Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Είσοδος στο μετρό

Κορίτσια .

hump-day
hump-day

Τι κρύβεται σε μιά σπηλιά?

cave_00
cave_00
cave_00
cave_00
cave_00

Η μικρότερη εμπορική πτήση του κόσμου διαρκεί κάτι λιγότερο από 1 λεπτό!

Έφτιαχνε μπύρα μέσα στο στομάχι του και ήταν μονίμως μεθυσμένος

Μονίμως «κόκκαλο» και χωρίς να πίνει μία σταγόνα αλκοόλ ήταν τα τελευταία χρόνια ένας άνδρας 61 ετών από το Τέξας ο οποίος είχε την «ικανότητα» να παράγει μπύρα μέσα στο έντερό του, με γιατρούς και επιστήμονες να σκίζουν τα πτυχία τους.
Χρειάστηκε να περάσει πέντε χρόνια κάνοντας εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι ο 61χρονος έπασχε από το σύνδρομο εντερικής ζύμωσης φαινόμενο εντελώς άγνωστο στη Δυτική ιατρική.
«Ελάχιστα άρθρα έχουν γραφεί για αυτό το σύνδρομο και τα περισσότερα είναι ανεκδοτολογικά» γράφουν οι ερευνητές στο Κολέγιο Panola του Τέξας.
Μάλιστα το περιστατικό αυτό είναι το πρώτο που μελετάται επιστημονικά, ενώ ο ίδιος ο άτυχος άνδρας προσπαθούσε για αρκετά χρόνια να πείσει τους γιατρούς ότι δεν ήταν αλκοολικός και δεν έπινε κρυφά.
Αλλά και η ίδια η σύζυγός του, νοσοκόμα στο επάγγελμα, δεν τον πίστευε και τον υπέβαλε σε αλκοτέστ πολύ συχνά.
Ακόμα κι αν δεν είχε πιει καθόλου, η συγκέντρωση στο αίμα του έφτανε το 0,40, πέντε φορές πάνω από το νόμιμο όριο για τους οδηγούς.
Το μυστήριο λύθηκε πριν μερικά χρόνια όταν οι γιατροί τον έθεσαν υπό 24ωρη παρακολούθηση σε πλήρη απομόνωση χωρίς να επιτρέπουν καν επισκέπτες και τον υπέβαλαν σε μπαράζ εργαστηριακών εξετάσεων μέχρι να διαπιστωθεί ότι στο στομάχι του είχε έναν τεράστιο πληθυσμό του σακχαρομύκητα Saccharomyces cerevisiae, περισσότερο γνωστού ως μαγειρική μαγιά.
Η μονοκύτταρη αυτή ζύμη χρησιμοποιείται ευρέως στη ζυθοποιία, την οινοποιία και την αρτοποιεία, χάρη στην ικανότητά της να ζυμώνει τους υδατάνθρακες και να τους μετατρέπει σε αιθανόλη.
Επειτα από τη χορήγηση αντιμυκητιακών φαρμάκων, το πρόβλημα υποχώρησε και τα επίπεδα αιθανόλης στο αίμα του ασθενή μηδενίστηκαν. Οι ερευνητές καλούν τώρα τους γαστρεντερολόγους να έχουν υπόψη τους το φαινόμενο.
«Πρόκειται για ένα σπάνιο σύνδρομο, το οποίο όμως θα πρέπει να είναι δυνατό να αναγνωριστεί, καθώς έχει κοινωνικές συνέπειες όπως απόλυση, δυσκολίες στις σχέσεις, στίγμα, πιθανώς ακόμα και σύλληψη και φυλάκιση» γράφουν
[via]

Η ευτυχία δεν σου χαρίζεται...

Πιστεύεις ότι αν σε όλα αυτά που σου έχουν μάθει να είσαι τυπικός, μια μέρα θα πάρεις ειδικό βραβείο γι’αυτό;
Ξέρεις, υπάρχει και κάτι που λέγεται Ζωή και που δεν περιμένει πότε θα τελειώσουν οι υποχρεώσεις για να ασχοληθείς μαζί της.
Με το μπαρδόν κιόλας, ξέρεις πόσο θα ζήσεις; Μόνο το παρόν σου έχεις σίγουρο. Τι κάνεις γι’αυτό;
Και πραγματικά είσαι τόσο σίγουρος πως όταν βγεις σε σύνταξη θα τελειώσουν οι έγνοιες και τότε θα έχεις χρόνο να ζήσεις;
Πιστεύεις ότι όλο αυτό το σύστημα που μέχρι τα 65-70 σου, σε έχει καθηλωμένο σε ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής, μετά θα σε αφήσει έτσι ή νομίζεις ότι τότε θα έχεις τη δύναμη να ξεφύγεις; Πώς θα ξεφύγεις καλό μου, πού θα πας, αφού εκεί θα είναι το καταφύγιό σου. Τηλεόραση, πολιτική, μείωση της σύνταξης, αρρώστιες, φάρμακα. Το μάθαμε το παραμύθι.
Αλήθεια, έτσι ονειρεύεσαι τη ζωή σου;
Τα 2/3 της μέσα στο τρέξιμο & το άγχος,και το υπόλοιπο 1/3 μέσα στο ΙΚΑ;
Σοβαρά μιλάς;
Πιστεύεις ότι ενδιαφέρει την Ψυχή σου πότε θα συμπληρώσεις τα ένσημα ή πόσο είναι η δόση του δανείου;
Πιστεύεις ότι βρίσκεσαι εδώ ΓΙ’ ΑΥΤΟ το λόγο;
Πες μου σε παρακαλώ. Αν κάποια στιγμή, ΑΝ λέμε, η Ψυχή σου κάνει έναν απολογισμό, θα αισθάνεται κατάνυξη που πλήρωσε τη ΔΕΗ;
Oι λέξεις Αγάπη-Χαρά-Γαλήνη σου λένε κάτι;
Αν όχι, λυπάμαι, αλλά είσαι ήδη νεκρός -απλά όρθιος-.
Δεν σου χαρίζεται η ευτυχία φιλαράκι. Την κερδίζεις. Όσο είναι καιρός.
Κλείνω με ένα απόσπασμα του Pablo Neruda:
Αργοπεθαίνει, όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του, όποιος δεν ρισκάρει τη σιγουριά του για την αβεβαιότητα του Oνείρου, όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη κακή του τύχη, όποιος δεν βρίσκει το Μεγαλείο μέσα του.
Γιώργος Βασιλορεϊζης
Κοινωνιολόγος

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory