Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Εκεί είναι Σταθερο

there_i_fixed_it_42
there_i_fixed_it_42

Συγκρότημα με σκύλους ερμηνεύει το μικρό τυμπανιστή

Φοβούνται οι σκύλοι τις γάτες;

Γιατί κάποιοι δε μπορούν να αντισταθούν στη σοκολάτα

Είναι η απόλυτη δικαιολογία, που αναζητούσαν οι γλυκατζήδες όλου του κόσμου, για να… δικαιολογήσουν την ακόρεστη λαχτάρα τους για σοκολάτα.

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ορισμένοι άνθρωποι είναι «γενετικά φτιαγμένοι» έτσι ώστε να απολαμβάνουν τη γεύση της σοκολάτας.

Ιταλοί ερευνητές βρήκαν ότι αυτοί οι άνθρωποι ευχαριστιούνται τη γεύση του γλυκού πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους, καθώς το κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου τους «πλημμυρίζει» από ευφορία κάθε φορά που την καταναλώνουν.

Αντίθετα, ο εγκέφαλος άλλων ανθρώπων, ίσα που «καταγράφει» τη γεύση μιας «αμαρτωλής» λιχουδιάς, και κατά συνέπεια είναι πιο εύκολο για εκείνους να… απορρίψουν και να πουν «όχι» στα γλυκά.

Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Κλινικής Φυσιολογίας της Πίζας μελέτησαν τις αντιδράσεις των εγκεφάλων μιας ομάδας ανθρώπων, την ώρα που έβαζαν στο στόμα τους ένα κομμάτι σοκολάτας, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Telegraph».

Επίσης, καταγράφηκαν οι αντιδράσεις τους όταν έβλεπαν φωτογραφίες από σοκολατένια κέικ.

Αυτό που διαπίστωσαν οι ερευνητές ήταν ότι ο εγκέφαλος των ανθρώπων αντιδρά πολύ διαφορετικά σε αυτά τα ερεθίσματα.

«Παρατηρήσαμε ότι σε μερικούς ασθενείς η απόκριση ήταν μειωμένη. Φαίνεται ότι βιώνουν λιγότερη ευχαρίστηση και το μπροστά μέρος του εγκεφάλου τους είναι λιγότερο ικανό να ελέγξει τι συμβαίνει. Με κάποιους άλλους επαληθεύτηκε η θεωρία μας. Ορισμένοι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερα ερεθίσματα για την ίδια εγκεφαλική δραστηριότητα» είπε η Dr Patricia Iozzo στην Telegraph.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι οι λιπαρές και ζαχαρούχες τροφές μπορεί να είναι το ίδιο εθιστικές όσο η νικοτίνη και η ηρωίνη.

Τι προδίδει το χρώμα των ούρων για την υγεία

Τι προδίδει το χρώμα των ούρων για την υγεία
Το διάγραμμα που σχεδίασαν οι επιστήμονες από το ιατρικό κέντρο «Cleveland Clinic» των Η.Π.Α, δείχνει όλες τις πιθανές αποχρώσεις που μπορεί να έχουν τα ούρα μας, αναφέρει ποιες κινούνται σε φυσιολογικό πλαίσιο και ποιες όχι, ενώ δίπλα σε καθεμία αναγράφεται το πρόβλημα υγείας που πιθανότατα να υπάρχει.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα άχρωμα ούρα φανερώνουν ότι πίνουμε μεγάλη ποσότητα νερού, το έντονο κίτρινο χρώμα, σαν αυτό του μελιού, υποδεικνύει ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για νερό, ενώ το καφέ χρώμα προδίδει σοβαρή αφυδάτωση ή διαταραχές στην ηπατική λειτουργία.

Πιο σοβαρά προβλήματα υγείας μαρτυρά το ροζ/κόκκινο χρώμα. Αν δεν έχει γίνει πρόσφατα κατανάλωση τροφών, όπως τα παντζάρια ή τα μύρτιλλα, υποδηλώνει την ύπαρξη αίματος στα ούρα, σύμπτωμα που συνήθως οφείλεται σε καρκίνο στην ουροδόχο κύστη, σε ασθένειες των νεφρών, σε προβλήματα προστάτη ή λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Το πλέον φυσιολογικό χρώμα για τα ούρα είναι το διαυγές κίτρινο χρώμα. Σε σπάνιες περιπτώσεις τα ούρα μπορεί να έχουν πράσινη ή μπλε απόχρωση. Αυτό μπορεί να προκληθεί από τροφές που έχουν την ιδιότητα να «βάφουν» ή από τη χρήση ορισμένων φαρμάκων (π.χ. καθαρτικά, φάρμακα χημειοθεραπείας).

Στο διάγραμμα υπάρχει ξεχωριστή ένδειξη για τα ούρα στην επιφάνεια των οποίων σχηματίζεται μόνιμα αφρός. Σύμφωνα με το διάγραμμα αυτό υποδεικνύει υπερβολική πρωτεΐνη στη διατροφή ή προβλήματα στους νεφρούς.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πολύ στη χρήση αυτού του νέου διαγράμματος. Δεδομένου ότι το χρώμα των ούρων μπορεί να αποκαλύψει πολλά για το τι συμβαίνει στον οργανισμό μας, συμβουλεύουν να λαμβάνουμε υπόψη τις ενδείξεις του.

Πηγή: vita.gr

Η νέα γενιά των USB με πιο μικρά βύσματα

Η νέα γενιά των USB με πιο μικρά βύσματα
Η επόμενη γενιά των καλωδίων USB βρίσκεται ήδη υπό ανάπτυξη και όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το USB 3.0 Promoter Group αναμένονται στην αγορά στα μέσα του 2014.

Ο νέος σχεδιασμός των USB Type-C συνδέσεων θα είναι συμβατός με τις επιταγές των κατασκευαστών ηλεκτρονικών συσκευών, όπως η Intel που θεωρεί ότι οι νέες συνδέσεις ευνοούν την κατασκευή πολύ λεπτότερων και πιο ευέλικτων συσκευών (tablets, laptops, υβριδικά κ.α.).

Ο σχεδιασμός θυμίζει τον αντίστοιχο των Micro-B USB 2.0, αλλά τα βύσματα είναι μικρότερα και επομένως δεν θα είναι συμβατά με τις συσκευές που κυκλοφορούν σήμερα. Για το λόγο αυτό θα κυκλοφορήσουν και αντίστοιχοι αντάπτορες, ώστε να μπορούν όλοι να αξιοποιούν τις δυνατότητες των νέων πρωτοκόλλων.

Επίσης, τα βύσματα δεν θα έχουν μικρότερη πλευρά, με αποτέλεσμα να εφαρμόζουν πάντα σωστά στην υποδοχή, και να μην αναγκάζεστε να το γυρνάτε γύρω-γύρω μέχρι να πετύχετε τη σωστή γωνία!

Στην ίδια ανακοίνωση κρύβεται και η υπόσχεση ότι το πρωτόκολλο USB 3.1 θα είναι έτοιμο το ερχόμενο καλοκαίρι και οι νέοι τύποι συνδέσεων USB Type-C θα αποτελέσουν το ιδανικό του «συμπλήρωμα». Πηγή: thegang.gr
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory