Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

Ελικόπτερο vs πουλιου

HEL-ptici-0001
HEL-ptici-0002
HEL-ptici-0003
HEL-ptici-0004
HEL-ptici-0005
HEL-ptici-0006
HEL-ptici-0007
HEL-ptici-0008
HEL-ptici-0010
HEL-ptici-0012
HEL-ptici-0014

Hot Rod Εμφάνιση

hot-rod-0001
hot-rod-0002

Μακιγιάζ κάνει θαύματαΣΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ


Πολλοί υποστηρίζουν ότι στον Tom Friedεn, διευθυντή στο CDC (Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ) θα πρέπει να απονεμηθεί ο τίτλος του σωτήρα του ανθρώπινου είδους, αφού διαρκώς γκρινιάζει στους ανθρώπους, με σκοπό την προάσπιση της καλής τους υγείας, είτε αυτοί το θέλουν είτε όχι. Η αλήθεια είναι ότι απλώς αντιλαμβάνεται την τεράστια σημασία της δημόσιας υγείας.
Πάρε, για παράδειγμα, τη φθορίωση του νερού. Πριν από δεκαετίες, οι κυβερνήσεις θα μπορούσαν να είχαν αφήσει στην ευχέρεια του κάθε πολίτη την επιλογή της προσθήκης ή μη σταγόνων φθορίου στο πόσιμο νερό που έτρεχε από τη βρύση του σπιτιού του. Αντιθέτως, όμως, οι αρχές ανέλαβαν να το κάνουν για λογαριασμό των πολιτών, περιορίζοντας με αυτόν τον τρόπο πολλές κουφάλες στα δόντια κι εξοικονομώντας χρήματα που θα δαπανούνταν σε οδοντιατρικές θεραπείες.
Υπάρχουν όμως φορές που η ενεργητική ανάληψη πρωτοβουλιών από το κράτος με στόχο τη δημόσια υγεία συναντά αντιδράσεις, ιδιαίτερα απ’ όσους συμφέρει η διατήρηση του status quo. Κατά τη διάρκεια της θητείας του Frieden, σκληροπυρηνικοί καπνιστές του προσάπτουν ότι η απαγόρευση του καπνίσματος σε μπαρ και εστιατόρια καταπατά τα δικαιώματα και την ελευθερία τους. Υπάρχει όμως μία διαχρονική αλήθεια: τα δικαιώματά σου σταματούν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου. Η απαγόρευση του καπνίσματος έχει γλιτώσει πολλούς μη καπνιστές από το παθητικό κάπνισμα. Παράλληλα φαίνεται ότι έχει ενισχύσει και τις επιχειρήσεις εστίασης. Παρόλο που οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ αρχικά ήταν ενάντια στο μέτρο είδαν τις πωλήσεις τους να ανεβαίνουν κατά 9% τους πρώτους εννέα μήνες της εφαρμογής του. Ενας μπάρμαν αναφέρει ότι με την απαγόρευση έχασε δύο κατηγορίες πελατών: εκείνους που έρχονταν μετά τη δουλειά για ένα ποτό και τσιγάρο και τους κλασικούς θαμώνες που λιβάνιζαν ένα ποτό μέχρι τις 2.00 π.μ., καπνίζοντας το ένα τσιγάρο μετά το άλλο. Το μέρος γινόταν τεκές και δεν δελέαζε πολλούς να έρθουν για φαγητό. Μετά την εφαρμογή της απαγόρευσης, το μπαρ απέκτησε πελάτες που ξοδεύουν περισσότερα χρήματα. Αναφέρει επίσης ότι ο ίδιος δεν ήταν ποτέ καπνιστής και προσθέτει: «Δουλεύω βέβαια σε μπαρ 40 χρόνια, οπότε έχω “καπνίσει” αρκετά». Ορίστε οι συμβουλές που σου προτείνει ο Frieden.

Θέσε τους δικούς σου περιορισμούς στο κάπνισμα. 
Το απλούστερο αλλά και σημαντικότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις για την υγεία σου είναι να μην εκτίθεσαι στον καπνό του τσιγάρου. Δυστυχώς, όμως, αυτό είναι άλλο ένα μέτωπο, στο οποίο οι άντρες υστερούν σημαντικά σε σχέση με τις γυναίκες. Ενας από τους λόγους που οι γυναίκες ζουν περισσότερο είναι ότι καπνίζουν λιγότερο. Αν δεν καπνίζεις, μην το ξεκινήσεις κι αν το έχεις ήδη ξεκινήσει, βάλε τα δυνατά σου να το κόψεις. 
Οι περισσότεροι καταφέρνουν να κόψουν το τσιγάρο χωρίς συμπληρώματα νικοτίνης ή συνταγογραφημένα φάρμακα. Παρ’ όλα αυτά, καλό είναι οποιαδήποτε προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος να υποβοηθείται φαρμακευτικά. Τα υποκατάστατα νικοτίνης που κυκλοφορούν σε διάφορες μορφές, όπως αυτοκόλλητα, τσίχλες, καραμέλες, εισπνεόμενα και ρινικά σπρέι, καθώς και συνταγογραφημένα φάρμακα, φαίνεται ότι διπλασιάζουν ή τριπλασιάζουν την πιθανότητα επιτυχίας. Διάφορες συμπεριφορικές τεχνικές μπορεί να έχουν επίσης αποτέλεσμα: δύο από αυτές είναι να αναγνωρίσεις τους παράγοντες που ενισχύουν την καπνιστική σου συνήθεια ή να το διακόψεις μαζί με τον κολλητό σου.
Μην παραλείψεις να ζητήσεις τη βοήθεια γιατρού. Μελέτες δείχνουν ότι τέσσερις 10λεπτες συμβουλευτικές συνεδρίες διπλασιάζουν την πιθανότητα να απελευθερωθείς. 
Βρες μια ευχάριστη ασχολία. 
Ενας καρδιολόγος με έχει κάνει να αναθεωρήσω πολλές από τις απόψεις μου σχετικά με την υγεία. Παρόλο που είναι αδύνατος (έχει ύψος 1,80 μ. και ζυγίζει 65 κιλά) έχει τεράστια αδυναμία στα γλυκά. Θα μπορούσε να φάει τεράστιες ποσότητες στην καθισιά του. Πρόσφατα υπέθεσε ότι βρήκε λύση στο πρόβλημά μας: το έριξε στα φρούτα. Οταν τρως σταφύλια ή πεπόνι, η γλυκιά τους γεύση σε ικανοποιεί κι άνετα μπορείς να σταματήσεις στη μία μερίδα γλυκού και να μην ξεφύγεις.
Πολλοί νομίζουν ότι στο βωμό της υγείας θα πρέπει να αντικαταστήσουμε τα «κακά» πράγματα που μας αρέσουν με «καλά» που απεχθανόμαστε. Αυτός ο καρδιολόγος με έπεισε ότι ισχύει το αντίθετο. Παρόλο που ήταν πολυάσχολος φρόντιζε να βρίσκει χρόνο να παίζει τένις δύο φορές την εβδομάδα όχι μόνο επειδή η φυσική άσκηση του έκανε καλό, αλλά επειδή του άρεσε το παιχνίδι. Ισως δεν σου αρέσει να οδεύεις στο πουθενά πάνω σε ένα διάδρομο γυμναστηρίου. Δοκίμασε μια διαδρομή στη φύση, ιδιαίτερα αν έχεις σκύλο, γιατί θα αρέσει και στους δύο.
Σε ένα φίλο μου αρέσει περισσότερο το σκουός. Το βρίσκει αναζωογονητικό. Αν μπορούσε, θα έπαιζε έξι φορές την εβδομάδα, αλλά λόγω του ωραρίου του συμβιβάζεται με τρεις. Οσο δύσκολη μέρα κι αν έχει περάσει, χτυπώντας με δύναμη το μπαλάκι στον τοίχο ξαναβρίσκει το κέφι και το σθένος του. Οσο για τις ημέρες που δεν μπορεί να παίξει βρίσκει άλλους τρόπους να διατηρείται σε φόρμα, όπως να χρησιμοποιεί τις σκάλες αντί για το ασανσέρ.
Ερευνες αναφέρουν ότι η φυσική δραστηριότητα λειτουργεί σαν θαυματουργό φάρμακο. Βοηθά στην πρόληψη της αρτηριακής υπέρτασης, της αυξημένης χοληστερόλης και του σακχαρώδους διαβήτη, ενώ σε περίπτωση που εμφανίσεις κάποιο από αυτά τα προβλήματα βοηθά τα φάρμακα να δράσουν αποτελεσματικότερα και με μικρότερες δόσεις. Η φυσική δραστηριότητα έχει θετική επίδραση και στον εγκέφαλό σου, ενισχύοντας τις νοητικές σου επιδόσεις και αντιμετωπίζοντας την ήπια κατάθλιψη εξίσου αποτελεσματικά με τα φάρμακα.

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ


Ελευθέρας Βοσκής
Αυτό σημαίνει ότι τα κοτόπουλα έχουν πρόσβαση σε εξωτερικό περιβάλλον. «Η ελεύθερη βοσκή δεν είναι επιβεβαιωμένη» λέει η Rangan. «Αυτή η ένδειξη δεν εγγυάται ότι τα πουλερικά όντως  ανατράφηκαν σε εξωτερικό περιβάλλον». 
Χωρίς Αντιβιοτικά
Στα περισσότερα πουλερικά δίνονται αντιβιοτικά, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξή τους. «Απόφυγέ τα και θα απολαύσεις γευστικό κοτόπουλο μετά από καιρό» λέει ο Theo Weening, υπεύθυνος αγοράς κρέατος για την αμερικανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Whole Foods.
Χορτοφαγικής Εκτροφής
«Οποτε έχεις τη δυνατότητα, αγόραζε κοτόπουλα που έχουν ακολουθήσει χορτοφαγική διατροφή» λέει ο Weening. «Τα ζωικά υποπροϊόντα που χρησιμοποιούνται μερικές φορές στην εκτροφή μπορεί να επιταχύνουν την ανάπτυξη, αλλά δεν κάνουν το κρέας τόσο γευστικό». 
Βιολογικά
Τα κοτόπουλα αυτής της κατηγορίας τρέφονται μόνο με βιολογικά προϊόντα, δεν παίρνουν πρόσθετα φάρμακα κι έχουν άμεση πρόσβαση στο εξωτερικό περιβάλλον. «Εχουν καλύτερη γεύση και υφή» λέει ο Alfred Portale, σεφ στο Gotham Bar & Grill, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. 
Χωρίς Ορμόνες
«Η χρήση ορμονών στα πουλερικά γενικά έχει απαγορευτεί. Ετσι, από τη στιγμή που ο ισχυρισμός της διαφημιστικής καμπάνιας είναι, έτσι κι αλλιώς, αληθινός δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις παραπάνω χρήματα για να δεις την απαγόρευση γραμμένη πάνω στη συσκευασία» λέει η Rangan.
Εκτροφείου
«Εχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζωμό ή αλατόνερο» λέει η Urvashi Rangan, διευθύντρια της Αμερικανικής Ενωσης Καταναλωτών. Επομένως, μπορεί να πληρώνεις περισσότερα χωρίς να υπάρχει λόγος.  

Η διατροφή στην πρόληψη της οστεοπόρωσης

Τι είναι οστεοπόρωση και οστεοπενία;
Η οστεοπόρωση είναι μεταβολική διαταραχή των οστών, που χαρακτηρίζεται από απώλεια οστικής μάζας. Ονομάζεται και απασβεστοποιός οστεοπάθεια, γιατί παρατηρείται απώλεια ασβεστίου. Το αποτέλεσμα είναι τα οστά να γίνονται πιο εύθραυστα και να αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος καταγμάτων. Η οστεοπενία είναι κατά ένα τρόπο, η μειωμένη πυκνότητα των οστών, η οποία σταδιακά εξελίσσεται σε οστεοπόρωση.  Η οστεοπόρωση είναι μια συνήθης ασθένεια στα κόκαλα που επηρεάζει γυναίκες και άντρες, συνήθως όσο μεγαλώνουν. Η ασθένεια πλήττει μία στις τρεις γυναίκες και έναν στους οκτώ άνδρες, συνήθως ηλικίας 50 ετών και άνω. 
Προλαμβάνεται η οστεοπόρωση;
Δεν υπάρχει θεραπεία ικανή να αποκαταστήσει την απώλεια της οστικής μάζας, όταν αυτή έχει ήδη επέλθει. Η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη, εφόσον υιοθετηθεί ένας υγιεινός τρόπος ζωής, με καλή διατροφή και άσκηση, από πολύ μικρή ηλικία, οπότε και χτίζονται τα γερά οστά. 
Παράγοντες Κινδύνου
Οι παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη οστεοπόρωσης είναι, εκτός από το γυναικείο φύλο και την πρόωρη εμμηνόπαυση, γενετικοί (λευκή και ασιατική φυλή, οικογενειακό ιστορικό κ.ά.), παράγοντες του τρόπου ζωής (κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλης, καθιστική ζωή), διαιτητικοί παράγοντες (δυσανεξία στο γάλα, χορτoφαγία), διάφορες χρόνιες παθήσεις (ρευματοειδής αρθρίτιδα, υπερθυροειδισμός) και η χρόνια λήψη κάποιων φαρμάκων.
Ασβέστιο
Η πρόσληψη επαρκούς ποσότητας ασβεστίου είναι το κλειδί για ένα γερό σκελετό. Το ασβέστιο στα οστά έχει ρόλο δομικό, αφού αποτελεί κύριο συστατικό στοιχείο των οστών, αλλά και αποθηκευτικό, αφού τα οστά λειτουργούν ως «αποθήκες» του ασβεστίου. Η κορύφωση της οστική μάζας συντελείται στην ηλικία των 25-30 ετών. Η υψηλή οστική  πυκνότητα αποτελεί την καλύτερη πρόληψη για παθήσεις των οστών. Η ποσότητα ασβεστίου που συνίσταται να προσλαμβάνει καθημερινά ένα άτομο εξαρτάται από την ηλικία του και την κατάσταση της  υγείας του όπως φαίνεται και στον πίνακα 1. Οι απώλειες στα οστά επέρχονται φυσιολογικά στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και στους άνδρες, μετά την ηλικία των 45. Η έλλειψη ασβεστίου μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες όπως οστεοπενία, οστεοπόρωση, αυξημένο κίνδυνο κατάγματος και υπερευερεθιστότητα των μυών και των νεύρων. 
Είναι ευρέως γνωστό, ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν την κυριότερη πηγή ασβεστίου. Το γάλα περιέχει το περισσότερο ασβέστιο, ακόμη κι όταν είναι άπαχο. Το γιαούρτι και τα τυριά, όπως η παρμεζάνα, το τσένταρ ή το μπρι είναι επίσης καλές πηγές ασβεστίου. Γενικότερα τα σκληρά τυριά είναι πληρέστερα από τα μαλακά.
Πίνακας  1.: Συνιστώμενη επαρκής πρόσληψη ασβεστίου
 Ηλικία (άνδρες & γυναίκες)Ασβέστιο (mg/ημέρα) Φλιτζάνια γάλα 
 4-8 έτη 800 3
 9-13 έτη 1300 4-5
 14-18 έτη 1300 4-5
 19-50 έτη 1000 3-31/2
 51+ έτη 1500 5
 Έγκυοι & θηλάζουσες 1200 4
Άλλα τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο είναι τα μικρά ψάρια, όπως οι σαρδέλες, καθώς και τα ψάρια τα οποία παρασκευάζονται με τα κόκαλά τους, όπως η κονσέρβα σολομού. Το μπρόκολο, το λάχανο, ο μαϊντανός αποτελούν καλές πηγές βιοδιαθέσιμου ασβεστίου.  Άλλα τρόφιμα, όπως μερικά πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα όσπρια και τα δημητριακά, παρέχουν ικανοποιητικές ποσότητες ασβεστίου, αλλά σε χαμηλότερες ποσότητες ανά μερίδα. Κάποια τρόφιμα περιέχουν επίσης μεγάλες ποσότητες ασβεστίου, λόγω του εμπλουτισμού τους με βιταμίνη D (π.χ. δημητριακά, γάλατα και χυμοί εμπλουτισμένοι σε ασβέστιο). 
Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει την περιεκτικότητα σε ασβέστιο από τα τρόφιμα. 
Πίνακας 2.: Περιεκτικότητα κυριότερων τροφίμων σε ασβέστιο
 ΤρόφιμαΜερίδαΑσβέστιο (mg)
 Γάλα 1 φλιτζάνι 300
 Γιαούρτι 1 φλιτζανι 274
 Κίτρινο τυρί 30 γρ 250
 Τυρί cottage 1/2 φλιτζάνι 70
 Παγωτό 1 φλιτζάνι 188
 Σπανάκι μαγειρεμένο 1/2 φλιτζάνι 122
 Μπρόκολο μαγειρεμένο 1/2 φλιτζάνι 90
 Σαρδέλες με κόκκαλο 90 γρ 321
Σε άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη και στους αυστηρούς  χορτοφάγους κρίνεται αναγκαία η εύρεση εναλλακτικών πηγών ασβεστίου, προκειμένου να καλυφθούν οι καθημερινές διατροφικές τους ανάγκες στο συγκεκριμένο μέταλλο. Καλό είναι να χορηγηθεί και ένα συμπλήρωμα ασβεστίου, παρόλο που το μέταλλο είναι σε λιγότερο απορροφήσιμη μορφή, σε σχέση με το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. 
Βιταμίνη D
Η βιταμίνη D είναι ιδιαίτερα σημαντική για την απορρόφηση του ασβεστίου. Το μεγαλύτερος μέρος της συντίθεται στο δέρμα, έπειτα από έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, ενώ τρόφιμα που την περιέχουν είναι τα αυγά, τα λιπαρά ψάρια, το κρέας και τα εμπλουτισμένα προϊόντα (π.χ. δημητριακά, γάλα). 
Κάπνισμα, Αλκοόλ και Νάτριο
Το κάπνισμα και η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλης (>2 ποτά/ ημέρα για γυναίκες & >3 ποτά/ ημέρα για άνδρες) έχουν συσχετιστεί με οστεοπόρωση. Επιπλέον, η αυξημένη κατανάλωση νατρίου αποτελεί ένα από τα βασικά αίτια απώλειας νατρίου από τα ούρα.
Πρωτεΐνη & ζωικά λίπη
Η μεγάλη κατανάλωση πρωτεϊνών έχει συσχετισθεί με αυξημένη απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα. Ενώ η αυξημένη κατανάλωση λίπους εμποδίζει την απορρόφηση ασβεστίου. 
Συμπερασματικά, είναι αναγκαία η ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη της οστεοπενίας και οστεοπόρωσης και εν συνεχεία η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής που θα περιλαμβάνει προσεγμένη διατροφή και αυξημένη φυσική δραστηριότητα.
nbsp;4-5/td
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory