Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

ΘΈΡΕΤΡΟ ΜΕ ΥΠΟΒΡΎΧΙΑ ΔΩΜΆΤΙΟΑστείες στιγμές

smesno-0090
smesno-0088

σχήμα καρδιάς εμφυτευμένα στο μάτι

heart_shaped_jewelry_implanted_eye

Οι εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα

Μπορεί η επαφή των νεοελλήνων με την αρχαιοελληνική παράδοση και γλώσσα να είναι εξαιρετικά προβληματική, ωστόσο υπάρχουν λέξεις και εκφράσεις που πέρασαν αυτούσιες στην καθημερινότητά μας και ευτυχώς μας θυμίζουν το δοξασμένο παρελθόν.
 • Αιδώς Αργείοι: όταν θέλουμε να καταδείξουμε αισθήματα ντροπής αναφερόμενοι σε κάποιον άλλο.
 • Ειπώθηκε από τον Στέντορα (σε έντονο ύφος) προς τους Αργείους κατά τη διάρκεια του Τρωικού πολέμου, με σκοπό να τους ανυψώσει το ηθικό όταν ο Αχιλλέας αποχώρησε από τη μάχη. (Ομήρου Ιλιάδα – Ε 787)
 • Αντίπαλον δέος: όταν αναφερόμαστε σε ισχυρό αντίπαλο. (Θουκυδίδης – Γ 11)
 • Από μηχανής θεός: μη αναμενόμενη βοήθεια – λύση – συνδρομή σε κάποιο πρόβλημα ή δύσκολη κατάσταση. Προέρχεται από θεατρικό τέχνασμα στην αρχαία Ελλάδα που χρησιμοποιούσαν οι τραγικοί ποιητές όταν ήθελαν να δώσουν διέξοδο στη πλοκή του έργου και στο οποίο κατά τη διάρκεια της παράστασης εμφανιζόταν ένας Θεός επάνω σε εναέρια κατασκευή (γερανός).
 • Αρχή άνδρα δείκνυσι: όταν οι πράξεις – έργα χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο στον οποίο αναφερόμαστε. (Βίας ο Πριηνεύς – Σοφοκλής…. Αντιγόνη 62)
 • Ασκός του Αιόλου: σε περιπτώσεις επικείμενων δεινών – καταστροφών. Ο Αίολος έδωσε έναν ασκό στον Οδυσσέα ο οποίος περιείχε ανέμους. Όταν λοιπόν οι σύντροφοι του Οδυσσέα άνοιξαν τον ασκό, απελευθερώθηκαν οι άνεμοι και παρέσυραν το πλοίο στο νησί των Λαιστρυγόνων. (Ομήρου Οδύσσεια Κ 1-56)
 • Αχίλλειος πτέρνα: αδύνατο σημείο. Η φράση προέρχεται από το μύθο του Αχιλλέα, σύμφωνα με τον οποίο, όταν τον βύθιζε στο αθάνατο νερό η μητέρα του, επειδή τον κρατούσε από τη φτέρνα, στο συγκεκριμένο σημείο του σώματός του παρέμεινε θνητός.
 • Βίος αβίωτος : ζωή ανυπόφορη. (Χίλων Ο Λακεδαιμόνιος)
 • Γαία πυρί μειχθήτω: σε περιπτώσεις καταστροφής, όταν θέλουμε να δώσουμε έμφαση.
 • Γη και ύδωρ: υποδηλώνει περιπτώσεις υποταγής , πλήρους υποχώρησης, παράδοσης άνευ όρων. Η φράση προέρχεται από τον Ηρόδοτο, σύμφωνα με τον οποίο οι Πέρσες απεσταλμένοι ζήτησαν από τους Σπαρτιάτες γη και ύδωρ σε ένδειξη υποταγής. (Ηροδότου Ιστορία V 17-18)
 • Γόρδιος δεσμός: αναφέρεται σε περιπτώσεις δύσκολων προβλημάτων (άλυτων). Η φράση λέγεται σε περιπτώσεις δύσκολων καταστάσεων, όπως αυτή που αντιμετώπισε ο Μέγας Αλέξανδρος, όταν προσπάθησε να λύσει ένα πολύπλοκο κόμπο, το «γόρδιο δεσμό» τον οποίον σύμφωνα με τον χρησμό όποιος τον έλυνε θα γινόταν κυρίαρχος της Ασίας. (Αρριαννού 11 3)
 • Δαμόκλειος σπάθη: απειλητικές καταστάσεις Η φράση προέρχεται από επεισόδιο που συνέβη μεταξύ του τυράννου των Συρακουσών Διονυσίου και του Δαμοκλή, ενός αυλικού κόλακα , όταν ο πρώτος θέλοντας να δείξει στο Δαμοκλή πόσο επικίνδυνο ήταν το αξίωμα του τυράννου τον έβαλε να καθίσει στο θρόνο, ενώ από πάνω του κρεμόταν ξίφος σε μια τρίχα αλόγου.
 • Διέβην τον Ρουβίκωνα : σε περιπτώσεις που λαμβάνεται μία παράτολμη απόφαση. Η φράση αποδίδεται στον Ιούλιο Καίσαρα ο οποίος όταν το 49 π.Χ. αποφάσισε να κηρύξει εμφύλιο πόλεμο στην Ιταλία, πέρασε με το στρατό του τον ποταμό Ρουβίκωνα κατευθυνόμενος προς την Ρώμη.
 • Δούρειος Ίππος: αναφέρεται σε περιπτώσεις δολιότητας, ή δώρων τα οποία υποκρύπτουν δόλο. Η φράση προέρχεται από τον Όμηρο και αναφέρεται κατά την περίοδο των Τρωικών πολέμων τότε που οι Έλληνες ενώ χάρισαν στους Τρώες ξύλινο άλογο μεγάλων διαστάσεων ως αφιέρωμα στους Θεούς, στο εσωτερικό του ήταν κρυμμένοι ο Οδυσσέας με τους συντρόφους του, οι οποίοι άνοιξαν τις πύλες της Τροίας στους υπόλοιπους Έλληνες (Ομήρου Οδύσσεια λ 529)
 • Δρακόντεια μέτρα: αναφέρεται σε περιπτώσεις λήψης αυστηρών – σκληρών μέτρων Η φράση προέρχεται από τον Δράκοντα (7ος αιώνας π.Χ) αρχαίο νομοθέτη των Αθηνών, ο οποίος ήταν γνωστός για τους αυστηρούς και σκληρούς νόμους που επέβαλε.
 • Eξ απαλών ονύχων: αναφέρεται στην νηπιακή ηλικία κυριολεκτικά, ή σε παλαιότερη χρονική περίοδο μεταφορικά. Η φράση χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει τη νηπιακή ηλικία κατά την οποία ο άνθρωπος έχει μαλακά νύχια.
 • Έπεα πτερόεντα: αερολογίες, αβάσιμα επιχειρήματα. Ομηρική έκφραση βασισμένη στην αντίληψη ότι τα λόγια όταν εκστομίζονται τα παίρνει ο αέρας. (Ομήρου Ιλιάδα Α 201)
 • Επί ξυρού ακμής : στην κόψη του ξυραφιού, σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, σε κρίσιμο σημείο. Ομηρική φράση η οποία ειπώθηκε από το Νέστορα στο Διομήδη στην προσπάθειά του να τον παροτρύνει για συμμετοχή στον πόλεμο εναντίον των Τρώων. (Ομήρου Ιλιάδα Κ 173)
 • Εκατόμβη: Θυσία με πολλά θύματα, μεγάλη απώλεια. Εκατόμβη στην αρχαία Ελλάδα ονόμαζαν την θυσία κατά την οποία γινόταν προσφορά από εκατό βόδια στους θεούς. (Ομήρου Ιλιάδα Α 65)
 • Ες αύριον τα σπουδαία: Αργότερα θα ασχοληθούμε με τα σοβαρά ζητήματα – θέματα, αναβολή. Τη φράση είπε ο Θηβαίος Αρχίας, όταν έλαβε το γράμμα που τον προειδοποιούσε ότι κινδυνεύει από τον Πελοπίδα. (Πλουτάρχου Πελοπ. 10)
 • Ή ταν ή επί τας : Ή θα την φέρεις νικητής (ασπίδα) ή θα σε φέρουν επάνω της νεκρό……………..ή θα επιτύχουμε, ή θα αποτύχουμε. Τη φράση έλεγαν οι Σπαρτιάτισσες μητέρες στα παιδιά τους, όταν τους έδιναν την ασπίδα για τον πόλεμο. (Πλουτάρχου Λακεδαιμ. Αποφθ.16)
 • Ήξεις αφήξεις: Λέγεται όταν κάποιος αλλάζει συνεχώς γνώμη. Η φράση προέρχεται από το χρησμό του μαντείου των Δελφών « ήξεις αφήξεις ου θνήξεις εν πολέμω». Η θέση του κόμματος πριν ή μετά το αρνητικό μόριο ου, καθορίζει και τη σημασία του χρησμού.
 • Κέρβερος: Σκληρός, ανυποχώρητος. Προέρχεται από το ομώνυμο τέρας που φύλαγε τον Άδη και δεν επέτρεπε την είσοδο.
 • Κέρας Αμαλθείας: Παραπέμπει σε πλούτο – αφθονία υλικών αγαθών. Η φράση προέρχεται από περιστατικό όπου η Αμάλθεια έτρεφε το μικρό Δία με κέρατο κατσίκας γεμάτο γάλα και μέλι.
 • Και συ τέκνον Βρούτε: Φράση που απευθύνεται σε πρόσωπα που προδίδουν την εμπιστοσύνη μας.Την είπε ο Καίσαρας, όταν αναγνώρισε τον Βρούτο ανάμεσα στους δολοφόνους του.
 • Κόπρος του Αυγείου: Συγκεντρωμένες ατασθαλίες – καταστάσεις οι οποίες δύσκολα διορθώνονται. Η φράση προέρχεται από άθλο του Ηρακλή, κατά τον οποίο καθάρισε την κοπριά από τους στάβλους του Αυγείου.
 • Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα: Λέγεται για όσους υπερηφανεύονται και καυχώνται για ανεπιβεβαίωτα κατορθώματα και καλούνται να αποδείξουν ότι λένε την αλήθεια. Η φράση προέρχεται από Αισώπειο μύθο σύμφωνα με τον οποίο κάποιος ισχυριζόταν ότι κάποτε στη Ρόδο έκανε ένα πολύ μεγάλο άλμα και του ζήτησαν να το επαναλάβει λέγοντάς του την παραπάνω φράση. (Αισώπου Μύθοι «Ανήρ Κομπαστής»)
 • Mηδένα προ του τέλους μακάριζε : Μην βιάζεσαι να μακαρίσεις κάποιον πριν το τέλος. Με αυτή τη φράση σχολίασε ο Σόλωνας τους θησαυρούς του Κροίσου, όταν ο τελευταίος τους έδειξε με υπερηφάνεια. (Ηροδότου Ι 32 7)
 • Κύκνειο άσμα: Η τελευταία ενέργεια – πράξη – έργο κάποιου. Προέρχεται από το τελευταίο τραγούδι του κύκνου πριν το θάνατό του. (Πλάτωνος Φαίδων 84 Ε)
 • Ιστός της Πηνελόπης : Λέγεται για έργο που δεν τελειώνει. Η φράση είναι από τον Όμηρο όπου στην Οδύσσεια αναφέρεται στην Πηνελόπη η οποία ύφαινε ένα ύφασμα την ημέρα και το ξήλωνε τη νύχτα, θέλοντας να ξεγελάσει τους μνηστήρες μέχρι να γυρίσει ο Οδυσσέας από την Τροία. (Ομήρου Οδύσσεια τ 149)
 • Κουτί της Πανδώρας : Εμφάνιση πολλών δεινών ταυτόχρονα. Η φράση προέρχεται από τη μυθολογία, σύμφωνα με την οποία ο Δίας για να τιμωρήσει τους ανθρώπους έδωσε στην Πανδώρα ως δώρο ένα κιβώτιο γεμάτο με όλες τις συμφορές, με αποτέλεσμα μόλις το άνοιξε να βγουν όλα τα δεινά, εκτός από την ελπίδα.
 • Ο κύβος ερρίφθη: Η απόφαση έχει ληφθεί. Τη φάση είπε ο Καίσαρας όταν αποφάσισε να κηρύξει εμφύλιο πόλεμο. Οι λατινομαθείς ευρωπαίοι το λένε στα λατινικά alea jacta est.
 • Προκρούστειος Κλίνη: Προσαρμογή κάποιας κατάστασης βάσει συμφέροντος. Προέρχεται από τον μυθικό κακούργο Προκρούστη ο οποίος έδενε τα θύματά του σε κρεβάτι κι έπειτα τους έκοβε ή εξάρθρωνε τα πόδια, προκειμένου να τους φέρει σε ίσο μήκος με το κρεβάτι.
 • Μέμνησο των Αθηναίων : Μην ξεχνάς αυτόν που πρόκειται να εκδικηθείς.Τη φράση έλεγε καθημερινά ένας υπηρέτης στο Δαρείο (κατόπιν εντολής του) υπενθυμίζοντας ότι έπρεπε να τιμωρήσει τους Αθηναίους, διότι συμμετείχαν στην πυρπόληση των Σάρδεων. (Ηροδότου V 105)
 • Μερίς του λέοντος : Το μεγαλύτερο μερίδιο. (Αισώπου μύθοι «Λέων και αλώπηξ»)
 • Κομίζω γλαύκα εις Αθήνας : Όταν λέγονται ήδη γνωστά πράγματα. Η φράση λέγεται διότι στην Αθήνα η γλαύκα, η κουκουβάγια, ήταν γνωστή, σαν σύμβολο της Αθήνας και εικονιζόταν παντού, όπως στις στροφές των σπιτιών, στα νομίσματα κ.λ.π. (Αριστοφάνη, Όρνιθες, 301)

Γιατί οι θερμίδες έχουν τόσο κακή φήμη;

Α.. αυτό δεν το τρώω ποτέ, έχει πολλές θερμίδες» είναι η αφοπλιστική δήλωση μπροστά στη θέα ενός «ύποπτου» για το θερμιδικό του φορτίο τροφίμου... Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν ο διαιτολόγος λέει: «Χρειάζεσαι 2200 θερμίδες για να συντηρείς το βάρος σου..», η πιθανότερη απόκριση είναι «Τόσες πολλές;». Η λέξη «θερμίδες» φαίνεται να είναι μια λέξη με σχετικά αρνητικό φορτίο. Αξίζουν όμως αυτής της κακιάςφήμης;
Τι είναι οι θερμίδες;
Θερμίδα: ορίζεται ως το ποσό της θερμότητας που απαιτείται για την ανύψωση τηςθερμοκρασίας 1 γραμμάριου νερού κατά 1ο C σε μια καθορισμένη θερμοκρασία. η θερμίδα είναι ισοδύναμη με 4184joules . 
Πιο διατροφικά οι θερμίδες ορίζονται ως η ποσότητα ενέργειας που παράγεται από μια δεδομένη ποσότητα τροφίμου. Οι θερμίδες παρέρχονται από το λίπος, τουςυδατάνθρακες, τις πρωτεΐνες και το αλκοόλ. Θερμίδες όμως είναι και το ποσό ενέργειαςπου δαπανάμε για να παράγουμε κάποιο έργο (διάβασμα, πότισμα, τρέξιμο κ.α.)
Εισερχόμενες- εξερχόμενες, in & out
Όχι δε μιλάμε για κινητή τηλεφωνία! Αναφερόμαστε στην ισορροπία των θερμίδων, στοενεργειακό ισοζύγιο! Αυτό που καθορίζει την πορεία του βάρους του ανθρώπου είναι το αν ισορροπούν οι εισερχόμενες θερμίδες με τις εξερχόμενες (ισοζύγιο ενέργειας).
Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι λέγοντας εισερχόμενες θερμίδες εννοούμε τις θερμίδες που παίρνουμε από τα τρόφιμα, ενώ εξερχόμενες είναι οι θερμίδες πουκαταναλώνει το σώμα μας (καύσεις!). Η συνολική κατανάλωση («καύση») των θερμίδων προέρχεται από το άθροισμα 3 βασικών παραμέτρων:
 1. το βασικό μεταβολικό μας ρυθμό (το ελάχιστο ποσό ενέργειας για να «κρατηθούμε» στη ζωή), ο οποίος εξαρτάται από ηλικία, φύλο, σύσταση σώματος, μέγεθος κα,
 2. το ποσό ενέργειας που καταναλώνουμε μέσω της σωματικής δραστηριότητας,
 3. το ποσό ενέργειας που καταναλώνουμε για την πέψη και απορρόφηση της τροφής(Θερμογένεση).
Γενικά, αν δεν καταφέρνουμε να έχουμε μηδενικό ισοζύγιο ενέργειας, τότε έχουμε διαταραχή της ισορροπίας μεταξύ πρόσληψης και κατανάλωσης της ενέργειας.
Ισοζύγιο ενέργειας: υπολογίζεται αν αφαιρέσουμε τις εξερχόμενες από τιςεισερχόμενες θερμίδες (calories in – calories out) 
Εισερχόμενες Θερμίδες - Εξερχόμενες Θερμίδες>0 (δηλαδή ισοζύγιο ενέργειας θετικό)
 • Οι προσλαμβανόμενες θερμίδες (εισερχόμενες) είναι περισσότερες από τις «δαπανόμενες» (εξερχόμενες): αν αυτό συμβαίνει σχετικά μακροπρόθεσμα τότε οδηγούμαστε στην αύξηση βάρους
Εισερχόμενες Θερμίδες - Εξερχόμενες Θερμίδες<0 span="">
 • Οι προσλαμβανόμενες θερμίδες (εισερχόμενες) είναι λιγότερες από τις «δαπανόμενες» (εξερχόμενες): αν αυτό συμβαίνει σχετικά μακροπρόθεσμα τότε οδηγούμαστε στη μείωση του βάρους
Εισερχόμενες Θερμίδες - Εξερχόμενες Θερμίδες=0 (δηλαδή ισοζύγιο ενέργειας μηδενικό)
 • Οι προσλαμβανόμενες θερμίδες (εισερχόμενες) είναι ίσες (περίπου) με τις «δαπανόμενες» (εξερχόμενες): αν αυτό συμβαίνει σχετικά μακροπρόθεσμα τότεδιατηρούμε το βάρος μας σταθερό

Τροφή για σκέψη
Δεν είναι κρυφό ότι σε πολλές αναπτυγμένες χώρες βρισκόμαστε εν μέσω μιας πανδημίαςτης παχυσαρκίας. Αυτό με βάση το ισοζύγιο ενέργειας σημαίνει ότι η εξίσωση που προκύπτει από την αφαίρεση των εξερχόμενων (out) από τις εισερχόμενες θερμίδες (in) είναι σε πολλούς ανθρώπους κατά διαστήματα ή τον περισσότερο καιρό θετική (+). Στην Ελλάδα παρατηρείται ότι μεταξύ 1961 και 2009 η μέση ημερήσια κατά κεφαλή πρόσληψη θερμίδων έχει αυξηθεί πάνω από 25%.
Επίσης, δεν είναι καθόλου άγνωστο ότι πάνω από το 60% των Ελλήνων δεν ασκείται ποτέ (Ευρωβαρόμετρο 2010), με αποτέλεσμα οι εξερχόμενες (out) θερμίδες να είναι χαμηλές ήχαμηλότερες σε σχέση με 4-5 δεκαετίες πίσω, άρα έτσι αυξάνεται η πιθανότητα οι περισσότεροι από εμάς να παρουσιάζουμε ισοζύγιο ενέργειας θετικό (+), δηλαδή να αυξάνουμε το βάρος μας. Από την άλλη το ισοζύγιο ενέργειας μπορεί να μη λέει με 100% ακρίβεια την αλήθεια, αυτό μπορεί να το βλέπουν για παράδειγμα:
 • όσοι προσπαθούν να χάσουν βάρος, οι οποίοι υπολογίζοντας το ισοζύγιο ενέργειας οφείλουν να συνυπολογίζουν ένα «ενεργειακό κενό» (energy gap) που προκύπτει διαρκώς από το νέο χαμηλότερο βάρος τους,
 • όσοι έχουν υψηλότερο ή χαμηλότερο βασικό μεταβολικό ρυθμό από αυτόν που υπολογίσανε αρχικά, είτε μόνοι τους, είτε με το «ειδικό» τους.
Η αλλαγή του τρόπου ζωής, με τη δραστική μείωση της δραστηριότητας, αλλά και με τηναύξηση των προσλαμβανόμενων θερμίδων φαίνεται τελικά να προσδίδουν την «κακή φήμη» των θερμίδων. Η αύξηση του βάρους είναι προϊόν διατροφικής συμπεριφοράς, καθιστικής ζωής, γενετικής προδιάθεσης.
Οι θερμίδες που λαμβάνουμε από τη διατροφή δεν αποτελούν αυτόματα τρόπο μέτρησηςτου βάρους μας. Οι θερμίδες απλά δείχνουν πόση ενέργεια λαμβάνει το σώμα μαςτρώγοντας ή πίνοντας. Το αν θα πάρουμε ή θα χάσουμε βάρος είναι θέμα ποσότηταςεισερχόμενων και εξερχόμενων θερμίδων.
Οι θερμίδες είναι το «εργαλείο» στα χέρια μας, άρα η βαθιά γνώση τους είναι σύμμαχόςμας.

Τι μπορείτε να κάνετε για να μη σας κλέψουν το κινητό

Τι μπορείτε να κάνετε για να μη σας κλέψουν το κινητό
Τα κινητά τηλέφωνα, ειδικά στην «έξυπνη» εκδοχή τους –τα λεγόμενα smartphones- έχουν καταλήξει να είναι τόσο απαραίτητα πια στην καθημερινότητά μας, που η απώλειά τους να μας στοιχίζει πολύ. Κι αυτό όχι τόσο σε χρήμα (αν και η αγορά ενός καινούριου smartphone μπορεί να μας βγάλει εκτός προϋπολογισμού δεδομένων των οικονομικών συνθηκών της εποχής) αλλά κυρίως στο «περιεχόμενο» που μπορεί να είχαμε αποθηκεύσει μέσα σε αυτά, καθώς πολλές φορές οι χρήστες τους τα χρησιμοποιούουν ως «εργαλεία» της δουλειάς τους.

Η ιστοσελίδα cnet.com προτείνει μερικούς τρόπους για το πώς μπορεί κανείς να προστατέψει το «εργαλείο» αυτό από να πέσει «θύμα» κλοπής:

1. Αγοράστε μια θήκη

Τα smartphones είναι «ιδανικοί στόχοι» λόγω του μικρού τους μεγέθους, καθώς αυτό διευκολύνει τον κλέφτη να τα αρπάξει και να τα κρύψει επιμελώς, χωρίς να το πάρετε χαμπάρι. Μάλιστα, όσο πιο καλό το μοντέλο, τόσο πιο μεγάλη η αξία του… ως αντικείμενο κλοπής!

Αγοράζοντας μια θήκη όχι μόνο το προστατεύετε από γρατζουνιές και σπασίματα, αλλά κρύβεται και τα χαρακτηριστικά του, τα οποία αποκαλύπτουν την «ταυτότητά» του και ενδεχομένως την τιμή του στη μαύρη αγορά. Βέβαια, αν επιλέξετε μια θήκη που βγάζει μάτι, π.χ. από κάποιον γνωστό σχεδιαστή, δίνετε ακόμη μεγαλύτερο στόχο. Επιλέξτε καλύτερα μια πιο απλή.

2. Κρατήστε το σφιχτά μέσα στην παλάμη σας

Πλέον ο περισσότερος κόσμος περπατά με ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι. Είτε ανεβαίνει σε ένα λεωφορείο, είτε μπαίνει στο μετρό, είτε απλά περπατά στο δρόμο, όλοι κοιτάζουν την οθόνη του κινητού τους. Τι μπορείτε να κάνετε για να το προστατέψετε;

Κρατήστε το καλά μέσα στην παλάμη σας, κι αν η συσκευή είναι αρκετά μεγάλη, χρησιμοποιείστε και τα δύο σας χέρια. Με αυτόν τον τρόπο, παρότι μπορεί να είστε απορροφημένοι στην οθόνη που κοιτάτε, η εντύπωση που δίνετε είναι ότι έχετε τον έλεγχο.

Μην ξεχνάτε ακόμη να ρίχνετε μια ματιά γύρω σας κάθε τόσο.

3. Χαμηλώστε την ένταση της μουσικής

Αν περπατάτε στο δρόμο ακούγοντας μουσική στα ακουστικά σας, φροντίστε ώστε η ένταση να μην είναι πολύ μεγάλη, προκειμένου να μπορέσετε να ακούσετε αν κάποιος σας πλησιάσει. 

4. Βάλτε το σε σημείο, που δυσκολεύεστε ακόμη κι εσείς να το βρείτε

Το πιο εύκολο σημείο για να βάλετε το κινητό σας είναι η τσέπη σας, όμως είναι και ο πιο εύκολος στόχος για τους επιτήδειους.

Είναι καλύτερο να κρατάτε το τηλέφωνό σας μέσα σε μια εσωτερική τσέπη στο μπουφάν σας ή στην τσάντα σας, που κλείνει με φερμουάρ.

Τι να κάνετε αν τελικά δεν αποφύγετε την κλοπή


Το πρώτο πράγμα που πρέπει να φροντίσετε να κάνετε είναι να ενημερώσετε τον πάροχό σας για την κλοπή. 

Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά λογισμικά «βρες το κινητό μου» που μπορούν να εντοπίσουν μέχρι και τη θέση του κλέφτη.
http://www.newsbeast.gr/
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory