Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013

Βραδυνά χαμόγελα .

fun photos 0 Best photos of the week (80 Photos)
fun photos 2 Best photos of the week (80 Photos)

Τατουάζ σε γυναικεία σώματα .

get in 28 If you like tattoos, get in here (38 Photos)
get in 34 If you like tattoos, get in here (38 Photos)

Η ομορφιά ενός μετεωρίτη .


Το πιο αστείο πουλί που είδατε ποτέ .

Μινιατουρα μηχανή απο ....

Φτιάξτε μπαταρίες από πατάτες

Πως οι μετεωρολόγοι κάνουν πρόγνωση καιρού;

Η πρόβλεψη του καιρού ή καλύτερα πρόγνωση καιρού είναι ένα φοβερά χρήσιμο "εργαλείο" - υπηρεσία, που καθορίζει σε πολλούς από εμάς το πως θα κινηθούμε τις επόμενες ημέρες. 

Αρχικά να αναφέρουμε ότι υπάρχει το αμερικάνικο μοντέλο που ονομάζεται gfs και το ευρωπαϊκό που ονομάζεται ecmwf. 

Και τα δύο είναι εξίσου αποτελεσματικά. 

Επίσης δεν πρόκειται ακριβώς για πρόβλεψη αλλά για πρόγνωση. Η διαφορά έγκειται στο ότι πραγματικά γνωρίζουν από πριν τι θα συμβεί και δεν προβλέπουν. 

πρόγνωση καιρούΑς δούμε τώρα πως κάνουν πρόγνωση καιρού τα μοντέλα αυτά. 

Τα μοντέλα αυτά τροφοδοτούνται συνεχώς με πληροφορίες για διάφορες καταστάσεις τις ατμόσφαιρας όπως ατμοσφαιρική πίεση, θερμοκρασία, υγρασία κτλ απόμετεωρολογικούς σταθμούς που έχουν στήσει οι μετεωρολογικές υπηρεσίες κάθε χώρας, σε ξηρά και σε θάλασσα. 

Επίσης τροφοδοτούνται και με πληροφορίες για σημεία της ατμόσφαιρα σε συγκεκριμένα υψόμετρα ακόμα και σε σημεία της ανώτερης ατμόσφαιρας. 

Αυτό γίνεται με τη διαδικασία της ραδιοβόλισης (τα γνωστά μετεωρολογικά μπαλόνια) σε συνδυασμό με άντληση πληροφοριών από διάφορους δορυφόρους. 

Έτσι το μοντέλο σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές διαθέτει πληροφορίες για την πραγματική κατάσταση (πίεση, θερμοκρασία, υγρασία κτλ) στην επιφάνεια της γης αλλά και στην ατμόσφαιρα. 

Οπότε υπάρχει ένα τρισδιάστατο πλέγμα με σημεία γύρω από τη γη που τροφοδοτούν με πληροφορίες συνεχώς τα μοντέλα για την πρόγνωση καιρού

Τα αριθμητικά μοντέλα τρέχουν αλγόριθμους και εξισώσεις που προσομοιώνουν τις φυσικές διαδικασίες που γίνονται στην ατμόσφαιρα, δίνοντας αποτελέσματα για το πώς θα λειτουργήσει η ατμόσφαιρα, τις επόμενες ώρες. 

Αυτό απαιτεί χιλιάδες η και εκατομμύρια "τρεξίματα" στον κώδικα του μοντέλου, ώστε να γίνει πιο σωστή προσέγγιση της μελλοντικής κατάστασης της ατμόσφαιρας. 

Για αυτό το λόγο τα μοντέλα μας δίνουν από 2 έως 4 φορές την ημέρα τα αποτελέσματα των "τρεξιμάτων" τους και φυσικά για να γίνει όλο αυτό, απαιτείται η χρήση υπερ-υπολογιστών! 

μετεωρολόγοιΤώρα, οι μετεωρολόγοι είναι επιστήμονες που μελετάνε όλα τα σχετικά με τον καιρό και σε γενικές γραμμές, τα αποτελέσματα όλων αυτών των υπολογισμών και των μετρήσεων. 

Έτσι οι μετεωρολόγοι και οι προγνώστες που ξέρουν να διαβάζουν τα αποτελέσματα τον μοντέλων, μας δίνουν την πρόγνωση του καιρού όχι μόνο των επομένων ωρών, αλλά και ημερών, με αρκετή ακρίβεια. 

Οπότε καλό είναι όταν θέλουμε να ενημερωθούμε για τον καιρό, να ακούσουμε τη γνώμη του ειδικού που έχει επεξεργαστεί τα αποτελέσματα που δίνουν τα μοντέλα, και όχι απευθείας πχ από ιστοσελίδες που κάνουν πρόγνωση για εκατομμύρια περιοχές σε όλο τον κόσμο. 

Αυτό γιατί στην ουσία, μας δίνουν τα αποτελέσματα που στέλνουν τα μοντέλα χωρίς να τα έχει δει κάποιος ειδικός που γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας όπως για παράδειγμα τη μορφολογία εδάφους, κλπ 

Έτσι λοιπόν οι μετεωρολόγοι κάνουν πρόγνωση του καιρού

Τώρα, υπάρχει και η περίπτωση σφάλματος στην πρόβλεψη - πρόγνωση του καιρού

Τα σφάλματα γίνονται κυρίως σε περιπτώσεις πρόγνωσης άνω των 3 με 5 ημερών. Οι μετεωρολόγοι δεν τα θεωρούν πρόγνωση αλλά "τάση" του καιρού για τα αποτελέσματα που δίνουν τα μοντέλα για πάνω από 5 με 15 ημέρες. 

Παρόλα αυτά έχει παρατηρηθεί να πέφτουν έξω ακόμα και σε προβλέψεις λίγων ωρών αλλά σε ακραίες περιπτώσεις. Για παράδειγμα τον χειμώνα του 2006 ένα χαμηλό βαρομετρικό έμεινε στάσιμο πάνω από το Αιγαίο και έριξε πολλά χιόνια στην περιοχή κυρίως του Πηλίου και της Εύβοιας, ενώ η πρόβλεψη ήταν να απομακρυνθεί προς Τουρκιά. 
http://coolweb.gr/meteorologoi-provlepsi-kairou/

Πείτε «αντίο» στα κουνούπια

Πείτε «αντίο» στα κουνούπια
Κακά τα ψέματα. Ένα και μόνο κουνούπι αρκεί να κλονίσει τον ύπνο σας. Ο ύπνος όμως, είναι κάτι που οφείλουμε να απολαμβάνουμε κάθε βράδυ, πόσω μάλλον κάθε καλοκαιρινό βράδυ και ειδικά σε περιόδους άδειας και χαλάρωσης! 

Ακολουθούν 5 κινήσεις πρόληψης και καταστολής για να διώξετε με φυσικό τρόπο ό,τι βουίζει απειλητικά πάνω από το κεφάλι σας...

- Προσαρμόστε στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες ειδικά πλαίσια με σήτες.

- Καλύψτε με κουνουπιέρες τα κρεβάτια σας. 

- Ανάψτε κεριά που περιέχουν αιθέρια έλαια σιτρονέλας ή ευκαλύπτου. 

- Χρησιμοποιήστε κεραμικές συσκευές με ρεσό στις οποίες θα βάλετε διαλύματα με έλαια που απωθούν τα κουνούπια. Για αρχή, διαλύστε σε νερό 2 σταγόνες από λάδι σιτρονέλας, 2 σταγόνες από γεράνι, 2 σταγόνες από λεβάντα και 2 σταγόνες από ευκάλυπτο.

- Τοποθετήστε έξω από τα παράθυρά σας γλάστρες με βασιλικό. Αν είστε καλοί στην κηπουρική, προσπαθήστε να διατηρήσετε φυτά που τρέφονται με έντομα, όπως η dionaea.

Πηγή: myself.gr
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory