Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Στη Ρωσία, όταν οι κλέφτες αποφασίσουν ότι θέλουν να κλέψουν τα φώτα των αυτοκινήτων, κάνουν ακριβώς αυτό.

αυτό έχει νόημα σε κανέναν ?

ima li ωάρια smisla-0034
ima li ωάρια smisla-0033

Είμαι λιώμα .

pijana rabota-0001
pijana rabota-0002

Ξεπερνώντας την ανησυχία για τα οικονομικά: 8 Αποφθέγματα

Η αλήθεια είναι ότι το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία. Όμως ούτε και η ανέχεια. Η οικονομική σταθερότητα βοηθά στο να νιώσουμε ασφαλείς και ικανοποιημένοι, άρα συνετελεί στην ψυχολογική σταθερότητα. Ενώ οι οικονομικές δυσκολίες και οι μειώσεις στο εισόδημα έχουν επηρεάσει άλλους περισσότερο κι άλλους λιγότερο, σίγουρα έχουν προκαλέσει σε πολλούς από εμάς απογοήτευση και ανησυχία για το αύριο.
Εάν χρειάζεσαι ενθάρρυνση για να διατηρήσεις τη δύναμη σου και να αντιμετωπίσεις την ανησυχία σου, θυμίσου ότι:
1. Η ανησυχία δημιουργεί στασιμότητα
«Η ανησυχία είναι σαν κουνιστή πολυθρόνα. Σου δίνει κάτι να κάνεις αλλά δε σε πάει πουθενά».
Δεν υπάρχει περιορισμός για το πόσο μπορείς ν’ανησυχήσεις. Μπορείς ν’ανησυχείς όλη μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή. Η ανησυχία όμως, πέρα του ότι απασχολεί το μυαλό σου με τη δυσάρεστη παρουσία της, δεν μπορεί να σε βοηθήσει σε οτιδήποτε άλλο. Κι αυτό γιατί υπάρχουν δύο κατηγορίες πραγμάτων στον κόσμο: αυτά που μπορούμε να ελέγξουμε κι αυτά που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Εάν κάτι μπορείς να το ελέγξεις, σχεδίασε ένα πλάνο δράσης κι εφάρμοσε το. Γιατί ν’ανησυχείς εφόσον είναι αντιμετωπίσιμο; Εάν κάτι δεν μπορείς να το ελέγξεις ή δεν επιλύεται , τότε και πάλι τι όφελος υπάρχει στην ανησυχία;
2. Η σημασία του ν’αλλάξεις οπτική
«Ο απαισιόδοξος παραπονιέται για τον άνεμο.Ο αισιόδοξος περιμένει ότι θ’αλλάξει. Ο ρεαλιστής προσαρμόζει τα πανιά». – William Arthur Ward
Είναι ανακουφιστικό να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας και το πως μας επηρεάζει μια κατάσταση. Εάν όμως, τα συναισθήματα μας πλημμυρίζουν τόσο ώστε καταλήγουμε μόνο να παραπονιόμαστε χωρίς να προσπαθούμε ν’αλλάξουμε κάτι, τότε παραμένουμε και πάλι στάσιμοι. Η υπερβολική αισιοδοξία και η προσδοκία ότι όλα θα λυθούν θαυματουργά, έχει κι αυτή το ίδιο αποτέλεσμα. Μόνο όταν ψάξουμε ενεργά τη λύση, μόνο όταν προσαρμόσουμε τα πανιά μας, μπορούμε ν’αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.
3. Τι χρειάζεσαι πραγματικά;
«Πλούσιος δεν είναι αυτός που έχει πολλά μεγάλα υπάρχοντα αλλά εκείνος που έχει λίγες επιθυμίες.»- Επίκτητος
Το μέτρο του πόσο δυσαρεστημένοι είμαστε με την οικονομική μας κατάσταση εξαρτάται από τις προσδοκίες που έχουμε ως προς αυτή. Εάν είχαμε συνηθίσει σ’έναν συγκεκριμένο επίπεδο ζωής και ξαφνικά βιώσαμε μια πτώση, τότε όλες οι επιθυμίες που κάποτε εκπληρώναμε, ξαφνικά μένουν ανεκπλήρωτες. Όσο περισσότερα θέλουμε, τόσο περισσότερο δημιουργείται μέσα μας η αίσθηση της έλλειψης. Όσο λιγότερα επιθυμούμε, τόσο περισσότερο εκτιμάμε αυτό που έχουμε.
4. Ο χρόνος σου είναι ο πλούτος σου
«Κάθε ημέρα είναι ένας τραπεζικός λογαριασμός. Κανείς δεν είναι πλούσιος,κανείς δεν είναι φτωχός, όλοι μας έχουμε από 24 ώρες.» ― Christopher Rice
Ακόμα κι αν οι υλικές μας επιθυμίες ή ανάγκες δεν καλύπτοντα εξ’όλοκλήρου, υπάρχουν τόσα πράγματα τα οποία μπορούμε να κάνουμε ανέξοδα και να νιώσουμε εκπληρωμένοι και γεμάτοι, όπως ο χρόνος με οικογένεια και φίλους, η ομορφιά της φύσης, το χιούμορ και οι αστείες στιγμές. Για περισσότερες ιδέες δες: 40 Πράγματα ν’ Αγαπήσεις στη Ζωή Που είναι Δωρεάν.
5. Διατήρησε την πίστη σου
«Εκείνος που χάνει χρήματα, χάνει πολλά. Εκείνος που χάνει ένα φίλο,χάνει πολλά περισσότερα. Εκείνος που χάνει την πίστη του, τα χάνει όλα.» - Eleanor Roosevelt
Είναι αλήθεια, εκείνος που χάνει την πίστη του και την ελπίδα του, τα χάνει όλα. Στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μας, η πίστη είναι το μόνο στήριγμα που έχουμε, η μόνη ώθηση για να προχωρήσουμε. Πώς είναι δυνατόν να ξεπεράσουμε τη δυσκολία αν παραιτηθούμε;
6. Αναρωτήσου: Τι μπορώ να κάνω;
«Όλοι σκέφτονται πως ν’αλλάξουν τον κόσμο, αλλά κανείς πως ν’αλλάξει τον εαυτό του.» – Leo Tolstoy
Φταίνε οι κυβερνήσεις, φταίνε οι σχέσεις μας, ο προηγούμενος εργοδότης μας, η άδικη κοινωνία, το σύστημα, οι καταστάσεις και οι συνθήκες. Εάν αλλάξει ο κόσμος, θ’αλλάξει και η κατάσταση μας. Έτσι μπορεί να πιστεύουμε και να προσπαθούμε ν’αλλάξουμε τον κόσμο. Είναι κι αυτό σεβαστό ιδεώδες, αλλά πριν αλλάξουμε τον κόσμο, μήπως θα ήταν καλό ν’αναρωτηθούμε τι θα μπορούσαμε ν’αλλάξουμε στον εαυτό μας; Την προσέγγιση μας στα πράγματα ; Τον τρόπο που μπορούμε να βελτιωθούμε για να βελτιώσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των γύρω μας;
7. Ξεπέρασε το φόβο σου δίνοντας
«Πλούσιος δεν είναι αυτός που έχει πολλά αλλά αυτός που δίνει πολλά» - Erich Fromm
Όταν δίνουμε, αυτόματα αρνούμαστε να παραδοθούμε στο φόβο ότι δεν έχουμε και ότι δεν θα έχουμε. Απαγκιστρωνόμαστε από τις σκέψεις της προσωπικής μας έλλεψης και κάνουμε ένα αισιόδοξο βήμα για να ξεπεράσουμε την ανησυχία πως αυτό που έχουμε δεν είναι αρκετό. Η προσφορά και η βοήθεια προς τους άλλους είναι αληθινό μονοπάτι στην ευτυχία, πράγμα που αποδεικνύεται κι από έρευνες.
8. Αποδέξου την εναλασσόμενη φύση των πραγμάτων
«Άσε τα πάντα να σου συμβούν. Την ομορφιά και τον τρόμο.  Απλά προχώρησε. Κανένα συναίσθημα δεν είναι τελειωτικό» - Rainer Maria Rilke
Κανένα συναίσθημα, καμιά κατάσταση δεν είναι τελική. Τα πάντα εναλάσσονται, χαρά και λύπη, άγχος και ηρεμία, σιγουριά κι αβεβαιότητα. Το μυστικό είναι η υπομονή και η πίστη ότι προχωρώντας θα βγούμε από τη δυσκολία αργά ή γρήγορα.
Είναι στο χέρι μας να κάνουμε το σήμερα την ωραιότερη μέρα της ζωής μας. Ωραιότερη όχι γιατί είναι απαραίτητα γεμάτη χαρά και ξεγνοιασιά αλλά γιατί αποφασίσαμε πως ακόμα και η δυσκολία ή ο πόνος που νιώθουμε είναι όλα πέτρες του ίδιου σπιτιού, του εαυτού μας , κι όλα μαζί χτίζουν εμάς. Όταν εκτιμάμε το σήμερα και πιστεύουμε στην ικανότητα μας να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις, η ανησυχία αφανίζεται κι εμείς ανακαλύπτουμε την κρυμμένη μας δύναμη .

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε με τη βότκα

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε με τη βότκα
Σκέτη, με πάγο, με χυμό, ως βάση για κοκτέιλ, η βότκα θεωρείται ένα από τα αγαπημένα ποτά, όχι μόνο για τους Ρώσους, αλλά και για τους απανταχού fan των αλκοολούχων ποτών. 

Πόσοι όμως γνωρίζετε ότι η βότκα έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν και ως φάρμακο, καθώς μπορεί να λειτουργήσει ως καταπραϋντικό, ενώ αποτελεί και ένα εξαιρετικό καθαριστικό προϊόν;

Ας γνωρίσουμε λοιπόν μερικές από τις άγνωστες χρήσεις της βότκας:

Αντιμετωπίστε ερεθισμούς από δηλητηριώδη κισσό
Για να αντιμετωπίσετε τον ερεθισμό ρίξτε αμέσως βότκα στην πληγείσα περιοχή και το αλκοόλ θα «διώξει» την ενοχλητική φαγούρα. 

Φρεσκάρετε τα ρούχα
Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν έχουν ως αγαπημένη ασχολία το να βάζετε συνεχώς πλυντήριο απλά ψεκάστε τα ρούχα σας με λίγη βότκα και αφήστε τα να στεγνώσουν (για να βεβαιωθείτε ότι δε θα χαλάσουν τα χρωματιστά, δοκιμάστε το στην άκρη, προτού ψεκάσετε όλο το ρούχο). Η βότκα εξουδετερώνει τις οσμές που προκαλούνται από τα βακτήρια, ενώ δε χρειάζεται να ανησυχείτε αν τα ρούχα σας μετά θα μυρίζουν αλκοόλ καθώς η βότκα αφού στεγνώσει δεν «αφήνει μυρωδιά».

Γυαλίστε τα πόμολα

Βρέξτε ένα καθαρό, μαλακό πανί με βότκα και λίγη λιπαρή ουσία (πχ βαζελίνη) και τρίψτε τα πόμολα. 

Διατηρείστε τα λουλούδια
Βάλτε λίγες σταγόνες βότκα και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη στο βάζο με τα λουλούδια. Θα δείτε ότι θα διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο καιρό. Αλλάζετε το νερό καθημερινά. 

Αποκτήστε τα λαμπερά μαλλιά που πάντα ονειρευόσασταν
Ένα εύκολο tip για να αποκτήσετε τα λαμπερά μαλλιά που πάντα ονειρευόσασταν, είναι να προσθέσετε λίγες σταγόνες βότκα στο μπουκάλι του σαμπουάν.

Καθαρίστε τη μούχλα

Αντί να χρησιμοποιήσετε χημικά σπρέι, δοκιμάστε το εξής κόλπο. Ψεκάστε με λίγη βότκα και αφήστε να δράσει για 15 λεπτά. Τρίψτε το σημείο με μια παλιά οδοντόβουρτσα.

Φτιάξτε ένα χαλαρωτικό βάμμα με λεβάντα

Γεμίστε ένα καθαρό βάζο με άνθη από φρέσκια λεβάντα και γεμίστε το με βότκα. Σφραγίστε το βάζο και βάλτε το στον ήλιο για τρεις μέρες. Στη συνέχεια σουρώστε το μίγμα και… ιδού! Έχετε ένα σπιτικό βάμμα, με το οποίο μπορείτε να τρίβετε τις περιοχές στο σώμα σας όπου νιώθετε πόνο. 

Διώξτε τα έντομα
Αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε χημικά προϊόντα πάνω στο δέρμα σας για να διώξετε τα ενοχλητικά έντομα, δοκιμάστε να ψεκάσετε με λίγη βότκα πάνω στα έντομα ή στο δέρμα σας και θα δείτε ότι… το κόλπο πιάνει!

Ανακουφιστείτε από το τσίμπημα τσούχτρας
Η βότκα μπορεί να απολυμάνει και να ανακουφίσει από το τσίμπημα τσούχτρας.

Αντιμετωπίστε τον πονόδοντο
Η πρώτη σας προτεραιότητα είναι να επισκεφτείτε τον οδοντίατρο. Αν όμως δε μπορείτε να κλείσετε άμεσα ραντεβού, κάντε γαργάρες με ένα σφηνάκι βότκα. Βοηθά στην απολύμανση της περιοχής και ανακουφίζει από τον πόνο στα ούλα.

Πηγή: labellissima.gr

Πώς να προστατέψουμε τα φυτά μας από το κρύο
Τα πρώτα κρύα έκαναν την εμφάνισή τους και σίγουρα κανείς δεν θέλει να δει το αγαπημένο του φυτό να μαραίνεται. Παρακάτω, θα δούμε απλούς τρόπους για να προστατέψουμε τα φυτά μας απ' το χειμώνα, έτσι ώστε την άνοιξη να ομορφύνουν ξανά το μπαλκόνι ή τον κήπο μας:

Τρόπος 1 Αρχικά τα φυτά που δεν μπορούν να μετακινηθούν, μπορούμε να τα καλύψουμε μ' ένα νάιλον, στο οποίο ανοίγουμε τρύπες για να μην σκάσει το φυτό. Εναλλακτικά, υπάρχουν ειδικά πανιά που είναι για το σκοπό αυτό και τα οποία μπορούμε να προμηθευτούμε από μαγαζιά με είδη κήπου ή με γεωργικό εξοπλισμό.

Τρόπος 2 
Εάν δεν μπορούμε να προμηθευτούμε νάιλον, υπάρχει πιο απλός τρόπος. Τοποθετούμε τις γλάστρες πολύ κοντά τη μία στην άλλη και όλες μαζί κολλητά στον τοίχο ή σε κάποια εσοχή ή σε κάποιο προστατευόμενο μέρος κι από πίσω τοποθετούμε ένα καπάκι ή οτιδήποτε άλλο έχουμε.

Τρόπος 3 
Τέλος ο πιο εύκολος τρόπος, αν έχουμε βέβαια τη δυνατότητα, είναι να βάλουμε τα φυτά μέσα στο σπίτι. Προσοχή! μακριά απ το καλοριφέρ, γιατί τα φυτά δεν θ' αντέξουν τη διαφορά θερμοκρασίας.

Μην ξεχνάτε ακόμη:

1. Tον χειμώνα ποτίζουμε τα φυτά μας όταν οι θερμοκρασίες της ημέρας είναι υψηλές και το νερό είναι ζεστό.

2. Μετά από δυνατό και ξηρό αέρα καταβρέχουμε το φυτό τις θερμές ώρες.

3. Δεν κλαδεύουμε τα φυτά το χειμώνα!

Πηγή: vita.gr

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory