Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Mοναδική παράκληση μας είναι να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε, με ένα ενεργό link.

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Ευγεργετικός για την πρόληψη του διαβήτη ο καφές

Ευγεργετικός για την πρόληψη του διαβήτη ο καφές
Ο καφές αποτελεί για πολλούς μια αγαπημένη συνήθεια. Πολλοί είναι λοιπόν εκείνοι που δεν ζουν στην κυριολεξία χωρίς το frappe τους ή ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ, είτε το πρωί είτε κατά τη διάρκεια της ημέρας τους.

Όλο και περισσότερα επιστημονικά δεδομένα έρχονται σήμερα να αναδείξουν τα οφέλη του όχι μόνο σε σχέση με την τέρψη μας αλλά και την υγεία. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, η οποία δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Diabetologia, φάνηκε ότι πίνοντας περισσότερο καφέ μπορεί να μειωθεί και ο κίνδυνος για διαβήτη τύπου 2.

Στα πλαίσια της εν λόγω μελέτης αναλύθηκαν τα επιστημονικά δεδομένα από σχεδόν 123.000 ενήλικες και από τα συμπεράσματα προέκυψε ότι άτομα που αύξησαν την κατανάλωση καφέ κατά ένα φλιτζάνι την ημέρα μείωσαν τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη.

Σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές φαίνεται ότι υπάρχει μια σχέση δόσης - απόκρισης μεταξύ της αύξησης της κατανάλωσης καφέ και του χαμηλότερου κίνδυνου για διαβήτη. Φαίνεται ότι ο συνδυασμός των αντιοξειδωτικών και άλλων θρεπτικών ουσιών στον καφέ, είναι υπεύθυνος για το χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Όσοι Μπλόγκερς επιθυμείτε να αναδημοσιεύσετε άρθρα από το RC-CAFE ,κάνετε το χωρίς να μας ρωτάτε.
Μονο μην ξεχνάτε να κάνετε μια αναφορά για την πηγή σας, εάν το επιθυμείτε , με ένα ενεργό link.
Link directory