Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Οι Γυναίκες Που Περνούν Τις Μέρες Τους Περιμένοντας ...

the_women_who_spend_their_days_waiting
the_women_who_spend_their_days_waiting

δέντρο magnolia στο κέντρο του San Mateo

καλαμάρια 1 A Νήματα Έριξε βόμβα Tree Squid
καλαμάρια 2 A Νήματα Έριξε βόμβα Tree Squid
καλαμάρια 3 A Νήματα Έριξε βόμβα Tree Squid
καλαμάρια 4 A Νήματα Έριξε βόμβα Tree Squid
καλαμάρια 5 A Νήματα Έριξε βόμβα Tree Squid
καλαμάρια 6 A Νήματα Έριξε βόμβα Tree Squid

καρέκλα με θέα για αναρριχητές

rock_climbing_chair_2
rock_climbing_chair_3
rock_climbing_chair_4
rock_climbing_chair_5

Το σεξ «κόβεται» όσο ο πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή παραμένει μυστικό

Το σεξ «κόβεται» όσο ο πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή παραμένει μυστικό
Οι διαταραχές πόνου αποτελούν σεξουαλικές δυσλειτουργίες των γυναικών, που επιβαρύνουν σημαντικά την ερωτική ζωή του ζευγαριού. Περιλαμβάνουν συνήθως τον κολεόσπασμο και τη δυσπαρεύνια. Παρότι δεν υπάρχουν επαρκή στατιστικά στοιχεία, λόγω του ότι οι γυναίκες διστάζουν να μιλήσουν για το πρόβλημά τους, εκτιμάται ότι περίπου το 2% των παντρεμένων ζευγαριών αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό, με αποτέλεσμα οι γάμοι να είναι «λευκοί», ενώ, κατά τη δυσπαρευνία η γυναίκα αισθάνεται πόνο όταν επιχειρείται κολπική διείσδυση. 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συχνότητα της δυσπαρευνίας εκτιμάται στο 10%-15% των σεξουαλικά ενεργών γυναικών. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται και φτάνει στο 30% όταν οι γυναίκες βρίσκονται στην εμμηνόπαυση. Η σύγχρονη σεξουαλική ιατρική και σεξολογία διαθέτει τρόπους αντιμετώπισης των παραπάνω προβλημάτων και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις η αποτελεσματικότητα των θεραπειών είναι ιδιαίτερα υψηλή. Ωστόσο, όταν τα ζευγάρια έχουν κρατήσει το πρόβλημα ως επτασφράγιστο μυστικό για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχουν προσαρμοστεί στην απουσία σεξουαλικών επαφών, δυσκολεύονται να μιλήσουν γι΄ αυτό που τους συμβαίνει και διστάζουν να προσεγγίσουν κάποιον ειδικό. Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο στο δρόμο για τη θεραπεία.

Τα παραπάνω επισημαίνει η ψυχολόγος υγείας-σεξολόλογος , επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας,Εύη Κυράνα υπογραμμίζοντας ότι αν και οι δύο αυτές διαταραχές είναι διαφορετικές, συχνά είναι δύσκολο να διακριθούν. Όπως εξηγεί, ο κολεόσπασμος είναι μια δυσλειτουργία κατά την οποία ο κόλπος κάνει μια ακούσια σύσπαση και κλείνει τη στιγμή της διείσδυσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνεται διείσδυση, παρά την επιθυμία της γυναίκας» επισημαίνει η κ. Κυράνα

Τα αίτια του πόνου κατά τη σεξουαλική επαφή μπορεί να είναι οργανικά, αν και συνήθως είναι ψυχολογικά.

Σύμφωνα με την κ. Κυράνα στα οργανικά αίτια περιλαμβάνονται οι φλεγμονές των γεννητικών οργάνων, η ενδομητρίωση, οι δερματικές παθήσεις των γεννητικών οργάνων, υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις, σύνδρομο πυελικού πόνου, φλεγμονώδεις παθήσεις εντέρου και η ατροφία του κόλπου (σύνηθες σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης). «Σε αυτές τις περιπτώσεις, η γυναίκα έχει συνήθως και άλλα συμπτώματα για τα οποία αναζητά θεραπεία, που πολλές φορές δεν αρκεί για να λύσει το σεξουαλικό πρόβλημα», εξηγεί η κ. Κυράνα

Οι ψυχολογικοί παράγοντες που έχουν συσχετιστεί με τις διαταραχές σεξουαλικού πόνου περιλαμβάνουν συμπτώματα κατάθλιψης, αγχώδεις διαταραχές, χαμηλή αυτοεκτίμηση, συχνό αίσθημα ντροπής, ερωτοφοβία και προβλήματα στη σχέση «Ψυχολογικοί παράγοντες μπορεί να είναι τα μοναδικά αίτια της διαταραχής πόνου, ή να επιδεινώνουν τις συνέπειες των οργανικών συμπτωμάτων που προαναφέρθηκαν» επισημαίνει η κ Κυράνα.

Σύμφωνα με την ίδια, οι διαταραχές πόνου πρέπει να διερευνώνται μέσα από ένα πρίσμα που βλέπει όχι μόνο βιολογικούς, αλλά και ψυχικούς παράγοντες. Ωστόσο, ενώ η σύγχρονη σεξουαλική ιατρική και σεξολογία διαθέτει αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης των παραπάνω προβλημάτων, η έλλειψη ενημέρωσης συχνά αναστέλλει την αναζήτηση θεραπείας, ενώ όσον αφορά το τι πρέπει να κάνει μια γυναίκα που αντιμετωπίζει πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή η κ . Κυράνα λέει:

«Το πρώτο βήμα που χρειάζεται να κάνει μια γυναίκα είναι να ενημερωθεί για τα προβλήματα αυτά από ειδικευμένο σεξολόγο ή από το γυναικολόγο της. Η διάγνωση θα γίνει με τη λήψη του ιστορικού και η κλινική εξέταση των γεννητικών οργάνων θα δώσει πληροφορίες για την ύπαρξη ή μη οργανικών παραγόντων που επιβαρύνουν το πρόβλημα. Ωστόσο, επειδή πολύ συχνά η γυναίκα δεν είναι έτοιμη να δεχτεί τη κλινική εξέταση (λόγω έντονου φόβου), συχνά προτείνεται να ξεκινήσει θεραπεία σε ειδικευμένο σεξολόγο και να ακολουθήσει ο οργανικό έλεγχος αργότερα, όταν η γυναίκα θα είναι έτοιμη. Η θεραπεία των διαταραχών σεξουαλικού πόνου γίνεται από σεξολόγο και περιλαμβάνει: Αρχικά, ενημέρωση και εκπαίδευση της γυναίκας (συχνά και του συντρόφου της) για το πρόβλημα και για τον φαύλο κύκλο αποφυγής που δημιουργεί ο πόνος. Στη συνέχεια, η γυναίκα (συχνά με τη συμμετοχή του συντρόφου) εκπαιδεύεται σε κάποιες ασκήσεις που σταδιακά την βοηθούν να αυξήσει τα όρια ανοχής στο άγγιγμα και στη συνέχεια στη διείσδυση. Οι ασκήσεις αυτές πάντα προσαρμόζονται στις ανάγκες της κάθε γυναίκας, γίνονται σταδιακά και δεν προκαλούν πόνο. Συνήθως, κατά τη διάρκεια της θεραπείας συνιστάται στο ζευγάρι η διακοπή των σεξουαλικών επαφών που περιλαμβάνουν διείσδυση. Επιπλέον, λόγω του γεγονότος ότι οι διαταραχές πόνου συνήθως οδηγούν στην αποφυγή της εγγύτητας μεταξύ του ζευγαριού, η θεραπεία περιλαμβάνει τεχνικές που βοηθούν το ζευγάρι να αυξήσει σταδιακά και ομαλά την σωματική του εγγύτητα. Επιπλέον, παράλληλα με τα παραπάνω, η θεραπεία περιλαμβάνει τον έλεγχο των σκέψεων και των συναισθημάτων που επιδεινώνουν ή συντηρούν το πρόβλημα».
http://www.newsbeast.gr/

Πώς η ζάχαρη καταστρέφει τον... κόσμο

Πώς η ζάχαρη καταστρέφει τον... κόσμο
Μία νέα μελέτη της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας Credit Suisse παρουσιάζει τις διατροφικές επιπτώσεις της ζάχαρης και άλλων γλυκαντικών, καθώς και το ρόλο τους στο δημόσιο διάλογο γύρω από την παχυσαρκία και το διαβήτη.

Παρότι οι επιβλαβείς επιπτώσεις της κατανάλωσης ζάχαρης δεν αποτελούν νέο, η έρευνα της Credit Suisse παρουσιάζει τις διαστάσεις του προβλήματος.

Μερικά από τα στοιχεία της έκθεσης της ελβετικής τράπεζας είναι τα εξής:

- 400 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί παγκοσμίως από διαβήτη Τύπου 2.

- 4,8 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τη χρόνια ασθένεια.

- Η κατάσταση κοστίζει στο παγκόσμιο σύστημα υγείας 470 δισεκατομμύρια δολάρια.

- Μέχρι το 2020 ο αριθμός των ανθρώπων που πρόκειται να προσβληθούν θα ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια, με συνολικό κόστος ύψους 700 δισεκατομμύρια δολάρια.

- Η μέση κατανάλωση ανά άτομο προσδιορίζεται στα 17 κουτάλια του γλυκού.

- Πρόκειται για 45% περισσότερη ζάχαρη από αυτή που καταναλώναμε 30 χρόνια πριν.

Κρατήστε μακριά τα μικρόβια

Κρατήστε μακριά τα μικρόβια
Εξολοθρεύστε τα μικρόβια! Υπάρχουν τρόποι που βασίζονται σε μελέτες, οι οποίοι θα τους κλείσουν την πόρτα του σπιτιού σας και θα σας κρατήσουν υγιή.

- Χρησιμοποιείτε υγραντήρα χώρου: Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Όρεγκον βρήκαν ότι οι ιοί της γρίπης και του κρυολογήματος ευδοκιμούν σε περιβάλλοντα με ξηρό αέρα. Γι’ αυτό διατηρείτε κατά 50% υγρασία στο σπίτι σας.

- Καθαρίζετε τις επιφάνειες κοινής χρήσης: Μην ξεχνάτε ότι η διάρκεια ζωής των ιών πάνω σε επιφάνειες φτάνει μέχρι και τις 24 ώρες. Αν κάποιος στο σπίτι σας είναι άρρωστος, απολυμάνετε όλα τα χερούλια στις πόρτες, τα τηλεκοντρόλ, το ψυγείο κ.τλ.

- Βγάζετε τα παπούτσια σας: Έχετε πάντα πρόχειρες τις παντόφλες σας στην είσοδο του σπιτιού και βγάζετε αμέσως τα παπούτσια σας μόλις μπαίνετε σπίτι, έτσι ώστε να μην μεταφέρετε τα μικρόβια και τα βακτήρια στους εσωτερικούς χώρους.

- Βασικός κανόνας: Πλένετε τα χέρια σας συχνά με κοινό σαπούνι και χλιαρό νερό. Το αντιβακτηριδιακό σαπούνι δεν δημιουργεί ασπίδα για τα μικρόβια και ξηραίνει τα χέρια. Λάβετε προληπτικά μια πολυβιταμίνη με βιταμίνη C και ψευδάργυρο για πρόληψη των ιώσεων.

Πηγή: omorfamystika.gr
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory