Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

To Αλάτι Προκαλεί Πρόωρη Γήρανση!

To αλάτι προκαλεί πρόωρη γήρανση!
Η πρόσληψη νατρίου σε μεγάλες ποσότητες στους παχύσαρκους ή υπέρβαρους εφήβους θα μπορούσε να προκαλέσει πρόωρη γήρανση των κυττάρων τους, αλλά και να τους προξενήσει καρδιακά προβλήματα στην ενήλικη ζωή τους.
Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού από τα παιδιά ηλικίας 14 – 18 ετών, μέσω των επεξεργασμένων κυρίως τροφών, όπως είναι τα πατατάκια ή τα γαριδάκια, προκαλεί πρόωρη γήρανση των κυττάρων τους. Έρευνα που έγινε από επιστημονική ομάδα στο πανεπιστήμιο Georgia των ΗΠΑ απέδειξε ότι οι έφηβοι που έτρωγαν υπερβολική ποσότητα αλατιού είχαν μειωμένο μήκος στα τελομερή των χρωμοσωμάτων τους.
Τι είναι όμως τα τελομερή; Πρόκειται για τα προστατευτικά άκρα των χρωμοσωμάτων του οργανισμού- φαντασθείτε τα όπως τα προστατευτικά καπάκια στα κορδόνια των παπουτσιών- το μήκος των τελομερών μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου, στους παχύσαρκους εφήβους όμως που καταναλώνουν αλμυρά τρόφιμα σε μεγάλες ποσότητες, το μήκος των τελομερών των χρωμοσωμάτων τους μειώνεται ήδη από την εφηβική τους ηλικία.
Το αποτέλεσμα είναι ότι οι έφηβοι αυτοί όταν ενηλικιωθούν είναι υποψήφιοι να παρουσιάσουν καρδικές ασθένειες αλλά και αλτσχάιμερ ή διαβήτη, ασθένειες δηλαδή που παρουσιάζονται συνήθως σε άτομα μεγάλης ηλικίας.
Ο επικεφαλής της έρευνας, δόκτωρ Haidong Zhu, δήλωσε ότι:” Ακόμα και στα νέα υπέρβαρα παιδιά που είναι φαινομενικά υγιή μπορούμε να διακρίνουμε ότι η υπερβολική πρόσληψη αλατιού έχει άμεση σχέση με την κυτταρική γήρανση”.
Οι μελετητές κατέδειξαν ότι οι έφηβοι που έχουν κανονικό βάρος έστω και αν τρέφονται με αλμυρά και επεξεργασμένα τρόφιμα δεν διακινδυνεύουν να πάθουν πρόωρη κυτταρική γήρανση.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory