Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

Φωτογραφίες Από Θρύλους Της Μουσικής

θρύλους-of-rock
θρύλους-of-rock

Fail Compilation October 2013

αμηχανία μπροστά στο πλήθος,

Μαύρισμα solarium: Είναι ασφαλες; Πως λειτουργεί; Κίνδυνοι;

Τα solarium , γνωστά και ως κρεβάτια μαυρίσματος, είναι ένας καλός τρόπος για να επιτύχετε ένα καλό μαύρισμα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συνήθως τα διαφημίζουν ως μια μέθοδο για προ-μαύρισμα πριν το καλοκαίρι, προστατεύοντας μας από το κάψιμο του ηλίου έπειτα στην παραλία. 

Βέβαια εδώ στην Ελλάδα τέτοιες ψωνάρες που είμαστε, δεν χρειάζεται τέτοιου είδους διαφήμιση, μια διαφήμιση του στυλ "μαύρισε γρήγορα για να είσαι σοκολατένιο όνειρο..." αρκεί! :) 

Τι είναι το solarium;

μαύρισμαΕίναι μία συσκευή με λάμπες, όπου μπαίνουμε μέσα της. 
Οι λάμπες αυτές, εκπέμπουν στο σώμα μαςακτινοβολία, παρόμοια με την ακτινοβολία που δεχόμαστε από τον ήλιο, που συμβάλλει στο μαύρισμα του δέρματός μας. 

Πως λειτουργεί;

Ξαπλώνουμε μέσα στη συσκευή αυτή, σε πολύ κοντινή απόσταση από τις λάμπες υπεριώδους ακτινοβολίας, που μας περιβάλλουν. πως λειτουργεί το solariumΈτσι, όταν αυτές ανάβουν, εκπέμπουνUV υπεριώδη ακτινοβολίαστο σώμα μας και το δέρμα μας σταδιακά μαυρίζει. 

Η διαδικασία αυτή διαρκεί από 5 έως 20 λεπτά. Μπορείτε από μέσα να ρυθμίσετε τον εξαερισμό, ακόμα και να ακούσετε μουσική! Δεν υπάρχει κάτι άλλο στη λειτουργία του, απλή αλλά αποτελεσματική. 


Βέβαια, υπάρχει τεχνολογία όπου μπορεί να αντισταθμίσει την UVA και την UVB ακτινοβολία, ώστε να μειωθεί όσο το δυνατόν στο ελάχιστο, ο κίνδυνος για το δέρμα μας. Μπαίνουμε μέσα με μαγιώ και ειδικά γυαλιά για προστασία στα μάτια. 
Για ένα καλό αποτέλεσμα, απαιτούνται περισσότερες από 2-3 συνεδρίες. 

Πλεονεκτήματα του solarium;

1) Η έκθεσή μας σε ακτινοβολία UV συνδράμει στην παραγωγή βιταμίνης D στο δέρμα, 
2) Βοηθάει στην καταπολέμηση της ακμής, στεγνώνοντας το δέρμα μας, 
3) Το δέρμα δεν καίγεται (γιατί είναι ελεγχόμενο), 
4) Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, 
5) Για ένα μαύρισμα, απαιτείται πολύ λίγος χρόνος, 

Μειονεκτήματα σολάριουμ; Κίνδυνοι;

1) Αυξάνει τον κίνδυνο του καρκίνου του δέρματος, 
2) Προκαλεί πρόωρη γήρανση, επειδή καταστρέφεται το κολλαγόνο και καταστρέφονται ιστοί στο δέρμα, 
3) Προκαλεί βλάβες στην όραση (σε βάθος χρόνου), 
4) Προκαλεί ερεθισμούς στο δέρμα και "φουσκάλιασμα", 
5) Δεν διαρκεί για πολύ(όπως καί του ηλίου), οπότε παίρνουμε τα ρίσκα για ένα μικράς περιόδου αποτέλεσμα. 

Τι πρέπει να γνωρίζουμε

solarium κίνδυνοιΚατα τη διαδικασία του solarium, δεν χρησιμοποιούμεαντιηλιακό

Αντιθέτως, χρησιμοποιούμε προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για το σολάριουμ, που όχι μόνο δεν μπλοκάρουν, αλλά τραβάν την υπεριώδη ακτινοβολία στο δέρμα μας. Είναι κάτι σαν το λαδάκι που βάζουμε στην παραλία. 


Επίσης: 
- Είναι ακατάλληλο για ηλικίες 16 και κάτω, 
- Πάντα να φοράτε προστατευτικά γυαλιά, 
- Μην χρησιμοποιήσετε αρώματα, ή αποσμητικά πριν το σολάριουμ, 
- Βγάλτε τα κοσμήματα, ρολόγια, κλπ, 
- Ξεκινήστε με πολύ λίγα λεπτά στις πρώτες συνεδρίες και σταδιακά αυξήστε τον χρόνο παραμονής σας στη συσκευή, 
- Ποτέ μη μείνεται πάνω από 20 λεπτά, 
- Ποτέ μην κάνετε σολάριουμ δύο φορές τη μέρα, 
- Προστατέψτε τα μαλλιά σας όταν το χρησιμοποιείται, 
- Βάλτε μια προστατευτική κρεμούλα στα χείλια σας, 
- Απολεπίστε μέρη του σώματός σας πριν μπείτε. 

Αποφύγετε το σολάριουμ αν...

- Είστε αλλεργικός/ή στον ήλιο, 
- Έχετε προβλήματα με αιμοφόρα αγγεία (φλεβίτες, κλπ), 
- Είστε έγκυος ή κατεβάζετε ακόμα γάλα μετά τη γέννα, 
- Έχετε πληγές, 
- Έχετε ευαίσθητο δέρμα, 
- Αν είστε ηλιοκαμμένος. 


σολάριουμΚαλό μαύρισμα λοιπόν! Απλά λιγάκι προσοχή σε αυτά που προαναφέραμε και θα είστε μια χαρά, θα αποκτήσετε μαύρισμα σούπερ! 

Βέβαια, βάλτε τα κάτω και ξανασκεφτείτε και το φυσικό σολάριουμ από τον ήλιο, δεν είναι κακό, εκτός βέβαια αν το απαιτεί η περίσταση άμεσα... :)

Χωρίζω!

Εδώ και καιρό, νιώθεις δυσαρέσκεια μέσα στο γάμο σου, υπάρχουν τσακωμοί, ευερέθιστη διάθεση, διαφορετικές απόψεις στην αντιμετώπιση των κοινών θεμάτων της οικογένειας, συναισθηματική απομόνωση, πικρία, απογοήτευση.
Παρ’ όλα αυτά, μια δύναμη σε τραβάει στο να μείνεις στη σχέση, να το παλέψεις, να δώσεις κι άλλη ευκαιρία, να μην παραδόσεις ό,τι έχτιζες μαζί με το σύντροφό σου τόσο καιρό. Τι θα απογίνουν όλα αυτά τα κοινά που δημιουργήσατε με τόσο κόπο, τα κοινά πράγματα και τα κοινά όνειρα και –κυρίως- τα ίδια σας τα παιδιά;
Η απόφαση του χωρισμού είναι δύσκολη, γιατί ο χωρισμός είναι μια απώλεια, όπου χάνεις τα δεδομένα σου, κλονίζεται η ισορροπία και η αίσθηση ασφάλειας μέσα σου και συχνά, ακόμα και αν δεν τα πας καλά με το σύντροφό σου, νιώθεις αδυναμία να τον εγκαταλείψεις ή δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς αυτόν.
Ποιος θα είσαι, αν δεν είσαι αυτός που ήσουν τόσο καιρό; Αυτό το βήμα, είναι πραγματικά μεγάλο. Είναι μια σημαντική απόφαση, που θα φέρει πολλές αλλαγές, σε ρεαλιστικό και συναισθηματικό επίπεδο, είναι μια απόφαση για αποδόμηση και επανα-δόμηση του εαυτού και της καθημερινότητας. Μαζί με τα πρακτικά ζητήματα, φέρει έντονα συναισθήματα και ένα πλήθος νέων καταστάσεων στις οποίες καλείσαι να ανταποκριθείς.
Τυπικά, η διαδικασία του συναισθηματικού χωρισμού ξεκινά αρκετά χρόνια πριν τη στιγμή της τελειωτικής απόφασης ότι «χωρίζω», όταν ένας από τους δύο συζύγους αρχίζει να βιώνει ένα συνδυασμό συναισθημάτων, όπως απογοήτευση, δυσαρέσκεια, άγχος και απομόνωση.
Οι μελέτες στο θέμα του χωρισμού δείχνουν, ότι στο 70- 90% των διαζυγίων, ο ένας σύζυγος θέλει να βγει από το γάμο, ενώ ο άλλος δεν θέλει. Καθώς και ο ένας από τους δύο συζύγους έχει ξεκινήσει τη διαδικασία του χωρισμού συναισθηματικά μέσα του ήδη πριν καιρό, η στιγμή που πράγματι θα ξεκινήσει η νομική διαδικασία, βρίσκει τον άλλο σύζυγοαπροετοίμαστο συναισθηματικά και σε κατάσταση σοκαριστική. Έτσι, συχνά γίνεται μια ακόμα προσπάθεια συμφιλίωσης, γεγονός που ίσως εξηγεί γιατί το 50% περίπου των αιτήσεων διαζυγίων αποσύρεται.
Στάδιο προ του διαζυγίου ή στάδιο της στάθμισης της απόφασης
Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, που ίσως ακόμα δεν έχει σκεφτεί κάποιος καν το να χωρίσει, ο ένας από τους δύο συζύγους συνήθως νιώθει συναισθήματα ανικανοποίητου,απομόνωσης-κλεισίματος στον εαυτό, μοναξιάς και απελπισίας. Συχνά προσπαθεί να βρει τρόπους και λύσεις να τα αντιμετωπίσει ή να αμυνθεί σε αυτά, όπως το να καβγαδίζει σε μια προσπάθεια να «αλλάξει» τον σύντροφό του, σύναψη εξωσυζυγικής σχέσης, υπερβολική ενασχόληση με τα επαγγελματικά και γέμισμα του χρόνου με δραστηριότητες μακριά από τον σύντροφο κ.λπ.
Αν οι προσπάθειες αυτές δεν φέρουν κάποιο αποτέλεσμα και ο σύζυγος αποφασίσει να ανακοινώσει ότι θέλει διαζύγιο, τότε ο άλλος, συχνά θα περιέλθει σε μια κατάσταση άρνησης-μη αποδοχής του αιτήματος, και άμυνας-αυτοπροστασίας.
Ο σύζυγος που απορρίπτεται, επέρχεται σε μια κατάσταση συναισθηματικού χάους, αγωνίας, δυσπιστίας και θυμού. Κατά την περίοδο αυτή μπορεί να προσπαθήσει να «σώσει τα κεκτημένα», ζητώντας βοήθεια από φίλους, συμβούλους ή ακόμη και απειλώντας τον σύντροφό του για παράδειγμα ότι δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στη ζωή οικονομικά χωρίς αυτόν. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ο θυμός είναι δευτερεύον συναίσθημα. Από κάτω του βρίσκονται πρωταρχικά συναισθήματα πόνου, φόβου, ταπείνωσης, απώλειας, εγκατάλειψης και αδυναμίας.
Μετά την απόφαση για χωρισμό
Η διαδικασία του διαζυγίου συνεχίζει με πολλές επίπονες καταστάσεις, όπως την επίσκεψη σε δικηγόρους, εκτιμητές περιουσίας, συμβούλους, δικαστές κ.λπ. για τη διευθέτηση των οικονομικών θεμάτων και των θεμάτων επιμέλειας των παιδιών.
Συχνά, αυτή η περίοδος είναι μια «εμπόλεμη» περίοδος, ιδιαίτερα δυσάρεστη, στην οποία μπορεί να κορυφωθούν τα αρνητικά συναισθήματα σε μίσος, επιθετικότητα, βαθιά θλίψη, φόβο, πικρία, αγανάκτηση, αποστροφή και τελειωτική απαξίωση προς τον πρώην σύντροφο.
Η όλη κατάσταση μπορεί να συντείνει σε μείωση της αυτοεκτίμησης, σε αυτο-αμφισβήτηση, βίωμα ενοχών, ενώ ταυτόχρονα χάνεται η αίσθηση της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης γενικότερα στην προσωπικότητα και τη ζωή και υπάρχει άγχος και ψυχική πίεση, ακόμη και πανικός. Μερικοί άνθρωποι που δεν αντέχουν αυτήν την ουσιαστικά κατάσταση «κρίσης», μπορεί να υιοθετήσουν μια παθητική στάση, όπως το να αποσυρθούν, να «παραιτηθούν» και να απομακρυνθούν από τη «διαμάχη».
Στο στάδιο μετά το διαζύγιο, πλέον ο κάθε σύντροφος έχει εισέλθει σε με μια νέα φάση της ζωής του, όπου θα χρειαστεί να την επαναπροσδιορίσει -θα επαναπροσδιορίσει τους ρόλους και την ταυτότητά του, την καθημερινότητά του και γενικότερα, θα οργανώσει τον εαυτό και τη ζωή του με νέο τρόπο.
Τα συναισθήματα του φόβου, της αναποφασιστικότητας, της μοναξιάς και της αυτο-αμφισβήτησης, μπορεί να υπάρχουν ακόμα. Ειδικά στις περιπτώσεις που οι σύζυγοι είναι και γονείς, που σημαίνει ότι θα πρέπει να συναντώνται και να συνεργάζονται στομεγάλωμα των παιδιών, τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα, καθώς αναγκάζονται να«αναβιώνουν» τον χωρισμό με όλα τα συναισθήματα που περιγράψαμε, ξανά και ξανά.
Βλέπουμε λοιπόν, ότι συχνά ο χωρισμός και το διαζύγιο είναι μια περίοδος που ξεκινά με δυσάρεστα συναισθήματα, εξελίσσεται σε μια μορφή «κρίσης», που εν συνεχεία μας φέρνει σε μια μεταβατική περίοδο ανακατάταξης, έως να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τηνέα πραγματικότητα ζωής.
Τα συναισθήματα που περιγράψαμε παραπάνω, μπορεί να βιώνονται σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Όσο πιο έτοιμους βρει και τους δύο συντρόφους η απόφαση για τον χωρισμό, η όλη διαδικασία μπορεί να αποβεί λιγότερο επίπονη.
Η συνεργασία σου με έναν ψυχοθεραπευτή, θα σε βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση, να περάσεις δηλαδή από όλη αυτή τη διαδικασία πιο ανώδυνα, και να διαχειριστείς και να ανταπεξέλθεις στις καταστάσεις με αποτελεσματικό τρόπο.

Γιατί μαγειρεύουμε το φαγητό και δεν το τρώμε ωμό;

Αν και όλοι μας έχουμε συνηθίσει να μαγειρεύουμε τα φαγητά μας, πιστεύω πως λίγοι ξέρουμε πραγματικά για ποιό λόγο το κάνουμε αυτό. 

Εντάξει, οι περισσότεροι ξέρουμε πως πχ το κρέας ωμό είναι ανθυγιεινό και μπορεί να μας προκαλέσει κάποιες ασθένειες, αλλά πχ ταλαχανικά

Ας δούμε λοιπόν για ποιό λόγο μαγειρεύουμε το φαγητό! 

Λαχανικά

βράσιμο λαχανικώνΓενικά, πολλά από τα λαχανικά είναι σκληρά και "άχαρα" αν δεν τα μαγειρέψουμε. Για παράδειγμα οι πατάτες. Όταν μαγειρεύονται, μαλακώνουν και το άμυλο εν μέρει μετατρέπεται σε σάκχαρα. 

Οπότε δύο θετικά: μαλακώνει (με αποτέλεσμα να τρώγεται πιο ευχάριστα) και αποκτάει γεύση και γλύκα (άμυλο-σάκχαρα). 

Φυσικά το αποκορύφωμα είναι πως κατά το μαγείρεμά της, προσθέτουμε υλικά τα οποία απορροφώνται και ο "χαρακτήρας" της πατάτας γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον! 

Σε αντίθετη περίπτωση τα υλικά θα έμεναν πάνω στην πατάτα και δεν θα "πότιζαν" μέσα της. 

Άλλο παράδειγμα είναι τα όσπρια, όπου ισχύουν ακριβώς τα ίδια. Φανταστείτε να τρώγαμε τη φασολάδα άβραστη... 

Τα λαχανικά γενικά με ένα πλύσιμο, είναι εντάξει, μπορούν να καταναλωθούν και χωρίς μαγείρεμα. Υπάρχουν όμως κάτι περίεργα παρασσιτικά βακτήρια σε τριτοκοσμικές χώρες κυρίως πχ Ινδία (χωρίς ελέγχους και φυτοφάρμακα), όπου ακόμα και να πλύνουμε πχ ένα μαρούλι, και να το φάμε, μπορεί να μας οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο.

Οπότε σε γενικές γραμμές, στην κατηγορία αυτή, με τη μαγειρική βελτιώνουμε κατά πολύ τη γεύση του φαγητού. Παράλληλα συνδυάζουμε και άλλα καλούδια και μπορούμε να κάνουμε διάφορους γκουρμέ συνδυασμούς, που αν δεν τους μαγειρεύαμε, θα έβγαιναν μία αποτυχία και μισή. 

Κρέας

ψήσιμο κρέατοςΌμως στα κρέατα, ο κύριως λόγος που τα μαγειρεύουμε - ψήνουμε, είναι για να σκοτώσουμε τα βακτήρια που περιέχουν. Αν φάμε το κρέας ωμό, είναι επικίνδυνο για την υγεία μας. Παράλληλα, όταν ψήσουμε το κρέας, για λόγους παραπλήσιους με τους παραπάνω, μπορούμε να το κάνουμε πολύ νόστιμο. 

Τα βακτήρια που περιέχει το κρέας (όπως και το γάλα), αν εκτεθούν για κάποια ώρα σε υψηλή θερμοκρασία, σκοτώνονται. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο το κάνουμε αβλαβές για τον οργανισμό μας, αφού σκοτώνουμε τα επικίνδυνα βακτήρια. 

Τώρα κάτι Ιαπωνέζοι που τρων ψάρι ωμό (sushi), μπορεί να μην το βράζουν, αλλά το περνάν από άλλες διαδικασίες καταπολέμησης των βακτηρίων. Βέβαια η καλύτερη και πιο σίγουρη είναι το βράσιμο, αλλά το σούσι με το βράσιμο, χάνει τον "χαρακτήρα" του. 

Γάλα

γάλα παστεριωμένοΑντίστοιχα πραγματάκια συμβαίνουν και με το γάλα. 

Το παστεριώνουμε(=ουσιαστικά σαν βράσιμο) και καταπολεμούνται τα βακτήρια, με αποτέλεσμα να είναι ασφαλές προς κατανάλωση. 

Το γάλα που αγοράζουμε από το εμπόριο, το παίρνουμε ήδη παστεριωμένο. 

Αυγά

αυγόΜε τα αυγά ισχύει το ίδιο. 

Είναι επικίνδυνο να μην τα βράσουμε, γιατί εγκυμονεί ο κίνδυνος της σαλμονέλας. 

Έτσι, βράζοντάς τα, είμαστε σίγουροι πως αποφεύγουμε αυτόν τον κίνδυνο. 

Ζυμαρικά

ζυμαρικάΣτη συνέχεια, τα μακαρόνια, τα ρύζια, κλπ τα μαγειρεύουμε για να μαλακώσουν. Τα ίδια ισχύουν όπως και με τα λαχανικά. 

Εδώ όμως υπάρχει και κάτι άλλο. Αν δεν τα μαγειρέψουμε και τα φάμε έτσι, τότε θα δυσκολέψουμε πολύ τον οργανισμό μας κατά τη χώνεψη. Δεν είναι καλό για τον οργανισμό μας αυτό, να τρώμε τα ζυμαρικά ωμά.
Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory