Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2013

Αστεία και έξυπνα ζώα

cool_pets
cool_pets

Ζώνη Hip

hip-zone-0
hip-zone-0

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά.

bear_01
bear_01

Ζακ Χόντσκινς: Ο μονόχειρας μπασκετμπολίστας

Γιγάντια κάτοπτρα στα βουνά έβγαλαν νορβηγική πόλη από το σκοτάδι


Τρία γιγάντια κάτοπτρα εγκαταστάθηκαν στα βουνά της μικρής πόλης Rjukanis, στα βάθη μιας στενής κοιλάδας στη Νορβηγία, με αποστολή να φέρουν το φως του ήλιου στους κατοίκους, οι οποίοι για έξι μήνες τον χειμώνα ζουν στη σκιά.
Η πρωτοβουλία ανήκει στον καλλιτέχνη Martin Andersen ο οποίος ζει στην περιοχή και ξεκίνησε την εκστρατεία για τη χρηματοδότηση του έργου.
Τα κάτοπτρα, επιφάνειας 51 τετραγωνικών μέτρων, είναι συνδεδεμένα με ένα πρόγραμμα υπολογιστή που ακολουθεί τον Ήλιο.
Έχουν ήδη τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία και τον χειμώνα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν κανονικά, αντανακλώντας τις ακτίνες του ήλιου από τη βουνοκορυφή στην κεντρική πλατεία και δημιουργώντας έναν φωτεινό κύκλο 185 τετραγωνικών μέτρων.
Με κόστος λιγότερο από ένα εκατομμύρια δολάρια, το έργο «Sun Mirror» αναμένεται να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής 3.000 ανθρώπων.
Όπως δήλωσε ο κ. Andersen, στην ουσία πρόκειται για τρείς ηλιοστάτες που εγκαταστάθηκαν στο πλαίσιο ενός προγράμματος για την προάσπιση της υγείας και την ενίσχυση της ευημερία των ανθρώπων που ζουν στη σκιά.
Σύμφωνα με τον project manager, Oystein Haugan,  οι κάτοικοι της πόλης είναι ενθουσιασμένοι, τραβούν φωτογραφίες στην πλατεία και δείχνουν να περνούν καλά.
Μέχρι σήμερα η πρόσβαση στο φως του ήλιου γινόταν μόνο μέσω τελεφερίκ που τους μετέφερε στην κορυφή του βουνού.
Σημειώνεται ότι αντίστοιχη πρωτοβουλία είχε υλοποιήσει το 2006 η ιταλική πόλη Βιγκανέλα στις Άλπεις, αλλά και το Ράτενμπεργκ της Αυστρίας.
econews

Λάμπες που εκπέμπουν Wi-Fi

Μία ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Fudan στη Σαγκάη, έκαναν μία φανταστική ιδέα, πραγματικότητα: ένα λαμπτήρα που παράγει το δικό του σήμα Wi-Fi! Η τεχνολογία ονομάζεται Li-Fi και από τις δοκιμές των επιστημόνων, όχι μόνο λειτουργεί, αλλά το σήμα του είναι πολύ πιο ισχυρό από πολλές οικιακές συνδέσεις στην Κίνα (και σε πολλές άλλες χώρες) αυτή τη στιγμή.
Η τεχνολογία δεν βασίζεται στα ραδιοκύματα του Wi-Fi, αλλά στις συχνότητες του φωτός. Ο λαμπτήρας που δημιουργήθηκε διαθέτει ένα microchip που παράγει το σήμα και οι ταχύτητες φτάνουν μέχρι και τα 150 Mps! «Μπαμπάς» της τεχνολογίας Li-Fi (Light Fidelity) είναι ο Harald Haas, καθηγητής μηχανικής στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου που, ήδη από το 2011, μίλησε για την δυνατότητα προγραμματισμού των LED, εφόσον είναι υπερπυκνωτές με απεριόριστη χωρητικότητα για δεδομένα. H δυνατότητα αυτή των LED, μελετάται από πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα για διάφορες εφαρμογές, όπως η μετάδοση φωνητικών σημάτων κάτω από το νερό.
Η καθηγήτρια πληροφορικής Chi Nan από το πανεπιστήμιο του Fudan, εξηγεί: «Σήμερα, ο εξοπλισμός για την ασύρματη μετάδοση σήματος είναι ακριβός και με χαμηλή αποδοτικότητα. Όπως και στην κινητή τηλεφωνία, έχουν εγκατασταθεί εκατομμύρια σταθμοί ανά τον κόσμο για να ενισχύσουν το σήμα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος από την ενέργειά τους, καταναλώνεται στα συστήματα ψύξης τους» και σημειώνει πως η ενέργεια που ουσιαστικά καταναλώνεται για την μετάδοση του σήματος είναι μόλις 5%!
Έτσι, μία λάμπα με microchip που θα εκμεταλλεύεται τις συχνότητες του φωτός, δεν χρειάζεται ψύξη και η ταχύτητα μετάδοσης των δεδομένων είναι εκπληκτικά γρήγορη. Άρα, το όλο σύστημα θα είναι φανερά φτηνότερο από τις μέχρι τώρα γνωστές τεχνολογίες. Φυσικά, απέχουμε αρκετά από το να δούμε το Li-Fi στο εμπόριο. Ακόμα δεν έχουν σχεδιαστεί οι λεπτομέρειες παραγωγής του microchip, ενώ ανάλογη τεχνολογία θα πρέπει να διαθέτουν και οι συσκευές που θα χρησιμοποιούν τα δεδομένα.
Το πανεπιστήμιο πάντως έχει ήδη κατασκευάσει 10 πρωτότυπες τέτοιες λάμπες και θα τις παρουσιάσει σε εμπορική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα τον επόμενο μήνα. Άλλη μία τεχνολογία λοιπόν, που θα θέλαμε να δούμε πάρα πολύ γρήγορα στις συσκευές μας!

Πηγή: digitallife.gr
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory