Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

ομαδική εργασία

Για Ενήλικες

grownup_corner_10

Χαμόγελα .3DΚαλώς ήλθατε στο Internet.

01 και βλέπω youve έκανε τελικά στον 21ο αιώνα Internet είναι γεμάτο από Crazy Stuff (36 φωτογραφίες)
02 και βλέπω youve έκανε τελικά στον 21ο αιώνα Internet είναι γεμάτο από Crazy Stuff (36 φωτογραφίες)

8 παράγοντες για τους οποίους σε προτιμούν τα κουνούπια

8 παράγοντες για τους οποίους σε προτιμούν τα κουνούπια
Ποιοι είναι εκείνοι οι παράγοντες που σας κάνουν ελκυστικούς για τα κουνούπια. Η λίστα που ακολουθεί θα σας βοηθήσει να τα αποφύγετε.
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί σας λατρεύουν τα κουνούπια; Γιατί επιλέγουν εσάς και όχι κάποιον άλλο για να ”επιτεθούν”; Υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες που σας κάνουν ελκυστικότερη επιλογή και πόλο έλξης των ενοχλητικών εντόμων.
 • Η ομάδα αίματος
Πρώτα από όλα ο τύπος αίματος είναι ο βασικός παράγοντας που κάνει τα κουνούπια να δείξουν την προτίμησή τους. Μία μελέτη, σε ελεγχόμενο περιβάλλον, έδειξε πως τα κουνούπια ”επισκέφθηκαν” περισσότερο άτομα με ομάδα αίματος 0. Ακολουθεί η ομάδα αίματος Α και η ομάδα Β.
Επιπλέον, με βάση άλλα γονίδια, περίπου το 85% των ανθρώπων που εκκρίνουν ένα χημικό σήμα μέσω του δέρματός τους που δείχνει τον τύπο του αίματος είναι επίσης περισσότερο ελκυστικοί σε σχέση με το 15% που δεν το κάνει.
 • Το διοξείδιο του άνθρακα
Η μυρωδιά του διοξειδίου του άνθρακα, που προέρχεται από την αναπνοή, ”τραβά” τα κουνούπια σα μαγνήτης. Έτσι, όσοι εκπνέουν μεγαλύτερη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα, συνήθως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, προτιμώνται.
 • Άσκηση και Μεταβολισμός
Τα κουνούπια εντοπίζουν θύματα, μυρίζοντας το γαλακτικό οξύ, το ουρικό οξύ, την αμμωνία και άλλες ουσίες που αποβάλλονται μέσω του ιδρώτα. Κατά τη διάρκεια άσκησης η συγκέντρωση αυτών των ουσιών είναι μεγαλύτερη με αποτέλεσμα τα κουνούπια να δείχνουν την προτίμησή τους.
Η θερμοκρασία του σώματός μας αποτελεί πόλο έλξης για τα κουνούπια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι προτιμούν τις πιο θερμές περιοχές του σώματος όπως το κεφάλι, το λαιμό, τα πόδια και τους αστραγάλους.
 • Τα βακτήρια του δέρματος
Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι συγκεκριμένα είδη και ο όγκος των βακτηρίων, που φυσιολογικά ζουν στο ανθρώπινο δέρμα, επηρεάζουν την ελκυστικότητα μας. Σε μια μελέτη του 2011 επιστήμονες διαπίστωσαν ότι κάποιοι τύποι βακτηρίων είναι οι αγαπημένοι των κουνουπιών.
 • Η κατανάλωση μπύρας
Ήπιατε μπύρα; Τότε προετοιμαστείτε για επιδρομή κουνουπιών, καθώς το συγκεκριμένο ποτό αυξάνει την ποσότητα της αιθανόλης που εκκρίνεται μέσω του ιδρώτα και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος.
 • Η εγκυμοσύνη
Διάφορες μελέτες έχουν δείξει πως οι έγκυες έχουν την ατυχία να προσελκύουν τα διπλάσια τσιμπήματα από τους υπόλοιπους λόγω δύο παραγόντων. Εκπνέουν 21% περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα και η θερμοκρασία του σώματός τους είναι πιο υψηλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
 • Το χρώμα των ρούχων
Ακούγεται παράλογο, όμως τα κουνούπια ξέρουν κι από χρωματικούς συνδυασμούς. Έτσι επιλέγουν τις σκούρες αποχρώσεις, με προτίμηση στο μαύρο, το σκούρο μπλε ή το κόκκινο.
 • Φυσικά απωθητικά
Μερικοί ερευνητές έχουν αρχίσει να εξετάζουν τους λόγους για τους οποίους μια μειοψηφία φαίνεται να προσελκύει σπάνια τα κουνούπια με την ελπίδα αυτό να βοηθήσει τη δημιουργία της επόμενης γενιάς εντομοαπωθητικών.
Πηγή: news247.gr


Μύθος Όσα Γνωρίζατε Για Το Σπανάκι

Μύθος όσα γνωρίζατε για το σπανάκι
Αν κάθε φορά που σκέφτεστε το σπανάκι σάς έρχονται στο μυαλό μπράτσα σαν αυτά του Ποπάι, τότε μάλλον θα πρέπει να αποβάλλετε αυτή την εικόνα, καθώς, όπως αποδεικνύεται πρόκειται για έναν μύθο.
Κι αυτό γιατί ναι μεν το σπανάκι περιέχει σίδηρο, όχι όμως τόσο πολύ όσο πίστευαν μέχρι σήμερα οι ειδικοί.
Σύμφωνα με το βιβλίο με τίτλο «The Half-Life of Facts», η άποψη που θέλει το λαχανικό να είναι τόσο ισχυρό, οφείλεται σε… μαθηματικό λάθος που έκανε Γερμανός επιστήμονας όταν υπολόγιζε την περιεκτικότητά του σε σίδηρο.
Όπως εξηγεί ο συγγραφέας του βιβλίου, μαθηματικός Samuel Arbesman, το σπανάκι δεν περιέχει 35mg σιδήρου ανά 100 γραμμάρια, όπως ανέφερε στις σημειώσεις του ο Erich von Wolf το 1870, αλλά 3,5mg.
Σύμφωνα με τον Arbesman, ο Γερμανός χημικός είχε υπολογίσει την περιεκτικότητα σε σίδηρο σωστά, αλλά είχε βάλει σε λάθος σημείο την υποδιαστολή, με αποτέλεσμα να επικρατήσει λανθασμένα η γνωστή αντίληψη για το σπανάκι.
Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί την ιστορία του Ποπάι για να τονίσει ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να μην επανεξετάζουν τα στοιχεία που τους δίνονται, πολλές φορές για να μην παραδεχτούν ότι έχουν κάνει λάθος.
Μάλιστα, επισημαίνει ότι ο λόγος για τον οποίο τέτοιου είδους λάθη διαιωνίζονται και οδηγούν σε μύθους τους οποίους πιστεύουν όλοι, είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι διαδίδουν εύκολα ορισμένα «γεγονότα» που μοιάζουν αληθινά και δεν μπαίνουν στη διαδικασία να τα ψάξουν βαθύτερα.
Πηγή: newsbeast.gr

Οι 8 χειρότεροι τρόποι να πεθάνετε στη φύση

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να βρείτε το τέλος σας στην εξοχή. Ορίστε οκτώ από τους πιο δυσάρεστους, επονείδιστους και τρομακτικούς τρόπους να αποχαιρετήσετε το μάταιο τούτο κόσμο. Το άρθρο χρησιμοποιώντας μαύρο χιούμορ δίνει περιγραφές αλλά και τις επιστημονικές εξηγήσεις για πολλούς σπάνιους – ευτυχώς – κινδύνους που απειλούν ένα λάτρη της άγριας φύσης.
 • ΠΤΩΣΗ
Οι 8 χειρότεροι τρόποι να πεθάνετε στη φύση (2)
Βασικά δε θα προλάβετε να τρομοκρατηθείτε. Μέσα σε ελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου από τη στιγμή που θα χάσετε την ισορροπία σας, θα εμφανιστεί το αντανακλαστικό του πανικού σας. Τα χέρια σας θα τεντωθούν απελπισμένα μήπως πιαστούν από πουθενά – δεν υπάρχει τίποτα όμως. Σκαρφαλώνατε, χωρίς εξοπλισμό ασφαλείας, χωρίς ένα φίλο με εμπειρία – μα τι είχατε στο μυαλό σας πια; Ίσως αναρωτιέστε, αλλά είναι πια αργά.
Τα τριάντα μέτρα που σας χωρίζουν από το έδαφος κρύβουν πόνο και αγωνία. Μετά από μια οδυνηρή πτώση, προσπαθείτε να αναπνεύσετε αλλά η ισχύς της πτώσης έχει συμπιέσει το διάφραγμά σας. Οι ανάσες βγαίνουν σπασμωδικά. Το σώμα σας αποφασίζει να αποβάλει οτιδήποτε είχατε φάει, μιας και θεωρεί ότι σε τέτοιες επείγουσες καταστάσεις η χώνευση του φαγητού θα απαιτήσει πολλή ενέργεια, και κατά συνέπεια είναι μια περιττή διαδικασία.
Το σώμα σας εκκρίνει ενδορφίνες για να εμποδίσει τον αφόρητο πόνο. Παράλληλα, βιώνετε αυτό που οι γιατροί αποκαλούν «χρυσή ώρα», όπου το ανθρώπινο σώμα διατηρεί την πίεση του αίματος κι ας αιμορραγεί. Προσπαθείτε να καλέσετε το 100, όμως το σήμα σας εμποδίζεται από τα τείχη του φαραγγιού. Όταν, μερικά χρόνια αργότερα, εντοπιστείτε από κάποιον διερχόμενο κυνηγό, το χέρι σας θα εξακολουθεί να σφίγγει τη φθαρμένη συσκευή.
 • ΚΑΖΟΥΑΡΙΟΣ
Οι 8 χειρότεροι τρόποι να πεθάνετε στη φύση (3)
Χαλαρώνετε κάπου στη βορειοανατολική Αυστραλία, με μια μπύρα στο χέρι σας, ώσπου εντοπίζετε μια γαλάζια λάμψη μέσα στο πράσινο. Περίεργοι και ολίγον τι μεθυσμένοι, κατευθύνεστε προς το παράξενο χρώμα. Ξαφνικά, είστε αντιμέτωποι με ένα δίμετρο πτηνό 65 κιλών. Δεν προλάβατε να προσέξετε το νύχι 13 εκατοστών στο μεσαίο του δάχτυλο. Μοιάζει με ήσυχο πουλάκι· δε γνωρίζετε βέβαια ότι μπορεί να φάει και ανθρώπους.
Προτού καν το καταλάβετε, είστε ένα από τα 221 καταγεγραμμένα θύματα επίθεσης από καζουάριο. Προσπαθείτε να τρέξετε, όμως για κακή σας τύχη ο καζουάριος μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 50 χιλιομέτρων την ώρα.
Σκοντάφτετε σε ένα κομμάτι ξύλο. Αστραπιαία, το πτηνό κάνει ένα άλμα ενάμισι μέτρου, προσγειώνεται πάνω σας και χρησιμοποιεί στο σώμα σας το τρομακτικό του νύχι. Ναι, είστε το δεύτερο άτομο από το 1926 που σκοτώνεται από καζουάριο.
 • ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ
Οι 8 χειρότεροι τρόποι να πεθάνετε στη φύση (4)
Ποιος νοιάζεται για το ότι η θερμοκρασία του αέρα παραείναι υψηλή για ορεινή ποδηλασία. Αν φτάσετε την κορυφή πρώτος, νικήσατε!
Με κάθε πεταλιά, η θερμοκρασία του σώματός σας ανεβαίνει. Εισήλθατε στη ζώνη της «πυρετώδους άσκησης», ανάμεσα στους 38 και τους 40,5οC, θερμοκρασίες στις οποίες οι προπονημένοι αθλητές μπορούν να αντέξουν χωρίς προβλήματα. Οι αδένες σας εκκρίνουν ιδρώτα, ωστόσο εσείς στεγνώνετε επειδή τρέχετε. Απέχετε δώδεκα λεπτά από την καρδιακή προσβολή. Όμως εσείς συνεχίζετε, παρά τους πόνους στους μύες σας και την ακατάσχετη ταχυπαλμία. Οι αρτηρίες διαστέλλονται, όμως η ροή του αίματος στον εγκέφαλό σας λιγοστεύει και η όρασή σας θολώνει.
Ξαφνικά όλα σκοτεινιάζουν και λιποθυμάτε. Καθώς πέφτετε στο έδαφος αναίσθητος, παθαίνετε καρδιακή προσβολή. Το σώμα σας κυριολεκτικά βράζει από μέσα. Κάνετε συνεχώς εμετούς και ο σφιγκτήρας σας χαλαρώνει. Τελικά, η καρδιά σας σταματά.
 • ΑΡΚΟΥΔΑ
Οι 8 χειρότεροι τρόποι να πεθάνετε στη φύση (5)
Ενώ χαλαρώνετε σε ένα ξέφωτο κάπου στο Περτούλι, ακούτε θορύβους λίγα μέτρα μακριά σας. Δεν ανησυχείτε όμως, επειδή ξέρετε πως οι θανάσιμες επιθέσεις από αρκούδες είναι εξαιρετικά σπάνιες, πόσω μάλλον στην Ελλάδα. Πετάτε τα υπολείμματα του φαγητού σας στο έδαφος, μη γνωρίζοντας ότι η οσμή τους τραβά τα μεγάλα αυτά ζώα.
Δεν προλαβαίνετε να το σκεφτείτε, καθώς εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά σας και σας χτυπά στον ώμο με τεράστια δύναμη, ρίχνοντάς σας στο έδαφος. Σας κρατά κάτω με τα μπροστινά της πόδια και ξεκινά να δαγκώνει το κεφάλι και το λαιμό σας.
Την επόμενη μέρα οι αρχές εντοπίζουν το σώμα μιας αρκούδας που μάλλον πνίγηκε από κάτι. Ναι, από ανθρώπινα υπολείμματα!
 • ΠΝΙΓΜΟΣ
Οι 8 χειρότεροι τρόποι να πεθάνετε στη φύση (6)
Ωχ! Το καγιάκ σας ανατράπηκε από τα νερά του ποταμού και μόλις που προλάβατε να πάρετε μια βαθιά ανάσα προτού βρεθείτε κάτω από την επιφάνεια. Ο μέσος άνθρωπος μπορεί να κρατήσει την αναπνοή του για 90 περίπου δευτερόλεπτα προτού χάσει τις αισθήσεις του. Ενώ δεν μπορείτε να βγείτε στην επιφάνεια του ορμητικού ποταμού, το αίμα σας γίνεται σιγά σιγά μπλε λόγω της αύξησης στην περιεκτικότητα διοξειδίου του άνθρακα.
Ένα λεπτό και 23 δευτερόλεπτα μετά την αρχική βύθιση, λιποθυμάτε. Αν σας σώσουν τώρα, ίσως πεθάνετε δύο ώρες αργότερα από δευτεροβάθμιο πνιγμό, καθώς οι τραυματισμένοι σας πνεύμονες γεμίζουν με υγρά.
Δεκαεννέα λεπτά μετά, το μυαλό σας έχει σταματήσει να λειτουργεί. Το σώμα σας θα βυθιστεί και στη συνέχεια θα αναδυθεί καθώς γεμίζει με αέρια αποσύνθεσης. Πάντως, το σωσίβιο που φοράτε αντέχει μια χαρά – όσοι σας εντοπίσουν μπορούν να το κρατήσουν.
 • ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΠΛΕ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥΣ
Οι 8 χειρότεροι τρόποι να πεθάνετε στη φύση (7)
Είστε κορυφαίος ψαράς! Μόλις αναδυθήκατε με ένα λαχταριστό χταπόδι στα χέρια σας. Όμως, αυτό αλλάζει χρώμα και εμφανίζει μπλε δακτυλίους. Τρομαγμένοι, το πετάτε στο νερό – ωστόσο πρόλαβε να σας δαγκώσει. Η νευροτοξίνη τετραδοτοξίνη (10.000 φορές πιο τοξική από το υδροκυάνιο) κυλά στο σώμα σας. Μέσα σε δευτερόλεπτα, το στόμα και η γλώσσα σας ξεραίνονται ενώ το πρόσωπό σας μουδιάζει.
Η φίλη σας καλεί ασθενοφόρο καθώς σας βλέπει να καταρρέετε, ωστόσο διατηρείτε τις αισθήσεις σας καθώς παραλύετε. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, οι μύες που βοηθούν στην αναπνοή παραλύουν και σας επισκέπτεται η κα. Ασφυξία.
 • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ
Οι 8 χειρότεροι τρόποι να πεθάνετε στη φύση (8)
Κάνετε μια βόλτα στην παραλία, η οποία είναι γεμάτη κοχύλια. Ξαφνικά, πατάτε ένα παράξενο κοχυλάκι. Σχεδόν αμέσως νιώθετε έναν έντονο πόνο στο δεξί σας πόδι και σας κόβεται στιγμιαία η ανάσα. Ενώ κατευθύνεστε στο κάμπινγκ, το περπάτημά σας όλο και δυσκολεύει. Το δεξί σας πόδι έχει μουδιάσει. Ανήσυχοι, ρίχνετε μια ματιά στην πατούσα σας, όπου και παρατηρείτε ένα μικρό σημαδάκι σαν τσίμπημα μέλισσας.
Ένα τέταρτο αφότου το θαλάσσιο σαλιγκάρι έβαλε στον οργανισμό σας ένα θανάσιμο μίγμα, σας πιάνει ένας ανυπόφορος πονοκέφαλος. Το πόδι σας πρήζεται και ξεκινάτε να κάνετε εμετούς. Η ομιλία σας δυσκολεύει και η παράλυση επεκτείνεται σε όλο σας το σώμα, καθώς το δηλητήριο μπλοκάρει ολόκληρο το νευρικό σας σύστημα.
Θα σας βρουν στη σκηνή σας το επόμενο πρωί. Χωρίς παλμό, φυσικά.
 • ΜΕΛΙΣΣΕΣ
Οι 8 χειρότεροι τρόποι να πεθάνετε στη φύση (9)
Στην αρχή ακούτε έναν ακαθόριστο βόμβο. Μετά αρχίζετε να νιώθετε μερικά τσιμπήματα στο μπράτσο. Βλέπετε μερικές μέλισσες, αλλά δεν ανησυχείτε· ούτως ή άλλως, ποτέ δεν ήσαστε αλλεργικός. Όμως, κάθε τσίμπημα έχει την οσμή φερομονών, οι οποίες κάνουν τις μέλισσες να τρελαίνονται και να θεωρούν ότι δέχονται επίθεση.
Το σμήνος σας έχει περικυκλώσει και οι μέλισσες τσιμπούν κάθε εκατοστό του σώματός σας. Προσπαθώντας να διώξετε τα ενοχλητικά έντομα, καταπίνετε μερικά, τα οποία τσιμπούν το εσωτερικό του λαιμού σας.
Ο φίλος σας θα τις διώξει, αλλά ήδη σας έχουν τσιμπήσει πάνω από χίλια κεντριά. Ξεκινάτε να κάνετε εμετούς και να υποφέρετε από ακράτεια. Ωστόσο, σας πηγαίνουν στο πλησιέστερο νοσοκομείο, απ’ όπου και θα πάρετε εξιτήριο μια μέρα μετά, πιστεύοντας πως είστε ασφαλής.
Όμως, οι πρωτεΐνες του δηλητηρίου της μέλισσας καταστρέφουν τα κύτταρα του αίματος και τους ιστούς των μυών, αφήνοντας πίσω τους χαλάσματα. Καθώς τα «χαλάσματα» συσσωρεύονται, τα νεφρά σας φράζονται και σύντομα βιώνετε νεφρική ανεπάρκεια. Δύο μέρες αργότερα, επιστρέφετε στο νοσοκομείο, αλλά καταλήγετε προτού προλάβουν να σας φροντίσουν οι γιατροί.
Πηγή: news.gr


Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory