Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

Butter sculptures exhibited

πιο cool μέρη στον κόσμο για να κολυμπήσετε

Η Νεκρά Θάλασσα, το Ισραήλ και την Ιορδανία

12 πιο cool μέρος 126 στον κόσμο να κολυμπήσετε

Αυτο Folding Electric Car

Το μυστικό για να ελέγξετε την όρεξή σας

Το μυστικό για να ελέγξετε την όρεξή σας
Θέλετε να κάνετε γυμναστική, αλλά είστε σχεδόν σίγουροι ότι θα πάρετε πίσω αμέσως τα κιλά που χάσατε, γιατί θα φάτε ξανά και οι χαμένες θερμίδες θα επιστρέψουν. Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Obesity αναιρεί την παραπάνω ιδέα και βάζει τέλος στη δικαιολογία που μπορεί να βρίσκετε για να μη γυμνάζεστε, καθώς αποδείχθηκε ότι η άσκηση υψηλής έντασης μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσει τη λιγούρα για το φαγητό.
Για την έρευνα, οι ειδικοί από το πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας έβαλαν 17 άνδρες να εναλλάσσονται σε τέσσερα γκρουπ. Στο ένα γκρουπ, οι συμμετέχοντες δεν γυμνάζονταν καθόλου, στο άλλο γυμνάζονταν με μέτρια ένταση για μισή ώρα, στο άλλο έκαναν γυμναστική με διαλείμματα για τριάντα λεπτά και στο τελευταίο γυμνάζονταν πάλι για τριάντα λεπτά με διαλείμματα αλλά με πιο έντονη άσκηση.
Παρότι όλα τα είδη άσκησης μείωσαν τον αριθμό των θερμίδων που κατανάλωσαν αργότερα οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια ενός δοκιμαστικού γεύματος, η μεγαλύτερη διαφορά εμφανίστηκε ανάμεσα στην πιο δραστήρια άσκηση με διαλείμματα (οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν 594 θερμίδες κατά μέσο όρο μετά την άσκηση) και στο γκρουπ που δεν γυμνάστηκε καθόλου (τα μέλη του οποίου κατανάλωσαν 764 θερμίδες).
Επιπλέον, οι συμμετέχοντες έλαβαν λιγότερες θερμίδες για πάνω από 24 ώρες, ακολουθώντας πιο έντονες μορφές άσκησης, αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας Aaron Sim, από τη σχολή Sport Science, Exercise and Health του πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας.
Οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι για ποιον ακριβώς λόγο η έντονη άσκηση μειώνει την όρεξη, ακόμα και για αρκετή ώρα αφότου φύγει κάποιος από το γυμναστήριο, ίσως όμως έχει να κάνει με το γεγονός ότι μετά την εκγύμναση, οι συμμετέχοντες είχαν χαμηλότερα επίπεδα γκρελίνης, μιας ορμόνης που διεγείρει την όρεξη.
Η έρευνα επίσης συνέδεσε την πολύ έντονη άσκηση με τα υψηλότερα επίπεδα λακτάσης και γλυκόζης του αίματος, δυο ουσίες που δημιουργούν το αίσθημα της πείνας όταν είναι σε χαμηλά επίπεδα.
Μολονότι αυτά τα αποτελέσματα είναι πολλά υποσχόμενα για όλους εκείνους που ψάχνουν να βρουν τρόπους να ανακόψουν την όρεξή τους, η έρευνα είναι μικρής έκτασης και διεξήχθη μόνο σε άνδρες. Γι’ αυτό το λόγο, οι ερευνητές δεν γνωρίζουν με σιγουριά κατά πόσο αυτά τα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα μπορούν να διατηρηθούν για εκτεταμένο χρονικό διάστημα.
Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, δεν βλάπτει να αυξήσετε λίγο την ένταση της άσκησής σας, ούτως ώστε να διατηρήσετε ένα καλό επίπεδο εκγύμνασης, χωρίς να πιέζετε τον εαυτό σας και να το παρακάνετε.
Πηγή: Newsbeast.gr

Το κάλιο, το νάτριο και η σημασία της σχέσης τους

Τα χημικά στοιχεία, για τα οποία μιλάνε με άνεση οι ειδικοί επιστήμονες, μπορεί στον περισσότερο κόσμο να ακούγονται ακαταλαβίστικα αλλά ουσιαστικά δεν είναι τίποτα παραπάνω από τα θρεπτικά συστατικά που μας προσφέρουν ορισμένες τροφές όπως είναι για παράδειγμα οι μπανάνες. Και το αλάτι, είναι εκείνο για το οποίο μιλάνε όταν λένε «νάτριο».
Μέχρι την επόμενη φορά που θα σας πει ο γιατρός ότι έχετε έλλειψη καλίου στον οργανισμό σας, ενημερωθείτε από το παρακάτω κείμενο και έχετε έτοιμη την υπεράσπισή σας: «μα γιατρέ, κάθε μέρα, πρωί-βράδυ, μπανάνες και σολομό τρώω!».
Το κάλιο είναι ένα από τα μακρο-μέταλλα και υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά και σε μια πληθώρα τροφίμων. Ωστόσο, το 77% του καλίου στις τροφές, χάνεται κατά την επεξεργασία. Το αποτέλεσμα αυτής της απώλειας και σε συνδυασμό και με τις σημερινές διατροφικές συνήθειες, είναι ένα από τη συνηθέστερα προβλήματα και αφορά την έλλειψη καλίου στον οργανισμό μας, παράλληλα με την ενισχυμένη πρόσληψη νατρίου.
Από την άλλη πλευρά, άτομα με νεφρική ανεπάρκεια παρουσιάζουν πολύ υψηλά επίπεδα καλίου και εν ολίγοις η επίτευξη των ιδανικών επιπέδων καλίου στον οργανισμό δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά σίγουρα όχι κάτι ακατόρθωτο.
Ιδιότητες του καλίου
Το κάλιο είναι ένα από τα πολλά μέταλλα του οργανισμού που λέγονται ηλεκτρολύτες και ο ρόλος τους είναι να βοηθούν στη σωστή μεταβίβαση των νευρικών ερεθισμάτων, να ενεργοποιούν τις συσπάσεις των μυών και να κρατούν σταθερό τον κτύπο της καρδιάς. Το 98% του καλίου στο ανθρώπινο σώμα βρίσκεται στο αίμα και συνεργάζεται άμεσα με έναν άλλο ηλεκτρολύτη, το νάτριο για τη ρύθμιση του καρδιακού παλμού. Όταν η αναλογία μεταξύ καλίου και νατρίου στον οργανισμό δεν είναι ισορροπημένη, προκύπτουν προβλήματα στην αρτηριακή πίεση που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε καρδιοπάθειες.
Συμβουλές για την διατήρηση της ισορροπίας νάτριου και καλίου
Μια τακτική για να διατηρείτε τα καλά και αναλογικά επίπεδα των δυο ηλεκτρολυτών στο σώμα σας, είναι να δίνετε πάντα έμφαση στην πρόσληψη καλίου και όχι νατρίου. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Φαρμάκων, η προτεινόμενη ημερήσια δόση καλίου για έναν υγιή ενήλικα είναι τα 4.700 μιλιγκράμ, ενώ αυτή η ποσότητα είναι η τριπλάσια της αντίστοιχης προτεινόμενης ημερήσιας δόσης σε νάτριο.
Παρά τις συστάσεις, ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει τρεις φορές περισσότερο νάτριο απ’ ό,τι κάλιο, αφού το νάτριο είναι σύνηθες συντηρητικό στην επεξεργασία των τροφίμων. Για να διατηρήσετε την ισορροπία των δυο στοιχείων στον οργανισμό και να αποφύγετε την υπέρταση, ενισχύστε τη δίαιτά σας με τροφές που περιέχουν κάλιο όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά και περιορίστε τις επεξεργασμένες τροφές του εμπορίου.
Συμβουλές για την ενίσχυση των επιπέδων του καλίου
Η πιο γνωστή πηγή καλίου είναι οι μπανάνες αλλά δεν είναι η μοναδική. Τα φρέσκα και τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά, είναι πιο καλές πηγές καλίου, παρά τα φρούτα σε κονσέρβα, γιατί τουλάχιστον έχουν χαμηλότερα επίπεδα νατρίου. Άλλες επιλογές για πρόσληψη καλίου είναι το σπανάκι και τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, τα σπαράγγια, το κολοκύθι, το μπρόκολο, το σέλινο, οι ντομάτες και οι πατάτες με τη φλούδα τους. Κάλιο θα βρείτε και σε φρούτα όπως είναι τα πορτοκάλια, τα πεπόνια, τα αβοκάντο, ακόμα και τα αποξηραμένα φρούτα, ενώ καλές πηγές του σημαντικού αυτού ηλεκτρολύτη είναι και τα δημητριακά ολικής άλεσης, το φύτρο του σιταριού και ορισμένα ψάρια όπως είναι ο σολομός και οι σαρδέλες.
Κάλιο περιέχουν και τα ενεργειακά ποτά, μέσω των οποίων οι αθλητές αναπληρώνουν τους ηλεκτρολύτες που έχουν χάσει κατά της διάρκεια της άσκησης, αλλά τα συγκεκριμένα σκευάσματα εκτός από κάλιο έχουν και πολλή ζάχαρη που δεν είναι πάντα στις προτεραιότητες του οργανισμού.
Συμβουλές για πρόσληψη λιγότερου καλίου
Ο οργανισμός των υγιών ενηλίκων, γνωρίζει και αποβάλλει από μόνος του τις περισσευούμενες ποσότητες καλίου σε αυτόν. Εάν όμως, πάσχετε από κάποια ασθένεια των νεφρών ή έχετε υποβληθεί στο παρελθόν σε χημειοθεραπεία, τότε είναι πολύ πιθανό να πάσχετε και από υπερκαλιαιμία, που σημαίνει ότι τα επίπεδα καλίου στο αίμα σας είναι παραπάνω από το κανονικό.
Όταν το κάλιο υπερβαίνει κατά πολύ τα όριά του στον οργανισμό, αντίστοιχα αυξάνονται και οι πιθανότητες εμφάνισης καρδιακού επεισοδίου. Εάν λοιπόν γνωρίζετε, ότι το κάλιο στον οργανισμό σας είναι σε υψηλές τιμές, θα πρέπει να αποφεύγετε τις τροφές που αναφέραμε και είναι πλούσιες σε κάλιο, ενώ μια εναλλακτική είναι να βράζετε τα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς έτσι αποβάλλεται από αυτά μεγάλο ποσοστό του καλίου. Τέλος, καλό είναι να ελέγχετε τις ετικέτες τροφίμων και να αποφεύγετε όσες περιλαμβάνουν τα σύμβολα «KCL» ή «K+», αφού αυτά είναι ενδείξεις της χρήσης καλίου.

10 πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τους ωκεανούς

Το ξέρατε ότι το… ψηλότερο σημείο του πλανήτη βρίσκεται στον ωκεανό; Ποιο είναι το βαθύτερο σημείο του; Και το μεγαλύτερο τσουνάμι; Και τι γίνεται με την υπερθέρμανση; Αν ζητάτε απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα, θα τις βρείτε παρακάτω, στα 10 πιο καταπληκτικά θέματα που ισχύουν για τους ωκεανούς.
Ο μεγαλύτερος ωκεανός
Ο Ειρηνικός Ωκεανός είναι ο μεγαλύτερος ωκεανός στη Γη με 179.700.000 χμ², από τη Βερίγγειο θάλασσα στην Αρκτική, μέχρι την Θάλασσα του Ρος στην Ανταρκτική. Στα δυτικά βρέχει την Ασία και την Αυστραλία και στα ανατολικά την Αμερική. Για να καταλάβετε μόνο το μέγεθός του, αρκεί να πούμε ότι όλη η ξηρά του πλανήτη μαζί, δεν ξεπερνά τον Ειρηνικό Ωκεανό.
Αλάτι και χρυσός
Αν βγάζαμε όλο το αλάτι από τους ωκεανούς, θα κάλυπτε την ξηρά με 1,5 μέτρο στρώμα. Εκτός όμως από αλάτι, υπάρχουν τόσα κοιτάσματα χρυσού στα βάθη των ωκεανών, ικανά να μοιραστούν σε ολόκληρο τον πληθυσμό του πλανήτη!
Το πιο ψηλό σημείο
Μπορεί να νομίζετε ότι το ψηλότερο σημείο στη Γη είναι το Έβερεστ στα Ιμαλάια, αλλά μάλλον πρέπει να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας αφού το Mauna Kea στη Χαβάη, που βρίσκεται μέσα στον ωκεανό, είναι πιο ψηλό. Συγκεκριμένα, η κορυφή του Έβερεστ βρίσκεται στα 8.847 μέτρα, ενώ η κορυφή του Mauna Kea φτάνει τα 10.200 μέτρα μετατρέποντάς το στο ψηλότερο βουνό του πλανήτη. Το Έβερεστ διατηρεί τον τίτλο του πιο ψηλού βουνού, μόνο πάνω από τη στάθμη της θάλασσας.
Το μεγαλύτερο τσουνάμι
Τα τσουνάμι έχουν μεγάλο μήκος κύματος και μεταφέρουν τεράστια ποσά ενέργειας. Είναι θαλάσσια φαινόμενα, που δημιουργούνται κατά την απότομη μετατόπιση μεγάλων ποσοτήτων νερού, σε έναν υδάτινο σχηματισμό, όπως ένας ωκεανός. Το μεγαλύτερο τσουνάμι που έχει καταγραφεί στα χρονικά, έφτασε τα 64 μέτρα ύψος και «χτύπησε» την Kamchatka Peninsula της Σιβηρίας το 1737.
Φυτοπλαγκτόν
Καθοριστικής σημασίας για την επιβίωση του πλανήτη είναι κάποιοι μικροοργανισμοί που επιπλέουν στους ωκεανούς και ονομάζονται φυτοπλαγκτόν. Το φυτοπλαγκτόν συμμετέχει σε πολλές σημαντικές οικολογικές διεργασίες των υδάτινων οικοσυστημάτων και επηρεάζει τον άνθρωπο κατά ποικίλους τρόπους. Σχεδόν ολόκληρη η θαλάσσια ζωή βασίζεται σε αυτό. Πάνω από 200 εκατομμύρια τόνοι φυτοπλαγκτόν αναπτύσσονται στους ωκεανούς κάθε χρόνο και αυτό είναι 10 φορές το βάρος του πληθυσμού της γης. Το φυτοπλαγκτόν είναι υπεύθυνο για την παραγωγή του 50% του οξυγόνου που αναπνέουμε. Το ότι μπορείτε και ανασαίνετε λοιπόν, οφείλεται εν μέρει σε αυτούς τους μικροσκοπικούς οργανισμούς.
Η γαλάζια φάλαινα
Η γαλάζια φάλαινα είναι το μεγαλύτερο γνωστό ζώο που έχει ζήσει στον πλανήτη. Πλήρως ανεπτυγμένη, ζυγίζει περίπου 170 με 190 τόνους, δηλαδή παραπάνω από 50 πλήρως ανεπτυγμένους ελέφαντες. Η καρδιά της έχει το μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου και τα αιμοφόρα αγγεία της είναι τόσο μεγάλα, που μέσα τους μπορεί να κολυμπήσει μια πλήρως ανεπτυγμένη πέστροφα. Για να διατηρήσει το μέγεθός της, η γαλάζια φάλαινα πρέπει να καταναλώνει 4 τόνους κριλ (είδος γαρίδας) κάθε μέρα!
Κυανόπτερος τόνος
Ο κυανόπτερος τόνος είναι ένα από τα πιο γρήγορα ψάρια στους ωκεανούς, φτάνοντας την ταχύτητα των 89 χιλιομέτρων την ώρα και κατά μέσο όρο ζυγίζει 680 κιλά. Είναι το μεγαλύτερο είδος τόνου και ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια με οστέινο σκελετό. Δυστυχώς είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα σούσι μπαρ της Ιαπωνίας, κάτι που έχει μειώσει αισθητά τον πληθυσμό του. Επίσης, η μεγάλη εμπορική του αξία (ένας τόνος έχει πουληθεί για περισσότερο από ένα εκατομμύριο δολάρια), έχει οδηγήσει στην υπεράλιευση του είδους. Τα αποθέματα των τόνων στο δυτικό Ατλαντικό έχουν μειωθεί κατά 82% και στον ανατολικό κατά 72% από τη δεκαετία του 1970 μέχρι σήμερα.
Τα κοράλλια
Οι ωκεανοί είναι γεμάτοι από κοραλλιογενείς υφάλους. Τα κοράλλια, ως οργανισμοί, είναι από τους παλαιότερους στον πλανήτη και είναι τόσο κοντά στη χημεία του ανθρώπινου σώματος, που πλέον χρησιμοποιούνται για να αντικαταστήσουν ή να επιδιορθώσουν κόκκαλα στο ανθρώπινο σώμα.
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου
Όλοι έχουμε ακούσει για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας, αλλά ποιες είναι οι ακριβείς τους επιπτώσεις; Μια αύξηση 4 βαθμών Κελσίου στη θερμοκρασία της ατμόσφαιρας, είναι αρκετή για να λιώσουν οι πάγοι στους πόλους, κάτι το οποίο θα επιφέρει άνοδο της στάθμης της θάλασσας κατά 70 μέτρα εξαφανίζοντας κάθε παράκτια πόλη στον πλανήτη.
Το βαθύτερο σημείο
Το βαθύτερο σημείο των ωκεανών είναι η τάφρος των Μαριανών, η οποία βρίσκεται βόρεια των Μαριανών νήσων, κοντά στην Ιαπωνία. Έχει βάθος 10.971 μέτρα και εξερευνήθηκε το 1951 από το βρετανικό ναυτικό σκάφος Challenger II, το οποίο και έδωσε το όνομα Challenger Deep στο βαθύτερο σημείο της τάφρου.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory