7 ημέρες και του προκάλεσε πρόβλημα.
Παρόμοιες είναι και οι 2 άλλες περιπτώσεις. Δηλαδή μεγάλες ποσότητες από τσίχλα που είχαν καταπιεί παιδιά είχαν σφηνώσει στα έντερα τους.
Πάντως σε καμία περίπτωση η τσίχλα εάν την καταπιούμε κατά λάθος, ή αφηρημένοι δεν μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Αρκεί βέβαια να μην είναι 6 και 7 τσίχλες τη μέρα. Τότε ποτέ δεν ξέρει κάνεις… Ο αστικός μύθος μπορεί να επιβεβαιωθεί.
Πηγή: iatropedia.gr


Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory