Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Σπίτια Μακριά Από Τον Πολιτισμό

σπίτια
σπίτια

το μεγαλύτερο πλοίο του κόσμου

Παιδικό μπάνιο .

μπάνιο μωρού

Γιατί ονειρευόμαστε και άλλα 5 στοιχεία που ίσως δεν γνωρίζατε για τα όνειρα

Τα όνειρα που βλέπουμε όταν κοιμόμαστε μπορεί να είναι συναρπαστικά, στρεσογόνα ή και τρομακτικά. Γνωρίζατε όμως, ότι τα άσχημα όνειρα είναι πολύ πιο συνηθισμένα απ’ ό,τι τα όμορφα;
Διαβάστε έξι εντυπωσιακές πληροφορίες για τα όνειρα που ίσως δεν γνωρίζατε…
Γιατί ονειρευόμαστε; Σύμφωνα με κάποιους, τα όνειρα μας δίνουν τη δυνατότητα να εκπληρώσουμε τις υποσυνείδητες επιθυμίες μας. Άλλοι υποστηρίζουν πως με αυτό τον τρόπο είτε σχηματίζουμε τις αναμνήσεις μας, είτε προετοιμάζουμε τον εγκέφαλό μας για την ερχόμενη μέρα. Κανείς όμως δεν γνωρίζει με βεβαιότητα το γιατί.
Τα όμορφα όνειρα είναι σπάνια. Τα περισσότερα όνειρα που βλέπουμε είναι άσχημα ή τείνουν προς αυτή την πλευρά του δίπολου. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, τα όνειρα είναι «εξ’ ορισμού κακά» και οι εξαιρέσεις απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Σύμφωνα με κάποιες έρευνες, το ανθρώπινο είδος προσανατολίζεται περισσότερο στα άσχημα όνειρα, έτσι ώστε να είναι προετοιμασμένο για οποιαδήποτε απειλή στην πραγματική ζωή.
Τα άσχημα όνειρα μπορεί να είναι σημάδι κακής υγείας. Φυσικά η ύπαρξη ενός εφιάλτη δεν σηματοδοτεί και αυτόματα την ύπαρξη κάποιου προβλήματος υγείας. Ωστόσο κάποιες μελέτες έχουν συσχετίσει πολλούς εφιάλτες με καρδιακά προβλήματα και ημικρανίες. Επίσης, οποιαδήποτε μόλυνση στο σώμα επηρεάζει την ποσότητα των βραχέων κυμάτων ύπνου στον άνθρωπο. Το γεγονός αυτό καθυστερεί τη είσοδό μας στη φάση του ύπνου που περιέχει όνειρα και έτσι η συνείδησή μας είναι περισσότερο έκθετη στο περιβάλλον. Κατά συνέπεια, ενδέχεται να βιώσουμε έντονες παραισθήσεις στο συγκεκριμένο αυτό στάδιο.
Και οι γυναίκες έχουν ερωτικά όνειρα. Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, τα «πονηρά» όνειρα δεν επισκέπτονται μόνο τους άνδρες. Σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, μέχρι και το 37% των γυναικών εμφάνισαν οργασμό κατά τη διάρκεια του ύπνου λόγω αυτού του τύπου των ονείρων.
Το όνειρο μπορεί προσωρινά να λειτουργήσει παραλυτικά. Κατά τη διάρκεια του ύπνου REM, οι μύες του σώματός μας παραλύουν για να μην ακολουθήσει το σώμα τις κινήσεις που βλέπει ότι κάνει στον ύπνο του. Κατά τη φάση αυτή, επενεργούν στον εγκέφαλο δύο ισχυρά χημικά συστήματα τα οποία παραλύουν τους σκελετικούς μύες, με αποτέλεσμα να παραμένουμε ήρεμοι (και ακίνητοι).
Βλέπουμε περισσότερα απ’ ο,τι ακούμε. Συχνά τα όνειρά μας είναι σιωπηλά και βλέπουμε ζωντανές εικόνες, χωρίς όμως ήχο. Ομοίως όμως, στα όνειρα η αίσθηση της ακοής είναι με τη σειρά της ισχυρότερη από αυτή της αφής.
Πηγή: Newsbeast.gr

Ύπνος με ή χωρίς σουτιέν; Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ύπνος με ή χωρίς σουτιέν;
Οι απόψεις διίστανται πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Αρκετές γυναίκες πιστεύουν πως πρέπει να κοιμούνται με σουτιέν για να μην χαλαρώσει το στήθος τους και άλλες όχι. Ποια είναι όμως η σωστή άποψη; Τι λένε οι ειδικοί; Ο ύπνος με σουτιέν μπορεί τελικά να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού;
Σχετικά με τη φήμη πως ο ύπνος με σουτιέν προκαλεί καρκίνο του μαστού, πρέπει να γνωρίζετε πως ξεκίνησε το 1995 εξαιτίας ενός βιβλίου που κυκλοφόρησε, με τίτλο «Dressed to Kill» (Ντύσιμο που σκοτώνει). Στο συγκεκριμένο βιβλίο οι συγγραφείς Sydney Ross Singer και Soma Grismaijer υποστήριζαν πως το να φοράτε ένα πολύ σφιχτό σουτιέν καθημερινά θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου. Αντιθέτως, αν δεν φοράτε σουτιέν, το λεμφικό σύστημα απομακρύνει πιο άνετα τις τοξίνες από το σώμα. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως η εν λόγω θεωρία δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από τους γιατρούς, οι οποίοι με τη σειρά τους υποστηρίζουν πως ο στηθόδεσμος δεν επηρεάζει, ούτε θετικά, ούτε αρνητικά τις πιθανότητες εμφάνισης της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.
Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά την άποψη πως ο ύπνος με σουτιέν θα βοηθήσει το στήθος σας να παραμείνει στητό, θα πρέπει να σας πληροφορήσουμε πως ούτε αυτό έχει αποδειχθεί. Ο ουσιαστικός ρόλος των στηθόδεσμων είναι η σωστή στήριξη του μαστού και της πλάτης. Επομένως, αυτό που θα σας βοηθήσει στο να παραμείνει το στήθος στη θέση του, για όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια, είναι ησωστή επιλογή σουτιέν (διαβάστε περισσότερα), δηλαδή η επιλογή με βάση το σωστό νούμερο (δείτε εδώ ποιο είναι το κατάλληλο για εσάς) και όχι με βάση αυτό που σας αρέσει περισσότερο. Θα πρέπει επίσης να προσέξετε και την αυξομείωση βάρους η οποία μπορεί να προκαλέσει και αλλαγή στο μέγεθος του στήθους, με αποτέλεσμα να χρειαστείτε και την αντίστοιχη αλλαγή και στο νούμερο σουτιέν που θα χρειαστείτε.
Ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψιν είναι πως κανένα σουτιέν δεν μπορεί να προκαλέσει προβλήματα αναπνοής κατά τον ύπνο σας ή να προκαλέσει ανακοπή καρδιάς. Πρόκειται για έναν μύθο που ξεκίνησε από την εποχή που οι γυναίκες φορούσαν πολύ σφιχτούς κορσέδες. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι η καλή κατάσταση του σουτιέν, δηλαδή να μην έχει φθαρμένες μπανέλες και κουμπώματα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις και πληγές.
Γενικότερα, το σουτιέν είναι φίλος του γυναικείου σώματος και όχι εχθρός, γι’ αυτό και η φήμη για χαλάρωση των ιστών που συγκρατούν το στήθος, μετά τη συνεχόμενη χρήση του σουτιέν για πάνω από 12 ώρες, καταρρίπτεται. Ίσα ίσα που υπάρχουν περιπτώσεις που επιβάλλεται να το φοράτε πολλές ώρες, ειδικά αν έχετε πολύ μεγάλο και βαρύ στήθος ή κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.
Αν επιλέξετε το να κοιμάστε με σουτιέν, διαλέξτε κάποιο χωρίς μπανέλες ή ακόμα καλύτερα κάποιο αθλητικού τύπου.


Οι «Άλλες» Χρήσεις Του Κρεμμυδιού!

Οι "άλλες" χρήσεις του κρεμμυδιού!
Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, αποτελεσματικό για την πρόληψη του καρκίνου, του διαβήτη, και ακόμη και για το κοινό κρυολόγημα, τα κρεμμύδια είναι απλά μια υπερτροφή.
Αλλά δεν κάνει μόνο αυτά το κρεμμύδι. Οι ίδιες ιδιότητες του το καθιστούν ικανό και για άλλα μεγάλα πράγματα, από την επούλωση του δέρματος μέχρι τον καθαρισμό μετάλλων.
  • Υγεία & Σώμα
1. Απωθεί τα έντομα. Το τρίψιμο ενός κρεμμυδιού στο δέρμα είναι ένας απλός τρόπος για να απωθήσετε τα έντομα.
2. Απαλύνει τα τσιμπήματα των εντόμων και τσιμπήματα. τρίψτε κρεμμύδι στα σημεία των τσιμπημάτων και αφήστε το κρεμμύδι να σας απαλύνει τον πόνο.
3. Απαλύνει τον πονόλαιμο. Φτιάξτε τσάι από κρεμμύδι για να καταπραΰνετε τον πονόλαιμο. Βράζουμε νερό και βάζουμε μέσα τις φλούδες του κρεμμυδιού, (περίπου 1 φλιτζάνι νερό για τις φλούδες από 1/2 κρεμμύδι). Το αφήνετε να φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού και μετά αφαιρείτε τις φλούδες.
4. Νιώθετε υπερκόπωση και αίσθημα ζάλης; Τα κρεμμύδια είναι μια σπουδαία φυσική θεραπεία για να χρησιμοποιήσετε τις στιγμές που ζαλίζεστε ή νιώθετε πολύ κουρασμένοι.
5. Απαλύνει τον πόνο ενός εγκαύματος. Το τρίψιμο κρεμμυδιού πάνω σε εγκαύματα, βοηθάει στην ανακούφιση του πόνου.
Πηγή: neadiatrofis.gr

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory