Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

"Water Park" στη Ρωσία

Γερανός Κατεδαφίζει Οροφή Του Εστιατόριο McDonald 'S

crane_fast_food
crane_fast_food
crane_fast_food
crane_fast_food
crane_fast_food

Σιάτλ Σπίτια με υπέροχη θέα .

houses_with_epic_views
houses_with_epic_views

Πώς θα απαλλαγούμε από την υγρασία;


Η υγρασία είναι η ποσότητα των υδρατμών στον αέρα και στην πραγματικότητα ο θερμός αέρας έχει περισσότερη υγρασία από τον κρύο αέρα. Ωστόσο, η υγρασία δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Στην πραγματικότητα, χρειαζόμαστε κάποια υγρασία για να αισθανόμαστε άνετα.
Στην συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε βέβαια, η υπερβολική εσωτερική υγρασία δεν είναι μόνο δυσάρεστη και δύσκολο να την ξεφορτωθεί κανείς, αλλά μπορεί πραγματικά να προκαλέσει ζημιές, όπως μούχλα (λεπτομέρειες για το πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τη μούχλα μπορείτε να δείτε εδώ ), μύκητες, ξεφλούδισμα της ταπετσαρίας ή του χρώματος στους τοίχους, στρεβλωμένα πατώματα που είναι κατασκευασμένα από σκληρό ξύλο ή πόρτες, αλλεργίες, μουχλιασμένο αέρα κ.λπ.
Προληπτικά, η μείωση της υγρασίας στο σπίτι σας είναι πολύ πιο αποδοτική από ό, τι η αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούνται από τα υψηλά επίπεδα υγρασίας, αλλά για αρχή, φροντίστε τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι σας να μην ξεπερνούν το 40-50% και να διατηρείτε τη θερμοκρασία των δωματίων σταθερή στους 18°C-20°C.
Είναι τα επίπεδα υγρασίας φυσιολογικά στο σπίτι σας;
Για να καθοριστεί εάν τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι σας είναι ασυνήθιστα υψηλά μπορείτε να εκτελέσετε μερικές απλές και φθηνές δοκιμές.
Πρώτα, ελέγξτε τους τοίχους και τα παράθυρά σας. Εάν τα παράθυρα σας είναι συνεχώς θολά ή αν παρατηρήσετε ότι στις οροφές υπάρχει ορατή υγρασία, αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη της υψηλής υγρασίας. Ελέγξτε μπάνια και ντουλάπες για μούχλα, η οποία είναι κύρια ένδειξη υγρασίας. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ασύρματο υγρόμετρο. Υπάρχουν δύο τύποι: τα μηχανικά και τα ηλεκτρικά. Και τα δύο ενδείκνυνται για οικιακή χρήση.
Το υγρόμετρο μετρά τη σχετική υγρασία στο σπίτι σας. Θα πρέπει να το τοποθετήσετε στη θέση, που νομίζετε ότι έχει την υψηλότερη υγρασία, όπως για παράδειγμα στο μπάνιο, αλλά να έχετε κατά νου ότι μπορεί να χρειαστούν μερικές ώρες μέχρι ο μηχανισμός να «πει» με σιγουριά το μέγεθος της υγρασίας.
Πώς να αφαιρέσετε την υγρασία
Δεν είναι μόνο οι εξωτερικές περιβαλλοντικές συνθήκες, που συμβάλλουν στα αυξημένα επίπεδα της υγρασίας αλλά και ο ίδιος ο άνθρωπος, τα ζώα και τα φυτά, που παράγουν υγρασία ακόμα και με την αναπνοή.
Αυτού του είδους η υγρασία φυσικά είναι αναπόφευκτη. Ωστόσο για να μειώσετε τα επίπεδα υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους υπάρχουν διάφοροι τρόποι.
1. Ανοίξτε τα κλιματιστικά: Αν και αυτή είναι ίσως η πιο δαπανηρή επιλογή, η αλήθεια είναι ότι τα κλιματιστικά βοηθούν στη μείωση της υγρασίας, «ξεραίνοντας» στην ουσία τον θερμό αέρα.
2. Μετακινήστε τα φυτά εσωτερικού χώρου σε εξωτερικούς. Τα φυτά παράγουν πολλή υγρασία, η οποία μπορεί να δημιουργεί με τη σειρά της μία αποπνικτική ατμόσφαιρα. Προσπαθήστε να μην έχετε φυτά μέσα στο σπίτι σας ή τουλάχιστον μεταφέρετέ τα σε εξωτερικούς χώρους, όπου δεν θα είναι επιζήμια για τον εσωτερικό αέρα. Στην περίπτωση που θέλετε να έχετε φυτά εσωτερικού χώρου, προτιμήστε εκείνα που δε χρειάζονται συχνό πότισμα.
3. Κάντε κρύα ντους. Το μπάνιο είναι ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη υγρασίας. Ο ατμός από ένα ζεστό ντους συμβάλλει σημαντικά στα επίπεδα υγρασίας στον αέρα και καλό θα ήταν να τα αποφεύγατε.
4. Εγκαταστήστε έναν ανεμιστήρα στο υπόγειο, την κουζίνα και το μπάνιο. Αν και αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα δαπανηρό, σε βάθος χρόνου θα σας γλιτώσει από ταλαιπωρία, κόπο και χρήματα, που θα χρειαστούν στην περίπτωση που δεν απαλλαγείτε έγκαιρα από την υγρασία στο εσωτερικό του σπιτιού σας.
5. Αφήστε ανοιχτή την πόρτα του μπάνιου. Να θυμάστε να αφήνετε πάντα ανοιχτή την πόρτα του μπάνιου, προκειμένου να μην εγκλωβίζετε την υγρασία μέσα.
6. Επίσης, εάν έχετε έναν ανεμιστήρα ή απορροφητήρα στην κουζίνα, αφήστε τον να λειτουργεί για λίγη ώρα αφού έχετε ολοκληρώσει το μαγείρεμα, προκειμένου να απορροφήσει την υγρασία.
7. Προσοχή στο μαγείρεμα. Η θερμότητα από τον ατμό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία, για τον λόγο αυτό θα ήταν καλό να αποφύγετε το μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες.
8. Μια άλλη επιλογή για τη μείωση της εσωτερικής υγρασίας είναι να επενδύσετε σε ένα αφυγραντήρα, ειδικά αν τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι σας ξεπερνούν το 50 -60%. Να θυμάστε ότι η μόνη λειτουργία ενός αφυγραντήρα είναι να αφαιρεί την υγρασία από τον αέρα, όχι να τον κρυώνει, όπως ένα κλιματιστικό.
9. Ελέγξτε για τυχόν διαρροές στην ταράτσα ή το υπόγειό σας. Σε περίπτωση που συμβαίνει κάτι τέτοιο, φροντίστε για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και μονώστε τις πληγείσες περιοχές.

9+1 αλήθειες για τις δίαιτες που κανείς δε θέλει να ακούει


Αυτές είναι 3 βασικές αλήθειες που όλοι γνωρίζουμε αλλά επειδή δεν έχουμε συνήθως υπομονή, παραβλέπουμε καταφεύγοντας σε εύκολες δίαιτες «εξπρές», που υπόσχονται θαύματα. Αποτέλεσμα: σύντομα βρισκόμαστε ξανά στο σημείο από το οποίο ξεκινήσαμε, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Βέβαια ο τομέας «δίαιτα» έχει και άλλες…πικρές αλήθειες, που κανείς δε θέλει να ακούσει.
1. Περισσότερη άσκηση και λιγότερη σκέψη
Με τη σκέψη δυστυχώς, κανείς δεν κατάφερε να αδυνατίσει. Αν και η δύναμη της σκέψης βοηθά σε μία διαδικασία απώλειας βάρους, είναι προφανές, ότι αν σκέφτεστε να γυμναστείτε αλλά δεν το κάνετε, αυτό σημαίνει ότι δεν αδυνατίζετε.
Ωστόσο, γυμναστική δε σημαίνει άπειρες ώρες στο γυμναστήριο. Ανεβείτε με τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, περπατήστε αντί να πάρετε το αυτοκίνητο, ασχοληθείτε με την κηπουρική και άλλες σπιτικές εργασίες και σύντομα θα δείτε τη σιλουέτα σας να αλλάζει.
2. Μία δίαιτα για όλους
Αν και τα περισσότερα προγράμματα διατροφής και οι συμβουλές διαφημίζονται σα να ταιριάζουν σε όλους, αυτό δεν είναι παρά ένας μύθος. Όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους, πρέπει να έχετε κατά νου, ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, με επίσης διαφορετικούς ρυθμούς και τρόπο ζωής.
Βρίσκοντας τη δίαιτα και το πρόγραμμα άσκησης που σας ταιριάζει, έχετε μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στην απώλεια του βάρους σας, παρά εάν ακολουθήσετε μία άριστα διαφημιζόμενη δίαιτα, που έκανε η φίλη/ος σας και έχασε βάρος.
3. Μισή ωρίτσα άσκησης ισούται με ένα brownie
Είναι πολύ εύκολο να υποτιμήσει ή να υπερεκτιμήσει κάποιος τις θερμίδες που καταναλώνει με τη γυμναστική ή εκείνες που παίρνει τρώγοντας μία σοκολάτα. Η αλήθεια είναι ότι οι δίαιτες δεν είναι απλά μαθηματικά.
Η κληρονομικότητα, ο μεταβολικός σας ρυθμός, η ηλικία κ.λπ αλλά και τα συστατικά του αγαπημένου σας επιδορπίου, παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξίσωση αυτή. Με άλλα λόγια, για να χάσετε βάρος, θα πρέπει να περιορίσετε την πρόσληψη θερμίδων και να αυξήσετε την άσκηση.
4. Υπάρχει πάντα χρόνος γα άσκηση
Αν έχετε χρόνο για να «σερφάρετε» στο internet, να παρακολουθήσετε μία σειρά στην τηλεόραση ή να κάνετε ψώνια, αυτό σημαίνει ότι έχετε χρόνο και για άσκηση. Αυτό που ίσως δεν έχετε, είναι όρεξη για γυμναστική. Σίγουρα, σε ένα περιορισμένο και απαιτητικό καθημερινό πρόγραμμα, ο χρόνος είναι πολυτέλεια, αλλά τα πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων.
5. «Μα είναι light»
Η βιομηχανία τροφίμων είναι πρόθυμη να σπαταλήσει χρήματα προκειμένου να σας πείσει για συγκεκριμένα διαιτητικά προϊόντα, που βοηθούν στην απώλεια βάρους.
Η αλήθεια είναι όμως, ότι δυστυχώς, όσο περισσότερα τρόφιμα καταναλώνετε, τόσο δε χάνετε κιλά. Με απλά λόγια, το γεγονός ότι καταναλώνετε διαιτητικά προϊόντα, δε σημαίνει αυτόματα, ότι μπορείτε να καταναλώνετε μεγαλύτερες ποσότητες.
6. Πρόσληψη θερμίδων = αποβολή θερμίδων;
Η αλήθεια είναι ότι 500 θερμίδες αναψυκτικού δεν ισούνται με 500 θερμίδες βραστό κοτόπουλο ή μπρόκολο. Ο λόγος; Οι πρώτες είναι οι λεγόμενες «κενές» θερμίδες, οι οποίες ούτε έχουν καμία θρεπτική αξία για τον οργανισμό, ούτε σας χορταίνουν, αντίθετα με τις δεύτερες.
Για να χάσετε κιλά, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να καίτε περισσότερες θερμίδες από αυτές που προσλαμβάνετε, κάτι που είναι εφικτό με την αποφυγή ορισμένων τύπων «θερμίδων», που προέρχονται από επεξεργασμένα προϊόντα χωρίς θρεπτικές αξίες.
7. Το σώμα σας είναι εναντίον σας
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν παρατηρήσει ότι είναι δύσκολο να χάσουν βάρος, αλλά είναι εύκολο να πάρουν. Αυτό είναι ένα «ιστορικό» κατάλοιπο που έχει καταγράψει το DNA στη μνήμη, από τις εποχές που το φαγητό δεν ήταν σε αφθονία.
Η «γενετική γεύση» αυτή ωστόσο, στη σημερινή εποχή της αφθονίας σημαίνει, ότι το ανθρώπινο σώμα έχει προδιάθεση για την αύξηση του σωματικού βάρους και τη διατήρησή του. Με απλά λόγια αυτό που χρειάζεστε, ειδικά μετά από μία επιτυχημένη δίαιτα, είναι να παραμείνετε συνεπείς σε υγιεινές διατροφικές συνήθειες.
8. Και το πολιτιστικό περιβάλλον…εναντίον
Η τηλεόραση, ο καθιστικός τρόπος ζωής σε συνδυασμό με το άγχος, τις κακές διατροφικές συνήθειες και την πληθώρα των ανθυγιεινών έτοιμων τροφών, σίγουρα δεν ευνοεί την απώλεια κιλών. Πολύ απλά, αυτό σημαίνει, ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής ευνοεί την παχυσαρκία.
Αυτό μπορεί να είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, αλλά δε σημαίνει ότι δε μπορείτε να «πολεμήσετε» και να κερδίσετε τελικά στην άνιση αυτή μάχη των πειρασμών.
9. Ίσως τελικά να μη χρειάζεται να χάσετε βάρος
Ένας υγιής αλλά όχι αδύνατος άνθρωπος δε σημαίνει ότι πρέπει να χάσει βάρος. Αντίστοιχα, ένας αδύνατος, δεν είναι απαραίτητα και υγιής. Η καλή υγεία και όχι το βάρος είναι αυτό, στο οποίο θα πρέπει να επικεντρωθείτε. Το να κοπιάζετε και να βασανίζεστε προκειμένου να πετύχετε ένα αδύνατο κορμί, με όποιο κόστος, σε καμία περίπτωση δεν είναι επιθυμητό.
10. Αυτό δεν είναι άλλη μια διατροφή. Αυτή είναι η ζωή σας.
Η διατροφή και όχι οι δίαιτα, πρέπει να αποτελεί τρόπο ζωής. Ένας υγιής τρόπος ζωής με γυμναστική, αποχή από λιπαρά τρόφιμα, αλκοόλ και κάπνισμα εγγυώνται το πολυπόθητο σώμα, που τόσο κοπιάζετε να αποκτήσετε, με λάθος όμως τρόπους.

Γιατί ερωτευόμαστε λάθος ανθρώπους;


Μήπως ευθύνεται το ότι από μικρή ηλικία κάποιοι άνθρωποι έχουν σχηματίσει χαμηλή εικόνα για τον εαυτό τους και μπορεί να αναζητούν ή να ελκύουν έναν ανάλογο σύντροφο, ο οποίος θα «ταιριάζει» στην χαμηλή τους αυτοεικόνα;
Όπως μαθαίνει δηλαδή ένας άνθρωπος να μην είναι τρυφερός και εκδηλωτικός, μπορεί να μάθει από παιδί να θεωρεί φυσιολογικό τον σύντροφο, που δεν είναι τρυφερός, εκδηλωτικός, στοργικός.
Τα γνωρίσματα αυτά μπορεί να θεωρούνται από το άτομο ακόμη και αδυναμία, αν δεν τα έχει ζήσει στο περιβάλλον του σε μικρή ηλικία. Για παράδειγμα, αν μια γυναίκα θεωρεί τους άντρες «ψυχρούς-ωμούς» μπορεί να έλκεται από άντρες αυτού του επιπέδου, καθώς νιώθει ότι αυτοί την αντιμετωπίζουν ως ανώτερη και δεν τους φοβάται.
Έτσι, μπορεί επιφανειακά να θεωρεί την απότομη συμπεριφορά στον άνδρα ως πιο ανδροπρεπή, ενώ την συναισθηματική εκφραστικότητα ως αδυναμία. Επιπλέον, αυτούς μπορεί να τους “χειριστεί” ευκολότερα, καθώς ο «επίπεδος» άνδρας, (ανεξαρτήτως σπουδών φυσικά), είναι λιγότερο καλλιεργημένος και σταθερός στις απόψεις του. Ο άνδρας αυτός δεν της δημιουργεί φόβο, αντιθέτως, στην ουσία δεν τον θαυμάζει και τον βλέπει ως χαμηλότερου επιπέδου από την ίδια.
Πόσο σημαντικά είναι τα παιδικά βιώματα;
Ακούγεται οξύμωρο, όμως το μυαλό που έχει σχηματίσει από μικρή ηλικία τέτοιες «παραστάσεις» για το άλλο φύλο, δεν μπορεί να τις συνειδητοποιήσει ή να τις αλλάξει από μόνο του. Δεν έχουμε συνείδηση του πώς βλέπουμε, του τι θαυμάζουμε στο άλλο φύλο και αν αυτό μας γεμίζει πραγματικά ψυχικά.
Έτσι στο προηγούμενο παράδειγμα, ο επίπεδος άνδρας ικανοποιεί την ανάγκη της πιο πάνω γυναίκας να νιώθει ανώτερή του, δίνοντας έτσι όμως μόνο πρόχειρη λύση στον φόβο της για τους άνδρες. Με αυτόν τον τρόπο, ο φόβος της για τους άνδρες δεν «λύνεται» ποτέ, απλά υποκαθίσταται από αυτή την πρόχειρη λύση του μυαλού. Στην ουσία δεν έχει μάθει να αγαπά πραγματικά το υγιές πρότυπο του άνδρα.
Τέτοιες «παραστάσεις» συνήθως μπορεί να αλλάξουν μόνο σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον όπως η δουλειά με έναν ψυχολόγο, καθώς αυτός συμβολικά παίρνει τον ρόλο ενός νέου «γονέα» και τις επαναδιαμορφώνει κατά το υγιές πρότυπο.
Γίνεται τα κριτήρια επιλογής συντρόφου να μας οδηγούν μαθηματικά ξανά και ξανά στο να κάνουμε λάθος επιλογές και να “επιδιώκουμε ασυνείδητα το κακό μας”, πιστεύοντας λανθασμένα ότι αυτές μας ταιριάζουν;
Η απάντηση είναι φυσικά και γίνεται, καθώς τα κριτήρια επιλογής συντρόφου, η εικόνα μας για το άλλο φύλο γενικότερα, έχει διαμορφωθεί στην πολύ μικρή παιδική ηλικία από τους γονείς μας και από επιδράσεις τους, που παραμένουν παντελώς άγνωστες και ασυνείδητες στο μυαλό μας.
Αυτό δεν σημαίνει ότι οι γονείς ήταν κακοπροαίρετοι. Συχνά «μεταφέρουν» τις επιδράσεις που δέχτηκαν από τους δικούς τους γονείς στα παιδιά τους, καθώς και αυτοί δεν τις έχουν συνειδητοποιήσει.
Έτσι για παράδειγμα η μητέρα, ο πατέρας και η μεταξύ τους συμπεριφορά, λεκτική ή μη, μπορεί να επιδρούν στα παιδιά σχηματίζοντας «πρότυπα» στο κορίτσι όπως πχ ότι οι άνδρες δεν είναι ευαίσθητοι, ότι οι ευαίσθητοι άνδρες δεν είναι δυνατοί, ότι ο ανδρικός ρόλος είναι αποκλειστικά αυτός του «κουβαλητή», ότι οι άνδρες ενδιαφέρονται μόνο για το σεξ κλπ.
Όσο και να υπάρχουν τέτοια παραδείγματα του ανδρικού φύλου, η γενίκευση από τον γονέα εκλαμβάνεται πολύ χειρότερα από το παιδί και ως η απόλυτα σωστή και μόνη πραγματικότητα.
Αυτό μπορεί να συμβεί και σε ένα αγόρι, το οποίο λόγω γονικών επιδράσεων, μπορεί να έχει ως ενήλικας την άποψη, ότι οι γυναίκες είναι ψυχρές. Αυτό μπορεί να του δημιουγεί φόβο απέναντι στο γυναικείο φύλο.
Υπάρχει λύση;
Είναι γεγονός ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της αυτοεκτίμησης διαμορφώνεται σε μικρή ηλικία, πάλι από τους γονείς μας. Το μυαλό μας τους θεωρεί απόλυτα σωστούς και δεν είναι σπάνιο ως ενήλικες να τους ακούμε με την ίδια συμμόρφωση όπως στην παιδική ηλικία, καθώς το μυαλό μας τους έχει αποθηκεύσει ως το πιο ισχυρό και σωστό πρότυπο και αδυνατεί να τους αμφισβητήσει συχνά και ακόμη και αν το κάνει, νιώθει έντονες ενοχές από το κομμάτι του μυαλού που σχετίζεται με την ηθική μας.
Έτσι, συμβαίνει συχνά στους ανθρώπους να αναζητούν σύντροφο που μπορεί να δείχνει σκληρός, ψυχρός, λόγω της χαμηλής τους αυτοεκτίμησης, παρότι βαθύτερα η σχέση αυτή δεν τους γεμίζει. Αυτό μπορεί να επιφέρει στο άτομο δυσφορία, μελαγχολία και μπορεί μόνο του να μην έχει τη δύναμη να ακολουθήσει την έξοδο διαφυγής από τα κριτήρια αυτά επιλογής συντρόφου.
Δηλαδή να μην μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι αυτά είναι λανθασμένα. Η βαθύτερη γνώση του εαυτού μέσα από την δουλειά με ψυχολόγο επιφέρει πάντοτε την επανεκτίμηση της αυτοεικόνας του ατόμου, της σχέσης των γονιών του που διαμόρφωσαν τα κριτήρια επιλογής συντρόφου και το πώς βλέπει το άλλο φύλο, στοιχεία που αποτελούν το κλειδί για να δημιουργεί υγιείς ανθρώπινες σχέσεις.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory