Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Εντυπωσιακά slow motion πλάνα από αγώνες πάλης

Η λάμπα μπέικον!



Έλεγχος ασφάλειας των Ταλιμπάν!

Ασφάλεια-Έλεγχος

Γιατί Μερικοί Άνθρωποι Δεν Χορταίνουν Ποτέ

Γιατί μερικοί άνθρωποι δεν χορταίνουν ποτέ
Αν πεινάτε μονίμως και δεν μπορείτε να ανακόψετε την συσσώρευση περιττών κιλών, κατηγορήστε τα γονίδιά σας.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ ανακοίνωσαν πως εντόπισαν ένα γονίδιο το οποίο προκαλεί ακόρεστη πείνα και μειωμένο μεταβολισμό σε μερικούς ανθρώπους.
Μελετώντας το γενετικό υλικό 2.101 πασχόντων από νοσογόνο παχυσαρκία, διαπίστωσαν πως όσοι έφεραν συγκεκριμένες μεταλλαγές ενός γονιδίου που αποκαλείται KSR2 πεινούσαν περισσότερο και έκαιγαν λιγότερες θερμίδες απ’ όσες οι εθελοντές που είχαν φυσιολογικές κόπιες του γονιδίου.
Η παχυσαρκία θεωρείται νοσογόνος ή κακοήθης όταν κάποιος έχει Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) πάνω από 40. Ο ΔΜΣ υπολογίζεται όταν διαιρεθεί το νυν βάρος (σε κιλά) με το ύψος στο τετράγωνο (σε μέτρα).
Συνήθως, όσοι έχουν ΔΜΣ πάνω από 40 διαθέτουν πάνω από 40-50 περιττά κιλά.
«Αν και η κακή διατροφή και η καθιστική ζωή αποτελούν τις κύριες αιτίες παχυσαρκίας, μερικοί άνθρωποι παίρνουν πιο εύκολα βάρος από άλλους. Αυτή η διακύμανση επηρεάζεται ισχυρά από γενετικούς παράγοντες», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Σαντάφ Φαρούκι, καθηγήτρια Μεταβολισμού & Ιατρικής στο Τμήμα Κλινικής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
Όπως γράφουν η δρ Φαρούκι και οι συνεργάτες της στην επιθεώρηση «Cell», η ανακάλυψη του νέου γονιδίου της παχυσαρκίας και ο καθορισμός του τρόπου δράσης του υποδηλώνουν ότι τα γονίδια μπορεί να συμβάλλουν στην παχυσαρκία ελαττώνοντας τον μεταβολικό ρυθμό, δηλαδή το πόσο καλά καίει ο οργανισμός θερμίδες.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Τραχανάς ..ελληνικός & θρεπτικός

Ο τραχανάς είναι ελληνικός και γνωστός σε όλα ταΒαλκάνια. Έχει μεγαλώσει γενιές Ελλήνων και τον βρίσκουμε σε πάρα πολλές ποικιλίες.
Η σούπα τραχανά αραιή ή πηκτή αποτελεί τον πιο συνηθισμένο τρόπο μαγειρικής του. Όμως, πλέον η επινόηση των σεφ, μαγείρων, νοικοκυρών δίνουν εξαιρετικά και θρεπτικά πιάτα. Έτσι, έχουμε τον τραχανά να μαγειρεύεται με όσπρια, με λαχανικά, να συνοδεύει κρέατα (κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι).
Ο τραχανάς αποτελεί προϊόν αποξηραμένου και τριμμένου μίγματος πρόβειου ή γίδινου γάλακτος με σιμιγδάλι. Στην Αρκαδία προστίθενται πολλές φορές και αβγά στα υλικά. Οξινός τραχανάς προκύπτει όταν το γάλα έχει αφεθεί να ξινίσει πριν χρησιμοποιηθεί.
Είναι πλούσιος σε υδατάνθρακες, όμως περιέχει και λιπαρά κάτι που καθιστά αναγκαία τημη χρήση μεγάλης ή καθόλου ποσότητας ελαιολάδου και λοιπών λιπαρών για την παρασκευή του. Η παρουσία του γάλακτος στη συνταγή του τραχανά αυξάνει την παρουσία πρωτεΐνης και ασβεστίου, γι’ αυτό αποτελεί κατάλληλη και θρεπτική τροφή για παιδιά. Επιπρόσθετα είναι πλούσιος σε μαγνήσιο που είναι απαραίτητο για ανάπτυξη, σύσπαση μυών, ρύθμιση αρτηριακής πίεσης.
Τα 100 γρ ωμού τραχανά, που ισοδυναμούν με ½ φλυτζ περίπου προσφέρουν τα εξής:
Θερμίδες: 398
Υδατάνθρακες: 58,2 γρΛίπη: 12 γρΠρωτεΐνες: 16,3 γρ
Παρακάτω μπορείτε να δείτε 2 συνταγές και τη θρεπτική τους ανάλυση, έτσι για να προσθέσετε στο ρεπερτόριο σας περισσότερες επιλογές πιάτων με τραχανά.
-----------------------------------------------------------------------------------
Τραχανότο με πάπρικα και φέτα (Ντίνα Νικολάου)(μερίδες 6. Προετοιμασία 10’, μαγείρεμα 30’)
Υλικά300 γρ τραχανάς ξινός (αλευρένιος)2 καρότα ψιλοτριμμένα2 κρεμμύδια ξερά, σε καρέ100 ml ελαιόλαδο1 κ.σ. βούτυρο1 λίτρο (ζεστός) ζωμός λαχανικών ή νερό1 κγ πάπρικά γλυκιά300 γρ φέτα (θρυμματισμένη) (μπορείτε να μειώσετε τις θερμίδες χρησιμοποιώντας φέτα χαμηλή σε λιπαρά)αλάτιφρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Όταν αρχίσει να αλλάζει χρώμα προσθέτουμε τον τραχανά και τον σοτάρουμε καλά με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε καρότα, ανακατεύουμε, ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ζεστό ζωμό (ή νερό). Ανακατεύουμε και μόλις «πιει» το νερό ξαναρίχνουμε 2 φλιτζ ζωμό ή νερό. Όταν ο τραχανάς «πιεί» τα υγρά προσθέτουμε το υπόλοιπο ζωμό ή νερό και την πάπρικα. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι απορρόφησης, μέλωσης, χύλωσης. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε φέτα. Σερβίρουμε χλιαρό με λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σύσταση μερίδας*Θερμίδες: 512Λιπαρά: 35 γρΥδατάνθρακες: 37,2 γρΠρωτεΐνες: 17 γρΦυτικές ίνες: 1,8 γρ
*Μπορείτε να μειώσετε θερμίδες και λιπαρά χρησιμοποιώντας λευκό τυρί χαμηλό σε λιπαρά (10-20%)!
-----------------------------------------------------------------------------------
Σούπα τραχανά με μανιτάρια και προσούτο (Νένα Ισμυρνόγλου)(μερίδες 4. Προετοιμασία 20’, μαγείρεμα 45’)
Υλικά
1 φλιτζ τραχανάς ξινός (αλευρένιος)
1200 ml ζωμός λαχανικών ή νερό1/3 φλιτζ ελαιόλαδο300 γρ μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια2 μέτρια κρεμμύδια σε κυβάκια1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά1 κ.σ. εστραγκόν ή δυόσμος, ξερά καλοτρίμμενα1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη-κοπανισμένη4 λεπτές φέτες προσούτο
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε κρεμμύδια και σοτάρουμε μαζί με σκόρδο για 10 λεπτά. Προσθέτουμε μανιτάρια και πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 15 λεπτά ακόμα μέχρι εξάτμισης. Ρίχνουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε ζωμό ή νερό. Όταν πάρει βράση ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά (να χυλώσει). Παίρνουμε μια κουτάλα από τη σούπα και τη ρίχνουμε στο μούλτι μαζί με εστραγκόν ή δυόσμο, τα χτυπάμε και αδειάζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας. Στο μεταξύ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο (σε ταψάκι) για 15 λεπτά τις φέτες προσούτο μέχρι να γίνουν τραγανές. Σερβίρουμε 1 φέτα προσούτο σε κάθε πιάτο.
Σύσταση μερίδας*Θερμίδες: 300Λιπαρά: 21,6 γρΥδατάνθρακες: 17,5 γρΠρωτεΐνες: 7,3 γρΦυτικές ίνες: 2,4 γρΒιταμίνη C: 30 mg
*Μπορείτε να μειώσετε θερμίδες χρησιμοποιώντας λιγότερο ελαιόλαδο, για παράδειγμα αν το ελαιόλαδο είναι ¼ του φλιτζανιού οι θερμίδες ανά μερίδα θα μειωθούν στις 260.

Εάν δεν μιλάτε Αγγλικά, διαβάστε το κάτωθι …Αγγλικό κείμενο!

Αφιερωμένο, εξαιρετικά στους…..ξενομανείς, που θέλουν να αφανίσουν την Ελληνική γλώσσα.   Ξέρεις ελληνικά; Τότε ξέρεις και αγγλικά! Το παρακάτω άρθρο είχε δημοσιευτεί πριν από καιρό σε βρετανικό περιοδικό τέχνης (;)    Αξίζει το κόπο να το διαβάσεις…!

“The genesis of classical drama was not symptomatic. Aneuphoria of charismatic and talented protagonists showed fantastic scenes of historic episodes. The prologue, the theme and the epilogue, comprised the trilogy of drama while synthesis, analysis and synopsis characterized the phraseology of the text. The syntax and phraseology used by scholars, academicians and philosophers in their rhetoric, had many grammatical idioms and idiosyncrasies.

The protagonists periodically used pseudonyms. Anonymity was a syndrome that characterized the theatrical atmosphere.
The panoramic fantasy, the mystique, the melody, the aesthetics, the use of the cosmetic epithets are characteristics of drama.
Eventhrough the theaters were physically gigantic, there was noneed for microphones because the architecture and the acoustics would echo isometrically and crystal – clear. Many epistomologists of physics, aerodynamics, acoustics, electronics, electromagnetics can not analyze – explain the ideal and isometric acoustics of Hellenic theaters even today.

There were many categories of drama: classical drama, melodrama, satiric, epic, comedy, etc. The syndrome of xenophobia or dyslexia was overcome by the pathos of the actors who practiced methodically and emphatically. Acrobatics were also eup3horic. There was a plethora of anecdotal themes, with which the acrobats would electrify the ecstatic audience with scenes from mythical and historical episodes.

Some theatric episodes were characterized as scandalous and blasphemous. Pornography, bigamy, hemophilia, nymphomania, polyandry, polygamy and heterosexuality were dramatized in a pedagogical way so the mysticism about them would not cause phobia or anathema or taken as anomaly but through logic, dialogue and analysis skepticism and the pathetic or cryptic mystery behind them would be dispelled.

It is historically and chronologically proven that theater emphasized pedagogy, idealism and harmony. Paradoxically it also energized patriotism a phenomenon that symbolized ethnically character and phenomenal heroism.”

Αλήθεια…Υπάρχει κανείς που δεν κατάλαβε τι έλεγε το παραπάνω άρθρο;
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory