Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Ομορφα μέρη που έχουν εγκαταλειφθεί .

 Ψάρεμα καλύβα, Γερμανία

10 Truly Beautiful Εγκαταλελειμμένα μέρη

 σπίτια Dome, Southwest Florida

10 Truly Beautiful Εγκαταλελειμμένα μέρη

SS Ayrfield, Homebush Bay, Αυστραλία

10 Truly Beautiful Εγκαταλελειμμένα μέρη

Kolmanskop, Namib Desert

10 Truly Beautiful Εγκαταλελειμμένα μέρη

Kalavantin Durg κοντά Πανβέλ, Ινδία

10 Truly Beautiful Εγκαταλελειμμένα μέρη

Craco, Ιταλία

10 Truly Beautiful Εγκαταλελειμμένα μέρη

Νησί Αδελφός Βόρεια κοντά στη Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη

10 Truly Beautiful Εγκαταλελειμμένα μέρη

El Hotel del Salto, Κολομβία

10 Truly Beautiful Εγκαταλελειμμένα μέρη

Αγ. Abbey Γεωργίου στο Μέλανα Δρυμό

10 Truly Beautiful Εγκαταλελειμμένα μέρη

Είναι το ποδήλατό μου και θα κάνω ό, τι θέλω με αυτό

μου ποδήλατο του και θα κάνω ό, τι θέλω με αυτό 01 Είναι Bike μου και θα κάνω ό, τι θέλω με αυτό
μου ποδήλατο του και θα κάνω ό, τι θέλω με αυτό 02 Είναι Bike μου και θα κάνω ό, τι θέλω με αυτό

Ενδιαφέροντα χαλιά /

ενδιαφέρουσα χαλί σχεδιασμού 07 σε Ενδιαφέρουσες Carpet Σχεδιασμός
ενδιαφέρουσα χαλί σχεδιασμού 08 σε Ενδιαφέρουσες Carpet Σχεδιασμός
ενδιαφέρουσα χαλί σχεδιασμού 04 σε Ενδιαφέρουσες Carpet Σχεδιασμός
ενδιαφέρουσα χαλί σχεδιασμού 02 σε Ενδιαφέρουσες Carpet Σχεδιασμός
ενδιαφέρουσα χαλί σχεδιασμού 03 σε Ενδιαφέρουσες Carpet Σχεδιασμός
ενδιαφέρουσα χαλί σχεδιασμού 05 σε Ενδιαφέρουσες Carpet Σχεδιασμός
ενδιαφέρουσα χαλί σχεδιασμού 06 σε Ενδιαφέρουσες Carpet Σχεδιασμός

Ομπρέλα χωρίς χέρια .


Οι μπανιέρες της Αφρικής .

Πώς να πλένετε και να προετοιμάζετε ΣΩΣΤΑ τα φρούτα και τα λαχανικά

Πώς να πλένετε και να προετοιμάζετε ΣΩΣΤΑ τα φρούτα και τα λαχανικά (1)
Μερικές χρήσιμες συμβουλές για την αποθήκευση, το πλύσιμο και την προετοιμασία των φρούτων και των λαχανικών, προκειμένου να προλάβετε μια πιθανή τροφική δηλητηρίαση.
Είναι σημαντικό να πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα φάτε, για να εξασφαλιστεί ότι είναι καθαρά και ασφαλή για κατανάλωση. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν επίγνωση της σημασίας που έχει υγιεινή για τα κρέατα, αλλά πολλοί θεωρούν ότι ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης από τα λαχανικά είναι χαμηλός.
Είναι μύθος ότι λίγο χώμα που μπορεί να βρεθεί στα λαχανικά, δε μπορεί να μας κάνει κακό, λένε οι ειδικοί. Στοιχεία του εδάφους, μπορεί να περιέχουν μερικές φορές επιβλαβή βακτήρια και παρόλο που οι παραγωγοί τροφίμων φροντίζουν για τον καθαρισμό των λαχανικών, ο κίνδυνος δεν μπορεί ποτέ να εξαλειφθεί εντελώς.
Οι κίνδυνοι αυτοί επισημάνθηκαν το 2011, όταν ξέσπασε η επιδημία E.coli στην Ευρώπη, με τα μολυσμένα φυτικά προϊόντα (αγγουράκια, ντομάτες, μελιτζάνες κ.ά.). Βακτήρια που βρέθηκαν σε διάφορα λαχανικά που είχαν πάνω τους χώμα, πιστεύεται ότι ήταν η πηγή της επιδημίας, κατά την οποία σημειώθηκαν 250 περιπτώσεις μόλυνσης από E. coli.
  • Πώς πρέπει να πλένουμε τα φρούτα και τα λαχανικά;
Το πλύσιμο συμβάλλει στην απομάκρυνση των βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένου και του E.coli από την επιφάνεια των φρούτων και λαχανικών. Τα περισσότερα από τα βακτήρια βρίσκονται στο χώμα που μπορεί να έχει παραμείνει στις τροφές, γι’ αυτό το πλύσιμό τους είναι ιδιαίτερα σημαντικό.
Πώς να πλένετε και να προετοιμάζετε ΣΩΣΤΑ τα φρούτα και τα λαχανικά (2)
Όταν πλένετε τα λαχανικά, δεν αρκεί να τα αφήνετε κάτω από το τρεχούμενο νερό της βρύσης. Τρίψτε τα σε ένα μπολ με φρέσκο νερό και ξεχωρίστε τα φύλλα τους. Ξεκινήστε με τις λιγότερο λερωμένα πρώτα και κάντε τους ένα τελευταίο ξέβγαλμα.
Πρέπει να πλένετε ακόμη πιο εντατικά τα χύμα φρούτα και λαχανικά, από ό,τι τα συσκευασμένα, καθώς τείνουν να έχουν περισσότερο χώμα και βακτήρια.
Εκτός από το πλύσιμο, το ξεφλούδισμα και το μαγείρεμά τους, μπορεί επίσης να απομακρύνει τα βακτήρια.
Άτομα που είναι πιο ευάλωτα στις μολύνσεις, όπως οι έγκυες γυναίκες, οι ηλικιωμένοι ή άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, θα πρέπει να ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την προετοιμασία και την καλή υγιεινή προσεκτικά. Δεν υπάρχει λόγος πάντως να αποφεύγουν τα συγκεκριμένα τρόφιμα.
  • Συμβουλές για την ασφαλή αποθήκευση, την προετοιμασία και το μαγείρεμα ωμών λαχανικών
• Να πλένετε πάντοτε τα χέρια σας σχολαστικά αν θέλετε να κόψετε ή να ετοιμάσετε ωμά τρόφιμα, όπως λαχανικά.
• Κρατήστε τα ωμά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων και των λαχανικών, χωριστά από τα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα.
• Χρησιμοποιήστε διαφορετικές επιφάνειες κοπής, μαχαίρια και σκεύη για τα ωμά και διαφορετικά για τα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα ή να πλύνετέ τα καλά μεταξύ των χρήσεων.
• Να ελέγχετε την ετικέτα των συσκευασμένων λαχανικών και φρούτων -εάν η συσκευασία δεν αναγράφει «έτοιμα προς κατανάλωση», θα πρέπει να τα πλύνετε, να τα ξεφλουδίσετε, είτε να τα μαγειρέψετε πριν τα φάτε.
• Επιμείνετε στην περιοχή γύρω από το κοτσάνι των λαχανικών και των φρούτων, γιατί εκεί συνήθως μαζεύονται τυχόν υπολείμματα από φυτοφάρμακα.
Πώς να πλένετε και να προετοιμάζετε ΣΩΣΤΑ τα φρούτα και τα λαχανικά (3)
  • Πώς μπορείτε να αποφύγετε τη διασταυρούμενη μόλυνση
Είναι καλύτερα να τρίβετε και να πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά σε ένα μπολ με νερό, παρά κάτω από το τρεχούμενο νερό της βρύσης. Αυτό θα βοηθήσει να μειωθεί το πιτσίλισμα και η απελευθέρωση των βακτηρίων στον αέρα, που θα μπορούσε να συμβεί αν τα πλένετε κάτω από το τρεχούμενο νερό βρύσης. Το τίναγμα του χώματος πριν από το πλύσιμο, μπορεί να βοηθήσει ώστε να χρειάζονται λιγότερο πλύσιμο (χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να τρίψετε λαχανικά και φρούτα όπως είναι τα αγγούρια, οι πατάτες και τα πεπόνια).
Είναι επίσης σημαντικό να καθαρίζετε τις επιφάνειες κοπής, τα μαχαίρια και άλλα σκεύη μετά την κοπή των λαχανικών και των φρούτων, για την πρόληψη διασταυρούμενης μόλυνσης.
  • Πώς μολύνονται τα τρόφιμα
Τα βακτήρια μπορούν να μολύνουν τα φρούτα και τα λαχανικά με διάφορους τρόπους. Μπορεί να βρίσκονται στο νερό που χρησιμοποιείται για την άρδευση, στα οργανικά λιπάσματα και στα περιττώματα από τα πουλιά και άλλα ζώα που βρίσκονται στα χωράφια.
Aν και υπάρχουν ορισμένα φάρμακα που απορροφώνται από το φυτό και δεν φεύγουν με το πλύσιμο, τα περισσότερα γεωργικά φάρμακα δεν εισχωρούν στο εσωτερικό των τροφίμων και επομένως είναι εύκολο να απομακρυνθούν με το σωστό πλύσιμο.
Πηγή: clickatlife.gr


Γιατί πρέπει να βάζουμε ωμό το λάδι στο φαγητό

Γιατί πρέπει να βάζουμε ωμό το λάδι στο φαγητό
Το αγνό, παρθένο ελαιόλαδο είναι το πιο υγιεινό λάδι, αλλά όταν το βράζουμε χάνει πολλά από τα πολύτιμα συστατικά του, αναφέρουν επιστήμονες από την Πορτογαλία.
Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «Food Research International», το παρθένο ελαιόλαδο περιέχει περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες από τα άλλα έλαια, καθώς και βιοενεργά συστατικά που λέγονται φαινολικές ενώσεις και συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου και άλλων ασθενειών.
Όταν όμως θερμαίνεται, η ποιότητά του μειώνεται δραστικά, καθώς κάθε είδους μαγείρεμα καταστρέφει τις φαινολικές ενώσεις.
«Η κατανάλωση αγνού παρθένου ελαιολάδου αυξάνεται παγκοσμίως, κυρίως λόγω των τεκμηριωμένων οφελών που παρέχει στην υγεία», γράφουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πόρτο.
«Ωστόσο, οι διάφορες τεχνικές μαγειρέματος, από το τηγάνισμα και το βράσιμο στον ατμό έως το μαγείρεμα σε φούρνο μικροκυμάτων και το ψήσιμο, αναμφισβήτητα τροποποιούν το χημικό προφίλ του, ελαττώνοντας τις φαινολικές ενώσεις».
Η τροποποίηση αυτή μειώνει την θρεπτική αξία του στα επίπεδα των υπολοίπων φυτικών ελαίων, προσθέτουν.
Για να αποφευχθεί αυτό συνιστούν να το θερμαίνουμε το λιγότερο δυνατόν, είτε προσθέτοντάς το λίγο-λίγο στη διάρκεια του μαγειρέματος και όχι όλο από την αρχή του, είτε – το ιδανικότερο – όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Νομίζετε ότι ξέρετε τα πάντα για τη μπύρα;

Νομίζετε ότι ξέρετε τα πάντα για τη μπύρα; (1)
Την αγαπάτε, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σας, αλλά πόσα ξέρετε πραγματικά για την μπύρα; Σίγουρα θα γνωρίζετε τα βασικά, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα τόσο για την παραγωγή της όσο και για την κατανάλωσή της που αξίζει να μάθετε.
Από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα υπάρχουν πολλά πράγματα γύρω από την μπύρα που ίσως να μη γνωρίζετε. Ας δούμε λοιπόν, 15 από τα σημαντικότερα, γιατί όταν γνωρίζετε κάτι καλά το απολαμβάνετε αποδεδειγμένα περισσότερο.
Οι αρχαίοι Βαβυλώνιοι ήταν οι πρώτοι που παρασκεύασαν μπύρα
Στην πραγματικότητα στην αρχαία Βαβυλώνα όχι μόνο παρατηρούνται τα πρώτα ζυθοποιεία, αλλά έπαιρναν την μπύρα τόσο πολύ στα σοβαρά ώστε όταν κάποιος δεν την έφτιαχνε καλά για τιμωρία τον έπνιγαν μέσα στη δικιά του μπύρα.
Νομίζετε ότι ξέρετε τα πάντα για τη μπύρα; (2)
  • Η μπύρα αποτελείται κυρίως από νερό
Αυτό από μόνο του δεν είναι τόσο ενδιαφέρον όσο το γεγονός ότι το νερό σε κάποιες περιοχές χρησιμοποιούνταν κατά βάση για να δημιουργήσει συγκεκριμένες μπύρες. Το εμφιαλωμένο νερό του Δουβλίνου για παράδειγμα ήταν ιδανικό για την παραγωγή της Guinness. Στο Μεσαίωνα το καθαρό νερό ήταν δύσκολο να βρεθεί και για αυτό πολλοί έπιναν μπύρα επειδή το αλκοόλ την έκανε πιο ασφαλή από το σκέτο νερό.
  • Φυλάξτε την κατακόρυφα
Όταν αποθηκεύετε την μπύρα φροντίστε να τοποθετείτε τα μπουκάλια κατακόρυφα και όχι πλάγια. Αυτό αποτρέπει την οξείδωση στο καπάκι.
  • Η τραγωδία του 1814
Το 1814 στο Λονδίνο μια δεξαμενή ζυθοποιίας που περιείχε 3.500 χιλιάδες βαρέλια μπύρας έσπασε, προκαλώντας παλιρροϊκό κύμα σε μια ενορία. Δύο σπίτια γκρεμίστηκαν και εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Νομίζετε ότι ξέρετε τα πάντα για τη μπύρα; (3)
  • Η θεωρία των Βίκινγκς
Οι Βίκινγκς πίστευαν ότι μια γιγάντια κατσίκα που οι μαστοί της περιέχουν άφθονες ποσότητες μπύρας, τους περιμένει στη Valhalla, δηλαδή τον παράδεισό τους. Ποτέ όμως, δε θα μάθουμε ποτέ αν ίσχυε κάτι τέτοιο…
  • Ο φόβος του άδειου ποτηριού
Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά υπάρχει κόσμος που φοβάται τα άδεια ποτήρια. Ο όρος αυτός λέγεται «cenosillicaphobia» και για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, σας προτείνουμε να έχετε πάντα… το ποτήρι σας γεμάτο!
  • Οι οδοιπόροι του Mayflower
Αν νομίζετε ότι αγαπάτε πολύ τη μπύρα, τότε πρέπει να μάθετε την ιστορία των οδοιπόρων του Mayflower. Αντί λοιπόν, να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Virginia, σταμάτησαν στο Plymouth Rock γιατί… τους τελείωσε η μπύρα. Κάπως έτσι πρέπει να περιγράφεται η αγνή αγάπη για το ζύθο.
Νομίζετε ότι ξέρετε τα πάντα για τη μπύρα; (4)
  • Η ποτοαπαγόρευση
Η εποχή της ποτοαπαγόρευσης διήρκησε στην Αμερική από το 1920 μέχρι το 1933, αλλά φυσικά όποιοι ήθελαν το ποτό τους, βρήκαν πολλούς τρόπους να παρακάμψουν το νόμο. Διήρκησε ακριβώς 13 χρόνια, 10 μήνες, 19 μέρες, 17 ώρες και 32,5 λεπτά, μέχρι δηλαδή να αποσύρει το νόμο ο πρόεδρος Roosevelt. Από εκεί και πέρα, η μπύρα άρχισε να ρέει άφθονη πια και με τη βούλα του νόμου.
  • Πώς φτιάχνεται η μπύρα
Αφού μάθαμε κάποιες γενικές πληροφορίες, ας δούμε τώρα με λίγα λόγια πώς φτιάχνεται η μπύρα. Αρχικά, η βύνη κριθαριού αναμιγνύεται με ζεστό νερό δημιουργώντας μια μάζα, κάτι σαν πλιγούρι βρώμης. Κάπως έτσι δημιουργείται ένα υγρό ως αποτέλεσμα της διαδικασίας.
Έπειτα ρίχνουμε το λυκίσκο μέσα στο νερό που έχει δημιουργηθεί για να προσθέσουμε πικράδα, γεύση και άρωμα. Ο λυκίσκος είναι το άνθος ενός αναρριχητικού φυτού που ανήκει στην κατηγορία της μαριχουάνα.
Στη συνέχεια, η ζύμη (ή μαγιά) αναμιγνύεται με ό,τι υπάρχει ήδη και αφήνεται για να βραστεί. Η μαγιά μετατρέπει τη ζάχαρη σε αιθανόλη και διοξείδιο του άνθρακα. Η αιθανόλη είναι το συστατικό που σας μεθάει ενώ το διοξείδιο του άνθρακα δημιουργεί τις φούσκες.
Τέλος, αφήστε το μίγμα να καθίσει και να ζυμωθεί για μερικές εβδομάδες πριν το βάλετε σε μπουκάλι και είστε έτοιμοι!
Νομίζετε ότι ξέρετε τα πάντα για τη μπύρα; (5)
  • Υπάρχουν δύο γενικές κατηγορίες
Οι περισσότερες μπύρες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Υπάρχουν οι ales, όταν δηλαδή η μαγιά ζυμώνεται σε υψηλότερες θερμοκρασίες και μένει στην επιφάνεια. Η δεύτερη κατηγορία είναι οι lager μπύρες όπου η μαγιά ζυμώνεται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και έτσι δεν επιπλέει στην επιφάνεια αλλά μένει στον πάτο.
  • Τρόποι κατηγοριοποίησης της μπύρας
Υπάρχουν πολλοί τρόποι κατηγοριοποίησης της μπύρας που δε μένουν στον τρόπο που παράγεται ή στην εμφάνισή της. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι η αίσθηση που έχει στο στόμα, οπότε (γιατί όχι;) μπορείτε να δημιουργήσετε και τις δικές σας κατηγορίες μπύρας.
  • Ο Michael Jackson και η μπύρα
Επειδή και η μπύρα θέλει το είδωλό της, ένας συγγραφέας και κριτικός μπύρας ονόματι Michael Jackson συνέβαλε τα μέγιστα στην αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για την μπύρα στη δεκαετία του 1970. Ο Jackson πέθανε στις 30 Αυγούστου του 2007.
Νομίζετε ότι ξέρετε τα πάντα για τη μπύρα; (6)
  • Πώς προκαλείται η μέθη
Όταν πίνετε ένα ποτό, το αλκοόλ απορροφάται στο στομάχι σας και στο λεπτό έντερο και τελικά εισέρχεται στο αίμα, όπου μεταφέρεται σε ολόκληρο το σώμα. Για αυτό το λόγο πίνοντας με άδειο στομάχι μεθάτε πιο γρήγορα γιατί το αλκοόλ απορροφάται γρηγορότερα. Ο οργανισμός διώχνει το αλκοόλ μέσω της ούρησης, της αναπνοής και διασπώντας το στο συκώτι. Το σώμα μας μπορεί να διασπάσει περίπου ένα ποτό ανά ώρα. Όταν πίνετε γρηγορότερα απ’ όσο μπορεί να επεξεργαστεί, τότε μεθάτε.
  • Πώς μας επηρεάζει το αλκοόλ
Πρώτα χτυπά τον εγκεφαλικό φλοιό, κάτι που μας κάνει πιο ομιλητικούς και λιγότερο… κομπλεξικούς.
Όταν φτάσει στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου, προκαλεί απώλεια μνήμης και έντονα συναισθήματα.
Η παρεγκεφαλίδα μας κρατά σε ισορροπία. Όταν τη χτυπά το αλκοόλ, χάνετε το συντονισμό των κινήσεών σας.
Αν το αλκοόλ περάσει στον μυελό, που ρυθμίζει διαδικασίες που δε χρειάζεται να σκέφτεστε όπως οι χτύποι της καρδιάς και η αναπνοή, τότε διατρέχετε σοβαρό κίνδυνο.
Νομίζετε ότι ξέρετε τα πάντα για τη μπύρα; (7)
  • Λόγια… σοφών
Τέλος, ας δούμε τι έχουν πει για την μπύρα κάποιοι διάσημοι οπαδοί της, πραγματικοί ή μη.
Δεν μπορείς να είσαι μια πραγματική χώρα αν δεν έχεις μια μπύρα και ένα αεροδρόμιο. Βοηθά αν έχεις μια ποδοσφαιρική ομάδα ή πυρηνικά όπλα, αλλά στο τέλος απλά χρειάζεσαι την μπύρα.
Frank Zappa
Δεν είναι κακές όλες οι χημικές ενώσεις. Χωρίς υδρογόνο και οξυγόνο για παράδειγμα, δε θα υπήρχε νερό, ένα βασικό συστατικό της μπύρας.
Dave Barry
Εντάξει, εγκέφαλε, δε σε συμπαθώ και δε με συμπαθείς, αλλά ας κάνουμε αυτό που πρέπει τώρα και μετά θα σε σκοτώσω με μπύρα.
Πηγή: clickatlife.gr


Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory