Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Φωτογραφίες που μιλούν με χίλιες λέξεις

Slika 100 zborovi-0001
Slika 100 zborovi-0002

Η άλλη πλευρά του νόμου .

policija-0002
policija-0003

Κρεμαστο Chinese Restaurant

kineski restoran-0001
kineski restoran-0002

Οι ομοφυλόφιλοι δίνουν μεγάλη σημασία στη φυσική εμφάνιση

Οι ομοφυλόφιλοι δίνουν μεγάλη σημασία στη φυσική εμφάνιση
Πάει ο καιρός που οι άνδρες και οι γυναίκες ήταν καταδικασμένοι να ζουν «κοκαλιάρικες ζωές». Τα καπρίτσια της φύσης μπορούν πλέον να διορθωθούν με μια συνδρομή στο γυμναστήριο. Μάλιστα, στην κοινότητα των ομοφυλοφίλων δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο ιδανικά γυμνασμένο σώμα. 

«Δύσκολα μπορεί να αγνοήσει κανείς την τάση των ομοφυλόφιλων να υπογραμμίζουν τη σημαντικότητα της όμορφης φυσικής εμφάνισης» λέει ο Ντουέιν Ντάνκαν, ερευνητής στο Κέντρο Ερευνών Σεξ, Υγείας και Κοινωνίας στην Αυστραλία. 

Σε σχετικό άρθρο, ο Ντάνκαν τονίζει ότι η ιδανική αρσενική εμφάνιση είναι καίριο στοιχείο πολιτισμικής αναφοράς στην αναπαράσταση ομοφυλόφιλων ανδρών. 

Οι ομοφυλόφιλοι κοινωνιολόγοι έχουν προτείνει διάφορες θεωρίες, προσπαθώντας να εξηγήσουν γιατί η γκέι κοινότητα εξιδανικεύει το ανδρικό σώμα, και η μια θεωρία είναι πιο πολιτικά ανορθόδοξη από την άλλη. 

Ο δρ. Ντέιβιντ Μπρέναν, κοινωνικός λειτουργός στο πανεπιστημίου του Τορόντο του Καναδά, προτείνει τη θεωρία του Α. Κλάιν, ο οποίος σε βιβλίο του διατύπωσε ότι «μετά την κρίση του AIDS, πολλοί ομοφυλόφιλοι άνδρες πήγαιναν εντατικά στα γυμναστήρια για να μη μοιάζουν λεπτοί και αδύναμοι, εμφανισιακά στοιχεία που συνδέονταν με την ασθένεια». 

Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι οι ομοφυλόφιλοι προσπαθούν να υπερνικήσουν την ομοφοβία που τους θέλει μαλθακότερους και πιο αδύναμους από τους ετεροφυλόφιλους άνδρες. 

Πώς εντοπίζουν τα θύματά τους τα κουνούπια

Πώς εντοπίζουν τα θύματά τους τα κουνούπια
Μπορεί τους κρύους μήνες του χειμώνα να γλιτώνετε από αυτά, όμως ορισμένοι από εσάς που διαβάζετε αυτό το κείμενο θα ανήκετε στην κατηγορία εκείνων των ανθρώπων που… πέφτουν «θύματα» των κουνουπιών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα κουνούπια προτιμούν το… δικό σας αίμα, από αυτού που κάθεται δίπλα σας;

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο Riverside της Καλιφόρνια, τα μικρά και ενοχλητικά αυτά έντομα μπορούν να ανιχνεύουν την παραμικρή μυρωδιά που εκλύει το ανθρώπινο σώμα. 

Ήταν γνωστό στους επιστήμονες ότι τα θηλυκά κουνούπια χρησιμοποιούν ειδικούς αισθητήρες (οσφρητικούς νευρώνες), οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή του στόματός τους, για να ανιχνεύουν το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουν οι άνθρωποι και τα ζώα.

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, τα κουνούπια χρησιμοποιούν τους ίδιους αισθητήρες για να εντοπίσουν ανθρώπινες… οσμές, ειδικά αυτή από τα πόδια των ανθρώπων!

Οι αισθητήρες αυτοί μπορούν να «απευαισθητοποιηθούν» προσωρινά με τη χρήση μιας χημικής ουσίας (butyryl chloride), η οποία τα εμποδίζει να ανιχνεύουν το διοξείδιο του άνθρακα.

Οι επιστήμονες, όπως αναφέρει δημοσίευμα στη MailOnline, μπορούν να αξιοποιήσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους για τη δημιουργία εντομοαπωθητικών και παγίδων για κουνούπια, έτσι ώστε να περιορίσουν –για παράδειγμα- την εξάπλωση της ελονοσίας.

Ο γάμος και τα παιδιά προτεραιότητα των... ανδρών

Ο γάμος και τα παιδιά προτεραιότητα των... ανδρών
Ο γάμος και η απόκτηση παιδιών ήταν μερικές από τις «κορυφαίες προτεραιότητες ζωής» για την πλειοψηφία των ανδρών σε μια έρευνα που συμμετείχαν 1.023 άτομα.

Σύμφωνα με μια έρευνα του επαγγελματικού κοινωνικού μέσου δικτύωσης LinkedIn στους χρήστες του (512 γυναίκες και 511 άντρες) αναφορικά με τις απόψεις τους επάνω σε θέματα εργασίας, επιτυχίας και ισορροπίας στόχων ζωής, τα αποτελέσματα φαίνεται ότι μάλλον... καταρρίπτουν τα στερεότυπα.

Το 86% των ανδρών ανέφερε ως «επιτυχία» τη δημιουργία οικογένειας, με το ποσοστό αυτό στις γυναίκες να είναι στο 73%.

Το 79% των ανδρών «θεωρεί ότι τα έχει όλα» όταν έχει ένα καλό γάμο με ισχυρές βάσεις, με τις γυναίκες να νιώθουν το ίδιο μόλις σε ποσοστό 66%.

Οι άντρες ήταν περισσότερο πιθανό, ακόμη, να περιγράψουν τους εαυτούς τους ως «οικογενειακά προσανατολισμένους». Από την άλλη, οι γυναίκες ήταν επικεντρωμένες στις καριέρες τους, χρησιμοποιώντας πιο συχνά επίθετα όπως «πιστή», «συνεργάσιμη» και «αφοσιωμένη στις λεπτομέρειες».

«Αυτό που μας εξέπληξε από τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν ότι οι άντρες δεν θεωρούν τα χρήματα την πηγή της επιτυχίας τους, αλλά αντίθετα όταν αναφέρονται στον όρο “τα έχω όλα” εννοούν την οικογένεια» ανέφερε η εκπρόσωπος του LinkedIn Jacky Carter στη Daily Mail.

Και τα δύο φύλα από την άλλη κατέβαλλαν προσπάθειες για να διατηρήσουν μια ισορροπία ανάμεσα στην εργασιακή και την πραγματική τους ζωή. 

Το 58% των ανδρών και των γυναικών δήλωσαν ότι εργάζονται και τα σαββατοκύριακα τουλάχιστον μία ή δύο φορές το μήνα, με το 62% να παραμένει «συνδεδεμένο με τη δουλειά» ακόμη και κατά τη διάρκεια των διακοπών του.

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory