Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

Της Νότιας Αφρικής είναι η τρέχουσα μόδα: , μπροστινά δόντια

Εικόνες από τρελόυς Αγώνες

Ασυνήθιστο Race1 Ασυνήθιστο Race

συλλογή από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν ακριβώς την κατάλληλη στιγμή

επική αθλητική φωτογραφία
επική αθλητική φωτογραφία

Έρωτας με την πρώτη... μυρωδιά

Έρωτας με την πρώτη... μυρωδιά
Κάποιοι λένε ότι ελκύονται από την εξωτερική εμφάνιση ενός ατόμου, άλλοι ισχυρίζονται ότι τους τραβά η προσωπικότητα, όμως όλοι υποσυνείδητα επηρεάζονται από τη… μυρωδιά.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν από τη μυρωδιά, αν ένας πιθανός σύντροφος έχει συμβατά με τον ίδιο γονίδια.

Στο νέο του βιβλίο «Το γονίδιο της συμβατότητας», ο καθηγητής Daniel Davis εξηγεί ότι υπάρχουν ανθρώπινα γονίδια που μπορούν να επηρεάσουν το πόσο ελκυστικός είναι ένας άνθρωπος σε κάποιον άλλο.

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ πιστεύει ότι οι «συμβατοί σύντροφοι» μπορούν να το οσφρηστούν όταν έχουν βρει ένα σύντροφο με το βέλτιστο γενετικό κώδικα.

Η ιδέα βασίζεται στο λεγόμενο «πείραμα της βρώμικης μπλούζας», βάσει του οποίου ο σουηδός επιστήμονας Claus Wedekind μελέτησε το DNA μιας ομάδας φοιτητών και τα γονίδια ιστοσυμβατότητάς τους, γράφει ο Guardian.

Ο ερευνητής ζήτησε από άντρες φοιτητές να φορέσουν ένα μπλουζάκι για δύο ημέρες, αποφεύγοντας να κάνουν οτιδήποτε θα μπορούσε να επηρεάσει τη φυσική τους μυρωδιά.

Μετά τις δύο ημέρες οι μπλούζες τοποθετήθηκαν σε κουτιά. Στη συνέχεια ζητήθηκε από φοιτήτριες να τα μυρίσουν και να κατατάξουν τη μυρωδιά βάσει της έντασης, της ευχαρίστησης και της σεξουαλικότητας που τους απέπνεαν.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες είχαν την τάση να επιλέγουν τη μυρωδιά αντρών, με διαφορετικά γονίδια ιστοσυμβατότητας.

Αυτό, σύμφωνα με τη μελέτη, υποδεικνύει ότι οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να επιλέγουν υποσυνείδητα συντρόφους, με τους οποίους θα αποκτήσουν παιδιά με γενετικό προβάδισμα.

«Κάποια γονίδια διαφέρουν από άτομο σε άτομο, όπως για παράδειγμα εκείνα που μάς κάνουν να έχουμε διαφορετικό χρώμα ματιών ή μαλλιών. Το βιβλίο μου πραγματεύεται εκείνα τα λίγα γονίδια –τα γονίδια ιστοσυμβατότητας- που ποικίλουν περισσότερο μεταξύ των ανθρώπων. Πρώτα απ’ όλα τα γονίδια του ανοσοποιητικού συστήματος, που ελέγχουν πώς αντιμετωπίζουμε τις ασθένειες. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, φαίνεται ότι επηρεάζουν το εγκεφαλικό νευρικό σύστημα, το πόσο ελκυστικοί είμαστε, ακόμη και το πόσο πιθανό είναι να αναπαραχθούμε» ανέφερε ο καθηγητής.

Έχει ήδη αποδειχθεί ότι τα ποντίκια και ένα συγκεκριμένο είδος ψαριού (stickleback) επιλέγουν τους συντρόφους τους από τη μυρωδιά.

Με τους ανθρώπους δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητό αν ισχύει το ίδιο.

Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων

Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και το πλυντήριο ρούχων χρειάζεται καθάρισμα. Ανά τακτά διαστήματα, λοιπόν, μπορούμε να επιλέγουμε ένα πρόγραμμα πλύσης με υψηλή θερμοκρασία, να προσθέτουμε απορρυπαντικό (ή εναλλακτικά λευκό ξίδι) και χωρίς ρούχα στον κάδο να το θέτουμε σε λειτουργία. Με αυτόν τον τρόπο σκοτώνονται και τα μικρόβια που είναι πιθανό να επιβιώνουν όταν χρησιμοποιούμε προγράμματα χαμηλής θερμοκρασίας. 

Επίσης, είναι σημαντικό ανά 2-3 μήνες να ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία, με τη διαφορά ότι θα βάζουμε σόδα αντί για απορρυπαντικό (στην ίδια ποσότητα), ώστε να απαλλαγούμε από τα άλατα. Καλό είναι να καθαρίζουμε συχνά και τη θήκη του μαλακτικού, καθώς και το φίλτρο του πλυντηρίου. Τέλος, μετά από κάθε πλύση μπορούμε να καθαρίζουμε με ένα πανί το λάστιχο του κάδου.

Πηγή: vita

http://www.newsbeast.gr/

Το hangover προτιμά τους νέους
Λιγότερους πονοκεφάλους και άλλα συμπτώματα του hangover έχουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία από το μεθύσι, σύμφωνα με μια νέα δανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 52.000 ανθρώπους ηλικίας 18 έως 94 ετών, όσον αφορά το πώς ένιωθαν (πονοκέφαλοι, ζαλάδα, ναυτία, εμετοί, ταχυπαλμία κ.α.) μετά την κατανάλωση πάνω από πέντε διαδοχικών αλκοολούχων ποτών.

Η μελέτη έδειξε ότι η σοβαρότητα των συμπτωμάτων μετά το μεθύσι μειώνεται με την ηλικία. Όσο μεγαλώνει κανείς, τόσο λιγότερο άσχημα νιώθει, αφού «τα κοπάνησε» το προηγούμενο βράδυ. Έτσι, η πιθανότητα να νιώθει hangover ένας άνδρας 18 έως 29 ετών είναι 11 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με κάποιον πάνω από τα 60 του, ενώ για τις γυναίκες η αντίστοιχη πιθανότητα είναι οκτώ φορές μεγαλύτερη.

Επίσης, η γκάμα των συμπτωμάτων μετά το μεθύσι ποικίλει ανάλογα με την ηλικία. Όσο μεγαλώνει κανείς, τόσο πιο πιθανό είναι να αναφέρει λιγότερα συμπτώματα από ό,τι ένας νέος. Περίπου το 10% των ανδρών και το 21% των γυναικών ηλικίας 18 - 29 ετών ανέφεραν ότι ένιωθαν ναυτία μετά την αλκοολική κραιπάλη, έναντι ποσοστού μόλις 1,5% των ανδρών και 3% των γυναικών άνω των 60 ετών.

Πάντως, οι νεότεροι τείνουν να πίνουν περισσότερο από τους μεγαλύτερους, οπότε αυτό παίζει ρόλο στο να νιώθουν χειρότερα στη συνέχεια. Μια αμερικανική έρευνα βρήκε ότι, σε μια μέρα ή νύχτα μεθυσιού, οι νέοι 18 - 24 ετών πίνουν κατά μέσο όρο εννέα ποτά έναντι έξι των ανθρώπων άνω των 65 ετών.

Επίσης, σύμφωνα με τους Δανούς ερευνητές, οι μεγαλύτεροι είναι συνήθως πιο έμπειροι στο να αποφεύγουν το hangover ή να το μετριάζουν με διάφορα τρικ, όπως να πίνουν νερό μετά το αλκοόλ ή να προτιμούν πιο ελαφρά αλκοολούχα ποτά. 
http://www.newsbeast.gr
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory