Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Πως το ελβετικό τυρί γίνεται

kaskaval-0001
kaskaval-0002

Βίλα στην Ταϊλάνδη

vila-0001
vila-0002

Ασυνήθιστες Μεταφορες

μεταφορές-0001
μεταφορές-0002

Η δημιουργία μιας εντυπωσιακής ελαιογραφίας

Οι δέκα καλύτεροι τρόποι προστασίας από την άνοια

Οι δέκα καλύτεροι τρόποι προστασίας από την άνοια
Βρετανοί επιστήμονες δημιούργησαν τον «χρυσό δεκάλογο προστασίας από την άνοια» – έναν κατάλογο με δέκα απλές συμβουλές που μπορεί να μας βοηθήσουν διατηρήσουμε μυαλό «ξυράφι» μέχρι τα βαθιά μας γηρατειά.
Ο δεκάλογος ουσιαστικά αποτελείται από δέκα «καλές συνήθειες», οι οποίες υπόσχονται να μειώσουν κατά το ήμισυ τον κίνδυνο άνοιας που ο καθένας μας διατρέχει.
Οι δέκα κανόνες είναι:
* Να προσλαμβάνετε επαρκείς ποσότητες από βιταμίνες όπως η Β6 και η Ε
* Να προσλαμβάνετε επαρκείς ποσότητες ιχθυελαίων
* Να πίνετε πράσινο τσάι
* Να πίνετε ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί την ημέρα
* Να μην μεθάτε
* Να ασχολείστε καθημερινά με κάτι δραστήριο σωματικά
* Να διατηρείτε το μυαλό σας απασχολημένο
* Να μάθετε χορούς
* Να μην ανησυχείτε για τη ζωή
* Να απολαμβάνετε ένα πλούσιο και γεμάτο ερεθίσματα περιβάλλον
Όπως εξηγούν οι επιστήμονες από το Κέντρο Ανάπτυξης Υπηρεσιών Άνοιας του Πανεπιστημίου του Στέρλινγκ, που κατήρτισαν τον οδηγό, ο χορός συνιστάται διότι όταν προσπαθεί κάποιος να θυμηθεί τα βήματα, γυμνάζει το μυαλό του.
Η συστηματική φυσική δραστηριότητα, εξάλλου, σε πολλές μελέτες έχει φανεί ότι δρα προστατευτικά εναντίον της νόσου.
Την περασμένη εβδομάδα, λ.χ., ερευνητές από το φημισμένο Ίδρυμα Καρκίνου Dana Farber, στη Βοστώνη, δημοσίευσαν στην επιθεώρηση «Cell Metabolism» μία νέα μελέτη που έδειξε ότι μια βόλτα με γρήγορο βήμα την ημέρα μπορεί να συμβάλλει στην αναγέννηση των εγκεφαλικών κυττάρων, προστατεύοντάς μας έτσι από την άνοια.
Εξίσου πολλά είναι και τα ευρήματα για τον ρόλο του στρες και της διατροφής. Στις αρχές του μήνα λ.χ. επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Γκότενμπουργκ, στη Σουηδία, δημοσίευσαν στην επιθεώρηση «BMJ Open» μελέτη που έδειξε ότι το στρες στη μέση ηλικία αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας αργότερα στη ζωή.
Μάλιστα, η μελέτη έδειξε ότι νοσήματα όπως η νόσος Αλτσχάιμερ μπορεί να συσχετίζονται με την ένταση του στρες που έχει βιώσει κάποιος έως και τέσσερις δεκαετίες νωρίτερα.
Αντίστοιχα, ορισμένες βιταμίνες όπως η Β6 και η Ε φαίνεται ότι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης του Αλτσχάιμερ, ενώ ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί την ημέρα επίσης θεωρείται ωφέλιμο.
Αντιθέτως, η κατάχρηση αλκοόλ φαίνεται ότι αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο, κατά την δρα Τζουν Άντριους, καθηγήτρια Φροντίδας Άνοιας στο Πανεπιστήμιο του Στέρλινγκ και επικεφαλής της ομάδας επιστημόνων που κατήρτισαν τον δεκάλογο εναντίον του Αλτσχάιμερ.
Μάλιστα η δρ Άντριους προειδοποιεί ότι ο αριθμός των μεσηλίκων που εμφανίζουν άνοια αυξάνεται εξαιτίας της υπερκατανάλωσης αλκοόλ.
Πολλές μελέτες, τέλος, έχουν δείξει ότι όσοι τρώνε άφθονα ωμέγα λιπαρά οξέα, που υπάρχουν πρωτίστως στα λιπαρά ψάρια και στα ιχθυέλαια διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο άνοιας.
Και μετά την εκδήλωσή της, πάντως, τα ιχθυέλαια μπορεί να επιβραδύνουν την εξέλιξή της, σύμφωνα με άλλες μελέτες.
«Προσπαθήσαμε να καταρτίσουμε έναν κατάλογο από θετικά πράγματα που όλοι μπορούν να κάνουν για να προστατεύσουν το μυαλό τους», δήλωσε η δρ Άντριους.
«Οι συμβουλές μας δεν πρόκειται να βλάψουν κανέναν, ενώ οι έως τώρα μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να δράσουν προστατευτικά», πρόσθεσε.
Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ


Η συνταγή για την αυθεντική γαλλική ζεστή σοκολάτα

Η συνταγή για την αυθεντική γαλλική ζεστή σοκολάτα
Ένας από τους διασημότερους σοκολατοποιούς στον κόσμο αποκαλύπτει τη συνταγή για την αυθεντική γαλλική ζεστή σοκολάτα. Σημειώνουμε.
Ο Jean-Paul Hévin είναι ένας από τους διασημότερους σοκολατοποιούς στον κόσμο. Διατηρεί 4 καταστήματα στο Παρίσι, 8 στην Ιαπωνία αλλά και σε άλλες χώρες της Ασίας όπως η Κίνα και η Ταϊβάν. Όταν ξεκίνησε το 1975 ως μαθητευόμενος ζαχαροπλάστης στο παρισινό Intercontinental δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μετά από χρόνια θα κέρδιζε την πλέον σημαντική διάκριση της χώρας Meilleur Ouvrier de France και ότι θα γινόταν διάσημος για τις εκλεπτυσμένες σοκολατένιες δημιουργίες του σε όλον τον κόσμο. Το mamapeinao.gr σού προτείνει να σημειώσεις την συνταγή του.
Πρόσφατα σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα L’ Express αποκάλυψε τη μαγική συνταγή για ζεστή σοκολάτα. Αν νομίζεις ότι η παρασκευή μιας πραγματικά καλής κούπας σοκολάτας είναι παιχνιδάκι, πλανάσαι πλάνην οικτρά όπως φαίνεται από την συνταγή του Hévin. Χαρτί, μολύβι και γρήγορα στην κουζίνα για εξάσκηση.
  • Για 5 φλιτζάνια
Υλικά
1 λίτρο φρέσκο γάλα με πλήρη λιπαρά
160 γρ. σοκολάτα σε σκόνη καλής ποιότητας
100 γρ. γιαούρτι
100 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. σάρκα μάνγκο
40 γρ. crème fraiche
μερικούς σπόρους κόλιανδρου
Σκεύη που θα χρειαστούμε
σιφόν (ειδικό σκεύος που χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαντιγί και αφρών)
μπλέντερ
Εκτέλεση
1. Ξεκινάμε με την κρέμα βανίλιας. Ρίχνουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος στο σιφόν. Κλείνουμε καλά το καπάκι και ανακινούμε δύο φορές. Βάζουμε το σιφόν στο ψυγείο. Aν δεν έχουμε σιφόν, θα χρειαστούμε ένα ψηλό ποτήρι και κουτάλι με μακριά βάση. Γεμίζουμε το ποτήρι έως περίπου το 1/4 με το γιαούρτι. Ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος προσέχοντας να μην ξεχειλίσει το ποτήρι. Με το κουτάλι ανακατεύουμε γρήγορα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν φτάνοντας στον πάτο του ποτηριού για να ομογενοποιηθούν σωστά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλη την ποσότητα γιαουρτιού και κρέμας γάλακτος. Βάζουμε στο ψυγείο.
2. Ετοιμάζουμε την κρέμα μάνγκο: ξεφλουδίζουμε το μάνγκο και πολτοποιούμε τη σάρκα του στο μπλέντερ. Αναμειγνύουμε τον πολτό μάνγκο με 40 γρ. crème fraiche. Στο γουδί χτυπάμε τους σπόρους κόλιανδρου μέχρι να γίνουν σκόνη και ρίχνουμε μια πρέζα στο μείγμα μάνγκο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε μπολ, γαρνίρουμε με το σιφόν ή ρίχνουμε με το κουτάλι 3 κ.σ. κρέμα βανίλιας. Προσθέτουμε την κρέμα μάνγκο. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε 3 φορές το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη.
4.Ετοιμάζουμε την ζεστή σοκολάτα. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την σκόνη σοκολάτας. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και ζεσταίνουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να σιγοβράσει το μείγμα. Η παρασκευή σοκολάτας είναι απαιτητική, γι’ αυτό ανακατεύουμε συνεχώς με μαρίζ, προσέχοντας να μην κάψει και κολλήσει το μείγμα στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν αρχίσει να σιγοβράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Αν η υφή δεν μας αρέσει, συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε.
5. Αφήνουμε τη σοκολάτα να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε σε φλιτζάνια. Γαρνίρουμε με την κρέμα βανίλιας και μάνγκο.
Πηγή: Cosmo.gr

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory