Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

Το καλύτερο # BoobCam και # Buttcam για Instagram.

instagram_19
instagram_19

Αυτές οι φωτογραφίες είναι καταπληκτικες.

awesome_photo
awesome_photo

Χρυσό 24k Χαρτάκια από «λάμψη» για τους πλούσιους καπνιστές.

Zlatni-cigari-0001
Zlatni-cigari-0002
Zlatni-cigari-0003
Zlatni-cigari-0005
Zlatni-cigari-0007
Zlatni-cigari-0008

Πως δημιουργήθηκαν οι γραβάτες;

Όσο κι αν μας φαίνεται περίεργο η γραβάτες ξεκίνησαν από την αρχαία Ελλάδα! Εντάξει, βέβαια δεν ήταν στην μορφή που τις ξέρουμε τώρα. 

Δεν υπήρχε περίπτωση να βλέπαμε δηλαδή κάποιον αρχαίο να κυκλοφορεί με μία βελούδινη γραβάτα που να έχει πάνω τον Μίκυ Μάους! 

Ας μπούμε όμως στο θέμα... 

Για να ακριβολογούμε, δύο πιθανές εκδοχές υπάρχουν για τηνπροέλευση της γραβάτας

1η θεωρία

προέλευση γραβάταςΚατά την πρώτη που ήδη αναφέραμε όλα ξεκίνησαν στην Αρχαία Ελλάδα, την εποχή που βασίλευε η ρητορική (ξέρετε Λυσίας, Δημοσθένης κτλ). 

Οι ρήτορες εκφωνούσαν λόγους προσπαθόντας να πείσουν ένα δικαστήριο ή ακόμα και τον απλό κοσμάκι, στην εκκλησία του δήμου. 

Προκειμένου να καταφέρουν να κρατάνε την φωνή τους δυνατή, εφήυραν τον πρόγονο της γραβατας: ένα μάλλινο κολλάρο που θα διατηρούσε ζεστό το λαιμό του ρήτορα με αποτέλεσμα να θερμαίνονται οι φωνητικές του χορδές και να τον βοηθάνε στην ομιλία του! 

Αυτό υιοθετήθηκε μετέπειτα και στην Ρώμη. 

2η θεωρία

γραβάτες ΜεσσαίωναςΜία πιo παρατραβηγμένη θεωρία (ναι ακόμα πιο παρατραβηγμένη από την πάνω), λέει πως οιγραβάτες δημιουργήθηκαν τον Μεσαίωνα

Είχαν περίπου την ίδια μορφή που έχουν σήμερα, με την διαφορά ότι ήταν μεταλλικές και τις φορούσαν οι ιππότες στις μάχες για να καλύπτουν τον λαιμό τους, βέβαια, όχι ακριβώς με τη μορφή τη σημερινή. 

Αξίζει να σημειωθεί πως και για τις δύο θεωριες υπάρχουν σοβαρά στοιχεία ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιά από τις δύο ισχύει. 
http://coolweb.gr

Γιατί δεν φοράμε ρούχα στο πρόσωπο; Πως διατηρείται ζεστό;

Περίεργη ερώτηση ε; 

Αρχικά, όπως όλοι μας ξέρουμε, τα ρούχα τα φοράμε για να διατηρούμε το σώμα μας ζεστό. 

Στο πρόσωπο δεν φοράμε ρούχα, γιατί απλά δεν είναι καθόλου, μα καθόλου βολικό! 

Φανταστείτε να φορούσαμε μία μπλούζα ή ένα βρακί στο πρόσωπο. :p 
Είτε δεν θα βλέπαμε καλά, είτε δεν θα αναπνέαμε καλά, είτε είτε. 

Και τότε πως αυτό παραμένει ζεστό και δεν ”έχει ανάγκη από ντύσιμο”; 

Ουσιαστικά πρόκειται για θέμα συνήθειας. 

κρύο πρόσωποΤο πρόσωπό μας όταν εκτίθεται στοκρύο, κρυώνει κι αυτό, αλλά δεν νιώθει το κρύο διότι τα νεύρα που είναι υπεύθυνα για το αίσθημα του κρύου, είναι συνηθισμένα σε αυτή την κατάσταση. 

Έτσι δεν στέλνουν κάποια ειδοποίηση. 

Στην ουσία, όλα τα νεύρα λειτουργούν με αυτό τον τρόπο. 

Τα μηνύματα αποστέλλονται μόνο όταν υπάρχει αλλαγή από τη συνηθισμένη κατάσταση του σώματος. 

Αντέχουμε χωρίς να το καταλάβουμε, σε συνθήκες κρύου, στις οποίες έχουν εξοικειωθεί τα χέρια μας και το πρόσωπό μας, χωρίς να ”νιώθουν”. Αλλά το ίδιο κρύο το νιώθουμε πιο έντονα (όπως θα έπρεπε δηλαδή να το νιώσουμε κανονικά), αν εκθέσουμε τα πόδια μας σε αυτό. (επειδή τα έχουμε συνηθίσει με κάλτσες) 

Υπάρχουν όμως άνθρωποι που κυκλοφορούν συχνά με γυμνά πόδια. Κι εδώ ισχύει το ίδιο! Τα πόδια, με τον καιρό έχουν συνηθίσει στο κρύο, όπως έχουν συνηθίσει και τα χέρια και το πρόσωπο. 

χέρια γάντια πόδια


Το χειμώνα, μπορεί να μην παρατηρήσουμε ότι έχουν κρυώσει τα αυτιά και η μύτη μας, παρόλο που αυτά μπορεί να είναι αρκετά κρύα. 

Έτσι, παρόλο που κάποια μέρη του σώματος είναι κρύα λόγω συνήθειας, δεν δημιουργείται πρόβλημα και ο οργανισμός φροντίζει ώστε να διατηρούνται όσο πρέπει, ζεστά. 

Πολλές φορές βέβαια, και κρύα να είναι, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά, γι’ αυτό και ο οργανισμός δεν "χτυπάει καμπανάκια" κάνοντάς μας να αισθανόμαστε την ανάγκη να τα ζεστάνουμε. 

Υπάρχει όμως μεγάλη διαφορά από το να νιώθει κάποιος κρύο, από το να είναι κάποια μέρη του σώματος κρύα. 

Ο κανόνας αυτός της εξοικείωσης σε διάφορα καιρικά φαινόμενα λύνει το μυστήριο και σε διάφορα άλλα θέματα... 

Για παράδειγμα: 

ένας άνθρωπος της επαρχίας δεν μπορεί να κοιμηθεί εύκολα σε μια πόλη που έχει φασαρία,

ενώ ένας κάτοικος της πόλης δεν μπορεί να κοιμηθεί στην επαρχία όταν επικρατεί ησυχία.

Μετά από κάποιο διάστημα, συνηθίζουν την καινούρια κατάσταση και μπορούν και οι δύο να κοιμηθούν.


Τέλος, αν αυτό γίνει σε πολύ έντονες συνθήκες, από ένα σημείο και μετά, δεν συνηθίζεται, μιας και είναι επικίνδυνο για τον οργανισμό μας. 

πρόσωπο ζεστόΓια παράδειγμα, το χειμώνα με μείον βαθμούς, το κρύο είναι πολύ έντονο και δεν συνηθίζεται αν δεν βάλουμε γάντια ή αν δεν κουκουλώσουμε το πρόσωπό μας, ώστε να παραμείνει ζεστό

Αν προσπαθήσουμε να το ”συνηθίσουμε”, δεν πρόκειται να τα καταφέρουμε, γιατί πολύ απλά αυτό το υπερβολικό κρύο, θα δημιουργήσει πρόβλημα στον οργανισμό μας! 

Έτσι αυτός, δεν δίνει το ”πράσινο φως” και επιμένει στο να μας αναγκάζει να ”δράσουμε”!
http://coolweb.gr/rouxa-sto-prosopo-zesto/

Ηλεκτρολύτες… Το μυστικό για να έχεις ενέργεια, να νιώθεις καλά και να χάνεις κιλά!

Ηλεκτρολύτες... Το μυστικό για να έχεις ενέργεια, να νιώθεις καλά και να χάνεις κιλά! (1)
Πρόκειται για πολύτιμες ουσίες μέσα στο σώμα σου που το βοηθούν να κινείται, να λειτουργεί σωστά, ακόμη και να καίει πιο εύκολα θερμίδες! Μάθε τι είναι οι ηλεκτρολύτες, σε ποιες τροφές μπορείς να τους “αναπληρώσεις” και γιατί είναι σημαντικό να το κάνεις ιδιαίτερα όταν ασκείσαι!
“Σαν να μην έφτανε η ανησυχία που έχεις για την καλή και σωστή διατροφή, αλλά και για τη γυμναστική σου προκειμένου να βελτιστοποιήσεις την αύξηση των μυών, υπάρχει και άλλος ένας παράγοντας που θα πρέπει να λαμβάνεις υπ’ όψην σου: Να κρατάς ισορροπημένους τους ηλεκτρολύτες σου” τονίζει ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς
  • Tι είναι όμως οι ηλεκτρολύτες;
Το μάθημα αρχίζει! Είσαι έτοιμη για ένα μίνι μάθημα ανατομίας και ανθρωπολογίας; “Κάθε κίνηση του σώματος μας, εξαρτάται απο την σύσπαση των μυών μας. Σκέψου πως μύς είναι ακόμη και η καρδιά σου. Κάθε σύσπαση για να γίνει χρειάζεται ενέργεια! Το μέσο διέλευσης της ενέργειας αυτής είναι οι ηλεκτρολύτες” εξηγεί ο διαιτολόγος. Φαντάσου το αυτοκίνητό σου… “για να “πάρει μπροστά” θέλει να έχει πλήρως φορτισμένη την μπαταρία του, δηλαδή αυτή να είναι πλήρης σε υγρά. Έτσι ακριβώς δρούν και οι ηλεκτρολύτες στο σώμα μας” εξηγεί ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς. Έτσι αν έχεις ρυθμίσει σωστά την ισορροπία των ηλεκτρολυτών στο σώμα, θα κάνεις καλύτερες συσπάσεις στους μυες, θα κινείσαι πιο άνετα και θα κουράζεσαι λιγότερο.
  • Σε τι με βοηθούν;
Ωραία όλα αυτά… Πώς βοηθά όμως ο ηλεκτρολύτης το σώμα; Πρώτα και κύρια είναι το προαπαιτούμενο για να συσπαθούν οι μύες, δηλαδή να κινηθείς, να ανασάνεις, να κυκλοφορήσει το αίμα στο σώμα κτλ. Ο ρόλος τους όμως δεν περιορίζεται μόνο εκεί… “Οι ηλεκτρολύτες, πέραν της συσπάσεως των μυών και του σωστού ρυθμού λειτουργίας τους, βοηθούν το ανθρώπινο σώμα να διατηρεί την ευρωστία του”, να είναι δυνατό και ικανό να κάνει όλα όσα θέλουμε να κάνει για εμάς.
Φροντίζουν για την υγεία, αλλά και την ανανέωση των κυττάρων – και κατ’ επέκταση την διατήρηση σφριγιλής εμφάνισης, όταν τα κύτταρα που ανανεώνονται είναι εκείνα του δέρματος – αφού ρυθμίζουν και την ενυδάτωση του σώματος μέσω των κυτταρικών μεμβρανών…
Μεριμνούν για την υγεία του οργανισμού, κρατώντας σε άριστη φόρμα τόσο τα νεφρά όσο και τα νεύρα. Καταλαβαίνεις πως όσο σημαντικό είναι να τρως σωστά, άλλο τόσο σοβαρό είναι να διατηρείς τα επίπεδα των ηλεκτρολυτών στις σωστές τιμές.
  • Ο κίνδυνος παραμονεύει όσο η θερμοκρασία είναι υψηλή…
Έχεις παρατηρήσει πως όταν κάνει ζέστη, ζαλίζεσαι πιο εύκολα, αισθάνεσαι συχνά εξαντλημένη και φυσικά παθαίνεις πιο εύκολα κράμπες; Ίσως αυτό να είναι δείγμα έλειψης ηλεκτρολυτών. “Σε ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας, το ανθρώπινο σώμα λόγω της έντονης εφίδρωσης και της αναπνοής αποβάλλεται ένα μεγάλο ποσό νερού που εμπεριέχει τους ηλεκτρολύτες! Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ενδεχομένως θα εμφανισθεί έντονη κόπωση, ζαλάδα, κοιλιακές κράμπες με πιο συχνό φαινόμενο, τις πρωινές κράμπες στη περιοχή των χεριών ή των ποδιών” επισημαίνει ο διαιτολόγος…
  • Diet Tip! Σωστά ρυθμισμένη ηλκετρολύτες σημαίνει αδυνάτισμα…
Μην παρεξηγηθούμε… Οι ηλεκτρολύτες από μόνοι τους δεν θα σε απαλλάξουν από τα κιλάκια που σε ενοχλούν! Αν όμως τους λαμβάνεις σοβαρά υπόψη σου, όσο προσέχεις τη διατροφή σου και ασκείσαι, έχεις πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να χάσεις κιλά.
“Οι ηλεκτρολύτες είναι μια ομάδα από διάφορες ουσίες. Το φάσμα τους λοιπόν συμπεριλαμβάνει σημαντικής σημασίας στοιχεία τα οποία βοηθούν στην σωστή οξυγόνωση του αίματος και στην μεταφορά των θρεπτικών συστατικών. Αυτό σημαίνει ότι προκαλλούν την αποβολή της τοξικότητας των υγρών και την υπεραιμάτωση των ιστών, με αποτέλεσμα την ενδεχόμενη μείωση του σωματικού λίπους, σε συνδυασμό με την ακολουθία μίας ισορροπημένης διατροφής” εξηγεί ο κ. Κριαράς.
  • Σε ποια τρόφιμα μπορείς να τους βρεις…
Ξέρεις όλα τα ενεργειακά ποτά που χαρίζουν απλόχερα ηλεκτρολύτες. Δεν είναι όμως ούτε εύκολο, αλλά ούτε και οικονομικό να έχεις πάντα ένα τέτοιο ποτό ανά πάσα στιγμή. Δες στον πίνακα παρακάτω σε ποιες τροφές – καθόλου εξηζητημένες και δυσεύρετες – θα βρεις τους πολύτιμους ηλεκτρολύτες που “έχασες” μετά το κολύμπι ή τη βόλτα στην παραλία.
Ηλεκτρολύτες... Το μυστικό για να έχεις ενέργεια, να νιώθεις καλά και να χάνεις κιλά! (2)
Όλες αυτές οι πλήρεις τροφές είναι πηγές σημαντικών ηλεκτρολυτών (χλωριούχο νάτριο, κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο) που χρειάζεται απαραιτήτως το σώμα.
Πηγή: Tlife.gr

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory