Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Όμορφα Κορίτσια

flbp_girls_16
flbp_girls_16

στο όνομα της ειρήνης

Roman Shusterman ζήτησε γυναίκες στην Union Square για να καθίσει στο πρόσωπό του, στο όνομα της επίτευξης της παγκόσμιας ειρήνης. Πολλές γυναίκες το έκανε.
facesitting στο όνομα της ειρήνης 1 Facesitting στο όνομα της ειρήνης (19 φωτογραφίες)
facesitting στο όνομα της ειρήνης 2 Facesitting στο όνομα της ειρήνης (19 φωτογραφίες)

Μια Πισίνα Γεμάτη με μπύρα δεν είναι πλέον απλά μια φαντασίωση

μια πισίνα γεμάτη με μπύρα δεν είναι πλέον απλά μια φαντασίωση 640 01 Μια πισίνα που είναι γεμάτη με μπύρα δεν είναι πλέον απλά μια φαντασίωση (8 φωτογραφίες)
μια πισίνα γεμάτη με μπύρα δεν είναι πλέον απλά μια φαντασίωση 640 02 Μια πισίνα που είναι γεμάτη με μπύρα δεν είναι πλέον απλά μια φαντασίωση (8 φωτογραφίες)
μια πισίνα γεμάτη με μπύρα δεν είναι πλέον απλά μια φαντασίωση 640 04 Μια πισίνα που είναι γεμάτη με μπύρα δεν είναι πλέον απλά μια φαντασίωση (8 φωτογραφίες)
μια πισίνα γεμάτη με μπύρα δεν είναι πλέον απλά μια φαντασίωση 640 05 Μια πισίνα που είναι γεμάτη με μπύρα δεν είναι πλέον απλά μια φαντασίωση (8 φωτογραφίες)
μια πισίνα γεμάτη με μπύρα δεν είναι πλέον απλά μια φαντασίωση 640 07 Μια πισίνα που είναι γεμάτη με μπύρα δεν είναι πλέον απλά μια φαντασίωση (8 φωτογραφίες)
μια πισίνα γεμάτη με μπύρα δεν είναι πλέον απλά μια φαντασίωση 640 08 Μια πισίνα που είναι γεμάτη με μπύρα δεν είναι πλέον απλά μια φαντασίωση (8 φωτογραφίες)

Άσχημα πράγματα συμβαίνουν.

δεν φαίνεται καλό 1 δεν Look Good (43 φωτογραφίες)
δεν φαίνεται καλό 2 δεν φαίνεται καλό (43 φωτογραφίες)

Η ζωή του μεγέθους

Ένας οδηγός φορτηγού στο Wisconsin χτίζει όχημα το όνειρό του - μια ζωή μεγέθους αντίγραφο ενός φορτηγού Tonka.
127 Ζωή μεγέθους Truck Tonka (18 φωτογραφίες)
315 Ζωή μεγέθους Truck Tonka (18 φωτογραφίες)
68 Η ζωή μεγέθους Truck Tonka (18 φωτογραφίες)
1111 Η ζωή μεγέθους Tonka φορτηγών (18 φωτογραφίες)
145 Ζωή μεγέθους Truck Tonka (18 φωτογραφίες)
164 Ζωή μεγέθους Truck Tonka (18 φωτογραφίες)
http://minimarkettrikalon.blogspot.gr/

Πώς να αντιμετωπίσετε τους πόνους και τις ενοχλήσεις στο στομάχι

Πώς να αντιμετωπίσετε τους πόνους και τις ενοχλήσεις στο στομάχι
Έντονα φαγητά, διασκέδαση με λίγο παραπάνω αλκοόλ, άγχος να επιστρέψεις και πάλι στη δουλειά… Σε έπιασε πάλι το στομάχι σου; Μπορεί να μην υπάρχει κάποιος προφανής λόγος, όμως νιώθεις κάψιμο στο στομάχι, πόνο και μια γενική δυσφορία. Μάθε τι μπορεί να είναι αυτό που σου προκαλεί πρόβλημα στο στομάχι, αλλά και τι πρέπει να κάνεις για να το καταπολεμήσεις.
Έντονα φαγητά, διασκέδαση με λίγο παραπάνω αλκοόλ, άγχος να επιστρέψεις και πάλι στη δουλειά… Σε έπιασε πάλι το στομάχι σου; Μπορεί να μην υπάρχει κάπιοιος προφανής λόγος, όμως νιώθεις κάψιμο στο στομάχι, πόνο και μια γενική δυσφορία. Μάθε τι μπορεί να είναι αυτό που σου προκαλεί πρόβλημα στο στομάχι, αλλά και τι πρέπει να κάνεις για να το καταπολεμήσεις.
  • ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ
“Δεν είναι απόλυτο ότι όλοι θα αντιδράσουμε με τον ίδιο τρόπο. Άλλοι άνθρωποι όπως λέμε έχουν πιο “δυνατό” στομάχι και άλλοι πιο “ευαίσθητο”. Όμως υπάρχουν κάποιοι παράγοντες και κάποιες “κακίες” διατροφικές συνήθειες που δρουν επιβαρυντικά” εξηγεί ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι παράγοντες που θα προκαλέσουν ευαισθησία στο στομάχι;
- Άγχος – στρες
Είναι ίσως και ο πιο καθοριστικός παράγοντας αν θα αναπτύξει κάποιος ένα ευαίσθητο στομάχι ή έλκος. Ενδέχεται σε κάποιες έντονες στιγμές άγχους να αναπτυχθεί κατευθείαν έλκος στομάχου. Όσον αφορά στο στρες δεν υπάρχει τρόπος αποφυγής του, δυστυχώς!
- Αλόγιστη κατανάλωση παυσίπονων
Μπορεί να το κάνεις για να απαλλαγείς από τον πόνο σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος, αλλά θα επιβαρύνεις το στομάχι. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση. Τέλος, μην ξεχνάς να μην παίρνεις τα παυσίπνονα με άδειο στομάχι!
- Κάπνισμα
Άλλη μια άσχημη παρενέργεια της κακής συνήθειας του καπνίσματος. Οι καπνιστές προσβάλλονται πιο εύκολα από έλκος στομάχου. Το κάπνισμα, χαλαρώνει τους σφιγκτήρες του οισοφάγου, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η διέλευση τον τροφών από το στομάχι στον οισοφάγο. Κάποιος που ήδη πάσχει από έλκος θα πρέπει αν όχι να κόψει το κάπνισμα, να το ελαττώσει ιδιαίτερα.
- Τρως γρήγορα και απότομα
Όταν τρως λαίμαργα, προκαλείς σίγουρα δυσπεψία και αεροφαγία. Άλλωστε τις περισσότερες φορές, το ότι θα φας λαίμαργα, σημαίνει ότι δεν έχεις γευματίσει για αρκετές ώρες νωρίτερα. Έτσι, το στομάχι μας έχει μείνει πολλές ώρες με τα πάρα πολύ όξινα υγρά του.
Αποτέλεσμα; Την ώρα του φαγητού τρως περισσότερο, πολλές φορές με βαριά μαγειρευμένα φαγητά που το στομάχι δεν μπορεί να ανεχτεί.
- Μένεις πολλές ώρες νηστική
Δεν πρέπει να αφήνεις το στομάχι σου άδειο. Καλό είναι να προσέχεις τα γεύματά σου να περιέχουν μικρές μερίδες υδατάνθρακα (π.χ. ψωμιού). Ο υδατάνθρακας έχει την ιδιότητα να απορροφά τα υγρά που εκκρίνει το στομάχι. Και φυσικά η πιο σημαντική συμβουλή σωστής διατροφής: Μικρά και συχνά γεύματα. Οι τροφές δεν θα πρέπει να είναι λιπαρές – βαριά μαγειρευμένες.
Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς σου δίνει τη λίστα με τις τροφές που μπορεί να δημιουργήσουν ή να επιβαρύνουν το πρόβλημα…
  • ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ
ΚΑΦΕΣ: Αυξάνει την έκκριση των υγρών του στομάχου! Για αυτό μην το παρακάνεις με την ποσότητα. Έτσι φρόντισε πάντα να πίνεις καφέ αφού έχεις γευματίσει.
ΑΛΚΟΟΛ: Είναι βαρύ και χειροτερεύει την υγεία του στομάχου.
ΧΥΜΟΙ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ (Όπως χυμό πορτοκάλι – γκρέιπφρουτ): Είναι πολύ όξινοι, ενισχύουν την οξύτητα του στομάχου με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την κατάσταση.
ΤΗΓΑΝΙΤΑ-ΠΙΤΣΕΣ-ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: Περιέχουν μεγάλες ποσότητες λίπους, ψημένου σε μεγάλες θερμοκρασίες. Δρουν ερεθιστικά στο στομάχι και επιδεινώνουν τις καούρες.
ΚΑΚΑΟ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ: Δυστυχώς και η σοκολάτα ή το ρόφημα κακάο ερεθίζει το στομάχι και είναι καλό να αποφεύγονται, ειδικά σε περιόδους που αισθάνεσαι δυσφορία.
ΚΡΕΜΜΥΔΙ – ΣΚΟΡΔΟ – ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ: Ένα ευαίσθητο στομάχι δεν αγαπά τα καυτερά και τα έντονα. Καλό είναι να αποφύγεις τέτοιες τροφές που ερεθίζουν και δυσκολεύουν την πέψη.
ΟΣΠΡΙΑ: Τα όσρπια κάνουν πολύ καλό στον οργανισμό, όμως είναι δύσπεπτα για το στομάχι. Μην τα αποκλείσεις από το πρόγραμμα. Μικρές μερίδες με συχνότητα, ενεργοποιούν/ενισχύουν τη δράση του υπευθύνου ενζύμου για την πέψη τους.
  • ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΛΥΝΟΥΝ ΤΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ
Μπορεί κάθε οργανισμός να αντιδρά διαφορετικά, όμως υπάρχουν τροφές που θα απαλύνουν τον πόνο στο στομάχι και θα σε βοηθήσουν να αισθανθείς καλύτερα. Αυτές είναι:
ΓΑΛΑ: Προστατεύει το στομάχι από βαριές τροφές και προλαμβάνει το έλκος.
ΓΙΑΟΥΡΤΙ: εξασφαλίζει ένα γενικά “δυνατό” στομάχι, κρατάει υγιή τη μικροχλωρίδα του στομάχου και προλαμβάνει το έλκος.
ΜΕΛΙ: Απαλύνει τον πόνο ενός ερεθισμένου στομάχου.
ΦΡΟΥΤΑ: Μπανάνα, μήλα, σταφίδες, κεράσια, σύκα ανάλογα με την εποχή θα δροσίσουν τον οργανισμό και θα καταπραΰνουν το στομάχι.
ΦΥΚΙΑ: Όχι δεν σου πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Αν λατρεύεις την ιαπωνική κουζίνα, τότε θα λατρεύεις το φύκι που εκτός από ιδιαίτερη γεύση, επουλώνει τις πληγές του έλκους.
ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ: Το θαυματουργό τζίνσενγκ δίνει ένα αρωματικό αφέψημα που ανακουφίζει τον πόνο και απορροφά τα υγρά του στομάχου.
Mediterranean Tip: Όταν ακολουθείς μια ισορροπημένη Μεσογειακή διατροφή (χωρίς υπερβολές, με πρόγραμμα και ελαφρά μαγειρευμένα φαγητά) παράλληλα εξασφαλίζεις και ένα υγιές στομάχι ! Δεν χρειάζεται να προσέχουμε “τι θα φάμε”, αλλά τουλάχιστον να προσέχουμε “τι δεν πρέπει να φάμε”.
Πηγή: tlife.gr

Ο δεκάλογος της σωστής χρήσης του αντιηλιακού

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, ο ήλιος καίει και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Η χρήση αντιηλιακού είναι απαραίτητη τόσο στην παραλία όσο και στην πόλη για μικρούς και μεγάλους. Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Κατερίνα Λαμπρινοπούλου μας δίνει το δεκάλογο της σωστής χρήσης αντιηλιακού για να έχουμε αποτελεσματική προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου:
1. Στα παιδιά από 6- 24 μηνών χρησιμοποιούμε αντιηλιακά μόνο με φυσικά φίλτρα. Για τις ηλικίες άνω των 24 μηνών τα εξειδικευμένα παιδικά αντιηλιακά περιέχουν και χημικά φίλτρα για καλύτερη προστασία από τη UVA ακτινοβολία.
2. Τα αντιηλιακά που έχουν καλή κοσμητικά εφαρμογή (δεν ασπρίζουν το πρόσωπο) περιέχουν χημικά φίλτρα και προστατεύουν καλύτερα από την UVA, αλλά απομακρύνονται εύκολα με το νερό, οπότε δεν προτείνονται όταν κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα.
3. Πάνω από δείκτη 25 όλα τα αντιηλιακά θεωρούνται total block.
Ο μεγαλύτερος δείκτης βοηθάει στην μακρύτερη χρονικά προστασία. Πάντως το νούμερο των δεικτών αναφέρεται σε ιδανικές συνθήκες όποτε όσοι έχουν φωτότυπο 1,2 (ανοιχτόχρωμοι) καλύτερα να χρησιμοποιούν υψηλότερους δείκτες.
4. Πρέπει να διαβάζουμε στο κουτί, τον ακριβή δείκτη και για τις δύο ακτινοβολίες (UVA και UVB).
Πολλές εταιρίες με το δείκτη SPF αναφέρονται μόνο στη UVB ενώ για τη UVA μπορεί να έχουν μικρότερο δείκτη ,άρα και προστασία.
5. Τα λιπαρά με τάση για ακμή δέρματα πρέπει να χρησιμοποιούν τα μη λιπαρά αντιηλιακά, αλλιώς μπορεί εύκολα να εμφανίσουν επιδείνωση της νόσου.
Τα ευαίσθητα, με τάσεις για αλλεργίες δέρματα, πρέπει να χρησιμοποιούν αντιηλιακά με φυσικά φίλτρα, δηλαδή αυτά που αφήνουν πιο λευκό το δέρμα.
6. Όταν βγούμε από τη θάλασσα, ανανεώνουμε το αντιηλιακό μας ακόμη και αν γράφει ανθεκτικό στο νερό.
7. Ανανεώνουμε το αντιηλιακό κάθε τέσσερις περίπου ώρες με φυσιολογική δραστηριότητα και κάθε δυο ώρες αν αθλούμαστε.
8. Τα αντιηλιακά για να μας προστατέψουν σωστά χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε αρκετή ποσότητα ,περισσότερη από μια κρέμα ενυδάτωσης.
9. Δεν χρησιμοποιούμε αντηλιακά που έχουν μείνει από το προηγούμενο καλοκαίρι ή έχουν αλλάξει χρώμα και υφή.
10. Προσέχουμε να καλύπτουμε καλά όλο το σώμα στην παραλία, ενώ στην πόλη το κεφάλι, το μπούστο και τα χέρια.

Χρώματα και η επίδρασή τους στην όρεξη

Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί οι εταιρείες τροφίμων επιλέγουν τις συγκεκριμένες συσκευασίες ή γιατίμερικά τρόφιμα δείχνουν καλύτερα από κάποια άλλα;
Έρευνες υποστηρίζουν πως τα χρώματα επηρεάζουν την όρεξή μας, και έτσι κάποια τη διεγείρουν ενώ κάποια άλλα την αναστέλλουν. Το μπλε για παράδειγμα ανήκει στην κατηγορία αυτών που τη μειώνουν. Σύμφωνα με ειδικούς, το χρώμα και η εμφάνιση του φαγητού είναι στενά συνδεδεμένα και διεγείρουν συγκεκριμένους νευρώνες στον υποθάλαμο. Άτομα στα οποία ζητήθηκε να καταναλώσουν το γεύμα τους στο σκοτάδι ανέφεραν έλλειψη ευχαρίστησης και απόλαυσης κατά την κατανάλωσή του.
Τα μάτια είναι τα πρώτα που πρέπει να «πειστούν» πριν ακόμα δοκιμάσουμε κάποια τροφή. Αυτό σημαίνει πως ακόμη κι αν η οσμή, η γεύση και η σύνθεση του τροφίμου είναι πολύ καλή, αν η εμφάνιση και το χρώμα δεν μας τραβήξει το ενδιαφέρον δεν θα το δοκιμάσουμε ποτέ. Τα χρώματα που φαίνεται παγκοσμίως να διεγείρουν την όρεξη είναιτο κόκκινο, το κίτρινο, το καφέ και το πράσινο, σε αντίθεση με το μπλε ή το μαύρο. Από τα αρχαία χρόνια, που ο άνθρωπος αναζητούσε τροφή, έμαθε να αποφεύγει τροφές με μπλε, μαύρο ή μωβ χρώμα, τα οποία συχνά ήταν τοξικά ή χαλασμένα. Στη φύση δεν υπάρχουν πολλά τρόφιμα με μπλε ή μωβ χρώμα, εκτός από τα μούρα, το μωβ λάχανο, τα δαμάσκηνα και τις μελιτζάνες.
Διάφορες μελέτες στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον επικεντρώθηκαν στο πώς η αντίληψη της γεύσης επηρεάζεται από το χρώμα και κατέληξαν ότι οι άνθρωποι εξοικειώνονται με συγκεκριμένους συνδυασμούς χρωμάτων και γεύσεων. Αυτό σημαίνει πως, ανάλογα με το χρώμα του φαγητού, έχουμε και συγκεκριμένη αντίληψη για το πώς θα είναι η γεύση του. Σε μια μελέτη, τα άτομα υποβλήθηκαν να καταναλώσουν ποτά στα οποία είτε έβλεπαν είτε όχι το χρώμα τους. Όταν μπορούσαν να δουν το χρώμα του ποτού μπορούσαν να αναγνωρίσουν τη γεύση του. Αντίθετα, στην περίπτωση που δεν έβλεπαν το χρώμα του ποτού έκαναν λάθος ως προς τη γεύση του.
Ενώ λοιπόν το μπλε θεωρείται χρώμα που μειώνει την όρεξη, οι ερευνητές καταλήγουν ότιτα πιο ζεστά χρώματα τη διεγείρουν. Το κόκκινο για παράδειγμα είναι το χρώμα που ανεβάζει τη πίεση και τον καρδιακό ρυθμό. Επίσης, αυξάνει την όρεξη και χρησιμοποιείται πολύ σε εστιατόρια και σε τραπεζαρίες. Και το κίτρινο επίσης θεωρείται ότι διεγείρει την όρεξη, αφού σχετίζεται με την ενέργεια και την ευτυχία. Ο συνδυασμός αυτών των δύο χρωμάτων χρησιμοποιείται πολύ σε κουζίνες και εστιατόρια, ενώ φαίνεται να αυξάνει και την ταχύτητα κατανάλωσης ενός γεύματος. Αντίθετα, το μπλε δεν συστήνεται, ενώ διεγείρει την ανάγκη για ύπνο.
Έτσι λοιπόν, αν θέλετε να τρώτε πιο συχνά χρησιμοποιήστε κόκκινο και κίτρινο χρώμα, ενώ αν θέλετε να μειώσετε την ποσότητα του φαγητού που τρώτε, χρησιμοποιήστε μπλε πιάτα, μπλε χρώμα στην κουζίνα και μπλε φως στο ψυγείο σας.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory