Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Μια γυναίκα οδηγός κατέστρεψε μια αντλία βενζινάδικο.

Τα πράγματα είναι διαφορετικά στη Ρωσία

razlicno-vo-rusija-0001
razlicno-vo-rusija-0002

Πυροβολισμοί σε αργή κίνηση

pukanje-zabaveno-0001
pukanje-zabaveno-0002

12 παράξενες παρανομίες

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι νόμοι και τα έθιμα μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από χώρα σε χώρα και καλό θα ήταν πριν την επίσκεψη μας σε μια συγκεκριμένη χώρα, να γνωρίζετε αυτά τα μικρά μυστικά, που θα σας κρατήσουν μακριά από μπελάδες.
Το Βρετανικό Γραφείο Εξωτερικών μάλιστα τονίζει ότι είναι οι περισσότεροι τουρίστες που αντιμετώπισαν προβλήματα με το νόμο είχαν ταξιδέψει στην Ολλανδία, την Ιταλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Σας παρουσιάζουμε μερικούς από αυτούς τους ιδιαίτερους νόμους:
Ολλανδία: Απαγορεύεται η μεταφορά και η χρήση ναρκωτικών ουσιών. Παρόλο που η Ολλανδία έχει τη φήμη της ανεκτικότητας στη χρήση των «μαλακών ναρκωτικών», αυτή η ιδιαιτερότητα είναι νόμιμη μόνο σε συγκεκριμένους χώρους. Η κατοχή απαγορευμένων ουσιών ή η αγορά τους μπορεί να επιφέρει ποινή φυλάκισης.
Βενετία: Δεν επιτρέπεται να ταΐζετε τα περιστέρια σε δημόσιους χώρους και πλατείες. Τα πρόστιμα που θα σας επιβληθούν είναι μεγάλα.
Ιαπωνία: Είναι παράνομο έχετε στην κατοχή σας ρινικά σπρέι που περιέχουν ψευδοεφεδρίνη.
Βαρκελώνη: Είναι ενάντια στο νόμο να φοράτε μπικίνι, μαγιό ή να κυκλοφορείτε topless μακριά από την παραθαλάσσια περιοχή της Βαρκελώνης.
Σιγκαπούρη: Θα σας επιβληθεί πρόστιμο αν μασάτε τσίχλα στο δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς της πόλης.
Ταϊλάνδη: Είναι παράνομο να εισάγετε περισσότερα από 200 τσιγάρα στην Ταϊλάνδη. Πέρα από το μεγάλο πρόστιμο που θα χρειαστεί να καταβάλετε, τα τσιγάρα σας θα δημευθούν.
Ιταλία (Φλωρεντία) : Είναι αδίκημα να κάθεστε σε σκαλιά και αυλές, καθώς και να τρώτε ή να πίνετε σε περιοχή γύρω από εκκλησίες και δημόσια κτίρια. Τα πρόστιμα αν σας πιάσουν είναι τσουχτερά.
Σαουδική Αραβία: Στη Σαουδική Αραβία απαγορεύεται η φωτογράφιση των κυβερνητικών κτιρίων, των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και των παλατιών. Σε αντίθετη περίπτωση θα επακολουθήσει σύλληψη και κράτηση.
Μπαρμπέιντος: Αποτελεί παράβαση για τον καθένα, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, να ντύνονται με ρούχα παραλλαγής.
Νιγηρία: Είναι παράνομο να έχετε μεταλλικό νερό στη Νιγηρία.
Φίτζι: Απαγορεύεται να κάνετε ηλιοθεραπεία topless.
Μαλδίβες: Η δημόσια τήρηση θρησκειών εκτός από το Ισλάμ απαγορεύεται για τους μη γηγενείς και τους επισκέπτες. Η ποινή είναι σύλληψη και κράτηση.

Πηγή: newsbeast.gr

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο «αποτελεσματικό στη διακοπή του καπνίσματος»

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο «αποτελεσματικό στη διακοπή του καπνίσματος»


Λονδίνο
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι εξίσου αποτελεσματικό με τα αυτοκόλλητα επιθέματα νικοτίνης στη διακοπή του καπνίσματος -αυτό τουλάχιστον δείχνει η πρώτη μελέτη που συγκρίνει τις αμφιλεγόμενες συσκευές με μια αναγνωρισμένη μέθοδο για το κόψιμο του τσιγάρου.

Όπως αναφέρουν νεοζηλανδοί ερευνητές στην έγκριση επιθεώρηση The Lancet, το ποσοστό των εθελοντών που κατάφεραν να διακόψουν το κάπνισμα για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών ήταν 7,3% στην ομάδα του ηλεκτρονικού τσιγάρου, συγκριτικά με 5,8% μεταξύ των εθελοντών που χρησιμοποίησαν αυτοκόλλητα επιθέματα νικοτίνης.

Η σχετικά μικρή διαφορά ανάμεσα στις δύο αυτές ομάδες δεν ήταν στατιστικά σημαντική, οπότε το συμπέρασμα είναι ότι τα επιθέματα νικοτίνης και το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχουν συγκρίσιμη αποτελεσματικότητα.

Ελαφρώς μικρότερη αποτελεσματικότητα δείχνει ωστόσο να έχει το ηλεκτρονικό τσιγάρο χωρίς νικοτίνη: μόνο το 4,1% των εθελοντών αυτής της ομάδας, η οποία αποτέλεσε την ομάδα ελέγχου, απείχε πλήρως από το κάπνισμα συμβατικών τσιγάρων στο τέλος της εξάμηνης μελέτης.

Ακόμα όμως και το ηλεκτρονικό τσιγάρο χωρίς νικοτίνη δείχνει να βοηθά τους καπνιστές τουλάχιστον να περιορίσουν την ανθυγιεινή τους συνήθεια. Το 57% των συμμετεχόντων που χρησιμοποίησαν e-τσιγάρο, είτε με νικοτίνη είτε χωρίς, κατάφεραν να περιορίσουν την ημερήσια κατανάλωση κανονικού τσιγάρου στο μισό ή και περισσότερο. Στην ομάδα των επιθεμάτων νικοτίνης, μόνο το 41% πέτυχε ανάλογη μείωση.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Όκλαντ τονίζουν πάντως ότι τα ευρήματα της μελέτης δεν μπορεί να θεωρηθούν οριστικά: «Δεδομένης της αυξανόμενης δημοφιλίας αυτών των συσκευών σε πολλές χώρες, αλλά και της αβεβαιότητας και της ασυμφωνίας των ρυθμιστικών αρχών, απαιτούνται μεγαλύτερες, μακροπρόθεσμες μελέτες προκειμένου να τεκμηριωθεί το κατά πόσο αυτές οι συσκευές μπορούν να αποτελέσουν ένα αποτελεσματικό και δημοφιλές βοήθημα για τη διακοπή του καπνίσματος» επισήμανε ο καθηγητής Κρις Μπούλεν, επικεφαλής της μελέτης.

Θεωρητικά το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν επιβαρύνει τον οργανισμό με τις επιπτώσεις της πίσσας, αφού απελευθερώνει ένα εκνέφωμα που αποτελείται κυρίως από υδρατμούς, άρωμα και νικοτίνη.

Οι σχετικά νέες αυτές συσκευές έχουν αποδειχθεί δημοφιλείς, πολλοί όμως ανησυχούν για ενδεχόμενες μακροπρόθεσμες παρενέργειες ή υποστηρίζουν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο ενθαρρύνει το κάπνισμα αντί να ευνοεί τη διακοπή του.

Οι ρυθμιστικές αρχές αρκετών χωρών προσπαθούν τώρα να συλλέξουν στοιχεία για την ασφάλεια της νέας τεχνολογίας και την αποτελεσματικότητά της ως βοήθημα διακοπής. Η ΕΕ, πάντως, εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλλει στο ηλεκτρονικό τσιγάρο τους κανονισμούς που ισχύουν σήμερα για τα φάρμακα.

Στη νέα μελέτη συμμετείχαν συνολικά 657 καπνιστές επιθυμούσαν να κόψουν τι κάπνισμα και απάντησαν σε αγγελίες των ερευνητών σε τοπικές εφημερίδες της Νέας Ζηλανδίας. Σε περίπου 300 από αυτούς δόθηκαν ηλεκτρονικά τσιγάρα με προμήθειες για 13 εβδομάδες, ενώ άλλοι τόσοι υποβλήθηκαν σε θεραπεία υποκατάστασης νικοτίνης (NRT) με αυτοκόλλητα επιθέματα. Μια μικρότερη ομάδα των 73 ατόμων αποτέλεσε την ομάδα ελέγχου και χρησιμοποίησε ηλεκτρονικό τσιγάρο χωρίς νικοτίνη.

Τα επιθέματα και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με νικοτίνη είχαν συγκρίσιμη αποτελεσματικότητα στην πλήρη διακοπή του καπνίσματος στους έξι μήνες της μελέτης.

Μεταξύ των εθελοντών που δεν κατάφεραν να αποφύγουν πλήρως το συμβατικό τσιγάρο, το ηλεκτρονικό τσιγάρο τους βοήθησε τουλάχιστον να περιορίσουν το κάπνισμα περισσότερο.

«Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο κόσμος που συμμετείχε στη μελέτη ήταν πολύ περισσότερο ενθουσιώδης με το ηλεκτρονικό τσιγάρο από ό,τι με το επίθεμα» σχολιάζει ο Δρ Μπούλεν.

Πράγματι, το ένα τρίτο των εθελοντών που δοκίμασε e-τσιγάρο, είτε με νικοτίνη είτε χωρίς, συνέχιζε να χρησιμοποιεί τη συσκευή μετά την αρχική φάση των 13 εβδομάδων και για τουλάχιστον έξι μήνες. Στην ομάδα του επιθέματος, αντίθετα, μόνο το 8% συνέχιζε να χρησιμοποιεί αυτοκόλλητα στους έξι μήνες από την αρχή της μελέτης.

Επιπλέον, εννέα στους δέκα χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου δήλωσαν ότι θα συνιστούσαν τη χρήση της συσκευής σε έναν φίλο, συγκριτικά με μόνο 56% στην ομάδα του επιθέματος.

Η μελέτη, πάντως, εξέτασε μόνο την αποτελεσματικότητα του e-τσιγάρου στη διακοπή του καπνίσματος και όχι τη μακροπρόθεσμη ασφάλειά του -αυτό θα μπορούσε να απαντηθεί μόνο με περαιτέρω έρευνες σε μεγάλο δείγμα εθελοντών.
Newsroom ΔΟΛ

Κρύψτε τις μελανιές και τα σημάδια

Κρύψτε τις μελανιές και τα σημάδια
Δεν είναι λίγες οι φορές που θέλετε να φορέσετε κάτι, αλλά μια μελανιά ή ένα σημάδι σας βάζει σε δεύτερη σκέψη. Μην ανησυχείτε, υπάρχει λύση και είναι πολύ απλή! Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να μην φαίνονται τα ενοχλητικά σημάδια;

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι το concealer σας και ένα κόκκινο κραγιόν. Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, το κόκκινο κραγιόν θα δώσει στο concealer μια πιο φυσική απόχρωση, κάνοντας το σημείο που θέλετε να καμουφλάρετε να μην ξεχωρίζει από την υπόλοιπη επιδερμίδα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμείξετε μια μικρή ποσότητα από το κραγιόν με λίγο concealer μέχρι να πάρετε ένα ελαφρώς πορτοκαλί μείγμα. Στη συνέχεια απλώστε το προϊόν στις περιοχές που θέλετε να καλύψετε και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Πείτε αντίο στα σημάδια και τις μελανιές!

Πηγή: beautetinkyriaki.gr 

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory