Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Πώς Να Μετατρέψεις Ένα Συνηθισμένο Κορίτσι Σε Ένα Μοντέλο

Το Φθηνότερο Airbrush Αυτοκινήτου . Φτιαγμένο με χώμα.

troll_carwash
troll_carwash
troll_carwash
troll_carwash
troll_carwash
troll_carwash
troll_carwash

Τότε και τώρα .

funny-pictures-561

Ποιο είναι σήμερα το τέλειο ταξίδι του μέλιτος;

Ποιο είναι σήμερα το τέλειο ταξίδι του μέλιτος;
Το τέλειο γαμήλιο ταξίδι περιλαμβάνει 4 ημέρες ξεκούρασης στον ήλιο, 27 βαθμούς Κελσίου, δύο βιβλία και τρεις εμπειρίες γεμάτες… αδρεναλίνη!

Αυτό είναι το κεντρικό συμπέρασμα που προέκυψε από την έρευνα του τουριστικού οργανισμού Kuoni, που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ναι μεν οι νεόνυμφοι θέλουν να ζήσουν τον έρωτα τους ξαπλωμένοι στον ήλιο, απαιτούν όμως να εκπληρώσουν και τη μεγάλη «λίστα των επιθυμιών τους». Είναι δηλαδή διατεθειμένοι να ξοδέψουν σχεδόν 6.000 ευρώ στο γαμήλιο ταξίδι τους και δυο εβδομάδες από τις διακοπές τους για να εξερευνήσουν νέους τόπους και κουλτούρες και να επισκεφτούν ιστορικά μνημεία.

Ο μέσος νιόπαντρος εξακολουθεί να ονειρεύεται ότι ο μήνας του μέλιτος περιλαμβάνει δείπνα υπό το φως των κεριών και σαμπάνιες κατά την άφιξη του στο ξενοδοχείο, όμως αυτό θα πρέπει να συνοδεύεται από τουλάχιστον δύο ημέρες καταδύσεων, κολύμβησης με καρχαρίες, βόλτες με Segway’s και άλλες δραστηριότητες. Όλα αυτά δείχνουν ότι τα νέα ζευγάρια αναζητούν ακόμη και σήμερα τις ρομαντικές μέρες στην παραλία, σε προορισμούς όπως οι Μαλδίβες και ο Μαυρίκιος, όμως θέλουν να ζήσουν και κάποια αυθεντική εμπειρία σε αυτό το ταξίδι. Έτσι προορισμοί όπως η Ιταλία και το Βιετνάμ αυξάνουν τη δημοτικότητα τους, ειδικά σε σχέση με το παρελθόν.

Η αναζήτηση της περιπέτειας είναι το ζητούμενο για πολλούς, αφού επιστρέφοντας στο σπίτι τους θέλουν να μοιραστούν εμπειρίες για το τι είδαν και το τι έκαναν, με τους φίλους τους. Η έρευνα έδειξε ακόμη, ότι οι βρετανοί νεόνυμφοι θα ήθελαν στο γαμήλιο ταξίδι τους να πραγματοποιήσουν μια πτήση άνω των επτά ωρών και να μείνουν σε ένα 5αστερο πολυτελές ξενοδοχείο.

Ένας στους 10 δήλωσε ότι θα ήθελε να κάνει ένα μεγάλο άλμα στο κενό (bungee jump) στον ρομαντικό προορισμό που θα επισκεφτεί, Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες που ρωτήθηκαν, δήλωσαν πως θα ήθελαν στο γαμήλιο ταξίδι να περνούν κάποιες ώρες της κάθε ημέρας «με τον εαυτό τους», το 53% είπε ότι θα ήθελε να διαβάζει για ώρες στην παραλία, ενώ ένας τους έξι τόνισαν ότι θα ήθελαν να τσεκάρουν τα social media τους και τέλος το 12% δήλωσε ότι θέλει να τηλεφωνεί στη μαμά του κάθε μέρα.
www.newsbeast.g

Ο χρόνος τελικά δεν είναι χρήμα

Ο χρόνος τελικά δεν είναι χρήμα
Η ρίζα όλων των κακών είναι η φιλαργυρία» ανέφερε στην Α΄ Επιστολή του προς τον Τιμόθεο ο Απόστολος Παύλος.

Κι αν το «όλων» σάς ακούγεται κάπως σκληρό, υπάρχουν δεκάδες έρευνες από ψυχολόγους, οι οποίες έχουν ότως αποδείξει ότι οι άνθρωποι που σκέφτονται συνεχώς το χρήμα και συμμετείχαν στα πειράματα είχαν περισσότερες πιθανότητες να πουν ψέματα, να εξαπατήσουν και να κλέψουν κατά τη διάρκεια αυτών, αναφέρει δημοσίευμα του Economist.

Ένα ακόμη πολύ γνωστό ρητό, το οποίο αποδίδεται στον Βενιαμίν Φραγκλίνο, είναι το «ο χρόνος είναι χρήμα». Αν ισχύει αυτό, τότε θα μπορούσε κανείς να οδηγηθεί και στον παρακάτω συλλογισμό: ότι η αγάπη για το χρόνο είναι επίσης ρίζα του κακού.

Μια μελέτη όμως, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Psychological Science, από την ερευνήτρια του Χάρβαρντ Francesca Gino και την Cassie Mogilner από το πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, δείχνει το ακριβώς αντίθετο.

Η Dr Gino και η Dr Mogilner ζήτησαν από μια ομάδα εθελοντών να υποβληθών σε μια σειρά –όπως τούς είπαν- δοκιμασιών επάρκειας. Και όπως συμβαίνει συχνά σε τέτοιου είδους πειράματα, αυτό που είπαν στους εθελοντές διέφερε από την πραγματικότητα.

Στην πρώτη δοκιμασία τούς ζήτησαν να κάνουν μέσα σε τρία λεπτά όσες περισσότερες προτάσεις μπορούσαν, χρησιμοποιώντας μια ομάδα λέξεων που είχαν μπροστά τους. Αυτό που δε γνώριζαν ήταν ότι ο καθένας είχε κατηγοριοποιηθεί σε μία από τρεις ομάδες. Το σετ λέξεων σε ορισμένους εθελοντές περιείχε λέξεις που σχετίζονταν με το χρήμα, όπως «δολάρια», «χρηματοδότηση» και «ξοδεύω». Σε άλλους σχετίζονταν με το χρόνο, όπως «ρολόι», «ώρες» και «λεπτό». Στην τρίτη ομάδα με καμία από τις παραπάνω έννοιες.

Στη συνέχεια οι εθελοντές ήταν έτοιμοι για τη δεύτερη δοκιμασία. Αυτή ήταν μαθηματική.

Οι ερευνητές τούς έδωσαν μια κόλλα χαρτί με 20 μήτρες, η κάθε μία από τις οποίες περιείχε 12 αριθμούς, δύο από τους οποίους είχαν ως αποτέλεσμα αν τους προσέθεταν το 10 (π.χ. 3,81 και 6,19).

Οι εθελοντές έπρεπε να γράψουν σε ένα ξεχωριστό χαρτί πόσα τέτοια ζευγάρια μπορούσαν να βρουν μέσα σε πέντε λεπτά. Επίσης, ότι θα έπαιρναν ένα δολάριο για κάθε τέτοιο ζευγάρι που θα ανακάλυπταν.

Κυρίως, δεν τούς ζητήθηκε να δείξουν τις απαντήσεις τους, ενώ τα αρχικά φύλλα με τις μήτρες πετάχτηκαν όταν ολοκληρώθηκε το πείραμα. Οι ερευνήτριες ωστόσο γνώριζαν χάρη σε έναν κωδικό αναγνώρισης, ποια από αυτά είχαν δοθεί σε ποιον υποψήφιο, με αποτέλεσμα να μπορούν να ελέγξουν ποιος είχε κάνει κλεψιές και ποιος όχι.

Βρήκαν ότι το 88% εκείνων στους οποίους στην πρώτη δοκιμή είχαν δοθεί λέξεις που σχετίζονταν με την έννοια «χρήμα» μπήκαν στον πειρασμό να κλέψουν στα αποτελέσματα της μαθηματικής δοκιμασίας, όπως και το 67% εκείνων που είχε το σετ των «ουδέτερων» λέξεων.

Το ποσοστό αυτό στην ομάδα, στην οποία είχε δοθεί η ομάδα λέξεων που σχετίζονταν με την έννοια του χρόνου, ήταν μόλις 42%.

Το δέλεαρ του κέρδους (δολάρια ως ανταμοιβή) δεν ήταν απαραίτητα μια διαβρωτική επιρροή, ανέφεραν οι ερευνήτριες, παρά όσα είχε πει ο Απόστολος Παύλος.

Το πείραμα επαναλήφθηκε και με άλλους εθελοντές, με τα ίδια αποτελέσματα στην ομάδα που ανατέθηκαν και πάλι λέξεις στενά συνδεδεμένες με την έννοια του «χρήματος», όταν αυτό παρουσιάστηκε ως τεστ ευφυίας. Δε συνέβη όμως το ίδιο, όταν το πείραμα παρουσιάστηκε ως τεστ προσωπικότητας.

Αυτό οδήγησε τις ερευνήτριες να υποψιαστούν ότι η αυτο-προβολή έπαιζε κάποιο ρόλο στον έλεγχο της ανήθικης συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια του πειράματος.

Έτσι, αποφάσισαν να διεξάγουν και ένα τρίτο πείραμα, κατά το οποίο οι μισοί από τους εθελοντές τοποθετήθηκαν σε δωμάτια, όπου υπήρχε ένας καθρέφτης.

Όσοι είχαν «οδηγηθεί» στο να σκέφτονται το χρήμα έκλεψαν στη μαθηματική δοκιμασία σε ποσοστό 39% όταν ήταν στο δωμάτιο με τον καθρέφτη, με το ποσοστό αυτό να ανεβαίνει στο 67% όταν δεν υπήρχε καθρέφτης. 

Όσοι είχαν «οδηγηθεί» στο να σκέφτονται την έννοια του χρόνου, έκλεψαν σε ποσοστό 32% παρουσία του καθρέφτη και 36% όταν δεν υπήρχε ένας.

Τέλος, σε μια τέταρτη δοκιμασία, οι ερευνήτριες ζήτησαν από τους εθελοντές να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, προτού ασχοληθούν με τη μαθηματική δοκιμασία. Ανάμεσα στις ερωτήσεις υπήρχαν προτάσεις όπως: «Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι τι είδους άνθρωπος είμαι».

Όπως και στις προηγούμενες δοκιμασίες, εκείνοι που είχαν το σετ λέξεων για το «χρήμα» μπήκαν στον πειρασμό να εξαπατήσουν πιο πολύ, συγκριτικά με όσους είχαν το «ουδέτερο σετ λέξεων» και ακόμη περισσότερο με όσους είχαν τις λέξεις για την έννοια του «χρόνου».

Ωστόσο, το αν κάποιος έμπαινε στον πειρασμό να κλέψει συνδεόταν επίσης με το πώς αισθανόταν σε σχέση με τις «αυτοστοχαστικές» δηλώσεις που τούς παρουσιάστηκαν στο ερωτηματολόγιο, προσθέτει το δημοσίευμα.
Φαίνεται, λοιόν, ότι όταν οι άνθρωποι σκέφτονται το χρόνο, αυτό έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από όταν σκέφτονται το χρήμα. Μάλιστα, γίνονται πιο ειλικρινείς, και όσο πιο στοχαστικοί είναι, τόσο πιο ειλικρινείς γίνονται, καταλήγει το δημοσίευμα.

Πού πάει ο υπολογιστής σου όταν πεθάνει; Στην κόλαση

Υπάρχει «άλλος κόσμος» για τους υπολογιστές και τα gadget που με τόση ευκολία αλλάζουμε, μόλις βγει το νεότερο μοντέλο. Κι άλλος κόσμος αυτός, βρίσκεται λίγο έξω από την πρωτεύουσα της Γκάνα, την Άκκρα, σε μία περιοχή έκτασης 16 στρεμμάτων περίπου, τηνAgbogbloshie, όπου ζουν, τα πεθαμένα gadget μας και 40 χιλιάδες άνθρωποι ανάμεσά τους.
ku-xlarge (1)
Ο σκουπιδότοπος της τεχνολογίας είναι η μεγαλύτερη τέτοια χωματερή στην Αφρική και καταλήγουν εκεί, το μεγαλύτερο μέρος από τις ηλεκτρονικές συσκευές που «πετάγονται» στον Δυτικό Κόσμο. Εκεί, οι πρόσφυγες που ζουν, καίνε τις ηλεκτρονικές συσκευές, με κίνδυνο για την ζωή τους και το περιβάλλον, για να εξασφαλίσουν τα λίγα γραμμάρια από χαλκό που θα βρουν στο εσωτερικό τους, για να το ανταλλάξουν για μερικά cent ώστε να ζήσουν.
ku-xlarge (2)
Δεν τους προέκυψε αυτό ξέρετε. Είναι που, όσο κι αν υπάρχει η συνθήκη της Βασιλείας που «ελέγχει» τι ς διασυνοριακές μετακινήσεις τοξικών αποβλήτων, μπορεί να έχει υπογραφεί από 180 χώρες, δεν έχει επικυρωθεί από όλες όμως (όπως από τις ΗΠΑ), ούτε, τελικά, η διακίνηση τοξικών, ελέγχεται και τόσο μεθοδικά. Είναι επίσης που η κυβέρνηση της Γκάνα, δήθεν εν αγνοία της υποδέχεται τα ηλεκτρονικά σκουπίδια του Δυτικού Κόσμου, με το αντίστοιχο αντίτιμο φυσικά. Και είναι που οι εταιρείες τεχνολογίας που εναποθέτουν εκεί τα «πεθαμένα» gadgets,υποτίθεται πως έχουν ήδη αφαιρέσει τα ανακυκλώσιμα υλικά.
ku-xlarge
Όλη αυτή η τραγική εικόνα που βλέπετε στις φωτογραφίες του δημοσιογράφου Michael Ciagloείναι (υποτίθεται) παράνομη και χωρίς την συγκατάθεση του ΟΗΕ. Αλλά λίγη σημασία έχει. Κανείς από εμάς που πηγαίνει να αποσσύρει το laptop του, δεν ασχολείται με τα τοξικά απόβλητα που αναπνέει ένας από τους 40.000 ανθρώπους εκεί, στη Γκάνα, που καίει τα πλαστικά για να εξασφαλίσει λίγο χαλκό, άρα και λίγο ψωμί. Το μόνο που μας νοιάζει είναι να αγοράσουμε το τελευταίο μοντέλο. Από την εταιρεία που αγαπάμε. Κι αν αυτή η εταιρεία δεν βγάλει συχνά μοντέλα για να κρατά το ενδιαφέρον μας ζωντανό, τσατιζόμαστε. Γιατί το μόνο που μας ενδιαφέρει, είναι το τελευταίο μοντέλο.
ku-bigpic (2)
Συγχωρέστε μας τον σαρκασμό, αλλά οι εικόνες είναι αμείλικτες.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory