Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

Σόμπες αλογόνου: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα!

Σόμπες αλογόνου: πλεονεκτήματα

σόμπες αλογόνου πλεονεκτήματα1) Το σημαντικότερο πλεονέκτημα και ο κύριος λόγος ύπαρξης αυτού του συστήματος θέρμανσης, είναι ότι ζεσταίνει γρήγορα μικρούς χώρους και ακόμα καλύτερα, μας ζεσταίνει γρήγορα και καλά αν την τοποθετήσουμε κοντά μας. 

2) Είναι εντελώς αθόρυβες μιας και δεν έχουν βεντιλατέρ. Απλά "στέλνουν" θερμότητα όπως στέλνει ένας φακός το φως προς μία κατεύθυνση. 

3) Είναι πολύ οικονομικές για αγορά και για τα λεφτά τους έχουν σχετικά μεγάλη διάρκεια ζωής. 

4) Δεν έχουν καμιά σχέση με καύση άρα δεν υπάρχει πουθενά καπνός με ότι πλεονεκτήματα συνεπάγονται από αυτό... 

5) Έχουν ασφάλεια κατά πυρκαγιάς: αν για κάποιο λόγο πέσουν κάτω, σβήνουν μόνες τους. Βέβαια όχι κι αν πηγαίνουμε "γυρεύοντας", όπως πχ αν έχουμε τη σόμπα αλογόνου πολύ κοντά πχ σε μάλλινο ύφασμα, τότε δεν μας σώζει τίποτα... 

6) Ένα ακόμα τελευταίο πλεονέκτημα της σόμπας αλογόνου, είναι η εύκολη μεταφορά της και τοποθέτηση. Είναι πολύ μικρές σε όγκο και ελαφριές, και απλά τις βάζουμε στην πρίζα και ζεσταινόμαστε. 

Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα των σομπών αλογόνου, ας δούμε τώρα τα μειονεκτήματά τους. 

Σόμπες αλογόνου: μειονεκτήματα

1) Ένα βασικό μειονέκτημα της σόμπας αλογόνου είναι ότι είναι ακατάλληλη για μεγάλους χώρους. Η φιλοσοφία αυτού του τύπου θέρμανσης είναι να ζεσταίνει ότι βρίσκεται κοντά και έτσι είναι κατάλληλη μόνο για αυτό ή και γενικά για θέρμανση μικρών χώρων

2) Οι λάμπες που έχουν μέσα τους και κάνουν όλη τη δουλειά, βγάζουνε φως. Εντάξει, αυτό δεν μας ενοχλεί, εκτός ίσως από το αν τις έχουμε κοντά μας ενώ κοιμόμαστε (και για να ζεσταινόμαστε αναγκαστικά θα πρέπει να τις έχουμε στραμμένες επάνω μας) 

3) Όταν την κλείσουμε, ο χώρος κρυώνει γρήγορα εξαιτίας του ότι δεν ζεσταίνει ακριβώς το χώρο (και για την ακρίβεια τον αέρα μέσα στο χώρο) αλλά τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα σε αυτόν. 

4) Συγκριτικά με την ποιότητα θέρμανσης, έχει μεγάλο κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. 

Σε γενικές γραμμές, είναι ότι πρέπει αν θέλουμε να ζεσταινόμαστε μερικές ώρες πχ στο γραφείο ή στον καναπέ μας και όχι για να ζεστάνουμε ολόκληρο σπίτι ή ένα μεγάλο χώρο. 

Ζυγίστε τα και δείτε αν καλύπτουν τις ανάγκες σας. Αν όχι, τότε μπορείτε να στραφείτε σε άλλου τύπου συστήματα θέρμανσης, όπως πχ στηθέρμανση με ακτινοβολία, στους θερμοπομπούς, κλπ. 

Τέλος να αναφέρουμε ότι κάποιες σόμπες αλογόνου μπορεί να μυρίζουν. Αυτό δεν οφείλεται στις λάμπες, αλλά οφείλεται "στο περιτύλιγμα". Η "μόνη θεραπεία", είναι να την κάψετε μερικές φορές στο φουλ και μετά θα είναι εντάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory