Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Τι κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι τις ….καθημερινές;

Πριν από αρκετό καιρό αναρωτηθήκαμε τι κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι τα σαββατοκύριακα. Τρεις μήνες μετά και ενώ έχουμε ακολουθήσει τα βήματά τους πιστά, η επιτυχία ακόμα να έρθει.
Έτσι, λοιπόν, η …έρευνα προσανατολίστηκε σε μία άλλη κατεύθυνση: Μήπως να ξεκινήσουμε από τις….καθημερινές; Μήπως αυτές οι συνήθειές τους είναι που κάνουν τη διαφορά;
1. Σχεδιάζουν. Ο επιτυχημένος άνθρωπος προγραμματίζει τους στόχους του, τα σχέδια και τις κινήσεις του. Έτσι δε βρίσκεται προ εκπλήξεων. Αλλά και να βρεθεί, είναι τόσο κατάλληλα προετοιμασμένος, που τις όποιες αναποδιές, πάλι με επιτυχία θα τις αντιμετωπίσει. Το κρυφό μήνυμα εδώ είναι ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες του και πράττει ανάλογα.
2. Παραμένει πιστός στις αξίες του. Άρα ο επιτυχημένος είναι …ξεροκέφαλος με την καλή έννοια. Η επιμονή και η υπομονή είναι αρετές δυσεύρετες αλλά προφανώς είναι η
μυστική συνταγή της επιτυχίας, καθώς όπως φαίνεται οι επιτυχημένοι δεν αφήνουν τίποτα και κανέναν να παρέμβει στους στόχους τους.
3. Ξεπεραστούν τα εμπόδια. Και να θέλει κάποιος δηλαδή να παρέμβει και να τους «μπλοκάρει» αυτοί εκεί απτόητοι. Βράχοι. Γνωρίζουν ποιοι είναι, τι θέλουν και προφανώς πώς να το κατακτήσουν. Το εμπόδιο στη δική τους γλώσσα μεταφράζεται ως πρόκληση.
4. Δεσμεύονται στην τελειότητα. Προφανώς, οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν ξέρουν τι θα πει να έρχεσαι δεύτερος. Μόνη επιτυχία είναι η πρωτιά και έχουν βαλθεί να την κατακτήσουν με όποιο κόστος. Η ζωή τους είναι συνυφασμένη με μια άριστα προσεγμένη και συστηματική προσέγγιση για την επίτευξη των στόχων τους.
5. Συναναστρέφονται τους σωστούς ανθρώπους. Δηλαδή, τους ομοϊδεάτες τους. Με απλά λόγια, τους υπόλοιπους επιτυχημένους, με τους οποίους μοιράζονται την ίδια τακτική. Αυτό δηλαδή, που επέμεναν οι μητέρες μας να «μείνουμε μακριά από κακές παρέες», αυτοί το τήρησαν κατά γράμμα. Δείξε μου το φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι.
6. Διαχειρίζονται στον χρόνο τους. Ή καλύτερα ξέρουν πώς να διαχειρίζονται τον
χρόνο τους και να τον εκμεταλλεύονται στο έπακρο. Ούτε λεπτό χαμένο. Μπορεί στους περισσότερους να φαντάζει αγχωτικό, αλλά αν σκεφτείτε ότι οι επιτυχημένοι είναι ειδήμονες του σχεδιασμού, τότε ο χρόνος είναι παιχνιδάκι στα χέρια τους.
7. Τέλος, οι επιτυχημένοι είναι άνθρωποι της πράξης. Είναι επιτυχημένοι γιατί ακριβώς ανέλαβαν δράση. Μπορεί στη θεωρία να είστε «κορυφή», αλλά σύμφωνα με τον οδηγό του επιτυχημένου, αν δεν κάνετε τη θεωρία, πράξη, επιτυχία μην περιμένετε να δείτε.
Το γνωστό «άδραξε τη μέρα» το τηρούν κατά γράμμα και έτσι έχουμε φτάσει εμείς τώρα να αναζητάμε τα μυστικά μιας επιτυχίας που όλο ακούμε και ποτέ δε βλέπουμε.
Για να μην παίζουμε με τις πιθανότητες λοιπόν, μιας και η επιτυχία ίσως δεν έρθει ποτέ, ας ακολουθήσουμε το ρητό του Άλμπερτ Αϊνστάιν «Προσπάθησε να μη γίνεις ένας άνθρωπος της επιτυχίας, αλλά ένας άνθρωπος με αξία». Κάτι είναι κι αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory