Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013

Lady Gaga Φωτογραφίες Με Έναν Άστεγος

Είναι Αυτό Το Μέλλον

future_26
future_26

Coco Austin

Coco-Austin
Coco-Austin
Coco Austin-
Coco Austin-
Coco Austin-
Coco Austin-

10 τοξικές προσωπικότητες που ζουν μέσα σου

Παρά το γεγονός ότι είμαστε όλοι άνθρωποι και έχουμε τα δικά μας «θέματα προσωπικότητας», μερικά «θέματα» είναι, ειλικρινά, τοξικά. Είναι τοξικά ως προς την ευτυχία μας. Είναι τοξικά για τις σχέσεις μας. Είναι τοξικά για τον αυτοσεβασμό μας. Είναι τοξικά για τα όνειρα μας.
Δείτε παρακάτω 10 τέτοιες προσωπικότητες, αναζητήστε τες μέσα σας, και αποφύγετε τες.
1. Η επιτροπή της αρνητικότητας. – Ποτέ δεν μπορείς να αποτύχεις στη ζωή ή την αγάπη, απλά παράγεις αποτελέσματα. Είναι στο χέρι σου το πώς θα ερμηνεύσεις αυτά τα αποτελέσματα. Η θετική σκέψη είναι η ικανότητα να αισθάνεσαι αρνητικά όταν πρέπει και να εξακολουθείς να διατηρείς αρκετή ελπίδα για να συνεχίσεις να προχωράς. Δεν μπορείς να προσαρμόσεις τις καταστάσεις στη ζωή, αλλά μπορείς να προσαρμόσεις τις στάσεις σου να ταιριάζουν σε αυτές τις καταστάσεις. Μπορείς να δεις τη ζωή σου μέσα από ένα θετικό πρίσμα. Αντί να χτυπάς το κεφάλι σου και να αναρωτιέσαι, «Τι σκεφτόμουνα;», πρέπει να αναπνεύσεις και ρωτήσεις την πιο ενθαρρυντική ερώτηση, «Τι έμαθα από αυτό;».
2. Το δοχείο του πόνου και της απώλειας. – Ένα από τα δυσκολότερα μαθήματα στη ζωή είναι το να αφήνεις κάτι πίσω – είτε αυτό είναι ενοχή, θυμός, αγάπη ή απώλεια. Η αλλαγή δεν είναι ποτέ εύκολη – παλεύεις για να κρατηθείς και παλεύεις για να το αφήσεις να φύγει. Αλλά πολλές φορές το να το αφήνεις να φύγει, είναι το πιο υγιές μονοπάτι για εσένα. Πρέπει να ελευθερώσεις συναισθηματικά τον εαυτό σου από τα πράγματα που κάποτε σήμαιναν πολλά για εσένα, έτσι ώστε να μπορέσεις να κινηθείς πέρα από το παρελθόν και τον πόνο που σου φέρνει.
3. Ο ζηλιάρης ανταγωνιστής. – Μην ζηλεύεις τους άλλους. Η ζήλια είναι η τέχνη του να μετράς τα χαρίσματα κάποιου άλλου αντί για τα δικά σου. Σταμάτα να συγκρίνεις το ταξίδι σου με όλων των άλλων. Το ταξίδι σου είναι δικό ΣΟΥ, ΟΧΙ ένας διαγωνισμός. Βρίσκεσαι σε ανταγωνισμό με ένα άτομο και ένα άτομο μόνο – τον εαυτό σου. Ανταγωνίζεσαι για να γίνεις το καλύτερο που μπορείς να είσαι. Αν θέλεις να μετρήσεις την πρόοδο σου, σύγκρινε τον εαυτό σου με αυτό που ήσουν χθες.
4. Η μάσκα. - Άσχετα με την ηλικία, τη φυλή, το φύλο, τη σεξουαλικότητα σου, κάτω από όλες τις εξωτερικές διακοσμήσεις είσαι ένα καθαρό, όμορφο ον – ο καθένας από εμάς είναι. Ο καθένας μας έχει ένα φως που περιμένει να λάμψει και αποστολές για να ολοκληρώσει. Γιόρτασε τη διαφορετικότητα σου, τη δική σου ιδιαίτερη δημιουργία. Αν βρίσκεις τον εαυτό σου να αισθάνεται σαν ψάρι έξω από τα νερά του, βρες ένα νέο ποτάμι για να κολυμπήσεις. Αλλά ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ αυτό που είσαι, μείνε ο πραγματικός σου εαυτός.
5. Ο επιφανειακός δικαστής. – Μην κρίνεις πάντα ένα άτομο από αυτό που δείχνει. Θυμήσου, αυτό που έχεις δει είναι πολλές φορές αυτό που το πρόσωπο έχει επιλέξει να σου δείξει ή αυτό που οδηγήθηκαν να σου δείξουν βασιζόμενοι στην εσωτερική πίεση και τον πόνο τους. Δυστυχώς, όταν ένα άλλο άτομο προσπαθεί να σε κάνει να υποφέρεις, είναι επειδή συνήθως υποφέρουν βαθιά μέσα τους. Η δυστυχία τους απλά ξεχειλίζει. Δεν χρειάζονται τιμωρία ή εμπαιγμό, χρειάζονται βοήθεια.
6. Το πολυσύχναστο σώμα. – Είναι εξαιρετικά υγιές να περνάς χρόνο μόνος σου. Χρειάζεται να είσαι μόνος μερικές φορές, να σκεφτείς και να χαλαρώσεις σε ένα ήρεμο περιβάλλον, όπου δεν ορίζεσαι από κανέναν άλλο. Σήμερα, πάρε κάποιο χρόνο και φρόντισε τον εαυτό σου.
7. Ο τελειομανής. – Ως ανθρώπινα όντα, συχνά κυνηγάμε τις υποθετικές, στατικές καταστάσεις της τελειότητας. Το κάνουμε αυτό όταν αναζητάμε το τέλειο σπίτι, την τέλεια δουλειά, τον τέλειο φίλο ή εραστή. Το πρόβλημα, φυσικά, είναι η ότι η τελειότητα δεν υπάρχει σε μια στατική κατάσταση. Επειδή η ζωή είναι μια συνεχής διαδρομή, που συχνά εξελίσσεται και αλλάζει. Αυτό που είναι σήμερα εδώ δεν είναι ακριβώς το ίδιο αύριο – αυτό το τέλειο σπίτι, η τέλεια δουλειά, ο τέλειος φίλος ή εραστής τελικά θα εξασθενίσει σε μια κατάσταση ατέλειας. Αλλά με λίγη υπομονή και ανοιχτό μυαλό, με την πάροδο του χρόνου, το ατελές σπίτι εξελίσσεται σε ένα άνετο σπίτι. Αυτή η ατελής δουλειά εξελίσσεται σε μια κερδοφόρα καριέρα. Αυτός ο ατελής φίλος εξελίσσεται σε ένα σταθερό ώμο για να σκύψεις. Αυτός ο ατελής εραστής εξελίσσεται σε έναν αξιόπιστο δια βίου σύντροφο.
8. Ο απατεώνας. – Η εξαπάτηση είναι μια επιλογή, δεν είναι λάθος και δεν αποτελεί δικαιολογία! Αν αποφασίσεις να εξαπατήσεις κάποιον και το καταφέρεις, μην νομίζεις ότι αυτό το άτομο είναι ανόητος. Συνειδητοποίησε ότι αυτό το άτομο σε εμπιστεύτηκε περισσότερο από ότι άξιζες ποτέ. Να είσαι μεγαλύτερος από αυτό. Μην κάνεις ανήθικα πράγματα μόνο και μόνο επειδή μπορείς. Μην κλέβεις. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και όλες τις άλλες. Κάνε το σωστό. Η ακεραιότητα είναι η ουσία της κάθε ευτυχίας.
9. Το θύμα. – Μην αφήνεις τα όνειρα σου να φεύγουν μακριά εξαιτίας της υπόσχεσης ενός άλλου ατόμου. Σταμάτα να δίνεις ευκαιρίες σε ανθρώπους που σε κάνουν να αισθάνεσαι κατώτερος και σε απογοητεύουν αμέσως μόλις τους βολεύεις. Λέγοντας «Όχι» στους «λάθος» ανθρώπους σου δίνει το χρόνο και τους πόρους που χρειάζονται για να πεις «Ναι» στους «σωστούς» ανθρώπους και τις «σωστές» ευκαιρίες. Σήκω πάνω και ανέλαβε την ευθύνη της ζωής σου.
10. Η αναβλητικότητα. – Δεν χρειάζεται για να δεις ολόκληρη τη σκάλα, απλά πρέπει να κάνεις το πρώτο βήμα. Και το πρώτο πράγμα για να ζήσεις τη ζωή που θέλεις είναι να αφήσεις σιγά-σιγά τη ζωή που δεν θέλεις. Το να κάνεις το πρώτο βήμα είναι πάντα το πιο δύσκολο. Αλλά έπειτα κάθε επόμενο βήμα γίνεται όλο και πιο εύκολο. Και με κάθε βήμα βρίσκεσαι όλο και πιο κοντά στην ζωή που αναζητάς. Μέχρι τελικά, αυτό που ήταν κάποτε αόρατο, αρχίζει να γίνεται ορατό. Και ότι κάποτε φάνταζε ανέφικτο, γίνεται πραγματικότητα.

Η κρεβατομουρμούρα σκοτώνει τη σχέση

Η κρεβατομουρμούρα σκοτώνει τη σχέση
Η γνωστή «μουρμούρα», «γκρίνια», ή πιο απλά τα παράπονα είναι αναμφισβήτητα γυναικείο…. άθλημα! Πολλές φορές, μάλιστα, οι γυναίκες γκρινιάζουν τόσο που το σπορ λαμβάνει ολυμπιακές διαστάσεις! Οι άντρες πάλι, δεν παραπονιούνται. Όχι γιατί τα πάντα πηγαίνουν όπως τα θέλουν ή γιατί είναι συνεχώς χαρούμενοι, αλλά γιατί έτσι είναι!

Οι άντρες και οι γυναίκες διαφέρουν πολύ σε αυτό το τον τομέα και αυτός είναι ο λόγος που αποτελεί μια βασική αιτία συγκρούσεων στο ζευγάρι. Οι άντρες είναι πιο στωικοί, ενώ οι γυναίκες είναι control freaks, ότι δεν τους κάνει, πρέπει να το αλλάξουν εκείνη τη στιγμή! Επιπλέον, όταν ένας άντρας έχει ένα πρόβλημα, η πρώτη του αντίδραση είναι πώς θα το επιλύσει, ενώ η πρώτη αντίδραση της γυναίκας θα είναι να παραπονεθεί. Έχουν διδαχθεί πως δεν είναι ανδροπρεπές να παραπονιούνται.

Συνεπώς, έχουν μικρή ανοχή σε κάθε είδος παράπονου και ειδικά στο κλαψούρισμα. Αυτό δε σημαίνει ότι οι άντρες είναι οι καλοί και οι γυναίκες οι κακές, αλλά την επόμενη φορά που θα ξεκινήσετε να γκρινιάζετε για τον οποιονδήποτε λόγο, σκεφτείτε το εξής:

Υπάρχουν δύο πτυχές έντονες στους άντρες: αυτή του «μάστορα» και αυτή του «κυνηγού». Ως μάστορας, θέλει να λύνει τα προβλήματα, να βρίσκει λύσεις, να τα επισκευάζει. Εάν μια γυναίκα παραπονιέται, ο άντρας αισθάνεται πως υποχρεούται να επιλύσει το πρόβλημά της. Εάν αυτή παραπονιέται συχνά, αρχίζει να αισθάνεται πως δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά της και κατά συνέπεια αισθάνεται αποτυχημένος. Κι εδώ έρχεται ο κυνηγός.

Αν αισθανθεί ότι δε μπορεί να λύσει τα προβλήματα που σας προκαλούν γκρίνια, νιώθει ότι είναι ανίκανος να σας κάνει ευτυχισμένη, όπως ένας κυνηγός που δε μπορεί να πιάσει ούτε ένα ζώο και νιώθει ντροπή. Αυτό θα τον απομακρύνει από τη σχέση, από αδυναμία να ανταπεξέλθει σε αυτά που θεωρεί υποχρεώσεις του.

Πώς πρέπει να χειριστείτε εσείς αυτή την κατάσταση; Είναι απλό. Σίγουρα, είναι ανέφικτο να μην παραπονιέστε ποτέ, δεν είναι υγιές άλλωστε. Το καλύτερο είναι να τον αφήνετε να συμμετέχει στο πρόβλημά σας, να το συζητάτε, να το λύνετε μαζί. Δε θα υπάρξει τίποτα καλύτερο για την αυτοπεποίθησή του και η επικοινωνία σας θα βελτιωθεί.

Δείξτε του ότι το παράπονο είναι απλώς κάποιες μεμονωμένες στιγμές, που δεν επηρεάζουν τα συναισθήματά σας απέναντί του. Επειδή, όμως, πρόκειται σίγουρα για μια δυσάρεστη «συνήθεια», που εκτός από το σύντροφό σας κουράζει κι εσάς, διαχειριστείτε το. Ψάξτε τους λόγους κάθε φορά που παραπονιέστε και επιλύστε τους.

Άλλωστε, δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό για έναν άνδρα από μια γυναίκα που ορίζει μόνη της την ευτυχίας της, αλλά κάνει τον ίδιο πηγή της ευτυχίας αυτής!
http://www.newsbeast.gr

Πόσο αντικαρκινικά είναι τα λαχανικά

Πόσο αντικαρκινικά είναι τα λαχανικά
Ήταν επί δεκαετίες το σλόγκαν της υγιεινής ζωής: να τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά για να αποφύγετε τον καρκίνο. Τώρα, επιστήμονες αναφέρουν ότι οι αντικαρκινικές ιδιότητες αυτής της διατροφής είναι – στην καλύτερη περίπτωση – αδύναμες.

Σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο μακροχρόνιες μελέτες για τη συσχέτιση διατροφής και καρκίνου, επιστήμονες παρακολούθησαν επί εννέα χρόνια τη διατροφή και την υγεία σχεδόν μισού εκατομμυρίου εθελοντών από δέκα ευρωπαϊκές χώρες (μεταξύ αυτών η Βρετανία και η Ελλάδα). Μέχρι το τέλος της μελέτης, 30.000 εθελοντές είχαν παρουσιάσει καρκίνο.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η κατανάλωση επιπλέον 200 γραμμαρίων φρούτων και λαχανικών την ημέρα μείωνε τη συχνότητα του καρκίνου κατά λιγότερο από 3%. Το εύρημα επιβεβαιώνει τα απαισιόδοξα αποτελέσματα μελετών της τελευταίας δεκαετίας, οι οποίες έδειξαν πως είναι πολύ περιορισμένη η προστατευτική δράση των φρούτων και των λαχανικών έναντι του καρκίνου.

Αντίθετα, πριν από 20 χρόνια οι ειδικοί εκτιμούσαν ότι φρούτα και λαχανικά θα μπορούσαν να μειώνουν έως και κατά 50% τον κίνδυνο καρκίνου. Μάλιστα από το 1990 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά να τρώμε δύο σαλάτες και τρία φρούτα την ημέρα.

Αποτελεί η σύσταση αυτή παρελθόν; Οχι. Τα νεώτερα ευρήματα, παρ’ ότι αδιαμφισβήτητα αποτελούν ισχυρό πλήγμα σε ένα από τα πιο σημαντικά επιχειρήματα περί του αντικαρκινικού τρόπου ζωής, δεν αναιρούν όμως την αξία των φρούτων και των λαχανικών στην προστασία από την καρδιοπάθεια και το εγκεφαλικό.

Στον ίδιο πληθυσμό των ανδρών και των γυναικών που έμειναν σχεδόν ανεπηρέαστοι όσον αφορά τον καρκίνο καταγράφηκε μειωμένη κατά 30% συχνότητα της στεφανιαίας νόσου και των εγκεφαλικών επεισοδίων μεταξύ όσων έτρωγαν καθημερινά τις δύο σαλάτες και τα τρία φρούτα τους, σε σύγκριση με όσους μετά βίας έτρωγαν μία σαλάτα και ένα φρούτο.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι με την αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών ελαττώνεται η αρτηριακή πίεση, η αύξηση της οποίας αποτελεί κύρια αιτία εγκεφαλικών και εμφραγμάτων.

Πώς είναι όμως δυνατόν να παραπλανήθηκαν επί τόσες δεκαετίες οι επιστήμονες στο θέμα του καρκίνου; Ο δρ Πάολο Μποφέτα, από την Ιατρική Σχολή Mount Sinai, στη Νέα Υόρκη, επικεφαλής της νέας μελέτης, πιστεύει πως η υγιεινή διατροφή έμοιαζε αρχικά να προστατεύει από τον καρκίνο, επειδή υπεισέρχονταν και άλλοι παράγοντες, όπως η μειωμένη κατανάλωση αλκοόλ, η αποφυγή του καπνίσματος και το αυξημένο επίπεδο φυσικής δραστηριότητας.

Όντως, πολλές μελέτες έχουν δείξει πως όσοι τρώνε υγιεινά είθισται να έχουν γενικότερα μια πιο υγιεινή ζωή, σε σύγκριση με όσους ζουν με πρόχειρο φαγητό και κρέας.

«Τα νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η προσπάθεια για αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών δεν θα ασκήσει μεγάλη επίδραση στη συχνότητα του καρκίνου», γράφει στην «Επιθεώρηση του Εθνικού Ιδρύματος Καρκίνου» (JNCI), όπου και δημοσιεύεται η νέα μελέτη, ο δρ Γουόλτερ Γουίλετ, καθηγητής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

«Ωστόσο, τέτοιου είδους προσπάθειες αξίζει τον κόπο να γίνονται, διότι ελαττώνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και είναι πιθανό να παρέχουν έστω και ένα μικρό όφελος έναντι του καρκίνου. Η έρευνα θα πρέπει να εστιαστεί πλέον πιο εντατικά σε μεμονωμένα φρούτα και λαχανικά και στα συστατικά τους, καθώς και στα πιθανά οφέλη από τις σχετικές παρεμβάσεις σε πρώιμες περιόδους της ζωής».

Οπως εξάλλου τονίζει η δρ Ρέιτσελ Τόμπσον, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Ταμείου Μελέτης του Καρκίνου (WCRF), μπορεί η μείωση των κρουσμάτων καρκίνου κατά λιγότερο από 3% να μη μοιάζει ως κάτι σπουδαίο, αλλά δεν είναι και αμελητέα: ετησίως καταγράφονται περίπου 11,5 εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου σε όλο τον κόσμο – συνεπώς μείωση κατά 3% σημαίνει 345.000 λιγότερα κρούσματα παγκοσμίως τον χρόνο.

Πηγή: omorfamistika.gr
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory