Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

Τι Είναι Αυτό;



Απίστευτα Τατουάζ Εμπνευσμένα Από Έργα Τέχνης



Μαχαίρια επιβίωσης Zombie

μαχαίρια σφυρί ζόμπι 1 Zombie Μαχαίρια Επιβίωσης (9 φωτογραφίες)
μαχαίρια σφυρί ζόμπι 2 Zombie Μαχαίρια Επιβίωσης (9 φωτογραφίες)

Βρες την ευτυχία που κρύβεις μέσα σου

Το ήξερες ότι η ευτυχία σου συνδέεται άμεσα με το περιβάλλον που ζεις και τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν; Φανταζόσουν άραγε πως η ζωή σου επηρεάζεται καθοριστικά από αυτά που συνειδητά ή ασυνείδητα εγκλωβίζονται στο κεφάλι σου ακόμα και από αυτά δε σε αφορούν άμεσα; Οι μεγάλες προσδοκίες, η υπερ-πληροφόρηση, η ανταγωνιστικότητα, ο εγωισμός αλλά κυρίως η νοοτροπία που σου έχει καλλιεργηθεί να καθορίζεις τις επιλογές σου βάσει των εξωτερικών παραμέτρων και όχι σύμφωνα με αυτά που εσύ θέλεις, σε παγιδεύουν και σε απομονώνουν από τον κόσμο και από τον ίδιο σου τον εαυτό. Σε μια εποχή που η ικανοποίηση δεν ταυτίζεται με την ευτυχία όλοι νιώθουμε όλο και λιγότερο ευτυχισμένοι ακόμα κι αν αποκτούμε συνεχώς περισσότερα. Ο δυτικός τρόπος ζωής και εκπαίδευσης μας έχει βάλει στο «τρυπάκι» της επιτυχίας και όχι της ευτυχίας! Αυτό σημαίνει πως εκπαιδευόμαστε να δουλεύομαι για να αποκτούμε πολλά και να ικανοποιούμε τις ολοένα και περισσότερες ανάγκες μας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως εκπαιδευόμαστε και για να νιώθουμε ευτυχισμένοι.
Ένα μυαλό με πολλούς στόχους, σκοπούς, φιλοδοξίες, έγνοιες και άχρηστες πληροφορίες είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθεί τη χαρά των επιτυχιών του ακριβώς επειδή δεν έχει το χρόνο για τις αφομοιώσει. Ένας νέος στόχος παίρνει αυτόματα τη θέση του προηγούμενου χωρίς εσύ να προλάβεις να χαρείς για επιτυχία του. Πως είναι δυνατό να νιώσεις ευτυχισμένος όταν το μυαλό σου βομβαρδίζεται από πληροφορίες και ερεθίσματα;
Ο πιο σύντομος δρόμος για να νιώσεις ευτυχισμένος είναι ακούσεις την καρδιά σου και να κάνεις αυτά που σε γεμίζουν χαρά. Πρώτα όμως πρέπει να μείνεις μόνος και να σκεφτείς. Να διαχωρίσεις τα πρέπει από τα θέλω και τα όνειρα σου από τις προσδοκίες των άλλων.
Πως μπορείς να το πετύχεις;
Δοκίμασε τα παρακάτω και θα βρεθείς δέκα βήματα πιο κοντά στην ευτυχία …
1. Βρες χρόνο για σένα. Χρόνο για να σκεφτείς.
2. Κάνε διαλογισμό και βρες τον βαθύτερο εαυτό σου.
3. Κλείσε την τηλεόραση.
4. Σταμάτα να δέχεσαι άχρηστες πληροφορίες.
5. Κράτα άμυνα στην «πλύση εγκεφάλου» από όπου κι αν προέρχεται.
6. Απαλλάξου από ανθρώπους απαισιόδοξους και μίζερους.
7. Απαλλάξου από ανθρώπους παρεμβατικούς και κτητικούς.
8. Βάλε στη ζωή σου ανθρώπους θετικούς και αισιόδοξους.
9. Βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου και θρέψου υγιεινά
10. Βάλε τα δικά σου θέλω σε προτεραιότητα και κυνήγα τα όνειρα σου.
Μη ξεχνάς πως η ευτυχία υπάρχει εντός σου, βρες χρόνο να ψάξεις και να τη βρεις.
Άκουσε τη φωνή μέσα σου και ακολούθησε τη!
Ειρήνη Μεσσήνη
Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Πηγή: neolaia.gr

Τα θαλασσινά στο πιάτο μας

Τα θαλασσινά έχουν αναγνωριστεί ως ευεργετικά τρόφιμα, τα οποία προάγουν την υγεία. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Κατά καιρούς τα θαλασσινά έχουν κατηγορηθεί για υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και για την εμφάνιση αλλεργιών.
Διατροφική αξία
Τα θαλασσινά περιέχουν αρκετά μέταλλα και βιταμίνες. Η περιεκτικότητα τους ποικίλλει ανάλογα με το είδος του θαλασσινού.
Τα στρείδια είναι πλούσια σε βιταμίνη Α η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των ιστών, συμβάλλει στη σύνθεση των ερυθρών αιμοσφαιρίων, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην όραση.
Τα στρείδια, ο αστακός, οι γαρίδες, οι καραβίδες και τα καβούρια είναι πλούσια σε Βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Επίσης τα στρείδια περιέχουν βιταμίνη D, η οποία βοηθά την απορρόφηση ασβεστίου από τον οργανισμό και συμβάλουν στην καλή λειτουργία οστών και δοντιών.
Τα θαλασσινά αποτελούν σημαντική πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Περιέχουν ασβέστιο, χαλκό, ιώδιο, σίδηρο, κάλιο, σελήνιο και ψευδάργυρο. Ο ψευδάργυρος συμμετέχει στην παραγωγή τεστοστερόνης και για αυτόν ακριβώς το λόγο τα θαλασσινά ανήκουν στην κατηγορία των αφροδισιακών τροφών, που αυξάνουν τη λίμπιντο. Το σελήνιο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και συμβάλλει στην πρόληψη κατά του καρκίνου.
Τα θαλασσινά, περιέχουν επίσης και τα ευεργετικά ω-3 λιπαρά οξέα τα οποία έχουν καρδιοπροστετευτική δράση, ενώ φαίνεται ότι «τρέφουν» και τον εγκέφαλο. Τα ω-3 λιπαρά οξέα διατηρούν τις μεμβράνες των εγκεφαλικών κυττάρων σε καλή κατάσταση και φαίνεται να βοηθούν στην επικοινωνία μεταξύ τους.
Ο αστακός θεωρείται ο βασιλιάς των οστρακοειδών. Από πολλούς θεωρείται ότι έχει το πιο νόστιμο κρέας αλλά έχει και την υψηλότερη τιμή. Αποτελεί καλή πηγή καλίου, σεληνίου, βιταμίνης Β12 και ψευδαργύρου. Η γνωστή αστακομακαρονάδα αποτελεί τη σπεσιαλιτέ του καλοκαιριού και όχι μόνο.
Τελικά τα θαλασσινά αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης;
Τα θαλασσινά έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλή σε χοληστερόλη. Για αυτό το λόγο έχουν κατηγορηθεί ότι ανεβάζουν τη χοληστερόλη του σώματος και θα πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωσή τους από ανθρώπους με αυξημένα επίπεδα. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η χοληστερόλη που λαμβάνουμε από τις τροφές δεν αυξάνει τη σύνθεση χοληστερόλης από τον οργανισμό. Αυτό που φαίνεται να επηρεάζει τα επίπεδα χοληστερόλης του σώματος είναι τα λιπαρά και μάλιστα τα κορεσμένα, που βρίσκονται άφθονα στο κρέας. Επομένως τα θαλασσινά παρόλο που έχουν αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης δεν επηρεάζουν τη χοληστερόλη του σώματος , αφού είναι φτωχά σε λίπος.
Τα θαλασσινά προκαλούν αλλεργίες;
Πολλοί άνθρωποι έχουν υποστεί αλλεργικές αντιδράσεις μετά από κατανάλωση οστρακοειδών. Αυτές οι αντιδράσεις μπορεί να οφείλονται στα ίδια τα θαλασσινά, σε κάποια άλλη τροφή που καταναλώθηκε μαζί με τα θαλασσινά ή σε μικροοργανισμούς. Επομένως είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι έχουν κάποια τροφική αλλεργία, να υποβληθούν σε κάποια διαγνωστικά τεστ προκειμένου να αναγνωριστεί η τροφή εκείνη που προκαλεί την αλλεργία και να απομακρυνθεί από το διαιτολόγιο. Τα θαλασσινά ανήκουν στην κατηγορία των τροφών που προκαλούν αλλεργίες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι αλλεργικοί σε αυτά και πρέπει να τα αποφεύγουν.
Η κατανάλωση θαλασσινών ενέχει κινδύνους;
Τα θαλασσινά είναι πιθανό να περιέχουν μεγάλη ποσότητα καδμίου και μολύβδου. Το κάδμιο θεωρείται καρκινογόνο, ενώ ο μόλυβδος προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο. Ο κίνδυνος αυτός αφορά τα εισαγόμενα που προέρχονται από θάλασσες με υψηλά ποσοστά ρύπων, αλλά και όσα αλιεύονται στη χώρα μας σε περιοχές με ρύπους. Σε αυτή την περίπτωση το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εμπιστευόμαστε τους ελέγχους της Πολιτείας και να αποφεύγουμε τα θαλασσινά με δυσάρεστη οσμή και αλλοιωμένο σχήμα.
Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας;
Τα θαλασσινά δεν έχουν πολλές θερμίδες. Ο τρόπος που τα μαγειρεύουμε είναι αυτός που αυξάνει το θερμιδικό τους περιεχόμενο. Τα τηγανητά καλαμαράκια και οι γαρίδες έχουν πολύ περισσότερες θερμίδες από τα αντίστοιχα ψητά ή βραστά. Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσουμε τα θαλασσινά μας είναι να τα ψήσουμε ή να τα βράσουμε.
Φρέσκα ή κατεψυγμένα;
Αναμφισβήτητα τα φρέσκα θαλασσινά είναι πιο θρεπτικά και ανώτερα ποιοτικά από τα κατεψυγμένα. Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι «πόσο φρέσκο είναι το φρέσκο»; Αν δεν είμαστε σίγουροι τελικά για το πόσο φρέσκα είναι τα θαλασσινά που καταναλώνουμε, το κατεψυγμένο ψάρι ή θαλασσινό που έχει καταψυχθεί αμέσως μετά την αλίευσή του και έχει διατηρηθεί σε συνθήκες κατάψυξης μέχρι το μαγείρεμά του είναι σαφώς καλύτερο από το «φρέσκο» που δεν γνωρίζουμε τις συνθήκες διατήρησής του.

Μην Βασίζεστε Στις Θερμίδες Για Να Αδυνατίσετε

«Μην βασίζεστε στις θερμίδες για να αδυνατίσετε»
Πολλές από τις διατροφικές πληροφορίες στις ετικέτες των τροφίμων βασίζονται σε ξεπερασμένη επιστήμη του 19ου αιώνα, ισχυρίζονται.
Επιπλέον, ο τρόπος μαγειρέματος και ο μεταβολισμός κάθε ατόμου μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την απορρόφηση των θερμίδων.
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι από τις 170 θερμίδες που περιέχουν 30 γραμμάρια ωμά αμύγδαλα, ο οργανισμός απορροφά μόνο τις 129.
Αντιθέτως, όταν καταναλώνουμε επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως δημητριακά με ζάχαρη, ο αριθμός των θερμίδων τους συχνά υπερβαίνει τον αναγραφόμενο.
Οι επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βορείου Καρολίνα τάισαν ποντίκια με ωμές γλυκοπατάτες, διαπιστώνοντας ότι έχαναν βάρος.
Όταν, όμως, τους έδωσαν τις γλυκοπατάτες μαγειρεμένες, τα ζώα πήραν βάρος.
Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι ακόμα και όταν μία ομάδα ανθρώπων φάνε το ίδιο φαγητό, η πέψη στον καθένα είναι διαφορετική αναλόγως με τα είδη και την αφθονία των βακτηρίων στο έντερό του.
Οι παχύσαρκοι άνθρωποι μπορεί να διαθέτουν υπεραφθονία ορισμένων εντερικών βακτηρίων, που καθιστούν τον οργανισμό τους πιο αποδοτικό στην απορρόφηση θερμίδων, γράφει στο επιστημονικό περιοδικό «Scientific American» ο δρ Ρόμπερτ Νταν, από το Τμήμα Βιολογίας του πανεπιστημίου.
«Όλοι θέλουμε να ξέρουμε πως να κάνουμε τις πιο έξυπνες επιλογές στο σούπερ μάρκετ», σημειώνει.
«Ωστόσο ο απλός υπολογισμός των θερμίδων βάσει των ετικετών των τροφίμων αποτελεί μία υπεραπλουστευμένη προσέγγιση στην υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής – μία προσέγγιση η οποία δεν ωφελεί απαραιτήτως την υγεία».
Όσοι θέλουν να χάσουν βάρος, αντί να διαβάζουν τις θερμίδες καλύτερα είναι να προσπαθούν να τρώνε ωμά ή/και ολικής αλέσεως τρόφιμα, διότι η πέψη τους είναι πιο δύσκολη, συνιστά.
Έτσι, η πέψη ενός σάντουιτς με τυρί από ψωμί ολικής αλέσεως είναι πιο δύσκολη απ’ ό,τι ενός άλλου με λευκό ψωμί, με αποτέλεσμα να προσλαμβάνει κάποιος 10% λιγότερες θερμίδες με το πρώτο.
Ο δρ Νταν λέει επίσης ότι οι ετικέτες των τροφίμων επί χρόνια αγνοούσαν το θερμιδικό φορτίο των φυτικών ινών, με συνέπεια να αναγράφουν λιγότερες θερμίδες από τις πραγματικές.
Έτσι, το μέσο μπολ δημητριακών ολικής αλέσεως περιέχει 20 έξτρα θερμίδες, υποστηρίζει.
Αντιθέτως, οι ετικέτες των τροφίμων με πολλές πρωτεΐνες (λ.χ. τυρί) αναγράφουν έως 20% περισσότερες θερμίδες απ’ όσες πραγματικά περιέχουν.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory