Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

Gold Miners στο Σουδάν

Μια ματιά στις ζωές των χρυσωρύχων στο Νείλο ποταμό
1105 Gold Miners στο Σουδάν (15 φωτογραφίες)

Ο Κίνδυνος Καταδύσης

1106 Ο Κίνδυνος Καταδύσεις (6 φωτογραφίες)
299 Ο Κίνδυνος Καταδύσεις (6 φωτογραφίες)
356 Ο Κίνδυνος Καταδύσεις (6 φωτογραφίες)
435 Ο Κίνδυνος Καταδύσεις (6 φωτογραφίες)
525 Ο Κίνδυνος Καταδύσεις (6 φωτογραφίες)
625 Ο Κίνδυνος Καταδύσεις (6 φωτογραφίες)

Ματωμένα δακτιλίδια .

bloody_cleaver_ring
bloody_cleaver_ring_2
bloody_cleaver_ring_3

Ζώντας τον ανεμοστρόβιλο .

Creative ΜαξιλάριαΔόντια από... ούρα!

Δόντια από... ούρα!
Κινέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι για πρώτη φορά κατάφεραν να αναπτύξουν νέα υποτυπώδη δόντια από την πιο απίθανη πηγή: τα ανθρώπινα ούρα!

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Βιοϊατρικής και Υγείας της Γκουανγκτσού, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα αναγέννησης των κυττάρων «Cell Regeneration Journal», σύμφωνα με το BBC, έδειξαν ότι τα ούρα είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν ως πηγή βλαστικών κυττάρων, τα οποία, με τη σειρά τους, μπορούν να μετατραπούν σε μικροσκοπικά δόντια.

Όμως, δυτικοί επιστήμονες επισήμαναν πως η αναδημιουργία κανονικών δοντιών από ούρα δεν θα είναι εύκολος στόχος. Ήδη διάφορες ερευνητικές ομάδες ανά τον κόσμο προσπαθούν να αναδημιουργήσουν νέα δόντια, σε αντικατάσταση αυτών που καταστρέφονται λόγω ηλικίας ή πλημμελούς υγιεινής του στόματος. Τα βλαστοκύτταρα από διαφορετικά σημεία του σώματος αποτελούν ένα βασικό πεδίο έρευνας γι' αυτό τον σκοπό.

Οι Κινέζοι επιστήμονες πήραν κύτταρα ανθρώπινων ούρων και τα αναπρογραμμάτισαν στο εργαστήριο, ώστε να αποκτήσουν ξανά το χαρακτήρα βλαστικών κυττάρων. Στη συνέχεια, εισήγαγαν σε ποντίκια αυτά τα πολυδύναμα κύτταρα, μαζί με άλλο βιολογικό υλικό. Μετά από τρεις εβδομάδες, είχαν αρχίσει να δημιουργούνται νέα δόντια, που περιείχαν τα βασικά συστατικά τους (οδοντικό πολφό, οδοντίνη, αδαμαντίνη κ.α.). Όμως τα στοιχειώδη αυτά δόντια δεν ήταν τόσο σκληρά όσο τα κανονικά.

Είναι, έτσι, πρόωρο να πει κανείς ότι σε σύντομο χρόνο θα είναι εφικτό να δημιουργηθούν πλήρη δόντια από ούρα. Όπως παραδέχτηκαν οι Κινέζοι επιστήμονες, πρέπει να γίνουν ακόμα πολλές έρευνες, ώσπου να γίνει πραγματικότητα «το όνειρο μιας ολικής αναγέννησης ανθρώπινων δοντιών για κλινική θεραπεία».

Από την άλλη, ο βρετανός καθηγητής Κρις Μέισον, ειδικός στα βλαστοκύτταρα στο University College του Λονδίνου, δήλωσε πως τα ανθρώπινα ούρα συνιστούν κακό σημείο αφετηρίας. 

«Είναι πιθανότατα ένα από τα χειρότερα σημεία εκκίνησης, καθώς τα ούρα περιέχουν πολύ λίγα κύτταρα και η αποτελεσματικότητα της μετατροπής τους σε βλαστικά είναι πολύ μικρή», όπως είπε. Προειδοποίησε ακόμα ότι ο κίνδυνος μόλυνσης, από βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς είναι μεγαλύτερος σε σχέση με άλλες πηγές βλαστοκυττάρων.

Φαινόμενο nocebo: όταν η αρνητική σκέψη γίνεται αιτία θανάτου

Το φαινόμενο nocebo αποτελεί ένα βασικό αίτιο επιδείνωσης ή και δημιουργίας τού καρκίνου. Αντίθετα, το να σκέφτεται και να αισθάνεται κάποιος θετικά, όταν πάσχει από κάποια ασθένεια, αλλά και στον καρκίνο, αυτό αποτελεί ένα από τα βασικά βήματα τής αυτοθεραπείας του.
Στις αρχές τής δεκαετίας τού ΄70, ένας Αμερικανός ασθενής, ο Σαμ Σόεμαν, πληροφορήθηκε, ότι είχε καρκίνο στο ήπαρ κι ότι δεν υπήρχε θεραπεία γι΄ αυτόν. Οι γιατροί τον διαβεβαίωσαν, ότι θα πέθαινε σε τρεις μήνες. Ο Σαμ απεβίωσε ακριβώς στους τρεις μήνες επιβεβαιώνοντας τούς γιατρούς του. Ωστόσο, η νεκροψία έδειξε, ότι η διάγνωση ήταν λανθασμένη! Είχε πραγματικά όγκο στο ήπαρ, όμως ήταν καλοήθης και πολύ μικροσκοπικός και το κυριότερο δεν είχε κάνει καμία μετάσταση. Αιτία τού θανάτου του δεν βρέθηκε ποτέ και τεκμηριωμένα δεν ήταν ο καρκίνος. Μετά από πολλές συσκέψεις, οι γιατροί του με την συμβολή ψυχολόγων συμπέραναν, ότι: Πέθανε, επειδή οι γιατροί του τον έπεισαν, ότι η ασθένειά του ήταν θανατηφόρα. Ουσιαστικά ενεργοποίησαν την αρνητική αυθυποβολή μέσα στον οργανισμό του, το φαινόμενο nocebo.
Μέσα από πολλές κλινικές μελέτες και πειράματα, επιστήμονες έχουν αποδείξει κλινικά το φαινόμενο ή αποτέλεσμα nocebo, όπως ακριβώς και το αντίθετο από αυτό φαινόμενο, το placebo. Επομένως, ένα μεγάλο ποσοστό καρκινοπαθών επιδεινώνονται, νοσούν και τελικά πεθαίνουν από την δύναμη, που ασκεί το αρνητικό αυτό φαινόμενο επάνω τους.
Επίσης, υπάρχουν πλέον βάσιμες απόψεις, ότι το φαινόμενο nocebo μπορεί να προκαλέσει νέο καρκίνο ή μετάσταση τού καρκίνου! Το πλέον σίγουρο είναι, ότι οι δυνάμεις, που εμπλέκονται στο φαινόμενο nocebo, είναι πολύ ισχυρές. Μέχρι σήμερα, οι μηχανισμοί αυτοί εξακολουθούν να παραμένουν  άγνωστοι στην συμβατική Ιατρική.

Η ζυγαριά μου είναι σταθερή… αλλά τα ρούχα μου δεν με στενεύουν όπως πριν. Πώς γίνεται αυτό;

Το σωματικό βάρος δεν είναι μόνο ένας απλός αριθμός στη ζυγαριά. Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από μεταβλητά συστατικά, όπως ο λιπώδης ιστός, ο μυϊκός ιστός και τα υγρά. Μπορεί να έχουμε δύο άτομα ίδιου φύλου, ίδιου ύψους, ίδιου βάρους και να έχουν μια τελείως διαφορετική εικόνα… και αυτό γιατί το ένα μπορεί να έχει αυξημένο ποσοστό λίπους και το άλλο υψηλότερη άλιπη μάζα (υγρά και μύες). Μια ανάλυση σύστασης σώματος - λιπομέτρηση θα σας βοηθήσει να καταλάβετε από που «προέρχεται» το βάρος σας!
Μπορεί λοιπόν η ζυγαριά σας να μένει σταθερή, αλλά με ισορροπημένη διατροφή και άσκηση να μειώσετε τα επίπεδα του λίπους στο σώμα σας και να αυξήσετε αντίστοιχα την άλιπη μάζας σώματος, δηλαδή τους μύες και τα υγρά. Το αποτέλεσμα; Μπορεί η ζυγαριά να είναι «κολλημένη», αλλά δίνετε αέρα στα ρούχα σας και αποκτάτε ένα πιο υγιές σώμα.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory