Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Πως να ανοίξετε μία κονσέρβα χωρίς ανοιχτήρι

Γλύπτης Zheng Chunhui περάσε 4 χρόνια με σκάλισμα

110 Γλύπτης Zheng Chunhui περάσει 4 χρόνια με σκάλισμα Longest ξύλινο γλυπτό στον κόσμο
27 Γλύπτης Zheng Chunhui περάσει 4 χρόνια με σκάλισμα Longest ξύλινο γλυπτό στον κόσμο
36 Γλύπτης Zheng Chunhui περάσει 4 χρόνια με σκάλισμα Longest ξύλινο γλυπτό στον κόσμο
45 Γλύπτης Zheng Chunhui περάσει 4 χρόνια με σκάλισμα Longest ξύλινο γλυπτό στον κόσμο

Τσάντα φως λαμπτήρα

Cool Lamp Light Bag

Σταματάμε να αναπνέουμε όταν γράφουμε e-mail

Σταματάμε να αναπνέουμε όταν γράφουμε e-mail
Σας έχει τύχει ποτέ να νιώσετε ότι χάνετε τις αισθήσεις σας και λιποθυμάτε ενώ γράφετε ένα e-mail στον υπολογιστή σας;

Αν η απάντησή σας είναι θετική, ίσως αυτό σημαίνει ότι απορροφάστε τόσο σε αυτά που γράφετε που… ξεχνάτε να πάρετε ανάσες!

Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, αλλά το 80% των ανθρώπων πέφτει «θύμα» του ίδιου του εαυτού. Μάλιστα, η συνήθεια αυτή δεν είναι τόσο «αθώα» όσο ακούγεται, καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας.

Η άπνοια συνδέεται περισσότερο με τον ύπνο. Χαρακτηρίζεται ως η ξαφνική παύση στην αναπνοή και επηρεάζει κυρίως υπέρβαρους ενήλικες.

Κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου υπνικής άπνοιας, μειώνεται η ποσότητα του οξυγόνου που κυκλοφορεί στον οργανισμό του ασθενούς, με αποτέλεσμα το άτομο είτε να «μεταβαίνει» από ένα στάδιο βαθύ ύπνου σε πιο ελαφριά κατάσταση ύπνου, ή να ξυπνά στιγμιαία προκειμένου να επανέλθει σε κατάσταση φυσιολογικής αναπνοής.

Μεταξύ άλλων στα συμπτώματα της διαταραχής αυτής συμπεριλαμβάνονται η κόπωση, το αίσθημα ξηρότητας ή πληγής στο φάρυγγα, η κακή μνήμη και ικανότητα συγκέντρωσης, πονοκέφαλοι, άγχος, κατάθλιψη, χαμηλή λίμπιντο και ανικανότητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline, μια παραλλαγή της υπνικής άπνοιας θα μπορούσε να προκληθεί ενώ κανείς γράφει ένα e-mail, ή κάτι άλλο σημαντικό στον υπολογιστή του.

«Το έζησα έντονα, όμως μετά από ένα κούνημα του κεφαλιού μου και μερικές βαθιές αναπνοές “επέστρεψα”. Μέσα σε λίγα λεπτά η ίδια αίσθηση λιποθυμίας επανήλθε. Είχα σταματήσει ξανά να αναπνέω» ανέφερε ο blogger Adam Clark Estes, ο οποίος παρατήρησε ότι έχασε τις αισθήσεις του όταν μια μέρα είχε αφοσιωθεί στη συγγραφή ενός πολύ σημαντικού μηνύματος. 

Ο ίδιος έκανε μια μικρή έρευνα και κατέληξε (χωρίς να έχει επισκεφτεί κάποιο ειδικό) ότι βίωσε ένα περιστατικό «άπνοιας που σχετίζεται με τα email».

Τον όρο «email apnoea» εισήγαγε για πρώτη φορά το πρώην στέλεχος της Apple, Linda Stone, προσθέτει το δημοσίευμα.

Το κράτημα της αναπνοής, η ρηχή αναπνοή και ο υπεραερισμός ενεργοποιούν το λεγόμενο «συμπαθητικό νευρικό σύστημα».

Όταν αυτό ενεργοποιηθεί μπορεί να προκαλέσει τη διαστολή της κόρης του ματιού, την αύξηση των καρδιακών παλμών, τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων στο πρόσωπο και να οδηγήσει σε σύνδρομο «ανήσυχων ποδιών» και υπερβολική εφίδρωση.

Σκοπός του είναι να προστατέψει το σώμα, τον ανθρώπινο οργανισμό όταν αντιμετωπίζει φυσικό κίνδυνο.

Ωστόσο, στην άνεση ενός γραφείου ή χώρου εργασίας, η άσκοπη αντίδραση μπορεί να προκαλέσει αδικαιολόγητο στρες τόσο στο σώμα, όσο και στο μυαλό.

Γι’ αυτό λοιπόν καλό θα ήταν να το έχετε υπόψη σας και την επόμενη φορά που θα καθίσετε μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σας, να μην αμελήσετε τις… αναπνοές σας!

Τα αντιβιοτικά δεν είναι για το συνάχι

Τα αντιβιοτικά δεν είναι για το συνάχι
Η Ελλάδα εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στις χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα μικροβιακής αντοχής στην Ευρώπη. Η ανάπτυξη της μικροβιακής αντοχής, δηλαδή η δημιουργία ανθεκτικών μικροβίων στα αντιβιοτικά, τόσο στο νοσοκομειακό χώρο όσο και στην κοινότητα συνδέεται άμεσα με τη χρήση των αντιβιοτικών.

Η χώρα μας συμμετέχει από το 2002 στο Ευρωπαϊκό δίκτυο καταγραφής της κατανάλωσης αντιβιοτικών ESAC-NET του ECDC και από το 2004 παραμένει σταθερά πρώτη στην εξωνοσοκομειακή κατανάλωση αντιβιοτικών μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά τη μικρή ετήσια μείωση στην κατανάλωση που έχει αρχίσει να καταγράφεται από το 2010. Με έρευνες κοινής γνώμης ανά διετία από το 2007 διερευνάται η στάση του κοινού όσον αφορά τη χρήση των αντιβιοτικών. Από την τελευταία έρευνα που έγινε στο τέλος Οκτωβρίου 2013, παρατηρείται μείωση στην ατομική χρήση αντιβιοτικών, παρόλο που στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον (ειδικά όπου υπάρχουν παιδιά) εξακολουθεί 1 στους 2 από κάθε νοικοκυριό κάθε χρόνο να χρησιμοποιεί αντιβιοτικά.

Αυτά τα στοιχεία μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν στη πρόσφατη συνέντευξη τύπου, η οποία δόθηκε στο Υπουργείο Υγείας στις 13/11/2013 με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Ορθολογική Χρήση των Αντιβιοτικών, που έχει ορισθεί ως η 18η Νοεμβρίου κάθε έτους.

Τα σημαντικότερα στοιχεία που ανακοινώθηκαν είναι τα ακόλουθα:

1. Από την ίδια έρευνα κοινής γνώμης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα προβληματίζει η αύξηση της χωρίς ιατρικής συνταγής λήψης αντιβιοτικών (από 10 το 2007 σε 15.6% το 2013), της ύπαρξης αντιβιοτικών στο σπίτι για ώρα ανάγκης (36% το 2013), ενώ ενθαρρυντικά στοιχεία είναι η αύξηση του ποσοστού που δηλώνει ότι, αν τους επόμενους μήνες παρουσιάσει κρυολόγημα ή γρίπη, δε θα πάρει αντιβιοτικά (από 20% το 2009 σε 45% το 2013), καθώς και το ποσοστό 88% που δηλώνει ότι στο προηγούμενο επεισόδιο κοινού κρυολογήματος δεν πήρε αντιβιοτικά.

2. Η υπερκατανάλωση των αντιβιοτικών στην κοινότητα έχει ως αποτέλεσμα βακτήρια (όπως το Κολοβακτηρίδιο, το οποίο αποτελεί το συχνότερο αίτιο ουρολοιμώξεων στην κοινότητα) να γίνονται όλο και πιο ανθεκτικά, όχι μόνο στα αντιβιοτικά πρώτης γραμμής, αλλά και στα αντιβιοτικά, των οποίων η χορήγηση ενδείκνυται για την αντιμετώπιση σοβαρών λοιμώξεων όπως είναι οι κινολόνες (αύξηση αντοχής από 5,2% το 2005 σε 10,2% το 2012).

3.Τα συχνότερα αίτια νοσοκομειακών λοιμώξεων (Αcinetobacter, Klebsiella και Pseudomonas) στο μεγαλύτερο ποσοστό τους (>50%) είναι ανθεκτικά στα δραστικότερα αντιβιοτικά που διαθέτουμε για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων που προκαλούν, ενώ παράλληλα αυξάνεται συνεχώς η αντοχή ακόμα και στις τελευταίες διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές. Υψηλά επίπεδα αντοχής χαρακτηρίζουν και τα υπόλοιπα νοσοκομειακά μικρόβια.

Πηγή: vita.gr

Έξυπνος γύψος βάζει τέλος στο ροχαλητό

Έξυπνος γύψος βάζει τέλος στο ροχαλητό
Όταν κοιμόμαστε, οι μύες του λαιμού χαλαρώνουν, γεγονός όμως που στους περισσότερους από εμάς, δε δημιουργεί κάποιο πρόβλημα, καθώς οι αεραγωγοί παραμένουν ελαφρώς ανοιχτοί. Αντίθετα, στην περίπτωση της υπνικής άπνοιας, το ίδιο συμβάν οδηγεί σε πλήρη διακοπή της αναπνοής για τουλάχιστον δέκα δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα να προκαλείται ο γνωστός ήχος που κάνουν όσοι ροχαλίζουν.

Όπως, μάλιστα, προειδοποιούν οι ειδικοί, εάν η υπνική άπνοια μείνει χωρίς θεραπεία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υπέρτασης και καρδιακών επεισοδίων. 

Μάλιστα, η παχυσαρκία αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου, καθώς το υπερβολικό λίπος γύρω από το λαιμό μπορεί να πιέσει τους χαλαρωμένους μυς, διακόπτοντας τη ροή του αέρα.

Η θεραπεία, που συνήθως ακολουθείται για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ονομάζεται «Συνεχής Θετική Διαρρινική Πίεση στους Αεραγωγούς» και περιλαμβάνει μια μάσκα, την οποία ο ασθενής φοράει στη μύτη και το στόμα, όταν κοιμάται. 

Η μάσκα αυτή στέλνει αέρα και στα δύο, κρατώντας έτσι τους αεραγωγούς ανοικτούς. Αν και πρόκειται για αποτελεσματική θεραπεία, μερικοί άνθρωποι τη θεωρούν δύσχρηστη και αρκετοί σταματούν να την ακολουθούν.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, το ενδιαφέρον των ειδικών, που ψάχνουν λύση στο πρόβλημα της υπνικής άπνοιας, έχει τραβήξει η ιδέα της διέγερσης του υπογλώσσιου νεύρου. Μάλιστα, μια νέα θεραπεία, που θα μπει στο στάδιο των κλινικών δοκίμων, εξετάζει αν ένας ειδικός αυτοκόλλητος γύψος, που φοριέται κάτω από το πηγούνι, μπορεί να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ο υψηλής τεχνολογίας γύψος διαθέτει έναν πομπό, που λειτουργεί με μπαταρία, ο οποίος στέλνει σήματα σε ένα μικροσκοπικό εμφύτευμα, το οποίο τοποθετείται κάτω από τη γλώσσα. Τα σήματα αυτά «λένε» στο εμφύτευμα να διεγείρει το υπογλώσσιο νεύρο, το οποίο συστέλλει τους μυς γύρω από το λαιμό, με αποτέλεσμα να τραβούν τη γλώσσα προς τα εμπρός, ελευθερώνοντας έτσι τους αεραγωγούς.

Πηγή: vita.gr

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory