Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

Αυτά τα παπούτσια έγιναν για τον ύπνο

παπούτσια που μπορείτε κυριολεκτικά 640 01 Αυτά τα παπούτσια έγιναν για τον ύπνο σε (10 φωτογραφίες)
παπούτσια που μπορείτε κυριολεκτικά 640 02 Αυτά τα παπούτσια έγιναν για τον ύπνο σε (10 φωτογραφίες)

Κιθάρα Φλογοβόλο

Θρησκεία του τον αναγκάζει να φοράτε ένα σουρωτήρι ζυμαρικά στο κεφάλι του

flying_spaghetti_identity_card

κιθάρα από 14-year-old κορίτσι

Πως να ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες από το σπίτι!

Αρχικά για να ξεφορτωθούμε τις κατσαρίδες, θα πρέπει πρώτα να "ετοιμάσουμε" κατάλληλα το περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα αφιλόξενο περιβάλλον για αυτές! 

ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδεςΕπίσης να αναφέρουμε πως δεν μπορείτε να ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες μόνιμα ακριβώς, απλά μπορείτε να τις "ξεπαστρέψετε" κι έπειτα να μην τις προσφέρετε φιλόξενο περιβάλλον ώστε να σας... επισκέπτονται! 

Τέλος, πληροφοριακά, ας αναφέρουμε και κάτι που πιθανόν δεν ξέρατε:

1) οι κατσαρίδες αφήνουν αυγά σε έπιπλα, ρούχα, χαλιά, κλπ, και 
2) συμπαθούν το σκοτάδι, σε σχέση με το φως 

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν! 

Στερήστε τες το... φαγητό!

Ένα πρώτο καλό βήμα, είναι να βάλετε σε τάξη και το νοικοκυριό σας κι έτσι να τις στερήσετε φαγητό! 

Πιο συγκεκριμένα: 

1) διατηρήστε τα τρόφιμά σας είτε στο ψυγείο, είτε σε τάπερς, είτε σε κάποια τέλος πάντων συσκευασία όπου το φαγητό θα είναι ερμητικά κλεισμένο 

2) κρατήστε τα ράφια, τα συρτάρια, τα τραπέζια, κλπ καθαρά από ψίχουλα κι άλλα υπολλείματα τροφών 

3) βάλτε τα σκουπίδια σας σε σακούλες που είναι ερμητικά κλεισμένες, "σφραγίστε τες" ώστε να μην μπορούν να μπουν μέσα και να πετάτε τα σκουπίδια τακτικά, μην το αμελείτε αυτό! 

4) να πλένετε καθημερινά τα πιάτα και τα ποτήρια, να είναι πάντα καθαρά. Ειδικά το βράδυ, μην αφήνετε τίποτα άπλυτο! 

5) διατηρήστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα δημητριακά και άλλα τέτοια, σε βάζα ή τέλος πάντων σε συσκευασίες που είναι ερμητικά κλειστές. 

Εξαφανίστε τις κρυψώνες των κατσαριδών!

Γενικά είναι καλό να μη χρησιμοποιείτε ταπετσαρίες στον τοίχο και στα συρτάρια, μιας και είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθούν καινούριες κρυψώνες κατσαριδών, σε αυτές. 

Τι να κάνετε: 

1) να καθαρίζετε τακτικά, να αφαιρείτε όλα τα σκουπίδια και να συμμαζεύετε συχνά τα ράφια, τα συρτάρια, τις ντουλάπες, κλπ 

2) απαλλαγείτε από άχρηστα έπιπλα, συσκευές, τρόφιμα και ρούχα 

3) κάντε επισκευές στο σπίτι: 
- σφραγίστε ρωγμές, 
- σφραγίστε τυχόν ανοίγματα στον τοίχο που μπορεί να υπάρχουν γύρω από κάποιους σωλήνες 
- αφαιρέστε ή επιδιορθώστε τυχόν "τρύπιες" ή φθαρμένες ταπετσαρίες ή τυχόν προβληματικά "τρύπια" - φθαρμένα σημεία στα σοβατεπιά 
- διορθώστε τυχόν διαρροές νερού 

4) να καθαρίζετε καλά και συχνά τις αποχετεύσεις, το μπάνιο, την κουζίνα, το πάτωμα, τους τοίχους, κλπ, με καθαριστικά, ώστε να έχετε αποτελεσματική καθαριότητα 

5) διατηρείτε όλες τις περιοχές καθαρές και στεγνές 

Διώξτε τις κατσαρίδες: το τελικό χτύπημα!

πως να διώξετε τις κατσαρίδεςΓια να δώσετε και το τελικό χτύπημα και να διώξετε τις κατσαρίδες, αφού καθαρίσετε και ακολουθήστε τα παραπάνω, κάντε και τα εξής: 

1) βάλτε παγίδες κοντά σε "υποπτα σημεία" όπως για παράδειγμα κάτω από έπιπλα, κάτω από νεροχύτες, σημεία "δύσβατα" που είναι δύσκολο να έχουμε πρόσβαση, κοντά στις αποχετεύσεις, κλπ 

2) ψεκάστε με κατσαριδοκτόνο αυτά τα "ύποπτα σημεία" και επαναλάβετε κάθε 2 ημέρες για καμιά βδομάδα. 

Προσοχή με τα κατσαριδοκτόνα!
Είναι επικίνδυνα δηλητήρια και είναι επικίνδυνα και να τα αναπνέουμε! Οπότε πχ ψεκάστε όταν είναι να φύγετε από το σπίτι και αερίστε καλά! Απομακρύνετε τυχόν τρόφιμα και συσκευασίες εκεί που πρόκειται να ψεκάσετε, που μπορεί να ακουμπήσετε κάποια στιγμή.


Γενικά να ξέρετε ότι μπορεί να μη βλέπετε συχνά κατσαρίδες στο σπίτι, αλλά όσο εσείς κοιμάστε, αυτές βολτάρουν στον χώρο σας αναζητώντας τροφή και την βρίσκουν αν δεν έχετε τηρήσει τους παραπάνω στοιχειώδεις κανόνες. Αντίστοιχα, γεννάνε τα αυγά τους σε διάφορα σημεία του σπιτιού σας που ούτε φαντάζεστε. 

κατσαρίδες στο σπίτι

Επίσης, είναι ευκαιρία να γίνετε και άνθρωποι! Να ζείτε σε ένα ευχάριστο και καθαρό περιβάλλον και παράλληλα πετυχαίνετε να διώχνετε τις κατσαρίδες. 

5 λάθη που κάνουν οι γονείς στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών


Ως γονείς, στη σημερινή εποχή, προσπαθείτε να αναπτύξετε μία σχέση σεβασμού και αμοιβαιότητας με τα παιδιά σας και να μεγαλώσετε αξιοπρεπείς και υπεύθυνους ενήλικες, χωρίς να καταφεύγετε διαρκώς στην τιμωρία και την επίπληξη.
Διδάσκετε τα παιδιά σας αλλά και μαθαίνετε από αυτά. Προσπαθείτε να επιβάλετε στο σπίτι ένα νέο πρότυπο συμπεριφοράς και διαπαιδαγώγησης των παιδιών, χωρίς φωνές, κριτική, χειραγώγηση και συνεχείς τιμωρίες.
Όσο καλά, όμως, κι αν τα έχετε καταφέρει, πιθανότατα, έρχονται κάποιες στιγμές που νιώθετε ότι η όλη προσπάθεια, καταρρέει…

1. Δεν είστε αρκετά σταθεροί στις θέσεις σας

Πολλοί σύγχρονοι γονείς, έχουν την τάση να βάζουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες των παιδιών τους πάνω από τις δικές τους - μερικές φορές ως αντίδραση στη δική τους παιδική ηλικία, μερικές φορές, επειδή φοβούνται τις εκρήξεις του παιδιού τους, τη στεναχώρια ή την απογοήτευση του. Με το να είστε συνέχεια υποχωρητικοί, χάνετε τη δύναμη σας στα μάτια του παιδιού. Οι ανάγκες σας δεν είναι ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο σημαντικές από ότι του παιδιού σας. Η ισορροπία είναι το κλειδί. Και αυτό είναι ένα πολύτιμο μάθημα για τα παιδιά.

2. Περιμένετε ότι η ενσυναίσθηση και η κατανόηση θα αλλάξουν άμεσα τη συμπεριφορά του παιδιού

Μην περιμένετε η ενσυναίσθηση και η καλή επικοινωνία να αλλάξουν αυτόματα τη συμπεριφορά του παιδιού σας. Απαντώντας ήρεμα, σταθερά, με σεβασμό και χωρίς να επιρρίπτετε ευθύνες, δίνετε στο παιδί σας το παράδειγμα της σωστής συμπεριφοράς και διατηρείτε τον έλεγχο. Αυτός είναι ο λόγος που το κάνετε –όχι επειδή το παιδί σας απαραίτητα θα κάνει εκείνη τη στιγμή αυτό που θέλετε. Με αυτό τον τρόπο συμπεριφοράς, το παιδί σας αισθάνεται κατανόηση και ασφάλεια. Αυτή η στάση, όμως, μπορεί αρχικά να το κάνει να αισθανθεί πιο άνετα να απελευθερώσει και να εκφράσει όλα του τα συναισθήματα – το θυμό και την επιθετικότητα του, την απογοήτευση ή την λύπη του. Στη συνέχεια, η συμπεριφορά του θα εξομαλυνθεί σταδιακά.

3. Αισθάνεστε ότι η συμπεριφορά του παιδιού σας είναι δική σας ευθύνη

Μήπως αυτό ακούγεται… σαν τη βασική περιγραφή του ρόλου σας; Όταν αναλαμβάνετε εσείς την ευθύνη για τη συμπεριφορά του παιδιού σας, αισθάνεστε ότι είστε και υπεύθυνοι για να τη διορθώσετε. Όμως, είναι ευθύνη του παιδιού σας να διορθώσει τη συμπεριφορά του και τα προβλήματα του. Ο δικός σας ρόλος είναι να το βοηθήσετε να δει τι πρέπει να κάνει και πώς να το κάνει με έναν εποικοδομητικό και αποτελεσματικό τρόπο. Όταν, όμως, παίρνετε εσείς τα ηνία, το παιδί αποποιείται την ευθύνη του εαυτού του, εσείς εμπλέκεστε συναισθηματικά και αδυνατείτε να διατηρήσετε την απόσταση που θα σας επιστρέψει να είστε αντικειμενικοί (και ψύχραιμοι) και καταλήγετε να θεωρείτε ότι κάθε ενέργεια ή συμπεριφορά του παιδιού σας αποτελεί αντανάκλαση της δικής σας επιτυχίας ή αποτυχίας στο ρόλο του γονιού.

4. Θέλετε να δώσετε "το μάθημα" την ώρα της κρίσης

Πολλές φορές οι γονείς θεωρούν πως αν δεν φωνάξουν, επιπλήξουν, τιμωρήσουν ή εξηγήσουν στο παιδί τους, την ώρα που έχει συμβεί ένα περιστατικό, το παιδί "ποτέ δεν θα μάθει". Καμία όμως επικοινωνία δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική την ώρα του "θερμού επεισοδίου", όταν όλοι είναι εκνευρισμένοι, αναστατωμένοι ή ταλαιπωρημένοι. Περιμένετε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, πριν μιλήσετε με το παιδί σας για αυτό που συνέβη. Το παιδί θα είναι πολύ πιο δεκτικό να σας ακούσει και να αλλάξει τη συμπεριφορά του όταν είναι ήρεμο. Το ίδιο και εσείς.

5. Παλινδρομείτε σε παλιά πρότυπα… κριτικής, επίρριψης ευθυνών και τιμωρίας

Όταν οι περισσότεροι γύρω σας (οι γονείς, τα πεθερικά σας, συνάδελφοι σας, ακόμα ίσως και ο/η σύζυγός σας) λειτουργούν με τον γνωστό… παραδοσιακό τρόπο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης, είναι πολύ εύκολο να πέσει κανείς σε παλιές παγίδες άσχημης συμπεριφοράς. Βρείτε κάποιον με τον οποίο να ταυτίζονται οι απόψεις σας για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και το μοντέλο συμπεριφοράς που θέλετε να ακολουθήσετε, που να μπορεί να σας υποστηρίξει στις δύσκολες στιγμές σας. Για να έχει αποτέλεσμα αυτό το πρότυπο συμπεριφοράς, πρέπει να το τηρείτε με συνέπεια. Και να θυμάστε, κανείς δεν είναι τέλειος.

8 βασικές αιτίες που μπορεί να σας προκαλέσουν χρέος!

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί έχετε χρέος; Μερικές φορές είναι πραγματικά συνειδητή επιλογή, άλλες φορές όμως όχι, μιας και η ζωή μας τα φέρνει λίγο ανάποδα μερικές φορές, πόσο μάλλον τώρα και με την οικονομική κρίση. 

Παρακάτω θα δούμε τις 8 πιο βασικές αιτίες που μπορούν εύκολα να σας προκαλέσουν χρέος και... να τρέχετε και να μη φτάνετε. 

Οπότε θα δούμε ποια είναι αυτά, ώστε να ξέρουμε να τα αντιμετωπίζουμε με περισσότερη σοβαρότητα και να παίρνουμε τα μέτρα μας από πριν. 


1) Μείωση εισοδήματος 

Αυτό συμβαίνει στην εποχή μας συχνά. Αλλιώς τα υπολογίζαμε και... αλλιώς μας ήρθαν! Ενώ πριν τα φέρναμε βόλτα, πλέον, τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα. 

Πολλές φορές αν καθυστερήσουμε να ανταποκριθούμε σε κάποια έξοδα, μπορεί να υποστούμε και τις συνέπειες. 

Έτσι, μπορεί να πάρουμε κάποιο δάνειο για να ανταπεξέλθουμε. Όμως αυτό, αν και θα μας ανακουφίσει προσωρινά, θα μας δεθεί μία θηλιά στο λαιμό μας για πολλά χρόνια. 


2) Χωρισμός - διαζύγιο 

Εδώ γίνεται χαμός! Φεύγουν τα λεφτά σε δικηγόρους, κλπ και μπαίνουμε σε μια διαδικασία παγίων εξόδων κάθε μήνα για να πληρώνουμε πχ διατροφή αν έχουμε παιδιά ή να καλύπτουμε όλα τους τα έξοδα ολομόναχοι. 


3) Λάθος διαχείριση χρημάτων 

Τις περισσότερες φορές, η λάθος διαχείριση φέρνει χρέος. Πολλές φορές, όταν δούμε λεφτά μαζεμένα, δεν τα διαχειριζόμαστε καλά και μετά μένουμε... ταπί και ψύχραιμοι! 

Επίσης η λέξη αποταμίευση θα πρέπει να γίνει κανόνας! 

Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να δημιουργήσουμε χρέος (πχ να δανειστούμε) ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε, με ό,τι συνεπάγεται αυτό... 


4) Ανεργία 

Όσο είμαστε άνεργοι, τρώμε από τα έτοιμα ή τρώμε από τα λεφτά των άλλων. Αυτό όμως "το πάρτυ" κάποια στιγμή, μπορεί να τελειώσει... 

Έτσι, θα πρέπει από κάπου να βρούμε λεφτά για τα πολύ βασικά μας έξοδα. Αν αυτά τα λεφτά δεν είναι από δουλειά, τότε η παρατεταμένη ανεργία θα μας δημιουργήσει χρέος... 


5) Τζόγος 

Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, μιας και είναι αυτονόητα τα πράγματα. 

Αρχικά μπορεί να χάσουμε αυτά που έχουμε και έπειτα θα αναγκαστούμε να δανειστούμε για να ζήσουμε, ή ακόμα χειρότερα, θα χρειαστεί να δανειστούμε για να τα ξαναχάσουμε! 


6) Ιατρικά έξοδα 

Πρόκειται για κακή και άτυχη συγκυρία που μπορεί να μας συμβεί στη ζωή ανά πάσα στιγμή. 

Μπορεί εμείς ή κάποιο συγκενικό μας πρόσωπο να αρρωστήσει και να χρειάζεται να δαπανήσουμε πολλά λεφτά για να παραμείνει στη ζωή. 

Έτσι, ή τα έτοιμα τελειώνουν και αναγκαζόμαστε να δανειστούμε, ή αν δεν έχουμε αποταμιεύσεις, αναγκαζόμαστε να δανειστούμε εξ’ αρχής, μη ξέροντας μέχρι που μπορεί να φτάσει "η θηλιά"... 


7) Ελάχιστες έως και καθόλου αποταμιεύσεις 

Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά, μιας και εν μέρη το καλύψαμε πιο πριν. 

Απλά τα πράγματα, αν δεν έχουμε αποταμιεύσεις κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να βουτήξουμε στο χρέος, μιας και η ζωή μερικές φορές τα φέρνει ανάποδα. 

Οπότε προσέχουμε για να έχουμε... 


8) Δημιουργία επιχείρησης 

Πολλοί τύποι επιχειρήσεων χρειάζονται κεφάλαιο για να ξεκινήσουν και να δουλέψουν. Θα πρέπει όμως να είμαστε πολύ σίγουροι και να έχουμε κεφάλαιο. 

Αν κάτι δεν πάει καλά, πράγμα που είναι αρκετά πιθανό στην εποχή μας, τότε μπορούμε εύκολα να βουλιάξουμε στο χρέος. 

χρέος αιτίες

Είδαμε λοιπόν τις 8 πιο συνηθισμένα αιτίες που μπορεί να μας βουτήξουν στο χρέος ακόμα και για το υπόλοιπο της ζωής μας. 

Οπότε, τέτοιες ειδικά που είναι οι εποχές, να είστε πολύ προσεκτικοί και να αρκείστε με τα λίγα αν υπάρχει περίπτωση να... "σας πάρει και εσάς η μπάλα".
http://coolweb.gr/xreos-aities/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory