Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Τρία σε ένα: πριόνι, τσεκούρι και ένα φτυάρι από έναν σοβιετικό στρατιώτη.

κλέφτης παγωτό.

this_sneaky_ice_cream_thief_shows_up_out_of_nowhere
this_sneaky_ice_cream_thief_shows_up_out_of_nowhere
this_sneaky_ice_cream_thief_shows_up_out_of_nowhere
this_sneaky_ice_cream_thief_shows_up_out_of_nowhere
this_sneaky_ice_cream_thief_shows_up_out_of_nowhere

Αστείες εικόνες από μεθυσμένα άτομα

ill_drink_to_that
ill_drink_to_that

ο πιο καυτός Προπονητής

Tihana nemcic το πιο hot προπονητής ποτέ 1 Το πιο καυτό προπονητής ποτέ (26 φωτογραφίες)
Tihana nemcic το πιο hot προπονητής ποτέ 2 Το πιο καυτό Προπονητής Ever (26 φωτογραφίες)
Tihana nemcic το πιο hot προπονητής ποτέ 3 Το πιο καυτό προπονητής ποτέ (26 φωτογραφίες)
Tihana nemcic το πιο hot προπονητής ποτέ 5 Το πιο καυτό Coach Ever (26 φωτογραφίες)
Tihana nemcic το πιο hot προπονητής ποτέ 6 Το πιο καυτό προπονητής ποτέ (26 φωτογραφίες)
Tihana nemcic το πιο hot προπονητής ποτέ 8 Το πιο καυτό προπονητής ποτέ (26 φωτογραφίες)
Tihana nemcic το πιο hot προπονητής ποτέ 12 Το πιο καυτό προπονητής ποτέ (26 φωτογραφίες)

Ξεκαρδιστικες επιτύμβιες στήλες

1104 44 Ξεκαρδιστική επιτύμβιες στήλες (44 φωτογραφίες)
280 44 Ξεκαρδιστική επιτύμβιες στήλες (44 φωτογραφίες)

5 Top Καλοκαιρινές Τροφές

5 top καλοκαιρινές τροφές (1)
Πέντε από τα πιο βασικά τρόφιμα που πρέπει να υπάρχουν συχνότερα στο καλοκαιρινό τραπέζι μας και να τα τιμούμε… δεόντως.
  • 1. Γιαούρτι:
Σχεδόν πλήρως αξιοποιήσιμη πηγή ασβεστίου, πρωτεϊνών και προβιοτικών. 1 κυπελλάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι με 2% λιπαρά αποδίδει περίπου 113 θερμίδες και καλύπτει κατά μέσο όρο το 31% της ενδεικτικής ημερήσιας πρόσληψης (Ε.Η.Π.) σε ασβέστιο (250 mg), 24% σε φώσφορο, 13% σε κάλιο και 7% σε μαγνήσιο.
  • 2. Ελαιόλαδο:
5 top καλοκαιρινές τροφές (2)
Το βασικό συστατικό της παραδοσιακής μας διατροφής. Με 1 κουταλιά της σούπας ωμό ελαιόλαδο προσλαμβάνουμε περίπου 117 θερμίδες και 13 γραμμ. λιπαρά, κυρίως μονοακόρεστα, ενώ καλύπτουμε ένα αξιόλογο ποσοστό των ημερήσιων αναγκών μας σε συστατικά με αντιοξειδωτική δράση, όπως βιταμίνη Ε (8-12%), καροτένια, πολυφαινόλες, φλαβονοειδή κ.ά.
  • 3. Ντομάτα:
5 top καλοκαιρινές τροφές (3)
Πολύτιμος σύμμαχος του δέρματος ενάντια στην υπεροξείδωση και τις υψηλές θερμοκρασίες. 1 μέτριου μεγέθους ωμή ντομάτα (150 γραμμ.) μας δίνει κατά μέσο όρο 36 θερμίδες, 3,5 γραμμ. φυτικές ίνες και 4,2 mg λυκοπένιο. Συγχρόνως, καλύπτει περίπου το 9% των ελάχιστων ημερήσιων αναγκών μας σε αντιοξειδωτικά (μονάδες ORAC), το 11% σε φολικό οξύ, το 38% σε βιταμίνη C και το 13% σε κάλιο.
  • 4. Ρύζι σκούρο:
5 top καλοκαιρινές τροφές (4)
Παρέχει ενέργεια, χωρίς να ανεβάζει απότομα το σάκχαρο στο αίμα. 1 φλιτζάνι βρασμένο σκούρο ρύζι (μερικώς αποφλοιωμένο) μας προσφέρει περίπου 156 θερμίδες και 3 γραμμ. φυτικές ίνες. Από πλευράς ανόργανων στοιχείων, καλύπτει το σύνολο της Ε.Η.Π. σε βιταμίνη Β6, μαγνήσιο και μαγγάνιο, το 55-90% των βιταμινών Β1, Β3, Β5 και Β6, το 30% σε βιταμίνη Ε, το 27% σε κάλιο, το 18% σε ψευδάργυρο και το 15% σε σελήνιο.
  • 5. Σαρδέλες:
5 top καλοκαιρινές τροφές (5)
Θησαυρός θρεπτικών συστατικών με πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες. 1 μερίδα (150 γραμμ.) ψητές σαρδέλες αποδίδουν κατά μέσο όρο 231 θερμίδες, 28 γραμμ. πρωτεΐνες και 12 γραμμ. λιπαρά, εκ των οποίων περίπου 1 γραμμ. ω-3 λιπαρά οξέα. Όταν τις τρώμε με τα κόκαλα, μας παρέχουν επίσης 150 mg ασβέστιο, 165 mg φώσφορο, 2,8 mg σίδηρο και 60 mg μαγνήσιο, ενώ υπερκαλύπτουν τις συνήθεις απαιτήσεις μας στις βιταμίνες D, B6 και Β12.
Πηγή: womenonly.gr


Η συμβολή του νερού στη ρύθμιση του βάρους

Η συμβολή του νερού στη ρύθμιση του βάρους
Η πεποίθηση ότι το πολύ νερό μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια ή τη ρύθμιση του βάρους, φαίνεται όλο και πιο ισχυρή.

Σε μια καλοσχεδιασμένη πρόσφατη μελέτη φαίνεται ότι άτομα που ακολουθούσαν υποθερμιδική δίαιτα (δίαιτα αδυνατίσματος) πίνοντας 2 ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα κατάφερναν να χάσουν 2 κιλά περισσότερα μέσα σε 12 εβδομάδες από τα άτομα που ακολουθούσαν υποθερμιδική δίαιτα χωρίς όμως να καταναλώνουν νερό. 

Στη συγκεκριμένη μελέτη που έγινε σε μεσήλικες και ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας φάνηκε ότι η πόση νερού οδηγούσε σε μειωμένη πρόσληψη θερμίδων.

Σε ένα αντίστοιχο συμπέρασμα καταλήγουν ακόμη αρκετές μελέτες. Ορισμένες μάλιστα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι μπορεί ένας μεσήλικας ή ηλικιωμένος να λάβει 75-90 θερμίδες λιγότερες αν πριν από το γεύμα καταναλώσει νερό. 

Επίσης, η καταγραφή της πρόσληψης νερού, πέρα από την καταγραφή της κατανάλωσης φρούτων-λαχανικών και της φυσικής δραστηριότητας, αποτελεί εργαλείο για μια αποτελεσματική και πρακτική ρύθμιση (συντήρηση) του βάρους μετά από δίαιτα αδυνατίσματος. 

Θα μπορούσε να διατυπωθεί επίσης η πρόταση κατανάλωσης φρούτων που είναι πλούσια σε νερό, 1-2 ώρες πριν την κατανάλωση γεύματος. 

Δηλαδή, 1-2 λεπτές φέτες καρπούζι (καλοκαίρι) ή 1-2 πορτοκάλια (χειμώνας) είναι ένας ιδανικός τρόπος πρόσληψης ικανής ποσότητας νερού με ωραία γεύση, λίγο πριν καταναλώσετε κύριο γεύμα, πόσω μάλλον αν αυτό είναι εκτός σπιτιού (ταβέρνα, δεξίωση κα), όπου οι πειρασμοί είναι μεγάλοι. Η τελευταία πρόταση είναι χρήσιμη για να συγκρατήσετε την πείνα σας.

Πίνουμε ή τρώμε (μέσω φρούτων) πολύ νερό πριν τα γεύματα μας και θα βγούμε κερδισμένοι στη μάχη ρύθμισης της σιλουέτας μας!

Πηγή: mednutrition.gr

Όταν η γυμναστική μάς παχαίνει

Όταν η γυμναστική μάς παχαίνει
Η σωματική δραστηριότητα βοηθά σε μεγάλο βαθμό να ελέγξουμε το βάρος μας, όμως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι από μόνη της δεν μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των περιττών κιλών.

Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι οι περισσότεροι από εμάς συγχέουμε το ρόλο της σωματικής άσκησης και της διατροφής και εξηγούν πως η άσκηση μπορεί να παίξει ρόλο στη μείωση του βάρους, όμως, όταν δεν συνοδεύεται από υγιεινές διατροφικές συνήθειες, ο ρόλος της αποδυναμώνεται. 

Σε σχετικές έρευνες που έγιναν στις ΗΠΑ παρατηρήθηκε ότι παρότι ο αριθμός των ανθρώπων που ασκούνται καθημερινά έχει αυξηθεί, τα παχύσαρκα άτομα δεν έχουν μειωθεί. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου εκτιμάται ότι περίπου το 1/3 του πληθυσμού είναι υπέρβαρο.

Οι ειδικοί είναι ξεκάθαροι: υπερεκτιμούμε τις θερμίδες που καίμε κατά τη διάρκεια της γυμναστικής και εξαιτίας αυτής της λανθασμένης εκτίμησης μετά επιτρέπουμε στον εαυτό μας να απολαύσει ένα πλούσιο σε λιπαρά γεύμα. Μάλιστα, το κάνουμε χωρίς ενοχές, θεωρώντας ότι ακόμη και λίγα λεπτά άσκησης αρκούν για να κάψουμε εύκολα και γρήγορα όλες τις θερμίδες που προσλάβαμε. Το πόσο μεγάλη προσπάθεια χρειάζεται να καταβάλουμε προκειμένου να κάψουμε θερμίδες, μπορούμε να το αντιληφθούμε από τα παρακάτω στοιχεία:

Μια γυναίκα που ζυγίζει 70 κιλά πρέπει:


- Να κάνει 20’ αερόβια προπόνηση για να κάψει ένα ποτήρι λευκό κρασί.
- Να κολυμπήσει 30’ σε πρόσθιο στυλ για να κάψει ένα ντόνατ.

Αντίστοιχα, ένας άνδρας που έχει βάρος 82 κιλά πρέπει:


- Να κάνει 30’ ασκήσεις με βάρη για να κάψει ένα μέτριο ποτήρι μπύρας.
- Να κάνει 1 ώρα και 15’ έντονη προπόνηση με ποδήλατο για να κάψει ένα κομμάτι πίτσας.

Με βάση στοιχεία από το Μητρώο Ελέγχου Βάρους των ΗΠΑ, το 90% των ανθρώπων που χάνει τουλάχιστον 13 κιλά και δεν τα ξαναπαίρνει σύντομα, γυμνάζεται περίπου μία ώρα την ημέρα. Οι ειδικοί συνιστούν ότι οι υγιείς ενήλικες πρέπει να κάνουν μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα για τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα ή 20 λεπτά την ημέρα και επισημαίνουν ότι θα ήταν προτιμότερο να ταυτίσουμε την άσκηση με την καρδιαγγειακή υγεία και λιγότερο με την απώλεια κιλών.

Πηγή: vita.gr

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory