Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Σουηδέζες ,

Σουηδική κορίτσια
Σουηδική κορίτσια

Τέχνη με καρφιά .


Αποτυχία στο καράτε .

H φτώχεια θρέφει την παχυσαρκία

Από τις φτωχογειτονιές των αμερικανικών μεγαλουπόλεων, όπου παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, το «παράδοξο» της συνύπαρξης της έντονης φτώχειας με την παχυσαρκία έφτασε πλέον και στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή που σε σχολεία της επικράτειας ολοένα και περισσότεροι δάσκαλοι αναφέρουν ότι μαθητές τους εμφανίζουν ζάλη και λιποθυμικές τάσεις λόγω πείνας και υποθρεψίας, τα ποσοστά της παιδικής παχυσαρκίας έχουν εκτοξευθεί στα ύψη εξαιτίας της ραγδαίας διατροφικής υποβάθμισης που έχει φέρει η κρίση.

Τα στοιχεία της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ) προκαλούν ανησυχία. Οπως προέκυψε από πανελλήνια μελέτη προσδιορισμού του ποσοστού παχυσαρκίας σε παιδιά 8 και 10 ετών που πραγματοποιήθηκε από την ΕΙΕΠ και το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Θεσσαλονίκης την προηγούμενη σχολική χρονιά (δείγμα 5.679 παιδιών σε 150 δημοτικά από όλη τη χώρα), βάρος πάνω από το φυσιολογικό έχουν το 36,03% των μαθητών και το 37,35% των μαθητριών της Β΄ Δημοτικού, όπως και το 43,92% των μαθητών και το 40,83% των μαθητριών της Δ΄ Δημοτικού. Ειδικότερα, στη Β΄ Δημοτικού διαπιστώθηκε ότι υπέρβαρα είναι το 21,85% των αγοριών και το 24,26% των κοριτσιών και παχύσαρκα το 14,18% των αγοριών και το 13,09% των κοριτσιών. Αντίστοιχα, στη Δ΄ Δημοτικού υπέρβαρα κρίθηκε ότι είναι το 29,88% των αγοριών και το 27,96% των κοριτσιών, ενώ παχύσαρκα το 14,04% των αγοριών και το 12,87% των κοριτσιών.

Αντιπαραβάλλοντας τα στοιχεία με αντίστοιχη έρευνα του 2003 (αφορούσε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών) προκύπτει ότι το ποσοστό της παχυσαρκίας στα αγόρια έχει σκαρφαλώσει από το 9% το 2003 στο 14% το 2012 και στα κορίτσια από το 6% στο 13%. Αντίστοιχα, πάνω από φυσιολογικό βάρος είναι πια το 44% των αγοριών (έναντι του 31% το 2003) και το 41% των κοριτσιών (από 27% το 2003).

«Σε οργανωμένες δυτικές κοινωνίες όπου ο κοινωνικός ιστός αντέχει, η οικονομική ανέχεια εμφανίζεται συνήθως κλινικά με την αύξηση του σωματικού βάρους και τελικά την εμφάνιση παχυσαρκίας» σημειώνει ο γ.γ. της ΕΙΕΠ κ. Ευθ. Καπάνταης. Μια σειρά έρευνες διεθνώς έχουν καταδείξει ότι όσο χαμηλότερο είναι το εισόδημα της οικογένειας τόσο μεγαλύτερα τα ποσοστά παχυσαρκίας σε παιδιά αλλά και ενήλικες. «Η οικονομική δυσχέρεια και η φτώχεια οδηγούν την οικογένεια να μην προμηθεύεται τρόφιμα από σούπερ μάρκετ, οπωροπωλεία ή μπακάλικα, αλλά να καταφεύγει σε φτηνό γρήγορο φαγητό από ταχυφαγεία ή πωλητές στον δρόμο, τρόφιμα πολύ φθηνά που όμως περιέχουν πολλές θερμίδες και δεν είναι υγιεινά». Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα σουβλάκι με πίτα, μία μερίδα πατάτες και ένα αναψυκτικό έχουν 1.000 θερμίδες.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της παιδικής παχυσαρκίας που ξεκινούν από την αύξηση της αρτηριακής πίεσης και την εμφάνιση άσθματος έως την υπερινσουλιναιμία. Εχει βρεθεί επίσης ότι περίπου το 40% των παχύσαρκων παιδιών και το 70% των παχύσαρκων εφήβων θα εξελιχθούν σε παχύσαρκους ενήλικες.

Πηγή: real.gr
 

Σύντομα και πετυχημένα

Άμα τσακωθείς μαζί της, πήγαινε και σφίξε όλα τα καπάκια από τα βάζα για να μπορείς μετά να πεις "α, τώρα με χρειάζεσαι εεεε;;;".
 
-Όταν μου λένε πως κάποιος είναι μισός Έλληνας μισός Σουηδός, φαντάζομαι έναν να σταματάει για να περάσει πεζός ενώ ταυτόχρονα τον μουντζώνει.
  
-Αν η κοπέλα σου παραπονιέται ότι δεν την πας ποτέ κάπου ακριβά, πήγαινέ την σε ένα βενζινάδικο.
 
-Tο μεγαλύτερο δείγμα έλλειψης αυτοπεποίθησης, αν το σκεφτείς, είναι το καμπαναριό με αλεξικέραυνο.
 
-Τα κίτρινα και τα πράσινα λουκουμάκια υπάρχουν, μονάχα για να τσακωνόμαστε ποιος θα φάει τα κόκκινα!
 
-Ατάκα από το τούρκικο χθες: "Ονούρ είσαι στεναχωρημένος; Πρόσεξα ότι δεν άγγιξες τον μελιτζανοντολμά"
 
-Πάντως δε χρειάζονταν τόσες προειδοποιητικές ταμπέλες κινδύνου στην Κορίνθου-Πατρών. Αρκούσε μία στην αρχή που να λέει "ΠΟΥ ΠΑΣ ΜΩΡΕ Μ......Α;"
 
-Άγνοια κινδύνου είναι όταν στις ανδρικές τουαλέτες επιλέγεις εκείνη με το κλειστό καπάκι.
 
-Ζω για την ώρα που έλληνας οδηγός φόρμουλα 1 θα αδειάσει το τασάκι του μονοθεσίου στην πίστα.
 
-Κανονικά τα μωρά θα'πρεπε να κοιμούνται 6 χρόνια σερί και να ξυπνάνε κατευθείαν για να πάνε σχολείο.
 
-Οι πιθανότητες να ξαναδιπλώσεις σωστά το φύλλο οδηγιών φαρμάκου, είναι μηδέν στις όσες κι αν προσπαθήσεις.
 
-Τελικά ισχύει: Η γυναίκα και το αυτοκίνητο δε δανείζονται. Και το κυριότερο, δεν δανείζονται το ένα στο άλλο.
 
-Καλοκαίρι είναι να σηκώνεσαι και να σηκώνεται μαζί σου κ η καρέκλα.
 
-Εμ, αυτό που στον Μυστικό Δείπνο όλοι κάθισαν από τη μία μεριά του τραπεζιού για να βγει καλή η φωτογραφία!... Πόσο μπροστά!...
  
-Αυτό το αστείο που ο διακόπτης για το κοινόχρηστο φως είναι δίπλα στο ξένο κουδούνι πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει.
 
-Είναι ο Χατζηνικολάου απλήρωτος 8 μήνες. Σαν να είμαι εγώ απλήρωτος 14 χρόνια.
 
-Οι απέναντι λείπουν. 'Άφησαν αναμμένο φως στο μπαλκόνι. Πανούργο...
 
-Η γιαγιά στον 4ο βλέπει ειδήσεις. Οι υπόλοιποι τις ακούμε.
http://kazani.gr/

Το τυρί δεν προκαλεί εφιάλτες

Το τυρί δεν προκαλεί εφιάλτες
«Αν φας τυρί πριν κοιμηθείς θα δεις εφιάλτες» έλεγε ένας παλιός αστικός μύθος.

Τι ισχύει όμως πραγματικά; Το 2005 το Βρετανικό Συμβούλιο Τυριού, μια ομάδα βιομηχανιών τυροκομικών, πραγματοποίησε μια έρευνα για να σταματήσει τη φημολογία, που έπληττε τις πωλήσεις της.

Οι ερευνητές έδωσαν σε 200 συμμετέχοντες διάφορα είδη τυριού μισή ώρα πριν κοιμηθούν και στη συνέχεια τους ζήτησαν να περιγράψουν τα όνειρά τους.

Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν ανέφερε εφιάλτες, ενώ αντίθετα πολλοί ήταν εκείνοι που είδαν ευχάριστα όνειρα.

Μάλιστα όπως προέκυψε, όσοι δοκίμασαν μπλε τυρί στίλτον είδαν τα πιο τρελά όνειρα με χορτοφάγους κροκόδειλους και γατάκια πολεμιστές, ενώ όσοι έφαγαν τυρί τσέσαϊρ αποκοιμήθηκαν πολύ βαθιά και δεν ονειρεύτηκαν σχεδόν τίποτα.

Επισημαίνεται ότι στην έρευνα συμμετείχαν μόνο εθελοντές που δοκίμασαν τυρί και δεν υπήρχε κάποια ομάδα ελέγχου 
με άτομα που δεν έφαγαν τυρί πριν κοιμηθούν ή με άτομα που δοκίμασαν κάποιο άλλο σνακ.

Αυτό θα βοηθούσε στη σύγκριση των περιπτώσεων και στην εξαγωγή καλύτερων συμπερασμάτων.

Κάποιες θεωρίες υποστηρίζουν ότι τα βακτήρια και οι μύκητες του τυριού περιέχουν ψυχοενεργά συστατικά που επηρεάζουν τα όνειρα, ωστόσο δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.

Πηγή: econews.gr
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory