Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ


Αν καταλήξεις στο γιατρό, οι παρακάτω αριθμοί θα τον βοηθήσουν να εκτιμήσει τη σοβαρότητα της κατάστασής σου.
Αρτηριακή πίεση: <120 strong="">
Είτε ανεβαίνει πολύ ψηλά είτε είναι πολύ χαμηλή, η αρτηριακή σου πίεση δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Πες στο γιατρό πού κυμαίνεται συνήθως η δική σου. Αν είναι μεγαλύτερη από 120/80 mmHg, μην περιμένεις να φτάσεις στην εντατική για να τη ρυθμίσεις, σου λέει ο Travis Stork, σύμβουλος του Men’s Health. Κλείσε ραντεβού με το γιατρό σου.
Καρδιακή συχνότητα σε ηρεμία: 60
Σημαντική μείωση του κιρκάδιου ρυθμού μπορεί να σημαίνει πρόβλημα στο ερεθισματαγωγό σύστημα της καρδιάς σου, λέει ο Stork, ενώ ταχυκαρδία μπορεί να υποδηλώνει λοίμωξη ή αφυδάτωση. Φυσιολογικά, η καρδιά σου πρέπει να χτυπά 60-100 φορές το λεπτό.
Αναπνευστική συχνότητα: 18
Μερικές φορές είναι φυσιολογικό να αναπνέεις γρηγορότερα, όπως στο γυμναστήριο ή το κρεβάτι. Η ταχύπνοια όμως μπορεί να σημαίνει αναπνευστική λοίμωξη ή άσθμα. Μέτρησε πόσες φορές ανασηκώνεται το στήθος σου σε ένα λεπτό. Ο μέσος όρος είναι 10-18 αναπνοές.
Θερμοκρασία: 36,6
Μην περιμένεις να αρρωστήσεις για να βάλεις θερμόμετρο. «Μάθε τη βασική σου θερμοκρασία, για να τη χρησιμοποιήσεις όταν αρρωστήσεις» σου λέει ο Stork. Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η φυσιολογική τιμή ενηλίκων ποικίλλει από 36 μέχρι 37,5° C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory