Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Καλύτεροι φίλοι μας.

dogs_17
dogs_17

Εξαιρετικά Μεγάλα Τατουάζ

1104 138 Εξαιρετικά Μεγάλο Τατουάζ (138 φωτογραφίες)
2100 138 Εξαιρετικά Μεγάλο Τατουάζ (138 φωτογραφίες)

ΚΑΛΛΙΤΈΧΝΗΣ ΞΟΔΕΎΕΙ 5 ΧΡΌΝΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΎΨΕΙ ΟΛΌΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΟΥΖΊΝΑ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΓΥΆΛΙΝΕΣ ΧΆΝΤΡΕΣΤα μειονεκτήματα των φωτοβολταϊκών!

Παρόλα τα πλεονεκτήματα που όλοι γνωρίζουμε, τελικά με τα φωτοβολταϊκά, τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα. 

Φυσικά τα φωτοβολταϊκά μας δίνουν άφθονη ενέργεια από τον ήλιο, χωρίς να μολύνουμε έτσι το περιβάλλον, και χωρίς αυτή η πηγή ενέργειας να εκλείψει ποτέ. 

Τα μειονεκτήματα των φωτοβολταϊκών είναι πολλές φορές φρένο στο να μην προχωρήσουμε σε μία τέτοια επένδυση. 

Ας δούμε όμως ποια είναι αυτά! 

Κόστος αγοράς - επένδυσης

Για να κάνουμε μια εγκατάσταση, θα χρειαστεί να δαπανήσουμε αρκετά χρήματα ώστε να αγοράσουμε τα φωτοβολταϊκά πάνελς, καθώς επίσης και για την εγκατάστασή τους. 

Το πρόβλημα είναι ότι στην πραγματικότητα, κανένας δεν μπορεί να μας εγγυηθεί κατά πόσο αξίζει να κάνουμε αυτή την επένδυση... 

Επίσης, για παράδειγμα η ΔΕΗ δεσμεύεται ότι σου αγοράζει την κιλοβατόρα "τόσο", αλλά πιστεύω πως δεν μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί μία τέτοια δέσμευση από μέρους της. 

Στην τελική, ο μόνος σίγουρα κερδισμένος είναι ο κατασκευαστής και ο συντηρητής των φωτοβολταϊκών... 

Τώρα, αν πρόκειται για αποκλειστικά δική μας χρήση για να καλύψουμε τις ανάγκες του σπιτιού μας, εκεί ίσως είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα. 

Αξιοπιστία και απόδοση

Πολλοί βγάζουν νούμερα και νούμερα, και... ένα κομπιουτεράκι για το πόσα λεφτά θα βγάζουμε! 

Ουάου! Αυτά είναι! Κι όμως, λάθος! Αυτά τα νούμερα είναι στην καλύτερη περίπτωση με τις ιδανικότερες συνθήκες... 

Όμως στην πραγματικότητα, η απόδοση δεν είναι τέτοια. Πολλοί εξωτερικοί παράγοντες και παράπλευρες απώλειες, θα μας ρίξουν κατά πολύ τα έσοδα... (αν φυσικά στο μέλλον πληρώνονται όπως προσυμφωνήσαμε...) 

Ανάλογα την περίπτωση, στο τέλος έρχεται ο λογαριασμός! Μπορεί μετά από 20 χρόνια να συνειδητοποιήσουμε ότι απλά... κάναμε μια τρύπα στο νερό! 

Ζημιές

Ένα ακόμα μειονέκτημα των φωτοβολταϊκών, είναι ότι είναι αρκετά ευαίσθητα. Αυτό συνεπάγεται και ζημιές, είτε από καιρικές συνθήκες, είτε εξαιτίας αστοχίας του συστήματός τους. 

Φυσικά αυτό μεταφράζεται ως μία ακόμη πηγή εξόδων για τη συντήρησή τους... 

Μπαταρίες και εξοπλισμός

Ο εξοπλισμός χαλάει μερικές φορές και χρειάζεται αντικατάσταση. Θα πρέπει να το έχετε υπόψιν, μιας και αποτελεί ένα ακόμα έξοδο.

Επίσης, αν πρόκειται για κάλυψη μόνο δικών σας αναγκών, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να έχετε μπαταρίες (φορτίζουν τη μέρα, δίνουν ρεύμα τη νύχτα). 

Οι μπαταρίες γενικά είναι ένα "αγκάθι" μιας και μπορεί να μην είναι αξιόπιστες μετά από καιρό και χάνουν και σε απόδοση. Οπότε είναι ένα ακόμα μείον για το οποίο θα πρέπει να σκεφτείτε για να δείτε αν αξίζει να προχωρήσετε. 

Τα φωτοβολταϊκά δεν είναι για πάντα...

Ένα ακόμα μεγάλο μειονέκτημα των φωτοβολταϊκών είναι ότι δεν κρατάνε για πάντα. Το ακόμα πιο δυσάρεστο είναι ότι η επένδυσή μας, μετά από κάποιο καιρό αρχίζει να "χάνει απόδοση". 

Τα φωτοβολταϊκά δεν έχουν την ίδια απόδοση μετά από κάποια χρόνια. Αρχίζει πέφτει και στο τέλος πλέον ...πάπαλα! 
http://coolweb.gr/fotovoltaika-meionektimata/

Τι σχέση έχουν τα δισκάκια CD με τον Μπετόβεν;

Αν θυμάστε πιο παλιά, τα cd αρχικά είχαν σχεδιαστεί για να έχουν μέσα τους μέχρι 60 λεπτά τραγουδιών - μουσικής audio. 

Έπειτα αν θυμάστε, μεγαλώσανε λίγο τη χωρητικότητά τους κάνοντάς τα να χωράνε έως 74 λεπτά. 

Γιατί όμως 74 κι όχι πχ 70 - 80 - 90; 

Ο τότε αντιπρόεδρος της SONY ο Norio Ohga, είχε "καψούρα" με την 9η συμφωνία του Μπετόβεν και ως υπεύθυνος του συγκεκριμένου τομέα σχετικά με τα cd, ήθελε να μεγαλώσει λίγο τη χωρητικότητα. 

Εξαιτίας όμως της αγάπης του για την 9η συμφωνία του Μπετόβεν που διαρκούσε 74 λεπτά, αποφάσισε να αυξήσει τη χωρητικότητα των cds σε αυτό ακριβώς το νούμερο!
http://coolweb.gr/apisteuta/cd-Beethoven.html

Το εργασιακό στρες αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος

Το εργασιακό στρες αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος
Έως και 23% αυξημένο κίνδυνο να υποστούν έμφραγμα ή άλλη σοβαρή καρδιολογική βλάβη, αντιμετωπίζουν όσοι βιώνουν καθημερινά εργασιακό στρες. 

Οι αυξημένες επαγγελματικές απαιτήσεις λόγω οικονομικής κρίσης, οι σφιχτές χρονικές προθεσμίες, ο φόρτος εργασίας που δύσκολα διαχειρίζεται κανείς στο εργασιακό ωράριο, αλλά και η ευθύνη λόγω «θέσης» στον επαγγελματικό χώρο, όλα αυτά εξοντώνουν την καρδιά και τα αγγεία, σύμφωνα με έρευνα του University College του Λονδίνου (UCL).

Οι ερευνητές που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», μελέτησαν επί σχεδόν 7,5 χρόνια  200.000 ανθρώπους από επτά ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία και Βρετανία), οι οποίοι δεν είχαν στο παρελθόν καρδιολογικά προβλήματα.

Η μελέτη -που αξιολόγησε τα ευρήματα 13 προηγούμενων σχετικών ερευνών- κατέληξε στο συμπέρασμα ότι περίπου το 3,4% των εμφραγμάτων μπορεί να αποδοθεί στο εργασιακό στρες, ένα όχι αμελητέο ποσοστό, αλλά πάντως πολύ μικρότερο από το 36% που αποδίδεται στο κάπνισμα και το 12% που αποδίδεται στην έλλειψη σωματικής άσκησης.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οποιαδήποτε εργασία ή επάγγελμα μπορεί να οδηγήσει σ’ επικίνδυνο στρες, όμως το φαινόμενο είναι ακόμα συχνότερο σε όσους έχουν χαμηλότερη εργασιακή εξειδίκευση. Για παράδειγμα, οι γιατροί, που έχουν μεγαλύτερα περιθώρια ελευθερίας στη λήψη αποφάσεων, είναι λιγότερο πιθανό να στρεσαριστούν σε σχέση με ένα βιομηχανικό εργάτη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η τρέχουσα οικονομική κρίση σχεδόν σίγουρα ενισχύει τη σχέση ανάμεσα στο εργασιακό στρες και τον κίνδυνο για την καρδιά.

Πηγή: healthpress.gr
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory