Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013

Χαραγμένοι αναπτήρες από τον πόλεμο του Βιετνάμ

Μετρό είναι γεμάτο από παράξενους ανθρώπους.

130 Εκπλήξεις οδηγώντας το μετρό (20 φωτογραφίες)
228 Εκπλήξεις οδηγώντας το μετρό (20 φωτογραφίες)

Όταν οι στρατιώτες στη Προσοχή λιποθυμουν

128, όταν οι στρατιώτες στην προσοχή λιποθυμήσετε (21 φωτογραφίες)
227, όταν οι στρατιώτες στην προσοχή λιποθυμήσετε (21 φωτογραφίες)

Σύντομα τα ασανσέρ θα φτάνουν σε ύψος χιλιομέτρου!

Στο Μπούρτζ Χαλίφα του Ντουμπάι, τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου στα 828 μέτρα, οι επισκέπτες αναγκάζονται να αλλάξουν ασανσέρ για να ανέβουν πάνω από το όριο των 500 μέτρων λόγω του ότι τα ατσάλινα συρματόσχοινα των σημερινών ανελκυστήρων είναι υπερβολικά βαριά για να φτάσουν ψηλότερα.          
        
Μια νέα τεχνολογία που βασίζεται στο ανθρακόνημα (δηλαδή σε πολυμερή υλικά ενισχυμένα με ίνες άνθρακα) θα επιτρέψει σύντομα στα ασανσέρ να φτάνουν σε ύψος ενός χιλιομέτρου. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί για παράδειγμα στο Μπουρζ αλ Μαμλάκα, έναν ουρανοξύστη που κατασκευάζεται στη Σαουδική Αραβία και θα έχει ύψος πάνω από 1.000 μέτρα.

a-pistefto

Ποιοι θα είναι οι τελευταίοι επιζώντες στη μελλοντική Γη;

Μικροοργανισμοί που ζουν βαθειά στο υπέδαφος θα είναι οι τελευταίοι επιζώντες στη Γη, σύμφωνα με νέα έρευνα κατά την οποία οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν υπολογιστικό μοντέλο για να προβλέψουν την τύχη του πλανήτη μας μερικά δισεκατομμύρια χρόνια από σήμερα.Η έρευνα, από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Σεν Άντριους, του Νταντί και του Εδιμβούργου στη Σκωτία, βασίζεται στην υπόθεση ότι το μέλλον της ζωής στη Γη εξαρτάται από τον Ήλιο και ότι με την πάροδο του χρόνου το άστρο μας θα γίνεται όλο και πιο φωτεινό.

Ειδικότερα υπολογίζεται ότι σε ένα δισεκατομμύριο χρόνια η θερμότητα του Ήλιου θα είναι τόσο έντονη που οι ωκεανοί θα αρχίσουν να εξατμίζονται.
Σε αυτό το οριακό σημείο θα εισέλθουν μεγάλες ποσότητες νερού στην ατμόσφαιρα και επειδή οι υδρατμοί θα λειτουργήσουν ως αέριο του θερμοκηπίου οι θερμοκρασίες στη Γη θα ξεπεράσουν τις σημερινές τουλάχιστον κατά 100 βαθμούς Κελσίου.
Η κατάσταση αυτή, σε συνδυασμό με τη μείωση των επιπέδων του οξυγόνου, θα οδηγήσει στην ταχύτατη εξαφάνιση φυτών και ζώων.
Σε συνθήκες ανυπαρξίας οξυγόνου, μεγάλων πιέσεων και υψηλής αλατότητας, λόγω της εξάτμισης των ωκεανών, αναμένεται να επιβιώσουν μόνο ορισμένα ακραιόφιλα (ή εξτρεμόφιλα) βακτήρια.
Οι μικροοργανισμοί αυτοί υπάρχουν στη Γη σήμερα και μπορούν να ανταπεξέλθουν σε δύσκολες συνθήκες και εχθρικό περιβάλλον.
Μάλιστα οι ερευνητές εκτιμούν ότι μόνο αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα θα αντέξουν την υπερβολική ζέστη, την ξηρασία και την τοξική ατμόσφαιρα της μελλοντικής Γης.
Το πιθανότερο είναι ότι θα συγκεντρωθούν σε μεγάλες ομάδες γύρω από τις τελευταίες σταγόνες νερού, βαθειά στο υπέδαφος.
Ωστόσο, σε 2,8 δισεκατομμύρια χρόνια που οι συνθήκες θα έχουν επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο θα πεθάνουν και αυτοί οι μικροοργανισμοί.
Σημειώνεται ότι τα βακτήρια μεταβάλλουν ελαφρώς τις αναλογίες των αερίων στην ατμόσφαιρα, γεγονός που βοηθά τους αστρονόμους στον εντοπισμό εξωπλανητών, παρόμοιων με τη Γη.


periergaa

Χειροποίητο εντομοαπωθητικό spray

Σε λίγο καιρό από τώρα οι λατρεμένοι μας ανωφελείς κώνωπες και φλεβοτόμοι θα κάνουν τη θριαμβευτική επανεμφάνιση τους και εγώ σας θέλω έτοιμους να τους αντιμετωπίσετε, όπως πάντα, με φυσικούς τρόπους.
Όπως συμβαίνει και με όλα τα υπόλοιπα προϊόντα προσωπικής φροντίδας, η παρασκευή εντομοαπωθητικού spray στο σπίτι είναι πολύ εύκολη υπόθεση. Θα σας δώσω συνταγές σε μερικές παραλλαγές, ώστε να διαλέξετε ποιά σας ταιριάζει καλύτερα.


Ας γνωρίσουμε πρώτα το DEET
Είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα και αποτελεσματικά συστατικά των συμβατικών εντομοαπωθητικών. Η δουλειά του είναι να απωθεί και όχι να σκοτώνει τα έντομα. Η χημική ονομασία του είναι N-διαιθυλο-3-μεθυλμπενζαμίδη (N-Diethyl-m-toluamide). Παρόλο που η συγκεκριμένη ουσία είναι εγκεκριμένη από όλους τους φορείς του κόσμου ως ασφαλής για τον άνθρωπο, είναι ερεθιστική για τους οφθαλμούς και το δέρμα. Έχει συνδεθεί με νευρολογικές και συμπεριφορικές διαταραχές.

Το DEET είναι τοξικό για το περιβάλλον, τα ύδατα, τους υδρόβιους οργανισμούς και τα πουλιά. Τέλος να σημειωθεί πως ανιχνεύεται σχεδόν στο 75% των πηγών νερού των ΗΠΑ. Δε πρέπει να το ψεκάζετε πάνω σε ανοικτό δέρμα ή κάτω από τα ρούχα και θα πρέπει να πλένεστε πριν από κάθε επόμενη εφαρμογή. Επίσης απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε μωρά κάτω των 2 μηνών. Εγώ θα έλεγα να μη το χρησιμοποιείτε ακόμα και σε μεγαλύτερα παιδιά. Καλύτερα να μη το χρησιμοποιείτε γενικά.

Εντομοαπωθητικό με αιθέρια έλαια
Η παρακάτω συνταγή είναι πολύ εύκολη, παίρνει δύο λεπτά της ώρας να ετοιμαστεί και βασίζεται στη χρήση αιθερίων ελαίων.
Θα χρειαστείτε:

Ανθόνερο αμαμελίδας
Αποσταγμένο ή βρασμένο νερό
½ κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη
Αιθέριο έλαιο (Διαλέξτε ανάμεσα σε σιτρονέλλα, γαρυφαλλέλαιο, λεμονόχορτο, tea tree, ευκάλυπτο, κέδρο, λεβάντα, μέντα, cajeput)
Μπουκαλάκι spray 250 ml

Γεμίστε το μπουκάλι κατά το ήμισυ με αποσταγμένο νερό και το υπόλοιπο μισό με ανθόνερο αμαμελίδας. Προσθέστε και τη γλυκερίνη. Τέλος προσθέστε 30-50 σταγόνες από το ή τα αιθέρια έλαια που επιλέξατε. Ανακινείστε καλά το μπουκάλι να αναμιχθούν τα υλικά.

Tips για τα αιθέρια έλαια: Μπορείτε να κάνετε συνδυασμούς από τα παραπάνω χωρίς περιορισμό. Όσο περισσότερο αιθέριο έλαιο προσθέσετε, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι. Μην υπερβείτε όμως τις 50 σταγόνες για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς του δέρματος.Να το ανακινείτε πάντα πριν από κάθε χρήση.

Εντομοαπωθητικό με αποξηραμένα βότανα
Εδώ δε θα χρησιμοποιήσουμε αιθέρια έλαια. Η παραλλαγή αυτή είναι κατάλληλη για αυτούς που έχουν αλλεργίες σε αυτά.
Θα χρειαστείτε:

Αποσταγμένο νερό
Ανθόνερο αμαμελίδας ή αιθυλική αλκοόλη (οινόπνευμα 95°)
Αποξηραμένα βότανα (Διαλέξτε ανάμεσα σε μέντα, δυόσμο, σιτρονέλλα, λεμονόχορτο, μαγιοβότανο, λεβάντα)
2 καρφάκια γαρύφαλλο
Μπουκαλάκι spray

Βράστε μια κούπα νερό, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε 4 κουταλάκια του γλυκού από το ή τα βότανα που επιλέξατε. Προσθέστε και τα καρφάκια γαρύφαλλο μέσα στο βραστό νερό. Ανακατέψτε το μίγμα βοτάνων με ένα κουτάλι, καλύψτε το (για να μη διαφεύγουν τα έλαια) και αφήστε το να κρυώσει.
Σουρώστε τα βότανα με ένα σουρωτήρι ή φίλτρο του καφέ. Φροντίστε στο τέλος να σας έχει απομείνει 1 ολόκληρη κούπα εγχύματος.
Αναμίξτε το έγχυμα που φτιάξατε με 1 κούπα ανθόνερο αμαμελίδας ή οινόπνευμα. Βάλτε το μίγμα σε ένα μπουκάλι spray και ανακινείστε καλά. Είναι έτοιμο.

Ισχυρό εντομοαπωθητικό

Προειδοποίηση: Το εντομοαπωθητικό αυτό μυρίζει έντονα όταν είναι υγρό. Η μυρωδιά φεύγει σταδιακά μόλις στεγνώσει.


Είναι ένα πραγματικά αποτελεσματικό εντομοαπωθητικό, ακόμα και σε περιοχές που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα με τα κουνούπια και τις σκνίπες. Επίσης η παρασκευή του δε κοστίζει σχεδόν τίποτα και πιθανόν τα συστατικά του να υπάρχουν ήδη στη κουζίνα σας.
Θα χρειαστείτε:

500 ml μηλόξυδο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο φασκόμηλο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο δενδρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη λεβάντα
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη μέντα
Βάζο με καπάκι

Τοποθετήστε όλα τα υλικά σας μέσα σε ένα μεγάλο βάζο με καπάκι που κλείνει καλά. Σφραγίστε το και αφήστε το για 2-3 εβδομάδες πάνω στον πάγκο της κουζίνας σας. Ανακινείτε το καθημερινά.
Μόλις περάσει ο χρόνος που απαιτείται σουρώστε το μίγμα και διατηρείτε το στο ψυγείο. Κάθε φορά που θα θέλετε να το χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να το αραιώνετε, σε αναλογία 1:1 με αποσταγμένο νερό. Μετά την αραίωση το βάζετε σε μπουκάλι spray και το ψεκάζετε στο δέρμα σας.
Όπως καταλαβαίνετε η παραπάνω συνταγή θα σας βγάλει σχεδόν όλο το καλοκαίρι. Επιπλέον το συγκεκριμένο μίγμα προσφέρει και αντισηπτικές - αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Δε θα σας πρότεινα να ψεκαστείτε με το συγκεκριμένο εντομοαπωθητικό πριν βγείτε για ποτό, μια ρομαντική καλοκαιρινή νύχτα με τον καλό σας. Το παραπάνω εντομοαπωθητικό είναι προορισμένο για ζόρικες καταστάσεις πχ. camping, διαμονή ή πεζοπορία κοντά σε ελώδεις περιοχές κτλ. Για μια πιο light έκδοχη προτιμήστε ένα από τα προηγούμενα.Η άλλη λύση είναι να κυκλοφορείτε με ένα τέτοιο...
periergaa
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory