Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

Δεν εξηγειται

σύγχυση φωτογραφίες 0 Δεν μπορείς να εξηγήσω ότι (37 Φωτογραφίες)
σύγχυση φωτογραφίες 1 You cant εξηγούν ότι (37 Φωτογραφίες)

Κορίτσια .

Amirror-mirror-31
Mirror Mirror 49 Ναι, έργα καθρέφτη σας!  (51 Φωτογραφίες)

Best Friends

drugari-0002
drugari-0004

Πως επικοινωνούν μεταξύ τους οι ρέγγες;! Θα πάθετε πλάκα!!

Όλα τα ψάρια και τα ζώα, έχουν τον δικό τους κώδικα επικοινωνίας, αλλά οι ρέγγες έχουν έναν πολύ περίεργο που ούτε που φαντάζεστε!! 

Οι ρέγγες που λέτε, επικοινωνούν αναμεταξύ τους με κλανιές!! 

Αν είναι δυνατόν, κι όμως είναι αλήθεια! 

Τελικά για κάποια όντα οι κλανιές δεν είναι κάτι τόσο αστείο ή απαραίτητη λειτουργία του οργανισμού τους, αλλά είναι ένα μέσο επικοινωνίας. 

Η ανακάλυψη αυτή πραγματοποιήθηκε και δημοσιεύτηκε από το U.K. science journal Biology Letters. 

πηγή: National Geographic

Γιατί μία χώρα δεν τυπώνει άπειρα χρήματα - χαρτονομίσματα;

Καμία χώρα δεν επιχειρεί να τυπώνει ακατάπαυστα νομίσματα -χαρτονομίσματα, εκτός αν θέλει να προκαλέσει υπερπληθωρισμό και να καταστρέψει την οικονομία της, όπως έκανε η Γερμανία τη δεκαετία του 1920! 

Αν η κεντρική τράπεζα μιας κυβέρνησης τυπώσει νομίσματα και τα κυκλοφορήσει, με αυτό τον τρόπο θα υποτιμήσει το ίδιο της το νόμισμα, μειώνοντας την αγοραστική του δύναμη. 

Με άλλα λόγια, ένα χαρτονόμισμα των 100 δολαρίων είναι απλά ένα τυπωμένο χαρτί. 

Έτσι, βάσει απλής λογικής, γιατί κάποιος να το δει ως κάτι που έχει αξία και όχι ως ένα απλό κομμάτι χαρτί; 

Με αυτή τη λογική, οι πλούσιοι που έχουν πολλά τέτοια, θα πρέπει να πληρώνουν παραπάνω για όλα αυτά τα χαρτονομίσματα, γιατί τα μεροκάματα και οι πρώτες ύλες που χρειάστηκαν για την κατασκευή όλων αυτών των χαρτονομισμάτων που διαθέτουν, κόστισαν παραπάνω χρήματα! 

Λίγο μπερδεμένο ε; 

Χρήματα και η σχέση τους με τον χρυσό

χρήματα και χρυσόςΕπί της ουσίας, με λίγα λόγια, αν διπλασιαστούν τα χρήματα μιας χώρας, η αγοραστική τους δύναμη πέφτει στο μισό και ο κόσμος χάνει "την πίστη του" σε αυτό το νόμισμα! 

Γι’ αυτό παλιότερα οι χώρες κυκλοφορούσαν τόση ποσότητα χρήματος, όσα ήταν τα αποθέματαχρυσού που κατείχαν. 

Αυτό σήμαινε πως για κάθε δολάριο που κυκλοφορούσε για παράδειγμα στην Αμερική, υπήρχε αντίστοιχα χρυσός αξίας ενός δολαρίου στις θυρίδες της κεντρικής τράπεζας. 

Αυτή η ισορροπία χρημάτων - χρυσού ονομάζεται ο κανόνας του χρυσού. 

Παρόλα αυτά, δεν χρησιμοποιείται πλέον αυτός ο κανόνας, γιατί οι καιροί αλλάζουν και τα "παιχνίδια" - προϊόντα στην αγορά του χρήματος, μεγαλώνουν και "εκσυγχρονίζονται"... 

Σήμερα, με τις διεθνείς συναλλαγές νομίσματος, τις μετοχές και τα ομόλογα, η δύναμη της οικονομίας μιας χώρας και η κυβέρνησή της καθορίζει πόσο ισχυρό ή όχι, είναι το νόμισμά της.http://coolweb.gr/

Ζυμαρικά. Ένας απαραίτητος διατροφικός κρίκος!

Τα ζυμαρικά είναι απόλυτα εναρμονισμένα με τις διατροφικές ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας, φτιάχνονται εύκολα και εμπλουτίζονται με μια ποικιλία της οικιακής οικονομίας: το κρέας, το γάλα, το τυρί, τα όσπρια και το ταχίνι. Άλλωστε πάντα τα ζυμαρικά υπήρξαν μια από τις αγαπημένες γεύσεις μικρών και μεγάλων, ενώ παράλληλα αποτελούν μια ανεξάντλητηπηγή έμπνευσης με παραλλαγές.

Τα ζυμαρικά είναι προϊόντα που παρασκευάζονται από σιμιγδάλι ή από αλεύρι ολικής αλέσεως μακαρονοποιίας, από σκληρό σιτάρι και νερό, χωρίς ζύμη, και τα οποία ξηραίνονται σε ειδικούς χώρους, μέχρις ότου αποκτήσουν την επιθυμητή περιεκτικότητα σε υγρασία. Τα ζυμαρικά είναι από τα περισσότερο διαδεδομένα είδη διατροφής σε ολόκληρη σχεδόν την υφήλιο και ιδιαίτερα στις χώρες της Ευρώπης. Πρώτη στην κατανάλωση ζυμαρικών είναι η Ιταλία με 30 κιλά ανά κάτοικο το χρόνο. Η εξάπλωση των ζυμαρικών οφείλεται στα αξιόλογα πλεονεκτήματα που έχουν ως είδη διατροφής, επειδή διατηρούνται εύκολα και για μακρό σχετικά χρόνο, μαγειρεύονται σύντομα, είναι εύπεπτα και τέλος είναι προσιτά, από απόψεως τιμής.
Παλιότερα η παρασκευή τους - που είναι σχετικά απλή - γινόταν στο σπίτι από τις νοικοκυρές ή από μικρές βιοτεχνικές επιχειρήσεις. Σήμερα τα ζυμαρικά, που κυκλοφορούν στην αγορά, παράγονται σχεδόν αποκλειστικά από βιομηχανικά συγκροτήματα. Ορισμένα πάντως παραδοσιακά ζυμαρικά, όπως ο τραχανάς και οι χυλόπιτες, εξακολουθούν να αποτελούν αντικείμενο της οικιακής οικονομίας ή της επαρχιακής βιοτεχνίας. Η παραγωγή ζυμαρικών στη χώρα μας σημείωσε τα τελευταία χρόνια αλματώδη πρόοδο. Υπάρχουν 15 σύγχρονα εργοστάσια ζυμαρικών, τα οποία όχι μόνο υπερκαλύπτουν τις ανάγκες της χώρας, αλλά έχουν και σημαντικές εξαγωγές. Οι εισαγωγές ζυμαρικών, που γίνονται σε μικρή μόνο έκταση, καλύπτουν μόλις το 4% της εγχώριας κατανάλωσης.
Συντήρηση
Τα ζυμαρικά συντηρούνται εύκολα. Η μόνη φροντίδα που πρέπει να λάβει ο καταναλωτής είναι να τα αποθηκεύει σε ξηρό και δροσερό μέρος. Οι πάστες νωπών ζυμαρικών (ραβιόλια κ.λ.π.) συντηρούνται στο ψυγείο ένα έως τρεις μήνες, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Τα ζυμαρικά βράζονται σε άφθονο αλατισμένο νερό. (2,5 -3 λίτρα νερού για 250 γρ. ζυμαρικών). Ο χρόνος βρασμού δίδεται συνήθως από τον παρασκευαστή. Η τάση που επικρατεί πάντως είναι ότι πρέπει να κρατάνε κάπως στο δάγκωμα, να είναι al dente, κατά τους Ιταλούς.
Χημική Σύνθεση
Η χημική σύνθεση και η θερμιδική αξία των ζυμαρικών περιλαμβάνεται στον παρακάτω Πίνακα. Όπως αναγράφεται σε αυτόν, η διαφορά μεταξύ ξηρών και βρασμένων ζυμαρικών είναι σημαντική. Η περιεκτικότητα σε ανόργανα στοιχεία των ζυμαρικών είναι ανάλογη με εκείνη του σίτου, αλλά και των προσθέτων υλών που έχουν χρησιμοποιηθεί. Τα ενισχυμένα με αυγά, γάλα, ή και λαχανικά ζυμαρικά, καθώς και τα ζυμαρικά με αλεύρι ολικής αλέσεως, είναι πιο πλούσια σε θερμίδες και θρεπτικά συστατικά.Μεσογειακή Διατροφή
Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, που βρίσκονται στη βάση της μεσογειακής διατροφής, αποτελούν μαζί με το ψωμί, το ρύζι, την πατάτα και το καλαμπόκι την κύρια ομάδα σύνθετων υδατανθράκων. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες μεταβολίζονται, αφομοιώνονται και χωνεύονται πιο αργά σε σχέση με τους απλούς υδατάνθρακες των γλυκών και των φρούτων. Τα ζυμαρικά συνιστώνται ως βασική τροφή του ανθρώπου, για όλες τις ηλικίες, ακόμη και στα πιο αυστηρά διαιτολόγια, επειδή περιέχουν λίγες θερμίδες (130 περίπου θερμίδες στα 100 γρ. μαγειρεμένης ποσότητας) και εφόσον οι υδατάνθρακες πρέπει να καλύπτουν το 50-55% της καθημερινής ολικής προσλαμβανόμενης ενέργειας.

Προσοχή βέβαια θα πρέπει να δίνεται στις λιπαρές σάλτσες με κρέμα γάλακτος και το βούτυρο που συνοδεύουν συνήθως ένα πιάτο ζυμαρικών. Συστήνονται συνταγές για κανελόνια, κριθαράκι, λαζάνια, ραβιόλια, σπαγγέτι, ταλιατέλλες, κριθαράκι, πένες, φιογκάκια, τουτουμάκια, λιγκουίνι, τραχανάς, φιδές και χυλοπίτες, που βασίζονται στο ελαιόλαδο, τη φρέσκια τομάτα, τα φρέσκα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι), τον αρακά, το καλαμπόκι, τη μελιτζάνα, τα θαλασσινά, τα μυρωδικά, το κόκκινο κρασί, το ψαχνό κοτόπουλου, τον τόνο, τα μανιτάρια και τα μη πολύ λιπαρά τυριά (ρικότα, παρμεζάνα, πεκορίνο, μυζήθρα).

Ζυμαρικά και Υγεία
Πρόκειται ωστόσο για μια τροφή που θα πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή και μέτρο από τους διαβητικούς και όσους έχουν σε υψηλά επίπεδα τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια. Επιπρόσθετα, αντενδείκνυται σε διαιτολόγια για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη. Όσον αφορά τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, η ποσότητα των φυτικών ινών είναι ιδιαίτερα υψηλή, επομένως μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων δυσκοιλιότητας. Παράλληλα, ρυθμίζουν καλύτερα τη γλυκόζη στο αίμα, με αποτέλεσμα να αποτελούν όπλο στην πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη. 
Συμπερασματικά, τα ζυμαρικά βρίσκονται στη βάση της Μεσογειακής Πυραμίδας, όμως θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο όσον αφορά την ποσότητα. Οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι καταναλωτές θα πρέπει να πάψουν να πιστεύουν ότι τα ζυμαρικά είναι προνόμιο μόνο των ‘΄αδύνατων’’ και να κατανοήσουν ότι έχουν και αυτοί το δικαίωμα να τα καταναλώνουν μέχρι 1 φορά την εβδομάδα.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory