Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Γιατί οι άντρες έχουν ρώγες;

Ο προορισμός κάθε γυναίκας είναι να γίνει μητέρα. Θυμηθείτε το κλασικό: "Εγώ πότε θα γίνω μάνα;" Επομένως χρειάζεται τις θηλές, δηλαδή τις ρώγες, για να θηλάσει τα μωρά της. 

Οι άντρες όμως γιατί έχουν ρώγες; Μήπως τις χρειάζονται κάπου και δεν το ξέρουν; Η απάντηση είναι όχι. Ας δούμε λοιπόν τι συμβαίνει. 

Βάσει της θεωρίας της εξέλιξης του Δαρβίνου, η φύση αποβάλλει ή μεταλλάσσει χαρακτηριστικά που δεν χρειάζεται μέσω της διαδικασίας της φυσικής επιλογής. Γιατί λοιπόν δεν το έκανε και σε αυτή την περίπτωση; 

Θεωρία εξέλιξης του Δαρβίνου

Η απάντηση βρίσκεται στις πρώτες εβδομάδες της κύησης! Στις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης και συγκεκριμένα μέχρι την 5η με 6η εβδομάδα δεν έχει αποφασιστεί ή καλύτερα δεν έχει εκφραστεί ακόμη το φύλο του εμβρύου. 

Οι ρώγες, λοιπόν, δημιουργούνται σε αυτό το στάδιο και για αυτό το λόγο δημιουργούνται και στους άντρες. Ας δούμε όμως τι συμβαίνει πιο αναλυτικά. 

Το φύλο του εμβρύου αποφασίζεται την στιγμή της σύλληψης και προκύπτει ως εξής: 

Η μητέρα έχει δύο χρωμοσώματα Χ (δηλαδή ΧΧ) οπότε δίνει αναγκαστικά ένα Χ. Ο πατέρας, ο οποίος έχει ένα Χ και ένα Υ (δηλαδή ΧΥ), καθορίζει το φύλο ανάλογα με το ποιο από τα δύο θα δώσει. 

Αν δώσει κι αυτός το δικό του Χ τότε ο απόγονος θα έχει δυο χρωμοσώματα Χ και θα είναι κοριτσάκι (ΧΧ), αλλιώς αν δώσει το Υ θα έχει ένα Χ και ένα Υ και θα είναι αγοράκι (ΧΥ). 

Καθορισμός φύλου

Αφού λοιπόν το φύλο αποφασίζεται από την πρώτη στιγμή, γιατί δεν εκφράζεται αμέσως; Αυτό συμβαίνει γιατί στις πρώτες εβδομάδες της κύησης δεν συμμετέχει ακόμη το δεύτερο χρωμόσωμα με αποτέλεσμα να φαινόμαστε όλοι ως σκέτο Χ. 

Αυτό το στάδιο μερικοί το ονομάζουν ουδέτερο γένος (δηλαδή ούτε αρσενικό ούτε θηλυκό) ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι όλοι, ανεξαιρέτως φύλου, ξεκινάμε την ζωή μας σαν θηλυκά! 

Γιατί οι άντρες έχουν στήθοςΟι ρώγες δημιουργούνται νωρίς, πριν ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται και στους άντρες και μάλιστα να τους ακολουθούν σε όλη τους την ζωή! 

Το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα θηλαστικά με την διαφορά ότι σε κάποια ζώα οι θηλές ατροφούν μόλις εκφραστεί το αρσενικό γένος. 

Αντίθετα στον άνθρωπο όχι μόνο δεν ατροφούν, αλλά έχουν κανονικά τις ίδιες νευρικές απολήξεις και είναι πλήρως λειτουργικές και στα δύο φύλα! 

Άρα μπορούν και οι άντρες να παράγουν γάλα; Υπό προϋποθέσεις ναι! Σε κάποιες περιπτώσεις ορμονικής διαταραχής οι άντρες μπορεί να έχουν εκτός από ρώγες και κανονικό στήθος (μαστό). 

Η νόσος αυτή ονομάζεται γυναικομαστία και οι άντρες που πάσχουν από αυτή ενδέχεται ακόμη και να κατεβάσουν γάλα!
http://coolweb.gr/giati-exoun-roges-oi-antres/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory