Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013

Ξενοδοχείο το κατάπιε η γή .

Κατάστημα Υποδημάτων

Αυτό το κατάστημα ήταν ανοιχτό από τη δεκαετία του '40 μέσω της δεκαετίας του '60. Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης του αρρώστησε και πέθανε. Το κατάστημα ήταν κλειστό και παρέμεινε με αυτόν τον τρόπο για πάνω από 40 χρόνια, κυρίως ανέγγιχτο.
vintage_family_shoe_store
vintage_family_shoe_store

Συμπτώσεις

coincidences_02
coincidences_02
coincidences_02
coincidences_02
coincidences_02
coincidences_02
coincidences_02

Lady Gaga Είναι Πρακτικά Γυμνή

Lady-Gaga-ήταν-Πρακτικά-Naked
Lady-Gaga-ήταν-Πρακτικά-Naked
Lady-Gaga-ήταν-Πρακτικά-Naked
Lady-Gaga-ήταν-Πρακτικά-Naked
Lady-Gaga-ήταν-Πρακτικά-Naked

Μις Κόσμος

Becky-αρνιού
Becky-αρνιού
Becky-αρνιού
Becky-αρνιού
Becky-αρνιού
Becky-αρνιού

Μακιγιάζ για πραγματικά γατίσιο βλέμμα

Τι μειώνει το μεταβολισμό μας το καλοκαίρι; 4 αιτίες

Τι μειώνει το μεταβολισμό μας το καλοκαίρι; 4 αιτίες
Μήπως κάθε καλοκαίρι διαπιστώνετε ότι, ενώ δεν έχετε αλλάξει κάτι στις διατροφικές συνήθειες, η ζυγαριά δεν λέει να ”ξεκολλήσει” από το ίδιο νούμερο; Ανακαλύψτε ποιές αιτίες απειλούν να απορρυθμίσουν τον μεταβολισμό σας αυτή την περίοδο.
  • Η απορρύθμιση του βιολογικού μας ρολογιού
Το βιολογικό μας ρολόι ελέγχει το τμήμα των κυττάρων, που είναι υπέυθυνο για τη ρύθμιση του μεταβολισμού μας. Όταν λοιπόν απορρυθμίζεται το βιολογικό μας ρολόι, ο μεταβολισμό μας δεν λειτουργεί σωστά. Τα ξενύχτια και οι μεταμεσονύχτιες δραστηριότητες, προκαλούν στον οργανισμό μας τα ίδια συμπτώματα με εκείνα που μας προκαλεί ένα υπερατλαντικό ταξίδι, ενώ αυξάνουν την επιθυμία μας για να καταναλώσουμε περισσότερο φαγητό για να αναπληρώσουμε την ενέργεια που έχασε ο οργανισμός μας από αυτήν την καταπόνηση.
  • Η παράλειψη του πρωινού
Αν τώρα το καλοκαίρι, έχετε τη συνήθεια να κοιμάστε πιο αργά και να ξυπνάτε το μεσημέρι παραλείποντας το πρωινό, τότε θα πρέπει να ξέρετε ότι με τον τρόπο αυτό επιβραδύνεται και ο μεταβολισμό σας. Στην περίπτωση αυτή το σώμα σας, θα προσπαθήσει να εξοικονομήσει ενέργεια, πράγμα που σημαίνει ότι θα καίει τις θερμίδες πιο αργά. Επιπλέον, αν παραλείπετε το πρωινό, δεν μπορείτε να ελέγξετε τον εαυτό σας και υπάρχει ο κίνδυνος να τσιμπολογάτε μέχρι να φάτε το μεσημεριανό. Τέλος, αν δεν φάτε πρωινό, θα καταναλώσετε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού το μεσημέρι. Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Epidemiology διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που παραλείπουν το πρωινό είχαν 4,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκοι.
  • Η αφυδάτωση
Τώρα το καλοκαίρι εξαιτίας της ζέστης και της εφίδρωσης που αυτή προκαλεί, είναι πολύ πιο εύκολο ο οργανισμός να υποστεί κάποια ελαφριά αφυδάτωση. Όλες οι κυτταρικές διεργασίες που συντελούνται στο σώμα μας, συμπεριλαμβανομένου και του μεταβολισμού, εξαρτώνται από το νερό. Εάν είστε αφυδατωμένοι, μπορείτε να κάψετε έως 2 % λιγότερες θερμίδες, σύμφωνα με τους ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα. Για να αποφύγετε λοιπόν την αφυδάτωση, μην ξεχνάτε να πίνετε πολλά υγρά και κυρίως νερό και να μην καταναλώνετε πολύ αλκοόλ.
  • Ο κλιματισμός
Όταν κάνει ζέστη πολλοί ρυθμίζουμε το κλιματιστικό σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Έχετε όμως σκεφτεί ότι με αυτήν την κίνηση μπορεί να μειώνετε τον μεταβολισμό σας; Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στη διεθνή επιθεώρηση παχυσαρκίας, όταν βρισκόμαστε συνεχώς σε ήπιες θερμοκρασίες, ο οργανισμός μας δεν χρειάζεται να δαπανήσει ενέργεια προσπαθώντας να διατηρήσει το σώμα μας ζεστό ή κρύο. Το αποτέλεσμα είναι να μειώνεται ο μεταβολισμός μας. Μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, έδειξε ότι ο κλιματισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην επιδημία παχυσαρκίας.
Πηγή: pathfinder.gr, από τον Μάνο Σιγανό


Κλιματισμός: Απολαύστε με ασφάλεια τη δροσιά

Κλιματισμός: Απολαύστε με ασφάλεια τη δροσιά
Κακά τα ψέματα: η πολλή ζέστη είναι αβάσταχτη και ο πειρασμός της δροσιάς του αιρ κοντίσιον μεγάλος.
Ωστόσο, μια ανασκόπηση της ιατρικής βιβλιογραφίας που δημοσιεύθηκε το 2009 στην «Επιθεώρηση της Καναδικής Ιατρικής Εταιρείας» (CMAJ) έδειξε πως αν δεν κάναμε υπερβολές με τα κλιματιστικά, θα μειωνόταν κατά 80% ο κίνδυνος εκδήλωσης νοσημάτων της ζέστης (λ.χ. θερμική εξάντληση, θερμοπληξία) στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως είναι οι ηλικιωμένοι, τα πολύ μικρά παιδιά και οι πάσχοντες από χρόνια καρδιοπνευμονικά προβλήματα.
Το εύρημα αυτό υποδηλώνει ότι η αλόγιστη χρήση των κλιματιστικών και όχι η προσεκτική είναι αυτή που μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία. Ποιες είναι όμως αυτές;
Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι όταν γίνεται κατάχρηση κλιματιστικών, μπορεί να εκδηλωθούν διάφορα αναπνευστικά προβλήματα το καλοκαίρι, καθώς και πονοκέφαλοι, ερεθισμοί του δέρματος, επιπεφυκίτιδα (φλεγμονή των ματιών) και αλλεργίες.
Μια γαλλική μελέτη, λ.χ., που δημοσιεύθηκε στην «Διεθνή Επιθεώρηση Επιδημιολογίας» (IJE), έδειξε ότι οι εργαζόμενοι σε κτήρια με κεντρικό κλιματισμό έχουν 2,5 φορές περισσότερα συμπτώματα από το αναπνευστικό σε σύγκριση με όσους εργάζονται σε κτήρια με φυσικό αερισμό.
Όπως εξηγεί στην εφημερίδα «Corriere dela Serra» ο δρ Αντόνιο Στεφάνο, πνευμονολόγος στο επιστημονικό Ίδρυμα Maugeri, το ιδανικό για τον οργανισμό μικροκλίμα είναι θερμοκρασίες 24-25 βαθμών Κελσίου και 65% υγρασία – επίπεδα που εύκολα μπορούμε να επιτύχουμε με τη λελογισμένη χρήση του αιρ κοντίσιον.
  • Πολύ χαμηλά
Αν, όμως, το βάλουμε πολύ χαμηλά, η συνέπεια θα είναι παροδική εξασθένηση των φυσικών αμυντικών μηχανισμών στη μύτη και στον λαιμό, και αυξημένος κίνδυνος λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού – και αυτό εξηγεί τα κρυολογήματα και τους πονόλαιμους του καλοκαιριού.
Το χειρότερο, δε, είναι ότι αυτές οι λοιμώξεις είθισται να διαρκούν περισσότερο το καλοκαίρι απ’ ό,τι τον χειμώνα – μια φαρυγγίτιδα λ.χ. που κανονικά θα υποχωρούσε σε 5-6 μέρες, το καλοκαίρι μπορεί να επιμείνει επί δύο εβδομάδες.
Το ψύχος μπορεί επίσης να προκαλέσει συστολή των βρόγχων, γεγονός διόλου επιθυμητό στους πάσχοντες από άσθμα ή χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), κατά τον καθηγητή Γουώλτερ Κανόνικα, διευθυντή της Κλινικής Ασθενειών του Αναπνευστικού Συστήματος & Αλλεργιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γένοβα.
Αν, εξάλλου, εκτεθεί ένας ευαίσθητος άνθρωπος, όπως οι ηλικιωμένοι, σε τεράστιες διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ κλιματιζόμενων χώρων και περιβάλλοντος (λ.χ. από το 20 που έχει το κλιματιστικό στο σπίτι του στο 38 ή το 40 που έχει έξω), «το ενδεχόμενο πνευμονίας δεν είναι και τόσο μακρινό», προσθέτει.
Από την πλευρά του, ο δρ Στεφάνο επισημαίνει ότι κάθε διαφορά θερμοκρασίας πάνω από 5-6 βαθμούς μπορεί να είναι επιζήμια. Γι’ αυτό συνιστά αφ’ ενός να μην βάζουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία τα κλιματιστικά, αφ’ ετέρου να τα σβήνουμε 20 λεπτά πριν βγούμε από το σπίτι ή το αυτοκίνητο, ώστε να προσαρμοσθεί ο οργανισμός στη ζέστη.
  • Μούχλα και μικρόβια
Και μετά είναι ο πλημμελής καθαρισμός των κλιματιστικών: οι περισσότεροι δεν καθαρίζουν συστηματικά τα μηχανήματα και αυτά μπορεί να συσσωρεύσουν μούχλα, μικρόβια, ακάρεα οικιακής σκόνης ή άλλα αλλεργιογόνα μόρια, τα οποία υπονομεύουν την υγεία των πάντων – με πρώτους, τους πάσχοντες από αλλεργίες αλλά και όσους παρουσιάζουν επαναλαμβανόμενες ρινίτιδες, ωτίτιδες ή ιγμορίτιδες.
Ωστόσο, «είναι πρακτικώς αδύνατον να διατηρήσει κάποιος εντελώς αποστειρωμένο το κλιματιστικό του, γι’ αυτό και είναι συχνά τα νοσήματα των αυτιών, της μύτης και του λαιμού το καλοκαίρι», λέει ο δρ Φαμπρίζιο Πρεγκλιάσκο, ιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου. Και συνιστά στους πάσχοντες από χρόνια ή υποτροπιάζοντα ωτορινολαρυγγολογικά προβλήματα να αποφεύγουν τους κλιματιζόμενους χώρους, διότι ο κίνδυνος υποτροπής είναι πολύ μεγάλος.
Τα βρώμικα κλιματιστικά μπορεί επίσης να γίνουν εστία επικίνδυνων μικροβίων, όπως η λεγιονέλλα, που προκαλούν αιτία σπάνιας αλλά σοβαρής πνευμονίας. Πάντως η λεγιονέλλα είναι συνηθέστερη σε κτήρια σε συστήματα κλιματισμού και όχι σε μεμονωμένα σπίτια.
  • Μάτια και πόνοι
Τα κλιματιστικά που μπαίνουν σε… πολικές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν επίσης ξηρότητα του δέρματος και να ευνοήσουν την εμφάνιση ερεθισμού των ματιών και φλεγμονής (επιπεφυκίτιδας ή βλεφαρίτιδας), εξαιτίας της ανεμπόδιστης κυκλοφορίας των μικροβίων στα μάτια.
Για να αποφύγετε την ξηρότητα, απαραίτητο είναι να πίνετε καθημερινά άφθονα υγρά, ακόμα κι αν δεν διψάτε. Χρειάζεστε τουλάχιστον 2 λίτρα υγρών την ημέρα, αλλά δροσερά και όχι παγωμένα, ούτως ώστε να απορροφώνται καλά από τον οργανισμό.
Και σαν να μην έφταναν όλ’ αυτά, το ψύχος τους μπορεί να αποτελέσει και αιτία πόνων στην πλάτη και σε άλλα σημεία του σώματος. «Όταν εκτιθέμεθα στο κρύο, συσπώνται αμυντικά οι μύες της πλάτης, του αυχένα ή ακόμα και του προσώπου και αυτό προκαλεί πόνο στη μέση και αυχενικές κεφαλαλγίες», εξηγεί ο δρ Βίτο Μαρσίκο, ορθοπεδικός φυσιοθεραπευτής στο Ίδρυμα Maugeri.
Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για όσους έχουν προδιάθεση στην εμφάνιση τέτοιων προβλημάτων, επειδή πάσχουν από ανάλογα προβλήματα, όπως η αρθρίτιδα ή η κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου. Στους ασθενείς αυτούς ακόμα και η σύντομη έκθεση σε πολύ κρύο αέρα μπορεί να έχει δυσάρεστα επακόλουθα.
Ο πόνος εξαιτίας του κλιματιστικού συνήθως υποχωρεί σε λίγες ημέρες, αλλά μπορεί να χρειασθεί και παυσίπονα ή/και μυοχαλαρωτικά φάρμακα. Αν πάντως δεν βελτιωθεί σε 3-4 μέρες, πρέπει να αξιολογηθεί από έναν γιατρό.
Για να προστατευθείτε, να φοράτε ρούχα από φυσικά υφάσματα (βαμβάκι, λινό) και όχι από συνθετικά για να μην ιδρώνετε πολύ και «παγώνει» ο ιδρώτας πάνω σας, ευνοώντας τους μυϊκούς σπασμούς. Φροντίστε επίσης να μην σας «χτυπάει» ποτέ ο αέρας του κλιματιστικού.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory