Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

Καληνύχτα .

funny-pictures-556

Versace Mansion Casa Casuarina στο Miami Beach πωλήθηκε για 41,5 εκατομμύρια δολάρια

versace_mansion
versace_mansion

Boeing KC-135 Stratotanker

refueling_12
refueling_12

Παχαίνει η ντομάτα;

Είναι μύθος ότι ντομάτα παχαίνει. Βέβαια, σε πολλές δημοφιλής ολιγοθερμιδικές δίαιτες βλέπουμε ότι συστήνεται η αποφυγή της ντομάτας. Αυτό πιθανόν συμβαίνει, διότι αν συγκρίνουμε για παράδειγμα την ντομάτα με το μαρούλι, τότε παρατηρούμε ότι παρόλο που και τα δύο λαχανικά έχουν περίπου τις ίδιες θερμίδες ανά 100 γραμμάρια (17kcal και 14kcal αντίστοιχα), όταν σερβίρουμε μία μερίδα ντομάτας στο πιάτο, το βάρος της τείνει να είναι μεγαλύτερο από αυτό του μαρουλιού και άρα οι θερμίδες που καταναλώνονται περισσότερες. Η ντομάτα είναι ένα λαχανικό ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη C και Α, περιέχει β-καροτένιο, φολικό οξύ, βιταμίνη Ε, σελήνιο, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό και μαγγάνιο, όπως επίσης και μεγάλη ποσότητα της αντιοξειδωτικής ουσίας λυκοπένης. Είναι ένα τρόφιμο «ορόσημο» της Μεσογειακής Διατροφής, το οποίο προάγει την υγεία και βοηθάει στο αδυνάτισμα.

Διαβήτης: Φόβοι, Μύθοι και Αλήθειες

Γιατί εμένα; Γιατί τώρα; Ίσως αν είχα προσπαθήσει περισσότερο…
Δεν είναι δικό σου λάθος. Το σώμα σου σταμάτησε να παράγει αρκετή ινσουλίνη. Και είναι απαραίτητη η ινσουλίνη για να έχεις καλή υγεία. Μεταφέρει τη γλυκόζη από το αίμα στους μυς σου. Έτσι, τώρα πρέπει να αρχίσεις ινσουλινοθεραπεία για να επανακτήσεις και να προφυλάξεις την υγεία σου.
Τα αντιδιαβητικά δισκία ήταν κάποτε αποτελεσματικά για χρόνια. Γιατί δεν επαρκούν πλέον;
Όταν για πρώτη φορά διεγνώσθη ότι είχες σακχαρώδη διαβήτη, το σώμα σου εξακολουθούσε να παράγει αρκετή ποσότητα ινσουλίνης. Απλώς αυτή δεν ήταν αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες σου και ο οργανισμός σου πιθανώς δεν τη χρησιμοποιούσε σωστά.
Τα αντιδιαβητικά δισκία βοηθούν το σώμα σου να βγάλει παραπάνω ινσουλίνη ή να τη χρησιμοποιήσει καλύτερα. Όμως, με το πέρασμα του χρόνου, το σώμα σου παράγει όλο και λιγότερη ινσουλίνη. Έτσι, τώρα έφτασες στο σημείο να χρειάζεται να προσθέσεις μια μορφή θεραπευτικής αγωγής: την ινσουλίνη.
«Δεν ήθελα να το κάνω. Να μπήξω μια βελόνα στο μπράτσο μου, να ελέγχω το σάκχαρο μου πριν από κάθε γεύμα, να νιώθω αποτυχημένος (δεν μπορούσα να διατηρήσω μια καλή ρύθμιση με δισκία και άσκηση), να φέρω το στίγμα ότι χρειάζεται να κάνω χρήση βελόνων. Τώρα κάνω τρεις (και μερικές φορές τέσσερις) ενέσεις καθημερινά. Δεν θα μπορούσε να γίνει πιο εύκολο. Οι ενέσεις δεν πονούν και έχω καλύτερη ρύθμιση. Η γλυκοζυλιωμένη μου; 6.1-6.4%» Jim Connors
Ποια είναι τα συμπτώματα της έλλειψης ινσουλίνης;
Κόπωση, πολυουρία, κατάθλιψη, έλλειψη ενεργητικότητας, κακοκεφιά, ανησυχία, ευερεθιστότητα. Πολλοί είναι αυτοί που εκλαμβάνουν τα συμπτώματα αυτά ως φυσικό επόμενο της γήρανσης.
Πόσο υψηλό είναι το υψηλό σάκχαρο;
Αν όλες οι μετρήσεις σου με stick σακχάρου είναι πάνω από 130 mg/dl και η γλυκοζυλιωμένη σου πάνω από 7%. Αν εσύ και ο γιατρός σου δοκιμάσατε όλα τα αντιδιαβητικά δισκία και σκευάσματα με διαφορετικούς συνδυασμούς, σε διαφορετικές δόσεις και παρ’ όλα αυτά το σάκχαρα και η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη εξακολουθούν να είναι σε υψηλά επίπεδα, τότε χρειάζεσαι ινσουλίνη.
Ποτέ δεν πήρα στα σοβαρά το πρόβλημα του διαβήτη μου στο παρελθόν, τώρα όμως θα το κάνω. Θα χάσω βάρος και θα ασκηθώ. Έτσι, δε θα χρειαστώ ινσουλίνη.
Σε αυτό το σημείο, το να χάσεις βάρος και να ασκηθείς ίσως να μην επαρκεί. Μπορεί απλά να μην έχεις αρκετή ινσουλίνη στον οργανισμό σου. Μην καταστρέφεις την υγεία σου κυνηγώντας ένα άπιαστο όνειρο.
«Έκοψα το κάπνισμα, αύξησα την άσκηση, μείωσα τους υδατάνθρακές μου και η αιμοσφαιρίνη μου έφτασε στο 17%» Karin Hanson-Sanderfur
Ακόμα δεν μπορώ να το κάνω. Δεν μπορώ να τρυπάω τον εαυτό μου.
Το γεγονός είναι ότι πονάει λιγότερο από τα τρυπήματα που έκανες στο δάκτυλο. Άκουσε την ιστορία ανθρώπων που ενώ ένιωθαν όπως εσύ, το δοκίμασαν και είναι μια χαρά.
«H ινσουλίνη είναι ευλογία για μένα. Μου επιτρέπει να τρώω μια φυσιολογική ποσότητα φαγητού, χωρίς να πανικοβάλλομαι επειδή έφαγα μερικά γραμμάρια υδατανθράκων παραπάνω» Kimberly Ewbank
Θα πάρω βάρος αν ξεκινήσω ινσουλίνη;
Πιθανόν. Ένας λόγος είναι ότι δε χάνεις θερμίδες κατά την ούρηση. Δοκίμασε την ινσουλίνη όπως και να ‘χει. Τα πλεονεκτήματα της μείωσης του σακχάρου στο αίμα σου υπερτερούν κατά πολύ των κινδύνων από την αύξηση του βάρους. Επίσης, οι επισκέψεις σε Κλινικό Διαιτολόγο θα σε βοηθήσουν να ελέγξεις το σωματικό σου βάρος.

Φάρσα

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory