Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

Το τούνελ των ναρκωτικών .

Η καλύτερη θέα .

pov_28
pov_28

Σκυλί εναντίον γλάστρας .

dog_pot_01
dog_pot_01
dog_pot_01
dog_pot_01

Οδηγός επιβίωσης στον μπουφέ

Ο καιρός «άνοιξε» πια, το καλοκαίρι ήρθε και τα καλέσματα σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμους και βαφτίσια έχουν πυκνώσει. Από τη μια θα σκέφτεστε, τι καλή αφορμή για να βγείτε έξω, να βρεθείτε με αγαπημένα πρόσωπα, φίλους, γνωστούς, να γνωρίσετε κόσμο και να περάσετε όμορφα, από την άλλη όμως υπάρχει προβληματισμός για το πώς θα διαχειριστείτε όλες αυτές τις εξόδους όσον αφορά στο θέμα του φαγητού και τους μπουφέδες με τους οποίους έλθετε ‘αντιμέτωποι’.
Βασικά χαρακτηριστικά ενός μπουφέ είναι η αφθονία στην ποσότητα των φαγητών και η πληθώρα των επιλογών. Χαρακτηριστικά που μπορούν να ‘εκτοξεύσουν’ το θερμιδικό περιεχόμενο ενός γεύματος.
Στο σημείο αυτό ίσως ν’ αναρωτηθείτε για το αν υπάρχουν ‘όπλα’ που θα ήταν αποτελεσματικά στην ‘αναμέτρηση’ με ένα μπουφέ.
Και βέβαια υπάρχουν…
 • Είναι σημαντικό να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι είναι δυνατόν να βγείτε και να φάτε σωστά ακόμη και στην έξοδο.
 • Οργανώστε με τέτοιο τρόπο την ημέρα σας, ώστε να ‘περισσέψει’ αρκετό φαγητό για την έξοδό σας.
 • Κάντε αναγνωριστικές βόλτες στο μπουφέ και σκεφτείτε από πριν τι πραγματικά θα θέλατε να φάτε. Αφού φτιάξετε το πιάτο σας, επιλέξτε να καθίσετε μακριά από τον μπουφέ.
 • Επιλέξτε το πιάτο σας να είναι σε μέγεθος μικρότερο από αυτό που θα επιλέγατε αρχικά.
 • Πως φτιάχνετε το πιάτο σας; Φροντίστε ~ το ½ του πιάτου σας να είναι καλυμμένο από λαχανικά και σαλάτες, τα κρεατικά-ψάρια και τυρί να μην ξεπερνούν το μέγεθος της παλάμης σας (http://megethosmeridas.gr), επιλέξετε τρόφιμα χωρίς λιπαρές σάλτσες, που δεν έχουν τηγανιστεί και βάλτε στο πιάτο σας τόσο ώστε να χορτάσετε και να μην χρειαστεί να το ξαναγεμίσετε.
 • Αφήστε το πιρούνι σας να ξεκουραστεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του φαγητού.
 • Αφήστε χώρο για το γλυκό και διαλέξτε κατευθείαν αυτό που σας αρέσει. Αποφύγετε να καταλήξετε σε αυτό με την μέθοδο της δοκιμής-απόρριψης. Προτιμήστε ένα μικρό γλυκό ή αν είναι μεγάλο μοιραστείτε το.
 • Επιλέξτε γλυκά σχετικά χαμηλά σε λιπαρά π.χ. διάφορες φρουτοσαλάτες, γιαούρτι με φρούτα ή γλυκό του κουταλιού, παγωτό, σορμπέ κ.ά.
 • Μπορείτε να πιείτε 1-2 ποτά της αρεσκείας σας και να θυμάστε ότι έχετε την επιλογή να τα αραιώσετε με νερό, πάγο, σόδα ή κάποιο αναψυκτικό light.
 • Το φαγητό μπορεί μεν να είναι μια κοινωνική διέξοδος, αλλά μην ξεχνάτε ότι ο βασικός λόγος που βρισκόσαστε εκεί είναι να περάσετε καλά με το νακοινωνικοποιηθείτε με τους γύρω σας, να μιλήσετε, να διασκεδάσετε και ναχορέψετε.
Η επόμενη μέρα! Περάσατε όμορφα; Φάγατε και ήπιατε λίγο παραπάνω; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει χώρος για ενοχές… Μπορείτε όμως κι έχτε πάντα την επιλογή ν’ αντιδράσετε.
 • Καλό θα ήταν η προηγούμενη μέρα να μην είναι η αφορμή για να συνεχίσετε τις διατροφικές «παρεκκλίσεις». Επιστρέψετε άμεσα σε φυσιολογικές και ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες.
 • Οργανώστε τη μέρα σας διατροφικά με μικρά και συχνά γεύματα, ώστε να μπορείτε να έχετε τον έλεγχο τόσο της ποσότητάς που καταναλώνετε όσο και της όρεξής σας.
 • Βάλτε δραστηριότητα στη μέρα σας, οργανωμένη και συστηματική και γιατί όχι κι έντονη!
Και να θυμάστε ότι κύριος του ‘παιχνιδιού’ είστε πάντα εσείς και ο τρόπος για να ελέγχετε το φαγητό σας είναι να οργανώνεστε και να επιλέγετε…

Γνωρίζατε ότι οι παπάδες στην τράπουλα δεν είναι τυχαίοι;!

Οι παπάδες που υπάρχουν στην τράπουλα, δεν είναι τυχαίοι! 

Αναπαριστούνε πραγματικά πρόσωπα, μεγάλου κύρους! 

Για την ακρίβεια: 

παπάς σπαθί: τον βασιλιά David (King David) 
παπάς μπαστούνι: τον Μέγα Αλέξανδρο 
παπάς καρδιά: τον Charlemagne (Μέγα Charles) 
παπάς καρώ: τον Ιούλιο Καίσαρα 

Βέβαια υπάρχουν και κινέζικες μουφο-τράπουλες που αναπαριστάνε ότι να 'ναι, αλλά στις κανονικές τράπουλες αυτά είναι τα πρόσωπα!

Ο μεγαλύτερος καρχαρίας εξαφανίστηκε λόγω... μεγέθους

Ο μεγαλύτερος καρχαρίας εξαφανίστηκε λόγω... μεγέθους
Ο μεγαλόδοντας, ο μεγαλύτερος καρχαρίας που έζησε στους ωκεανούς, με την πάροδο των χρόνων άρχισε να αναπτύσσεται ακόμα περισσότερο, κάτι που τελικά οδήγησε στην εξαφάνισή του. Αυτό προκύπτει από έρευνα που παρουσιάστηκε στο 73ο συνέδριο παλαιοντολογίας σπονδυλωτών.

Ο μεγαλόδοντας έφτανε σε μήκος τα 18 μέτρα και είχε δάγκωμα ισχυρότερο από αυτό του τυραννόσαυρου ρεξ.

Το θαλάσσιο τέρας τρομοκρατούσε τους ωκεανούς πριν 16 ως 2 εκατ. χρόνια. Αν και θα νόμιζε κανείς πως ο μεγαλόδοντας έζησε για αρκετά χρόνια, υπάρχουν άλλα ήδη καρχαριών που επιβίωσαν για περισσότερα από 50 εκατομμύρια χρόνια.

«Αυτό το είδος καρχαρία δεν είναι τόσο πετυχημένο όσο νομίζουμε. Πολλοί καρχαρίες που υπήρχαν από την εποχή του μεγαλόδοντα συνεχίζουν να ζουν σήμερα», δήλωσε η Catalina Pimiento, υποψήφια διδάκτωρ βιολογίας στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα και μια εκ των συντακτών της μελέτης.

Η σύντομη ιστορία του μεγαλόδοντα έκανε την ερευνήτρια να αναρωτηθεί αν το υπερβολικό μέγεθος επηρέασε την εξελικτική του ιστορία. Για να λύσει το μυστήριο επισκέφτηκε πολλά μουσεία παγκοσμίως και ανέλυσε το μέγεθος των δοντιών 400 δειγμάτων μεγαλόδοντα. Βάσει των μετρήσεων, η ερευνήτρια κατάφερε να υπολογίσει το μέγεθος του ζώου πριν εξαφανιστεί.

Όπως διαπίστωσε στο πλαίσιο της έρευνας, ενώ τα μεγαλύτερα και τα μικρότερα άτομα του είδους είχαν παραδοσιακά το ίδιο μήκος, για μια περίοδο που διήρκεσε 14 εκατ. χρόνια το μήκος των γιγάντιων καρχαριών άρχισε να αναπτύσσεται ακόμα περισσότερο, μέχρι που εξαφανίστηκαν.

Ακόμα οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τι προκάλεσε την ανάπτυξη του μεγαλόδοντα και σχεδιάζουν να αναλύσουν κλιματικά στοιχεία από την εποχή, καθώς επίσης και να συγκεντρώσουν πληροφορίες από άλλα είδη, προκειμένου να λύσουν το μυστήριο. Όπως και να έχει, εκτιμούν πάντως πως το υπερβολικό μέγεθος του ζώου το κατέστησε πιο ευάλωτο στον κίνδυνο εξαφάνισης.

Όπως εξήγησε η Pimiento, τα μεγαλύτερα ζώα τρέφονται με πολλά θηράματα, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να ανταγωνιστούν πολλούς αντιπάλους για να εξασφαλίσουν την τροφή τους.

Εκτός αυτού, επειδή λόγω του μεγέθους τους χρειάζονται περισσότερους πόρους και χώρο, το οικοσύστημα δεν μπορεί να υποστηρίξει μεγάλους πληθυσμούς των συγκεκριμένων ζώων.

«Όταν τα αποθέματα τροφίμων άρχισαν να μειώνονται, πιθανότατα οι μεγαλόδοντες δεν ήταν πλέον σε θέση να εξασφαλίσουν τροφή», κατέληξε η Pimiento.

Πηγή: econews.gr
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory