Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Όμορφες ζωγραφιές πρόσωπων

makeup_art_alexander_khokhlov
makeup_art_alexander_khokhlov

Όμορφες εικόνες της φωτιάς.

beautiful_fire_pictures
beautiful_fire_pictures

Karen Bray

karen-bray
karen-bray

Φορολογία στην Ελλάδα

 Ο Κώστας λοιπόν είναι άνεργος πολιτικός μηχανικός...
Στα 25 του δεν έχει δουλέψει ούτε μια ώρα πάνω στο αντικείμενό του. Έχει κάνει όμως περιστασιακά τη δουλειά του πακετά, του σερβιτόρου, του μπουφετζή σε διάφορα μαγαζιά προκειμένω να βγάζει και κανένα γούστο γιατί το χαρτζιλίκι του μπαμπά έφτανε για τα βασικά.
Ένα από τα γούστα του ήταν και ένα Peugeot CC του 2004 μοντέλο που θέλει να το πάρει μεταχειρισμένο τον Ιούλιο του 2013. 4000,00 ευρώ και σε καλή κατάσταση, ευκαιρία.
Επειδή όμως έχει πάρει μυρωδιά ότι κάτι παίζει με τα τεκμήρια, ρωτάει το λογιστή του πατέρα του:
Κώστας : - Μπορώ να το πάρω στο όνομά μου;
Λογιστής : - Έχεις εισοδήματα από οποιαδήποτε πηγή; Ενοίκια; Μισθός; Επιχείρηση;
Κώστας: - Φέτος δεν έχω κάνει ούτε ένα μεροκάματο νύχτα. Ψάχνω για πρωινή δουλεία στο αντικείμενό μου και  δε δουλεύω. Μακάρι να είχα ενοίκια αλλά τίποτα. Ούτε επιχείρηση έχω.
Λογιστής : - Ωραία.
(Σκέφτεται ο Λογιστής... 3000,00 ευρώ ελάχιστο τεκμήριο συν 4000,00 η αγορά του ΕΙΧ (Επιβατικό Ιδιωτικής Χρήσης) συν 2240,00 το τεκμήριο του ΕΙΧ για έξι μήνες μας κάνει 9240,00. Αν δεν δηλώνεται εισόδημα από καμία κατηγορία, το τεκμήριο λογίζεται εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες με 9500,00 αφορολόγητο. Άρα είμαστε αφορολόγητοι)
Λογιστής : - Αγόρασέ το είσαι ΟΚ. Από δω και πέρα όμως να βρεις δουλειά μόνο σα μισθωτός. Ούτε επιχείρηση να ανοίξεις στο όνομά σου και προς θεού μη σου γράψουν κανένα ακίνητο και παίρνεις κανένα ψιλοενοίκιο. Καταστράφηκες!
Έτσι λοιπόν, ο Κώστας πήρε το αυτοκίνητο και πήγε και για κάνα μπανάκι στη θάλασσα με την οροφή ανοικτή.
Πέρασε το καλοκαίρι και ήρθε ο χειμώνας αλλά δουλειά τίποτα.
Το Δεκέμβριο, ο φίλος του ο Βασίλης τον ψήνει να ανοίξει γραφείο. Μη περιμένεις να βρεις δουλειά σε εταιρεία υπάλληλος, του λέει. Άνοιξε γραφείο. Κανά ενεργειακό πιστοποιητικό, κανένα αυθαίρετο άμα είσαι τυχερός και καμία άδεια άμα βρεις κανένα τρελό που θέλει να χτίσει σπίτι, κάτι θα κάνεις.
Ο Κώστας θεώρησε ότι αυτή είναι καλή ιδέα και άνοιξε γραφείο... Δεκέμβριο του 2013. Ξέχασε όμως τη συμβουλή του λογιστή του. Δεν πήγε και σε αυτόν για την έναρξη επαγγέλματος, την έκανε μόνος του.
Το Δεκέμβριο όλο κι όλο έκοψε μια απόδειξη 15 ευρώ. Έξοδα δεν είχε γιατί ξεκίνησε με έδρα το σπίτι του και το ΤΣΜΕΔΕ το είχε απλήρωτο.
Ανυποψίαστος τι τον περιμένει, πάει τον Ιανουάριο στο λογιστή για το ΦΠΑ.
Λογιστής: - Καλώς τον, πώς από δω;
Κώστας:  - Ήρθα να μου βγάλεις ΦΠΑ. Μια απόδειξη έχω μόνο 15 ευρώ και καθόλου έξοδα.
Λογιστής : - Απόδειξη;;; Έκανες έναρξη;;;;
Κώστας:  - Ναι γιατί;
Λογιστής: - Ξέχασες τι σου είπα;
Κώστας:  - Ωχ... Τώρα;
Λογιστής: - Αίμα... Κάτσε. Χαλάρωσε να το "ευχαριστηθείς".
Κώστας:  - ;;;;;;;
Λογιστής: - Λοιπόν ξεκινάμε. Για το ΦΠΑ 15 ευρώ επί 23% μας κάνει 3,45 ευρώ. Ωραία μέχρι εδώ. Για το Μάρτιο όμως για το φόρο εισοδήματος ξεκίνα έρανο!
Κώστας:  - ;;;;;;; Για πες.
Λογιστής: - Πάμε λοιπόν. Έχεις πλέον εισόδημα από κάποια πηγή. Και τι πηγή. Από ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ! Που σημαίνει μηδέν αφορολόγητο. 26% από το πρώτο ευρώ αλλά επειδή είσαι νέος επιχειρηματίας, σου κάνουμε σκόντο και στο κάνουμε 13% . Φορολογικός Παράδεισος σου λέω.
Κώστας:  - Ωραία, τι μπούρδες μου λες για έρανο. 15 ευρώ επί 13% μας κάνει 1,95 ευρώ.
Λογιστής: - ΛΑΘΟΣ. Ξεχνάς κάτι. ΤΕΚΜΗΡΙΑ. Όταν αγόρασες το ΕΙΧ σου είχα πει να μην κάνεις επιχείρηση. Και συ έκανες. Και θα τιμωρηθείς γι αυτό. Λοιπόν, έχεις τεκμήρια συνολικά 9240,00 ευρώ. Χωρίς καθόλου πραγματικά εισοδήματα θα ήσουν αφορολόγητος. Τώρα όμως που έχεις 15 ευρώ εισόδημα από επιχείρηση, η φορολογία λέει ότι η διαφορά τεκμαρτού και πραγματικού εισοδήματος (9240,00-15,00=9225,00) θα προστεθεί στα εισοδήματα από επιχείρηση και θα φορολογηθεί με τη κλίμακά τους.
Κώστας:  - Δηλαδή; Τι φόρο θα πληρώσω για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ εισόδημα 15 ευρώ;;;
Λογιστής: - Όχι πολλά. 1201,20 ευρώ (9240,00 επί 13%)
Κώστας:  - Τι λες ρε;;;; Για 15 ευρώ εισόδημα θα πληρώσω 1201,20 ευρώ φόρο;;;;;
Λογιστής: - Και όχι μόνο. Θα πληρώσεις και προκαταβολή για του χρόνου.
Κώστας:  - Τι λες ρε;;;; Τι είναι αυτό πάλι;
Λογιστής: - Ο επιχειρηματίας μαζί με το φόρο πληρώνει και 55% προκαταβολή για το φόρο του χρόνου. Άρα δηλαδή θα πληρώσεις συνολικά 1201,20 επί 1,55... σύνολο 1861,86 ευρώ!
Κώστας:  - Δηλαδή για 15 ευρώ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ εισόδημα θα πληρώσω 1861,86 ευρώ φόρο;
Λογιστής: - Σωστά. Άμα το υπολογίσεις είναι συντελεστής... 12.412,40%. Παγκόσμια πρωτοτυπία. Είναι που λέει ο Στουρνάρας ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπερφορολόγηση.
Η παραπάνω ιστορία δεν είναι φανταστική. Είναι 100% αληθινή και είναι αποτέλεσμα της νοσηρής Ελληνικής Φορολογικής πραγματικότητας. Ρωτήστε και το λογιστή σας. Τον Στουρνάρα μην τον ρωτήσετε. Αποκλείεται να το ξέρει. Είναι στο αεροδρόμιο και περιμένει την ανάπτυξη...
Γ. Μ. - Φοροτεχνικός

Η άλλη πλευρά της ζυγαριάς

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 1,5 δισεκατομμύριο άνθρωποι, δηλαδή το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, αντιμετωπίζουνπροβλήματα βάρους. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι, από το 1980, ο πληθυσμός των παχύσαρκων έχειδιπλασιαστεί.
Τι φταίει όμως, για αυτή την αλματώδη αύξηση;
Το παράδοξο των ημερών μας είναι ότι, η ενεργειακή μας πρόσληψη δεν έχει αυξηθεί τόσο που να δικαιολογεί από μόνη της αυτή την «έκρηξη». Είναι σαφές ότι, όχι μόνο τρώμεπερισσότερο, αλλά και αθλούμαστε λιγότερο. Μάλιστα, επιδημιολογικά στοιχείαφανερώνουν ότι, σήμερα, τρώμε δύο έως και τέσσερις φορές περισσότερο και περπατάμε 4 και 5 φορές λιγότερο συγκριτικά με τους γονείς και τους παππούδες μας.
Σήμερα, συγκριτικά με 50 χρόνια πριν, «ξοδεύουμε» περίπου 100 λιγότερες θερμίδες στη δουλειά μας (που αντιστοιχεί στο μισό και πλέον της ημέρας μας), αλλαγή πουσυνεπικουρεί σημαντικά στη μέση αύξηση του σωματικού μας βάρους
Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό;
Για να ρυθμίσουμε το σωματικό μας βάρος, δεν αρκεί μόνο να τρώμε λιγότερο, αλλά και να κινούμαστε περισσότερο! Και αυτό, επειδή σήμερα γνωρίζουμε ότι το σωματικόβάρος καθορίζεται από το ενεργειακό ισοζύγιο, δηλαδή τις θερμίδες πουπροσλαμβάνουμε μέσω της διατροφής (από το σύνολο των τροφίμων και ροφημάτων), σεσύγκριση με τις θερμίδες που δαπανούμε για τις μεταβολικές μας ανάγκες και τησωματική μας δραστηριότητα. Φαίνεται ότι, μια μικρή μείωση στην ενεργειακή μαςπρόσληψη, της τάξης των 100 θερμίδων/ημέρα, με μια ταυτόχρονη αύξηση στην ενεργειακή μας κατανάλωση -κατά 100 θερμίδες/ημέρα (που αντιστοιχεί περίπου σε 2000 βήματα), είναι αλλαγές που αρκούν προκειμένου να προλάβουμε μια ενδεχόμενη αύξησηστο σωματικό μας βάρος, ακόμα και να επιτύχουμε προοδευτικά μια μικρή, αλλάεξαιρετικά σημαντική μείωση.
Πώς μπορώ να ενισχύσω τη σωματική μου δραστηριότητα;
Όταν μιλάμε για άσκηση, αυτή δεν περνάει απαραίτητα από τις πόρτες ενόςγυμναστηρίου! Για να είμαστε δραστήριοι, αρκεί να σηκωθούμε από τον καναπέ μας και να αφιερώσουμε μερικά λεπτά της ημέρας μας σε απλές ενασχολήσεις που προάγουν την κίνηση, προσπαθώντας ταυτόχρονα να μειώσουμε τις καθιστικές δραστηριότητες.
Οι οδηγίες αναφέρονται σε 150 λεπτά άσκησης μέτριας έντασης την εβδομάδα ή 75 λεπτά/βδομάδα έντονης δραστηριότητας. Σήμερα, το 90% των συμμετεχόντων σε πανελλαδική έρευνα δηλώνουν ότι ασκούνται λιγότερο από 2 ώρες την εβδομάδα!
Οργανώστε τακτικούς περιπάτους με την οικογένεια, ακόμα και καθημερινούς (15-30 λεπτά) μετά το γεύμα ή το δείπνο.
Βγάλτε το αγαπημένο σας κατοικίδιο βόλτα αρκετές φορές μέσα στην ημέρα και για περισσότερη ώρα.
• Πετάξτε τα σκουπίδια μερικούς κάδους πιο μακριά, στο δίπλα οικοδομικό τετράγωνο!
• Περπατήστε όταν μιλάτε στο κινητό σας. Είναι εντυπωσιακό πόσα βήματα μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια ενός τηλεφωνήματος.
• Στο σπίτι, ασχοληθείτε με μια δραστηριότητα που περιλαμβάνει κίνηση (π.χ. παιχνίδι με τα παιδιά, κηπουρική, δουλειές σπιτιού).
• Εάν διαθέτετε διάδρομο, όσο παρακολουθείτε την αγαπημένη σας σειρά στην τηλεόραση, περπατήστε.
• Κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων στην τηλεόραση, περπατήστε μέσα στο σπίτι.
• Δυναμώστε την ένταση της μουσικής και χορέψτε μόνοι, με το σύντροφο ή τα παιδιά σας!
• Στο γραφείοφροντίστε να σηκώνεστε τακτικά και να περπατάτε 5 λεπτά. Περπατήστε μέχρι το γραφείο ενός συνάδελφου αντί να του τηλεφωνήσετε.
• Προγραμματίστε για το σαββατοκύριακο βόλτες στην εξοχή, σε πάρκα κ.α.
• Χρησιμοποιήστε όσο μπορείτε περισσότερο τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κατεβείτε μία ή περισσότερες στάσεις πριν τον προορισμό σας.
• Παρκάρετε το αυτοκίνητό σας 5-10 λεπτά μακριά από τον προορισμό σας.
• Ανεβείτε τις σκάλες και ξεχάστε τους ανελκυστήρες και τις κυλιόμενες!
• Περπατήστε στο τετράγωνο ή στο γήπεδο όταν περιμένετε το παιδί σας να τελειώσειαπό το ποδόσφαιρο, τένις ή άλλη δραστηριότητα
• Προγραμματίστε σωστά το χρόνο σας και δημιουργήστε νέα κίνητρα για ναεπισκέπτεστε συστηματικά το γυμναστήριο.
• Ασχοληθείτε με κάποιο άθλημα που σας αρέσει.
 Μη ξεχάσετε…
  • Να εντάξετε τα παραπάνω στο καθημερινό σας πρόγραμμα σταδιακά. Μην προσπαθήσετε να τα κάνετε όλα μαζί.
  • Να προγραμματίζετε από το πρωί τη μέρα σας και τους περίπατους σας.
  • Να φτάνετε στα μισά του στόχου σας μέχρι το απόγευμα.
Πώς μπορώ να επιτύχω τον στόχο των 2000 βημάτων ή 100 θερμίδων την ημέρα;
Βγάλτε χαρτί και μολύβι και υπολογίστε τις θερμίδες που μόλις κάψατε… Με μισή ώρα ήπιο περπάτημα (σε ρυθμό που ταυτόχρονα μπορείτε να… τραγουδάτε) θα «πιάσετε» τον στόχο των 100 θερμίδων την ημέρα!

Μέτρια Δραστηριότητα (3,5 με 7 θερμίδες/λεπτό)Έντονη Δραστηριότητα (περισσότερες από 7 θερμίδες/λεπτό) 
Περπάτημα (4,5 – 6,5 km/ώρα)Περπάτημα , Τζόκινγκ (>7,5 km/ώρα)
Ποδήλατο (7,5 – 13,5 km/ώρα) Ποδήλατο (>15 km/ ώρα)
ΑερόμπικΑερόμπικ Έντονο
ΓιόγκαΚαράτε, τζούντο, ζίου - ζίτσου
Κωπηλατική (μέτρια ένταση) Κωπηλατική (υψηλή ένταση) 
Στεπ (μέτρια ένταση)Στεπ (υψηλή ένταση)
Γυμναστική με αντιστάσειςΠροπόνηση με βάρη
ΧορόςΕπαγγελματικός χορός
ΤένιςΠόλο
ΓκολφΚαταδύσεις
ΣκιΑγωνιστικό σκι, πατινάζ
Κολύμπι (διαλειμματικό) Κολύμπι (συνεχές, αγωνιστικό)
Μπάσκετ (βολές)Αγώνας ποδοσφαίρου, μπάσκετ κ.α.
ΒόλεϊΒόλεϊ στην άμμο
Ιστιοπλοΐα (<6 km="" span="">Ιστιοπλοΐα (>6 km/ώρα) 
Ψάρεμα, κυνήγι 
Δουλειές σπιτιού (σκούπισμα, σφουγγάρισμα)Μετακόμιση ή δουλειές σπιτιού που περιλαμβάνουν άρση βάρους
Κηπουρική Κηπουρική (σκάψιμο, μεταφορά βαρέων φορτίων κ.α.) 
Δραστηριότητες με παιδιά (περπάτημα, παιδική χαρά, κρυφτό κ.α.)Δραστηριότητες με παιδιά (τρέξιμο, σκοινάκι, πατίνια κ.α.)
Κτηνοτροφικές δουλειές (π.χ. άρμεγμα, τάισμα)Βαριές κτηνοτροφικές εργασίες (αλέτρι)
Αγροτικές δουλειέςΒαριές αγροτικές εργασίες
Πλύσιμο αυτοκινήτου  
Οδήγηση βαρέων οχημάτων 
Φροντίδα ασθενών (μπάνιο, μετακίνηση) 
Οικιακές Επιδιορθώσεις (ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, βάψιμο, ξυλουργικές εργασίες)  Οικοδομικές εργασίες

HIV και Διατροφή

Το 1981 περιγράφηκε μια νέα ασθένεια σε πρωτίστως υγιείς ομοφυλόφιλους στις ΗΠΑ. Έπειτα από αναδρομικές μελέτες, αναγνωρίσθηκε πως η νόσος αυτή πρωτοεμφανίστηκε το 1978 σε πέντε ομοφυλόφιλους στη Νέα Υόρκη, ενώ αναφέρθηκαν 7 νέα κρούσματα στην ίδια πόλη το 1979. Επειδή λοιπόν, τα θύματα της άγνωστης μέχρι τότε ασθένειας ήταν νεαρά ομοφυλόφιλα άτομα, η ασθένεια ονομάσθηκε"gay syndrome" ή νόσος των ομοφυλοφίλων. Με την πάροδο του χρόνου, όλο και νέα κρούσματα της συγκεκριμένης ασθένειας άρχιζαν να αναφέρονται, τα οποία δεν αφορούσαν μόνο ομοφυλόφιλους αλλά και τοξικομανείςπολυμεταγγιζόμενα άτομα, γυναίκες και άντρες που έρχονταν σε επαφή με πάσχοντεςπαιδιά, μητέρες των οποίων ανήκαν στον συγκεκριμένο πληθυσμό, καθώς και ετεροφυλόφιλα άτομα. Έτσι, λοιπόν, ανακαλύφθηκε πως η πάθηση, και συγκεκριμένα οι παθολογικές εκδηλώσεις αυτής, οφείλονταν στη βαρύτατη έκπτωση του μηχανισμού της κυτταρικής ανοσίας των ατόμων που έχουν προσβληθεί. Έτσι, η νόσος των ομοφυλοφίλων μέχρι τότε μετονομάσθηκε και πήρε το όνομα «σύνδρομο επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας» ή όπως είναι γνωστή διεθνώς AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome).
Ο HIV μεταδίδεται μέσω της άμεσης επαφής μίας βλεννώδους μεμβράνης ή της ροής του αίματος με ένα σωματικό υγρό το οποίο έχει προσβληθεί από τον HIV, όπως το αίμα, το σπέρμα, το κολπικό υγρό, το μητρικό γάλα. Αυτή η μετάδοση μπορεί να παρουσιαστεί με τη μορφή πρωκτικού, κολπικού ή το στοματικού σεξ, με τη μετάγγιση αίματος που μολύνεται από υποδερμικές βελόνες, ανταλλαγή μεταξύ της μητέρας και του μωρού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της γέννας, του θηλασμού ή άλλη έκθεση με ένα από τα παραπάνω σωματικά υγρά.
Τα συμπτώματα του AIDS είναι αρχικά το αποτέλεσμα των καταστάσεων που δεν αναπτύσσονται σε άτομα με υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Οι περισσότερες από αυτές τις καταστάσεις είναι λοιμώξεις που προκαλούνται από βακτήρια, ιούς, μύκητες και παράσιτα τα οποία κανονικά ελέγχονται από τα στοιχεία του ανοσοποιητικού συστήματος που ο HIV καταστρέφει. Καιροσκοπικές λοιμώξεις είναι συχνές στα άτομα με AIDS. Ο HIV προσβάλλει σχεδόν κάθε οργανικό σύστημα.
Η πορεία της νόσου δεν σχετίζεται με την φυλή, το φύλο, τον τρόπο μολύνσεως, σχετίζεται όμως με την ηλικία, την υγιεινή, την ατομική, καθώς και κοινωνική οικονομία, αλλά και τηναναλογία των CD4 λεμφοκυττάρων μετά την φάση της ορομετατροπής.
Η διατροφική προσέγγιση από τελεί μια σημαντική παράμετρο της θεραπείας των ατόμων με HIV. Φαίνεται πως κατά τη διάρκεια της ασυμπτωματικής περιόδου της μόλυνσης από τον ιό, δεν εμφανίζονται ή εμφανίζονται πολύ λίγα διατροφικά προβλήματα. Όμως, κατά τη διάρκεια της συμπτωματικής φάσης, φαίνεται να εμφανίζονται προβλήματα όπως απώλεια σωματικού βάρους, εξασθένηση της μυϊκής μάζας, μείωση του πάχους των δερματοπτυχών κ.ά. Ωστόσο, οι περισσότεροι ασθενείς με AIDS θα εμφανίσουν υποθρεψία και προοδευτική απώλεια σωματικού βάρους πριν επέλθει ο θάνατος.
Η διατροφική λοιπόν θεραπεία των ατόμων αυτών, μπορεί να φανεί ευεργετική για την πορεία της ανοσολογικής τους κατάστασης, αλλά και των συμπτωμάτων της νόσου. Μια καλή διατροφική κατάσταση των ασθενών με HIV μπορεί να εξασφαλίσει εκτός από μιαικανοποιητική ανοσοποιητική λειτουργία του οργανισμού τους, να μειώσει την ένταση των επιπλοκών της νόσου (ευκαιριακές λοιμώξεις), να βελτιώσει την αξιοποίηση της τρέχουσας φαρμακευτικής αγωγής και κυρίως να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ατόμων αυτών.
Η υποθρεψία επηρεάζει αρνητικά την ανοσολογική λειτουργία και σχετίζεται αρνητικά με την πορεία της νόσου. Η διατροφική κατάσταση των ασθενών επηρεάζει την λειτουργία τόσο των Τ-κυττάρων όσο και των Β-κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Έτσι λοιπόν, τροφές που σχετίζονται και παίζουν ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος επηρεάζοντας το θετικά, θα πρέπει να αποτελούν την βάση της διατροφής των ασθενών αυτών.
Τα Ω-3 λιπαρά οξέα φαίνεται να βελτιώνουν τη χημική ανοσία και αναστέλλουν την παραγωγή ανοσοκατασταλτικών προσταγλαδινών. Τα λιπίδια μέσης αλύσου MCΤsπαρέχουν εύκολα διαθέσιμη ενέργεια και χορηγούνται άνετα σε ασθενείς με σύνδρομο δυσαπορρόφησης και δυσπεψίας. Η έλλειψη βιταμινών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις ανοσολογικές λειτουργίες. Βιταμίνες όπως η A, η B6, η B12, η C, η E, το φυλλικό οξύ, καθώς και μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, το σελήνιο, φαίνεται να απαντώνται σε χαμηλά επίπεδα σε ασθενείς με HIV, επηρεάζοντας έτσι και την ανοσολογική τους λειτουργία. Βέβαια, περαιτέρω έρευνες απαιτούνται για τον ακριβή προσδιορισμό του ρόλου των στοιχείων αυτών.
Σε ασθενείς που πάσχουν από AIDS, τα διατροφικά προβλήματα είναι δυστυχώς αναπόφευκτα. Με την πάροδο του χρόνου και την εμφάνιση των συμπτωμάτων και επιπλοκών της ασθένειας, τα διατροφικά προβλήματα που αναπτύσσονται οδηγούν αναπόφευκτα σε υποθρεψία και στη συνέχεια σε κατάσταση καχεξίας. Κάθε άτομο που νοσεί αποτελεί ιδιαίτερη και ξεχωριστή περίπτωση διατροφικής αντιμετώπισης. Παρ’ όλα αυτά, ακολουθώντας έναν προσεγμένο και υγιεινό τρόπος ζωής αλλά και διατροφής, ακολουθώντας και υιοθετώντας τους κανόνες της μεσογειακής διατροφής, μπορεί ο καθένας να ενισχύσει τον οργανισμό του με τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να αντεπεξέλθει με τον καλύτερο τρόπο στο δύσκολο μονοπάτι που ονομάζεται νόσος του AIDS.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory